Manual biologie clasa 11

Manual biologie clasa a IX-a

Manual biologie clasa a IX-a - Cu 300 de ani în urmă, englezul Robert Hooke(1665) a privit la un microscop rudimentar o secţiune printr-o bucată de plută şi a observat nişte cămăruţe separate prin pereţi rigizi. Acestea au primit numele de celule (lat. cella - cameră) Manual biologie clasa a IX-a

Nivel: Liceu
Dimensiune: 136kb
Downloads: 21
Materia: Biologie

Seniorita - pestele sanitar

N-au mai rămas decât câţiva din vechi localnici. În al doilea rând, „conservatorii” care nu au părăsit recifele pustii au început să sufere de diferite boli de piele. Solzii li s-au acoperit cu inflamaţii şi ulceraţii. Înotătoarele păreau zdrenţuite, excrescenţe albe, pufoase, le fluturau în jurul corpului. Analizele de laborator au scos în evidenţă că aceste răni erau anumite bacterii patogene şi au demonstrat serviciile inestimabile ale peştilor-sanitari, care pot fi foarte bine încadrate în acele uimitoare acţiuni de întrajutorare ce se petrec în „lumea tăcerii”.

Alte referate despre: pesti sanitari, pestele sanitar, pestii sanitari

Celula

4)organite intraplasmatice specifice(necomune)neurofibrice si corpusculi Nissl din neuroni,miofilamente din fibra musculara
- incluzinile.au aspect temporat si maresc suprafa de contact.contin picaturi lipidice,de glicogen,melanina,etc

Alte referate despre: celula, celula vegetala, celula fotoelectrica

Celula baza vietii pe Terra

Celula este un adevărat microcosmos în care structurile şi funcţiile se îmbină armonios.Să începem călătoria noastră în lumea celulelor aruncînd o privire generală asupra organismelor depe Terra. Observăm că celulele care intră în alcătuirea lor au trăsături comune , existînd şi funcţionînd,aceasta fiind unul dintre aspectele unităţii lumii vii.

Alte referate despre: celula baza vieti pe terra, oceanul baza vietii pe terra, baza vietii pe terra

Celula-prezentare

CELULA-PREZENTARE
Celula este unitatea structurală funcţională şi genetică a materiei vii,capabilă să-şi ducă viata independent şi interdependent.Cel care a introdus pentru prima oară noţiunea de celulă a fost Robert Hooke în anul 1665.

Mult mai târziu,o dată cu perfecţionarea microscopului optic,a devenit posibil şi studiul a câtorva componete celulare precum:membrana,citoplasma,nucleul,vacuolele,etc.
Structura celulei plantelor,adică celula vegetală,a fost descrisă de către M. Schleiden în 1838,şi mai apoi a fost descrisă şi celula animală de către T.Schwann în 1839.După puţin timp a luat naştere teoria celulară,care susţine,în principal,că toate plantele şi animalele sunt alcătuite din celele nucleate.

Celula-prezentare
Proprietăţi fizice ale celulei:
Celulele au diferite forme.Acestea pot fi sferive,ovale,cilindrice,prismatice,stelate,cubice,fusiforme, fusi-
forme,poliedrice,etc.
Dimensiunile celulelor-majoritatea ...

Alte referate despre: celula eucariota, organite celulare, celula referat

Celula animala/vegetala poza

Referatul contine desenele celor doua tipuri de celule - diferenta dintre celula animala si cea vegetala.

Alte referate despre: celula animala vegetala, fotografie structura celulelor animala vegetala, celula animala-vegetala

Clasa Arahnide-scorpioni, paianjeni,

2. În Insulele Filipine luptele între păianjeni este o adevărată distracţie. Oamenii prind femele de păianjen de banană, le hrănesc cu libelule, fapt ce se spune că le conferă o putere mai mare şi îi fac mai feroce. Arma acestui păianjen este firul. Câştigător este cel care îşi imobilizează adversarul cu firul său lipicios.

Alte referate despre: clasa arahnide-scorpioni, de ce paianjenii fac parte din clasa arahnidelor, clasa arahnide

Clasa Reptilia

Chelonienii au falcile prevazute cu trei cornoase care au aspectul unui cioc taios. Dintii reptilelor apartini urmatoarelor tipuri: tipul de dintre acrodont reprezinta dinti fixati la extremitatea distala a falcilor (soparle); tipul pleurodont are dinti fixati pe partea interna a falcilor intr-un sant (la serpi) si dintii de tip tecodont fixati in elveole dentare (la crocodili). Reptilele veninoase au anumiti dinti, de regula fixati pe maxilar care sunt in legatura cu glandele veninoase; ei au un canal (la vipera) sau un sant (la sarpele cu ochelari) prin care se scurge veninul.

Alte referate despre: clasa reptilia, clasa reptilelor, clasa reptila

Statul medieval

12. ARTA IN EVUL MEDIU
Arta mdievala poate fi caracterizata de doua mari stiluri: cel romanic si cel gotic.
Arta romanica se dezvolta intre secolele XI-XIII mai ales in Europa Occidentala, lasand in urma adevarate vestigii arhitecturale. Exista aici o masivitate a creatiilor carora le lipseste supletea si naturaletea. Se reactualizeaza sculptura in piatra, se inalta numeroase castele cu ziduri massive, ferestre putine, turnuri inalte, sunt ridicate catedrale si abatii (Worms, Sfantul Paul din Issoire, Abatia de la Cluny). In sculptura se remarca baso-relieful mai ales la chenarele ferestrelor si usilor si capitelurile. Pictura iese in evidenta prin contururile puternice si cromatica vie. Sunt intalnite de asemenea arta miniaturii rafinate si vitraliile.
Arta gotica acopera o mare parte din Europa intre secolele XII-XV. Se remarca prin constructia unor catedrale de mare valoare, inalte, aparent fragile dar foarte rezistente si solide (Notre Dame du Paris, Reims, Domul din Milano, Biserica ...

Alte referate despre: formarea statului medieval transilvania, statul medieval si institutiile sale, formarea statului medieval moldova

Stilurile functionale

Electroliţii conduc curentul electric numai în soluţie sau topitură. În stare solidă electroliţii nu conduc curentul, pentru că ionii nu sunt mobili. De aceea, prin electrolit se înţelege, de obicei, soluţia sau topitura unui acid, bază sau sare.

Alte referate despre: stilurile functionale, stiluri functionale, stilurile functionale ale lb romane

Capacitate 2004 - istorie

Civilizatii preistorice si antice.
1.1 Termeni istorici, concepte, probleme de atins:legatus augusti, dava, villa rustica, romanizare, urbanizare,collegia;sincretism religios, limes, daci liberi.

Alte referate despre: capacitate 2004, rezultate capacitate 2004, subiecte capacitate 2004

Manual de initiere practica in ocultism

Acela care este sincer interesat in progresul lui si nu urmareste doar sa-si satisfaca pofta sau curiozitatea, va gasi in cele din urma maestrul care sa-l initieze in aceasta carte. Nici un adept incarnat, oricat de inalt in rang, nu-i poate da discipolului mai mult pentru inceput decat o face aceasta carte. Daca va fi deopotriva, un ucenic onest si un cititor atent, va gasi in aceasta carte tot ceea ce a cautat in van atatia ani, iar cartea si-a indeplinit cu succes scopul.

Alte referate despre: manual de morala practica-tudor arghezi, practici magie ocultism, tudor arghezi manual de morala practica rezumat

Sutana si manualul

Asta le trebuie copiilor în epoca globalizării în care au colegi Mozaici, Mahomedani sau chiar Budişti? „Merge şi aşa. Dumnezeu e bun şi iertător” spune popa în slujba sa. Dar în manual insistă numai asupra pedepselor cică împărţite cu dărnicie de aprigul Dumnezeu prin sabia de foc a arhanghelilor. Nu cumva o crasă neconcordanţă? Vor şi popii ortodocşi un şihad (pedepsirea necredincioşilor)? Un preot, cu bunul simţ care-l caracterizează, recunoaşte „Ajută-te singur ca să te ajute şi Dumnezeu”.

Alte referate despre: manual, manualul calitatii referat, manualul calitatii

Plan de lectie clasa a VII-a

- se introduce notiunea de sistem vascular inchis si se precizeaza sensul de circulatie al sangelui
- este prezentata structura vaselor de sange si adaptarile acestora pentru transportul sangelui

Alte referate despre: plan de lectie clasa a vii imnul lui stefan cel mare, proiecte de lectie clasa a viii-a biologie, nichita stanescu varsta de aur a dragostei plan de lectie clasa a ix-a

Clasa de elevi ca grup social

Studiile intreprinse de cercetatori din domeniul sociologiei, sociometriei, psihologiei sociale atrag atentia insa asupra importantei aspectelor si caracteristicilor activitatii de grup, relevand impactul pe care il au asupra formarii personalitatii membrilor constituenti. in absenta cunoasterii comportamentului de grup al clasei, privita ca un tot unitar, cu problematica si personalitatea sa proprie, nu se poate realiza o eficienta crescuta in activitatea scolara.

Alte referate despre: clasa de elevi sau grup social, clasa de elevi ca grup social, clasa de elevi ca grup social referat

Legi studiate in clasa a IX-a

1
Principiul inertiei
Orice corp isi pastreaza stare de repaus relativ sau miscare uniform rectilinie atat timp cat asupra lui nu actioneaza nici o forta.
-
-
miscare

Alte referate despre: legi studiate in clasa a ix a, legile studiate in clasa axa, legi studiate in clasa a 8-a

Sudarea manuala cu arc electric

Arcul mai lung (curba 2) va arde in punctul A1 avand tensiunea U1 si curentul I1. Arcul mai scurt (curba 1) va arde in punctul A0 avand tensiunea Uo si curentul Io. Cu cat caracteristica sursei este mai coboratoare, cu atat vor fi mai mici variatiile de curent in arc la schimbarea lungimii acestuia si cu atat va fi mai usoara mentinerea constanta a arcului de catre sudor.

Alte referate despre: sudarea manuala cu arc electric, sudarea manuala cu arc electreic cu electrod invelit, tehnologia sudarii manuale cu arcul electric

Formarea conceptului de numar natural la elevii de clasa I

Prin intermediul activitatilor practice, a jocului se introduc operatiile cu multimi: formarea multimilor, ordonarea elementelor unei multimi, formarea perechilor s.a.. In activitatile cu multimi de obiecte, un rol decisiv il are folosirea limbajului matematic: clar, precis, pe intelesul si la nivelul de pregatire al elevilor. Cand afirmatiile elevilor contin idei concrete, dar formulate intr-un limbaj nesigur, aprecierea invatatorului trebuie sa fie pozitiva, subliniindu-se partea concreta a raspunsului dat de elevi si ajutandu-i sa-si corecteze modul de exprimare matematic.

Alte referate despre: formarea conceptului de numar natural la elevii de clasa i, formarea conceptului de numar natural, formarea conceptului de numar natural la clasa i

Gramatica limba latina clasa a 9-a

Tema de prezent se obtine inlaturand sufixul caracteristic “ re”.Recunoastem conjugarea unui verb dupa vocala finala a temei de prezent(sau vocala tematica).
Conj. I: -a
Conj.II:-e(lung)
Conj.III:
-consonantica:-e(scurt)
-vocalica:-e(scurt)

Moduri si timpuri derivate din tema de prezent
•Moduri personale:
1.Indicativ
-prezent
-imperfect
-viitor I

2.Conjunctiv
-prezent
-imperfect

3.Imperativ-prezent
Moduri nepersonale
1.Infinitiv prezent
2.Participiul prezent
3.Gerunziul
4.Gerundivul

Alte referate despre: gramatica limbii latine clasa a8a, gramatica limba latina clasa a 10 a, gramatica latina clasa 10
Referate afisate : 19
Medie note: 8.14 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles