Manastirile din nordul moldovei

Manastirile din nordul Moldovei

Supranumita si "Sixtina Rasaritului",biserica Voronet este unul dintre cele mai frumoase lacasuri ortodoxe din Europa.Avandu-l ctitor pe Stefan cel Mare,zidirea a fost inaltata,in1488,in timp record:trei luni si trei saptamani.Arhitectul ral,biserica Voronet,posterioara Putnei,este o spectaculoasa izbanda a constructorilor moldoveni,o armonioasa si originala sinteza a elementelor bizantine si gotice(arcurile frante ale usilor si ferestrelor,contraforturile exterioare).

Nivel: Liceu
Dimensiune: 19kb
Downloads: 13
Materia: Geografie

Managementul mediului inconjurator in orizontul local

Les fresques extérieures sont exceptionnellement bien conservées. L'Ancien et le Nouveau Testament y sont racontés en une véritable bande dessinée, aucun support n'est laissé sans peinture, hormis le pan de mur à l'ouest. Outre les représentation bibliques, d'autres motifs racontent des scènes de la vie quotidienne des moldaves au XVIème siècle. Depuis près de cinq siècles, les fresques extérieures des monastères de Bucovine affrontent vents et pluies, et on peut se demander pourquoi ces fresques sont ainsi exposées aux intempéries. La réponse est bien banale, les églises des communautés étaient bien trop petites pour le nombre des fidèles, et les paysans bien souvent illettrés. On décida donc de peindre à l’extérieur afin qu’ils puissent saisir les événements du calendrier orthodoxe.

Alte referate despre: managementul mediului inconjurator in orizontul local, mediul inconjurator din orizontul local, referat despre modificarile mediului inconjurator in orizontul local

Meteora

Traseul de la Kalambaka pana la manastiri este fermecator .Dupa un parcurs incantator ajungi la METEORA, unul din cele mai frumoase locuri de pe pamant, iar ca fenomen natural unicul din lume. Meteora nu este decat un grup de roci incoronate cu manastiri, locuri de retragere si reculegere, in timp ce multimea de pesteri a fost transformata in chilii pentru pustnicii ortodocsi incepand cu secolul XI.

Alte referate despre: meteora grecia, meteoritii, meteoriti

Podisul Moldovei

Podisul Moldovei este situat în părţile de est şi nord-est ale României, continuându-se şi dincolo de Prut, în Republica Moldova şi Ucraina. Orientarea naturala a reliefului, urmata de o orientare similara a drumurilor, axelor de transport si functiilor economice (indeosebi agricole si comerciale) au facut ca Podisul Moldovei “sa se sprijine” pe Dunare (interconectarea cu fluviul realizandu-se la Chilia - principalul port al Moldovei dintre Prut si Nistru pe vremea lui Stefan cel Mare - Reni, Galati).Podisul Moldovei

Alte referate despre: podisul moldovei, podisul moldovei referat, referat podisul moldovei

America de Nord si Centrala

Cea mai mare parte din teritoriul sau se extinde in latitudini medii cu o remarcabila parte in Oceanul Arctic.Continentul se extinde de la est spre vest pe aproape 176o longitudine si de la nord la sud pe 69o latitudine.America de Nord este scaldata la nord de Oceanul Arctic, la est de Oceanul Atlantic, la sud de Golful Mexic si la vest de Oceanul Pacific.

Alte referate despre: america de nord partea centrala, america de nord si centrala, vegetatia fauna si solurile americi de nord si centrale

Eforie Nord

La acestea se adauga nenumarate posibilitati de agrement existente in statiune, precum si variatele formule de excursii ce se pot efectua in statiunile din din imprejurimi.Lucrarea de fata ofera cititorilor succinte informatii privind geografia, istoria, date privind potentialul turistic necesar petrecerii unui sejur agreabil in statiunea Eforie Nord.

Alte referate despre: eforie nord, referat eforie nord, hotel europa eforie nord

America de nord, America centrala si America de sud

Relieful
In partea sa nordica, America de Nord are doua mari lanturi muntoase: Muntii Stancosi, care formeaza o bariera uriasa in vest, si mai vechii si impaduritii Apalasi, in est. Intre ei se intind Marile Campii fertile, brazdate de fluviul Mississippi. Canada de nord se gaseste sub Cercul Polar si mare parte din Mexic este la Tropic. Intre Canada si Statele Unite exista Marile Lacuri.

Alte referate despre: america de nord si centrala-tari-capitale, clima in america de nord si centrala, agricultura si economia din america de nord si centrala

Biserica ortodoxa romana in timpul comunismul

Vorbim frecvent despre moştenirea perioadei comuniste. Dar va exista şi o moştenire tranziţiei, care va structura, în mod previzibil, statutul social şi legal al Bisericii şi al religiei în România. Statul comunist limitase modalităţile de exprimare ale Bisericilor la ceea ce mai mulţi ierarhi, teologi şi intelectuali ortodocşi au numit mai târziu “gheto-ul liturgic”.

Alte referate despre: biserica ortodoxa romana in timpul comunismului, biserica ortodoxa romana in timpul comunismul, referat biserica ortodoxa romana in timpul comunismului

Manastiri din Muntenia - Oltenia

Mânăstirea Brâncoveni este o mânăstire de călugăriţe, cu hramul Sfântul Nicolae, com Brâncoveni, jud Olt, ctitorie a boierilor Craioveşti, sec XVI, refăcută şi fortificată de Matei Basarab în 1640, biserica actuala ctitorităde Constantin Brâcoveanu în 1699, pictată în 1702, bolniţa nouă, construită în 1700 de acelaşi Sfânt martir, cu hramul Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, păstrează pictura originală, paraclis (1634-1635), cu hramul Sfântul Nicolae, fragmente din pictura originală în registrele inferioare, în biserica mare mormântul lui Radu Popa Sapca, arhondari.

Alte referate despre: manastirile din muntenia-oltenia, manastiri din muntenia si oltenia, manastiri din transilvania muntenia oltenia

Cateva manastiri din Romania

Catedrala Patriahlă Sf. Dumitru
Ctitoritå la 1656-1658 de domnitorul Constantin ªerban Basarab ¿i so¡ia sa Båla¿a, în locul unei biserici de lemn. Terminatå de domnitorii Mihai Radu (Mihnea al treilea) ¿i apoi Radu-Leon, cu completåri fåcute de Constantin Brâncoveanu în 1698 ¿i Nicolae Mavrocordat în 1723. Restauratå în 1932. Catedralå Mitropolitanå din 1668 ¿i Patriarhalå din 1925. Picturile murale refåcute în 1932-1935 de Dimitrie Belizarie. Hramul "Sf. Impåra¡i Constantin ¿i Elena". Adåposte¿te moa¿tele Sf. Cuvios Dumitru cel Nou din Basarabi care au fost aduse în anul 1774. Icoane împåråte¿ti (Sfânta Fecioarå cu pruncul ¿i Sf. Ioan Botezåtorul) lucrate în email de Otilia Otetele¿anu în 1964. Icoanå din patrimoniul Patriarhiei Române.

Alte referate despre: cateva manastiri din moldova, manastirile din nordul moldovei, manastiri

Plan de Afaceri - SC HappyTour SRL

2.2. SERVICIILE FIRMEI
Principalul indicator pe care l-am avut in vedere la stabilirea serviciilor pe care am decis sa le oferim a fost clientul. Studiile de piata pe care le-am avut la dispozitie au aratat ca printre lucrurile pe care publicul le asteapta de la o agentie de turism sunt si urmatoarele:

Alte referate despre: plan de afaceri sc happytour srl, plan de afaceri - sc happytour srl, plan de afaceri sc apicultor srl

Management - proiect

Dupa cum am aratat preturile firmei vor fi variabile in functie de serviciile oferite si se va tine cont ca mereu clientul sa fie multumit de raportul pret – calitate. Plata se ca putea face si in rate fara a-i pretinde clientului un imprumut bancar. Negocierea preturilor se va face direct cu reprezentantull firmei care va asigura clientului cea mai buna obtiune posibila.
Vanzarea serviciilor noastre se va face fie prin inernet, fie direct de la sediul firmei fie prin agentii de vanzari. Agentii de vanzari, vor urma un curs intensiv de pregatire, dupa care vor fi examitati, iar cei selectati vor semna un contract de colaborare. Plata acestora se va face prin comision la vanzare.
Dupa primele sase luni firma va deschide treptat birouri teritoriale in principalele orase ale tarii. Pana atunci spatiul acesta va fi asigurat de catre agentii de vanzare care vor vinde prin metoda “party-presentation”

Alte referate despre: management, managementul calitatii, managementul proiectelor

Unirea Moldovei cu Muntenia

Franta:-este favorabila unirii principatelor.Prusia si Sardinia:sustin cauza romaneasca pentru ca astfel isi sustineau propria lor cauza.Rusia: isi modeleaza altitudinea dupa cea a Frantei.

Alte referate despre: unirea moldovei cu muntenia, download referat la istorie 24 ianuarie unirea moldovei cu muntenia, importanta unirii moldovei cu muntenia

Muzeul National de Arheologie si Istorie a Moldovei

In anul 1991 este deschisa pentru public prima expozitie permanenta de istorie "Pagini de istorie multimilenara", cuprinzand perioada istorica din cele mai vechi timpuri pana in anul 1940. Ea a fost realizata in 3 sali de la etaj, cu o suprafata de 930 m.p., etalandu-se circa 900 de piese de muzeu. Expozitia ilustra specificul dezvoltarii teritoriului dintre Nistru si Prut in contextul istoriei statului medieval Moldova. Dupa dezmembrarea Moldovei la 1812, aria teritoriala de reprezentare se restrangea numai la Basarabia.

Alte referate despre: muzeul national de arheologie atena-poze, poze muzeul national de arheologie atena, muzeul national de istorie

NATO - Alianta Nord Atlantica

Sediul Central NATO se afla in Brussels si este Cartierul general
politic al Conciliului Nord Atlantic . Aici lucreaza aproximativ 3150
de angajati , din care 1400 sunt membrii ai delegatiilor nationale
reprezentative pentru NATO . Sunt de asemenea aproximativ 1300 de
membrii civili ai grupului international NATO , si peste 350 de
membrii ai grupului international militar .

Alte referate despre: referat alianta nord atlantica nato, alianta nord atlantica nato, alianta nord atlantica

Analiza comparativa a activitatilor turistice din regiunea Piemont si regiunea de Nord Est

Regiunea Nord-Est din România este alcătuită din mai multe arii cu caracter turistic, astfel se evidenţiază regiunea turistica Bistriţa cu zonele turistice Vatra Dornei, Ceahlău-Bicaz, Piatra Neamţ-Târgu Neamţ, regiunea turistică Bucovina cu zonele turistice Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului Suceava, cât şi provincia turistică Moldova Colinară.
Cele mai reprezentative sunt redate de zonele cu caracter montan dar şi cultural-religios din jud. Suceava şi Neamt.

Alte referate despre: analiza comparativa a activitatilor turistice din regiunea centru, analiza comparativa a activitatilor turistice din retezat, analiza comparativa a activitatilor turistice

Mitropolitul Dosoftei - Mitropolitul Moldovei

In Molitvelnicul lui (1681) si in Parimiile aparute in anul 1683, Dosoftei
tipareste o lunga Cronologie a tarii Moldovei, scrisa in viersuri silabice,
compusa din 136 rinduri. Are si niste versuri dedicate patriarhului Moscovei,
Ioachim. Importanta Psaltirii in versuri a mitropolitului Dosoftei pentru
literatura noastra veche este foarte mare. La sfirsitul Psaltirii, Dosoftei
tipareste si versurile lui Miron Costin privitoare la originea neamului
romanesc.

Alte referate despre: mitropolitul dosoftei al moldovei, portretul mitropolitului dosoftei al moldovei, dosoftei mitropolitul moldovei
Referate afisate : 18
Medie note: 8.18 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles