Mari matematicieni blaise pascal

Blaise Pascal

Blaise Pascal s-a născut pe 19 iunie 1623 în Clermont si a murit la Paris în 19 august 1662. Tatăl lui, un judecător din Clermont, având la rândul sau un anumit renume în stiinta, s-a mutat în Paris în 1631, pentru a-si continua propriile studii pe o parte, si pentru a-si educa unicul său fiu care dovedise deja abilităti exceptionale.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 3614
Materia: Matematica

Matematicieni renumiti - Blaise Pascal

Blaise Pascal 
Blaise Pascal s-a născut pe 19 iunie 1623 în Clermont si a murit la Paris în 19 august 1662. Tatăl lui, un judecător din Clermont, având la rândul sau un anumit renume în stiinta, s-a mutat în Paris în 1631, pentru a-si continua propriile studii pe o parte, si pentru a-si educa unicul său fiu care dovedise deja abilităti exceptionale. Micul Blaise a fost tinut acasa pentru nu se obosi prea mult si din acelasi motiv educatia lui a fost mai întâi restrânsa la învatarea limbilor straine, neincluzând evident matematica. Acest program a simulat curiozitatea baiatului si, într-o zi, la doisprezece ani, a întrebat ce este geometria.

Alte referate despre: mari matematicieni blaise pascal, blaise pascal, matematicieni renumiti

Blaise Pascal

Acest program a simulat curiozitatea baiatului si, intr-o zi, la doisprezece ani, a intrebat ce este geometria. Invãtãtorul lui i-a rãspuns cã este stiinta construirii figurilor exacte si a determinãrii proportiilor dintre diferite parti ale lor. In curand Pascal se apucã de studiat geometria, sacrificandu-si timpul de joacã si in ciuda restrictiilor care ii erau impuse, si in cateva sãptãmani descoperã singur multe proprietãti ale figurilor.

Alte referate despre: blaise pascal referat, blaise pascal cugetari, referat blaise pascal

Matematicieni celebri

In special s-a ocupat cu studiul retelelor din spatiul cu n dimensiuni, definite printr-o ecuatie a lui Laplace. A introdus o clasa de suprafete si o clasa de curbe care astazi ii poarta numele. Este unul din creatorii geometriei diferentiale centro-afine. A fost un mare popularizator al stiintelor. Impreuna cu I. Ionescu, A. Ioachimescu si V. Cristescu a fondat revista "Gazeta matematica", cu G. G. Longinescu publicatia "Natura" pentru raspândirea stiintelor, iar cu D. Pompeiu a editat revista "Mathematica".

Alte referate despre: matematicieni celebri, matematicieni celebrii, matematicieni celebri referat

Triunghiu lui Pascal

De exemplu în figura (3): C38=56; C510=252. Simbolurile pentru numerele din figura (1), au fost grupate în mod corespunzător în figura (3).
Simbolurile cu acelaşi număr “inferior n” se aliniază pe orizontală în lungul “bazei” de ordinul n, este vorba de baza unui triunghi dreptunghic. Simbolurile cu acelaşi număr “superior r” se aliniază oblic în lungul “bulevardului” cu numărul r.

Alte referate despre: triunghiu lui pascal, triunghiu pascal, legea lui pascal

Matematicieni romani

Orascu s-a nascut la Targoviste, la 30 august 1871, ca fiu al serdarului Hristea Orascu. Parintii l-au dat sa urmeze la Bucuresti Colegiul Sf. Sava( 1831- 1841). Dupa ce a absolvit acest colegiu si dupa ce la 8 martie 1840 a obtinut diploma de hotarnic eliberata de Directia Eforiei scolilor, a plecat la Berlin pe cheltuiala parintilor sai, unde a studiat arhitectura; apoi, pentru specializare, a stat un timp la Munchen si Paris.

Alte referate despre: matematicieni, mari matematicieni, matematicieni romani

Triunghiul lui Pascal

Triunghiul lui Pascal - În primul rând trebuie să introducem o notaţie pentru numerele conţinute în triunghiul lui Pascal. Pentru noi fiecare număr asociat unui punct din acest triunghi are o semnificaţie geometrică: el indică numărul de trasee distincte, în zigzag, de lungime minimă, de la vârful triunghiului până la punctul respectiv.

Alte referate despre: triunghiul lui pascal, triunghiul lui pascal c, functia de gradul 2 triunghiul lui pascal binomul luinewton

Matematicieni si oameni de stiinta

Sunt cunoscute multe legende despre Arhimede. Ca si marii matematicieni de mai târziu (Newton în special), când Arhimede era preocupat de o problemă de matematică, uita unde se află; chiar mai mult, uita si să mănânce. Asa, de pildă, într-o zi pe când făcea baie în apa mării îsi dădu seama că a descoperit celebra sa lege de hidrostatică: un corp scufundat în apă suferă din partea acesteia o presiune din toate părtile, care contrabalansează exact greutatea volumului de apă dezlocuit.

Alte referate despre: matematicieni si oameni de stiinta, oameni de stiinta si inventatori romani matematicieni arhimede, oameni de stiinta romani matematicieni

Blaise Pascal

Se pare că dovada consta simplu în împăturarea unghiurilor peste figură astfel încât vârfurile lor să se întâlnească în centrul cercului înscris în triunghi. O demonstraţie similară se poate obţine prin împăturarea unghiurilor astfel încât ele să se întâlnească pe piciorul perpendicularei duse din vârful unghiului cel mai mare pe latura opusă. Impresionat de această demonstraţie inteligenţă, tatăl său i-a dat o copie a cărţii Elementele de Euclid, pe care Pascal o citeşte cu interes până când o învaţă.

Alte referate despre: blaise pascal maretia omului, referat despre blaise pascal, cugetari blaise pascal

Pascal

El se iluziona pentru ca matematica nu este numai cea din carti si din teoreme,ci este si un mod de a cerceta lumea si de a reflecta asupra ei.Tanarul Pascal fara sa astepta alte ajutoare a inceput sa aplice metode de cercetare cu care era obisnuit.

Alte referate despre: pascal, programe pascal, turbo pascal

Functii si proceduri - limbaj de programare

- begin ... f:=e; ... end; : instrucţiune compusă specificând prelucrările de date ce se produc prin execuţia funcţiei; numele f al funcţiei (fără parametri) apare cel puţin o dată în partea stângă a unei instrucţiuni de atribuire care se execută f:=e. Rezultatul întors de funcţie, de tipul t, este ultima valoare atribuită lui f. Utilizarea unei funcţii se specificţ printr-un apel de forma: f(a1, . .,an), cu
- f: numele funcţiei;
- (a1, . . ,an): lista de parametri actuali reprezentând expresii ale căror valori sau adrese sînt furnizate funcţiei.

Alte referate despre: functii si proceduri in limbajul de programare pascal, functii si proceduri in limbajul de programare pascal docd6345 doc, functiile si procedurile in limbajul c

Limbaj de programare

Un limbaj de programare este un sistem de convenţii adoptate pentru realizarea unei comunicări – între programator şi calculator . Limbajele folosite pentru programarea unui calculator sunt extrem de asemănătoare limbajelor naturale . Ele sunt compuse din :cuvinte (rezervate) ;punctuaţie ;propoziţii şi fraze ;reguli sintactice etc.Limbaj de programare

Alte referate despre: limbaje de programare, limbaj de programare, evolutia limbajelor de programare

Blaise Pascal

Geniul sau geometric a inceput sa se manifeste de la aceasta varsta,
incepand sa studieze geometria, sacrificandu-si timpul de joaca în
ciuda restrictiilor care îi erau impuse, si in cateva saptamani
descopera singur multe proprietati ale figurilor.

Alte referate despre: blaise pascal biografie, blaise pascal cugetari maretia omului, blaise pascal filosofie

Subprograme Pascal

Subprograme Pascal - Subprogramele sunt parti dn program identificate printr-un nume, prin intermediul caruia vor fi apelate. Vom scrie subprograme atunci cand: -anumite instructiuni dintr-un program apar in mai multe locuri; -dorim sa impartim problema in subprograme;

Alte referate despre: subprograme pascal, probleme subprograme pascal, subprograme pascal rezolvate

PASCAL

Poziţie binară 15 prima din stânga, în notaţia uzuală a primului cuvânt este a semnului, în poziţiile 7 – 14 ale primului cuvânt se memorează caracteristica exponentului mărit cu 128, iar în rest se memorează mantisa partea fracţionară fără prima poziţie după virgulă.

Caracteristica este: c= 128 + e = 2 + 1= 10000001
Primul cuvânt al reprezentării în calculator este 0 10000001 000000, iar al doilea cuvânt 0000000000000000 în baza 2. Reprezentarea octală este 40200, respectiv 0. În mod analogic, -5.0 se va reprezenta prin numerele octale 140640 şi 0.

Cel mai mare număr real reprezentabil în simplă precizie este
0, 111111111111111111111111( 2 1 ( 2 10 .Cel mai mic număr real pozitiv reprezentabil este:0,1 ( 2 = 2 10 .Numerele reale de forma 0,1 x …….. x î,part intervalul [˝, 1) în 2 subintervale de lungime (1- ˝) ∙2 = 2 .

Tipul boolean – conţine două elemente referite prin constantele predefinite false ...

Alte referate despre: referat legea lui pascal, legea lui pascal referat, probleme pascal

Turbo Pascal - Tipul string

- Programul de mai sus are declarata o variabila t , de tip string . Ea este initializata cu sirul ’iepuras’, apoi este afisata .
- In exemplul dat sirul ’iepuras’ este alcatuit din 7 caractere . Octetii de la 1 la 7 memoreaza caracterele din care este alcatuit sirul. Restul octetilor , de la 8 la 255 au un continut neprecizat . De altfel , nici nu ne intereseaza continutul lor . Observati faptul ca afisarea s-a realizat , in ansamblu , prin precizarea numelui .

Alte referate despre: turbo pascal - tipul string, turbo pascal incadreaza string, turbo pascal tipul fisier

Validarea datelor in Pascal

VAR
Nume:STRING[30];er:BOOLEAN;
CONST
I_corecta:=15
BEGIN
REPEAT
Er:=false; Write (`Nume:`); Readln (nume);
IF Length (nume)I_corecta THEN
BEGIN er:=true; Writeln(`Lungime eronata!`)
END
UNTIL NOT er;
END.
3.VALIDAREA NATURII

Alte referate despre: validarea datelor in pascal, tipuri de date in pascal, validarea datelor
Referate afisate : 17
Medie note: 8.14 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles