Marele zid chinezesc referat

Marele zid chinezesc

Serpuind pe crestele muntilor si ale dealurilor, dar si prin vaile adanci, zidul, prevazut din loc in loc cu foarturi cu aspect paralelipipedic si turnuri inalte de aparare, are o inaltime de 8 metri si o latime de 6,5 metri. Pavat cu piatra, era folosit ca sosea strategica dar si ca drum comercial.

Lasat in parasire incepand cu secolul al XIX-lea, Marele Zid Chinezesc a fost luat sub protectie guvernamentala din 1952, fiind declarat monumet istoric al Chinei.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 27kb
Downloads: 11748
Materia: Geografie

China

Alaturi de forta de munca,regimul fiscal este cel de-al doilea punct
de atractie pentru capitalul strain.Companiile straine platesc
impozite de pana la 27%,cu 6% mai mici decat cele locale,si se bucura
de reduceri si scutiri fiscale daca isi localizeaza productia intr-una
din cele sase zone economice speciale sau in una din cele 14 zone
libere.Cota de impozitare a companiilor care-si deschid capacitati de
productie in aceste zone este de 15%.

Alte referate despre: referat china, china, china antica

Republica Populara Chineza

Nu departe de Guilin intalnim formatiuni carstice, imense si ciudat sculptate insotite de caverne imense create de-a lungul miilor de ani de curentul fluviilor si eroziune.Aceste piscuri figureaza des in literatura si arta chineza, fiind presupuse a fi piramide chinezesti.

Alte referate despre: republica populara chineza, republica populara chineza referat, statele care nu recunosc republica populara chineza

Sighisoara

Din punct de vedere tectonic, neogenul este cutat, straturile suferind dislocari însemnate, care le-au încretit în anticlinale si sinclinale, cele dintai fiind usor boltite si latite, cum este cazul anticlinalului Sighisoara - Nades, în timp ce sinclinalul Jacul - Albesti este îngustat.
Cutarile neogene au dat nastere domurilor gazifere, între acestea remarcandu-se domurile Filitelnic si Nades. Grosimea mare a depozitelor, neogene, de peste 5000 de m, din care Sarmatianul ocupa un însemnat procentaj si aspectele lor de facies presupun, pentru întreaga perioada a umplerii Bazinului, o usoara dar continua miscare de subsidenta. Formatiunile pliocene (panoniene) sunt reprezentate prin Meotian si Pontian, se pare ca în Dacian, procesul de sedimentare al vechiului lac era terminat. La începutul Cuaternarului, întregul Bazin al Transilvaniei a fost înaltat, odata cu Spatiul Carpatic, iar reteaua hidrografica s-a adancit ...

Alte referate despre: referat sighisoara, sighisoara, sighisoara referat

India

Anii `80 si `90 sunt marcati de tensionarea treptata a vietii
interne.Miscari insurectionale teroriste locale cu tendinte
secesioniste se manifesta in Punjab, Assamm si indeosebi in Jammu si
Kashmir, iar ascensiunea nationalismului hindus cu trasaturi
fundamentaliste, exacerbeaza primatul natiunii, religiei si castelor
in dauna individului si autoritatii statale risca dinamiteze
echilibrul stabilit dupa proclamarea independentei.In alegerile
parlamentare centrale din 1993, 1996 si 1998, pierdute de
P.Congresului National Indian, partidul de dreapta, Bharatiya Janata,
de orientare hinduso-fundamentalista se afla in continua ascensiune,
presedintele acestui partid, constituind in martie 1998 un guvern de
coalitie.Imperativele pe baza carora s-a cristalizat politica externa
a Indiei au fost sentimental de grandoare izvorat din dimensiunea
geografica, demografica si vechimea civilizatiei si rolul asumat de
putere regionala in Asia de S.De aici refuzul ...

Alte referate despre: india referat, referat india, india

Evolutia istorica a Asiei

La nord de paralela 50 grade se intind reg. de tundra si padure,apartinand in majoritate Siberiei,slab populate,strabatute pana la inceputul sec. 20 de vanatori si pescari primitivi.Intre 40-50 grade lat N,o zona de stepa si desert.La S de aceasta zona arida sunt situate regiunile propice agriculturii sedentare.China,cuprinsa in general intre 20-40 grade,se fragmenteaza in cateva mari segmente:Asia Mica,Mesopotamia si Valea Nilului.In SE,este o lume de sine si pt sine,subcontinentul indian,cu propria sa evolutie,ce pare a face abstractie de evolutia din restul Asiei.Influentat initial,in prima jumatate a milen. 1 d.Hr.,de marele vecin,arhipelagul nipon se va izola aparandu-si,pana la jumatatea sec.19,propria identitate.

Mesopotamia reprezinta leaganul celor mai vechi civilizatii ale antichitatii ,in care are loc in mil.3 i.Hr.,trecerea la forma de organizare statala.Infloritoarea ...

Alte referate despre: evolutia istorica a ideilor despre univers, evolutia istoria a controlului financiar in rm, evolutia istorica a controlului financiar din rm

Piramida lui Cheops

Pe suprafata bazei ei de 230 x 230 m ar incapea impreuna cele mai mari cinci biserici din lume- San Pietro de la Roma, St Paul’s Cathedral si Westminster Abbey de la Londra, domurile din Florenta si Milano.Din masa de piatra care constituie Piramida lui Cheops ar fi putu fi construite toate bisericile ridicate germania in ultima mie de ani.

Alte referate despre: piramida lui cheops, piramidele lui cheops, piramida lui cheops referat

Bonsaiul

Bonsaiul propriu zis consta in doua elemente: planta si vasul. Planta poate fi o vita, un arbust ( dafin, maslin, mandarin, portocal, silese) sau un copac (mar, cires, pin, stejar, prun japonez), iar vasul este un ghiveci sau o dala de piatra plata, dar interesanta ca forma. Odata scos din vasul sau insa. Un bonsai incepe sa creasca asemenea unui arbore normal. Multi oameni sunt surprinsi sa afle ca majoritatea bonsailor sunt asati tot timpul afara .

Alte referate despre: bonsaiul, semnificatia bonsaiului, bonsaii in cultura chineza

China antica

China antica.Se spune ca Meng Jiangnv s-a nascut într-o localitate sudica si s-a casatorit cu Wan Xiliang. Nu mai târziu decât în a treia zi dupa nunta, barbatul ei a fost luat si dus în partea nordica a tarii pentru construirea zidului. Zilele treceau, dar tânara sotie nu primea nici o veste de la barbatul sau. „Se apropie iarna, cum o sa-si petreaca sotul meu zilele geroase fara haine groase?”, se gândea femeia.

Alte referate despre: china antica referat, referat china antica, filosofia in china antica

Istoria Chinei

Istoria Chinei -China este incepand cu mil.3 i.Hr.,alaturi de Egipt, Mesopotamia si India, leaganul uneia dintre cele mai vechi si stralucite civilizatii ale antic. La sfarsitul sec. 18 i.Hr., ia fiinta pa cursul mijlociu al Fluviului Galben( Huanghe) statul Shang (Yin), prima formatiune statala confirmata si de descoperirile arheologice, care succeed legendarei dinastii Xia (2140-1711 i.Hr.). Istoria Chinei

Alte referate despre: istoria chinei, istoria chinei antice, istoria chinei referat

Civilizatia chineza

Civilizatia chineza sub conducerea dinastiei Shang, dinastia si poporul ocupau o regiune relativ mica din nordul Chinei, pe portiunile joase ale Fluviului Galben (Hwang-ho); capitala era Anyang in Honan-ul de nord. Dinastia Shang folosea o scriere care era o forma timpurie de chineza, dar cultul stramosilor, o alta trasatura distincta chineza - era bine stabilit, cel putin in familia regala.

Alte referate despre: civilizatia chineza, cultura si civilizatia chineza, cultura si civilizatie chineza

Hamsterul chinezesc

Are un corp lunguiet,de 10-12 cm in lungime. Masculii sunt mai mari decat femelele. Acest tip de hamster are obrajii care se largesc, permitand depozitarea hranei. Poate convietui in grupuri mici sau mari,cu membri ai aceleiasi specii ;grupurile pot fi de acelasi sex sau de sexe diferite,cu conditia ca animalele sa fie puse impreuna de la o varsta frageda.

Alte referate despre: hamsterul chinezesc, hamster chinezesc, marele zid chinezesc

Zidul Berlinului

Libera circulatie dintre Berlinul occidental si cel sovietic - care a permis refugierea în Vest a unui mare numãr de cetãteni est-germani - a fost opritã de autoritãtile sovietice la 13 august 1961, între cele douã pãrti ale orasului fiind înãltat un zid de separare (Zidul Berlinului). Numerosi cetãteni est-germani (aprox. 170) si-au pierdut viata, încercând sã escaladeze zidul în cãutarea libertãtii.

Alte referate despre: zidul berlinului, zidul berlinului referat, referat zidul berlinului

Detectorul de metale

Detectorul de metale reprezintă un dispozitiv electronic care permite sesizarea şi localizarea de obiecte metalice aflate sub diverse straturi nemetalice,ca pământ,zid,zăpadă,apă,lemn,etc. Funcţionarea lui se bazează pe fenomenul de inducţie electromagnetică.Componenta principală este o bobină căreia i se aplică pulsuri de curent.

Alte referate despre: detectorul de metale, detectorul de metale referat, detectorul de metale referat fizica

Cetatea Tighina

Zidurile late (2,5-3 m) şi înalte din piatră de calcar şi cărămidă au fost întărite cu zece bastioane pentru artilerie la colţuri şi cu unsprezece turnuri. Partea de jos a citadelei este fortificată cu trei ziduri şi două turnuri.

Alte referate despre: cetatea tighina, cetatea tighina referat, referat cetatea tighina

Civilizatia geto dacica - parte componenta a civilizatiei Antice

Cele din urma sunt cele mai numeroase.Ei duceau un mod de viata deosebit de cel de azi.locuiau in triburi,in locuri fluviale,pentruca agricultura sa aiba o dezvoltare mult mai sporita,deoarece anume ea era ocupatia de baza.Evolutia politica era mai accelerate decit la popoarele straine.

Mestesugul era cel mai infloritor. Anume indo-europenii au realizat importante descoperiri in domeniul culturii,cum ar fi: scrisul, hirtia, calendarul,moneda,. Sistemul religios characteristic acestora era monoteismul,adica recunosteau o singura divinitate.Au realizat constructii monumentale,ca:piramide,zidul chinezesc,capitelul leilor, gradinile suspendate,…

Din popoarele indo-europene fac parte si tracii,care erau raspinditi pe un vast teritoriu din S-E europei.Ei erau impartiti in doua categorii: tracii de nord,care erau formati din costoboti,tyrageti,carpi,greci si daci; ...

Alte referate despre: civilizatia geto dacica - parte componenta a civilizatiei antice, civilizatia geto-dacica parte componenta a civilizatiei antice, civilizatia geto-dacica-parte componenta a civilizatiei antice

Epoca piramidelor

S-a dezvoltat un centru de administratie , tara fiind condusa de la Memphis . In acest timp, scrierea egipteana a inceput sa evolueze in stilul clasic , iar papirusul era folosit pentru scrierea textelor pe el . Odata cu extinderea lucrarilor de irigatii , Egiptul a devenit tot mai prosper . Mestesugarii produceau frumoase lucrari in piatra , bijuterii si mobila .

Aceasta a fost totodata si o perioada de lucrari artistice – un exemplu edificator este Piramida in Trepte de la Saqqara , mormantul lui Djoser , conducator din a treia dinastie . Proiectata de arhitectul si vizirul Imhotep , piramida se inalta in mai multe trepte , reprezentand o forma arhitectonica inovatoare , construita cu materiale si tehnici noi . Este cea mai veche constructie din piatra de aceste dimensiuni din lume .

Pana in vremea celei de A Patra Dinastii , regii erau ingrropati in piramide . Sneferu , primul conducator al acestei dinastii , a construit piramidele de la Dahshur si Maidum . Aceste constructii ...

Alte referate despre: epoca piramidelor, coliziune in epoca piramidelor, filme artistice in epoca piramidelor
Referate afisate : 17
Medie note: 8.08 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK