Marijuana referat

Marijuana

Marijuana, common name for a drug made from the dried leaves and flowering tops of the Indian hemp plant Cannabis sativa (see Cannabis). People smoke, chew, or eat marijuana for its hallucinogenic and intoxicating effects. It is known by a number of slang names, including pot, grass, reefer, weed, and Mary Jane.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 3081
Materia: Engleza

Reggae

Another reggae superstar, Jimmy Cliff, gained international fame as the star of the movie The Harder They Come (1972). A major cultural force in the worldwide spread of reggae, this Jamaican-made film documented how the music became a voice for the poor and dispossessed. Its soundtrack was a celebration of the defiant human spirit that refuses to be suppressed.

During this period of reggae's development, a connection grew between the music and the Rastafarian movement, which encourages the relocation of the African diaspora to Africa, deifies the Ethiopian emperor Haile Selassie I (whose precoronation name was Ras [Prince] Tafari), and endorses the sacramental use of ganja (marijuana). Rastafari (Rastafarianism) advocates equal rights and justice and draws on the mystical consciousness of kumina, an earlier Jamaican religious tradition that ritualized communication with ancestors.

Alte referate despre: reggae referat, cantareti reggae, referat reggae

Drogurile si efectele lor

DROGURI
Oamenii primesc droguri pentru a-si schimba gândirea, comportamentul si simturile. Aceste feluri de substante se numesc psihoactive si includ alcoolul si tutunul, la fel si drogurile naturale si produse. În trecut, majoritatea drogurilor folosite erau produse din plante naturale, asa ca tufa de coca pentru cocaina, opiu de mac pentru heroina si cannabis pentru hasis si marijuana. Mai recent, drogurile ca extazi sau LSD au început a fi produse pe cale sintetica de variate întreprinderi chimice. Oamenii care folosesc droguri provin din toate paturile sociale, desi statistica demonstreaza ca probabil unele paturi sociale utilizeaza drogurile mai mult decât alte paturi. De exemplu, probabilitatea utilizarii drogurilor este mai mare la barbati decât la femei, la barbatii celibatari decât la cei casatoriti, la locuitorii ...

Alte referate despre: drogurile si efectele lor, despre droguri si efectele lor, referat despre droguri si efectele lor

Drogurile

Referitor la noţiunea de “drog” la noi în ţară, termenul a fost preluat din literatura internaţională în special anglo-saxonă în care termenul de “drug” semnifică medicament, dar are şi conotaţia de produs care duce la toxicomanie, sens pe care-l are şi în limba română.

Alte referate despre: droguri, referat droguri, droguri referat

Dependenta

Amfetaminele. Spre deosebire de sedative si opiacee, simulantele sunt substante psihotrope care stimuleaza vigilenta. Amfetaminele sunt stimulente puternice, vandute sub denumirea comerciala de Metedrina, Dexedrina si Benzedrina, vandute sub denumirea argotica de „speed”, „uppers” sau „Bennies”. Efectele imediate ale acestora sunt atenuarea senzatiei de oboseala si monotonie. Activitatile fizice care cer un efort marit, par mult mai usoare atunci cand sunt consumate amfetaminele. Deasemenea, amfetaminele au efect alterant al starii psihice. Marea majoritate a medicamentelor pentru tinerea sub control a greutatii contin amfetamina. Toleranta se dezvolta deasemena rapid si in cazul acestui drog, individul avand nevoie de doze tot mai mari pentru a obtine efectul dorit. Atunci cand toleranta se dezvolta pana in punctul in care dozele orale nu mai sunt eficiente, multi consumatori recurg la injectarea intravenoasa a amfetaminelor. Dozele puternice intravenoase produc imediat o experienta ...

Alte referate despre: dependenta de calculator referat, dependenta de droguri referat, dependenta de calculator

Droguri, tipuri si efectele lor

Cannabis (Cannabis sativa) cunoscut si cu denumirea de marijuana, este o planta de canepa originara din India. Este un rog crud, format din frunzele si semintele sale. Este de obicei uscat si faramitat apoi pus in pipe, sau sunt transformate in tigari (jointuri) pentru fumat. Drogul, cunoascut sub forma si de alte denumiri ca: iarba, ceai, majoarca, mai poate fi pus deasemenea in mancaruri sau bauturi.

Alte referate despre: droguri tipuri si efectele lor, drogurile tipuri si efectele lor, drogurile tipurile si efectele

Canabis

Jointurile sunt adesea inmuiate in PCP numindu-se astfel „happy sticks”, „wicky sticks” sau „tical”. Utilizatorii de hasis fumeaza marijuana fie intr-o pipa fie amestecata cu tutun sub forma de tigara. In ultima vreme, tinerii au o noua metoda de a fuma marijuana: deschid trabucurile si inlocuiesc tutunul cu marijuana, facand astfel asa numitul „blunt”. Cand acesta este fumat cu o sticla de lichior de 40 de grade, se numeste „B-40”.

Alte referate despre: canabis, canabisul, cultivarea canabisului

Abuzul de droguri

Halucinogenele (spre exemplu marijuana, extazi, LSD) sunt un grup chimic divers care produce schimbari mintale profunde, cum ar fi euforia, nelinistea, distorsiunea senzoriala, halucinatii vivide, deluzii, paranoie si depresie. Nu exista drog ilicit, care ar putea fi considerat sigur. Intr-un fel sau altul utilizarea substantelor psihoactive modifica functionarea normala a organismului uman si in termen lung, poate cauza daune serioase.

Alte referate despre: abuzul de droguri, abuzul de droguri dependenta si sevraj, abuzul de droguri dependenta sevrajul

Almodivele - Omagiu femeii

Carmen Maura va fi - pe rind - sora Perdida din Entre tinieblas (Obiceiuri necurate), femeia de serviciu violata/casnica abuzata din Que he hecho yo para merecer esto? (Ce-am facut ca sa merit asta?), ba chiar si un transsexual, Tina Quintero pe numele lui/ei, in La Ley del Deseo (Legea dorintei)... Cu figura ei aspra si usor androgina, Carmen Maura este actrita-fetis, de neinlocuit a lui Almodovar "prima perioada" - precum Katharine Hepburn pentru George Cukor, Silvana Mangano pentru Luchino Visconti si Anna Magnani pentru Pier Paolo Pasolini, ca sa ne limitam la regizorii gay.

Alte referate despre: emanciparea femeii, drepturile femeii, conditia femeii in romanul ion

Efectul consumului de canabis asupra organismului uman

Efectele apar imediat dupa ce marijuana ajunge la nivel cerebral si au o durata de 1-3 ore. Dupa cateva minute de la inhalarea fumului, creste ritmul cardiac, apare relaxarea bronhiilor si dilatarea vaselor la nivel ocular cu efectul de "ochi rosii". In cazul ingestiei latenta efectelor este de 30 de minute. Dupa trei sau patru decenii de studii in acest domeniu, cercetatorii au gasit dovezi referitoare la efectele daunatoare ale fumatului asupra cailor respiratorii.

Alte referate despre: efectele consumului de opiu asupra organismului uman, efectele consumului de amfetamine asupra organismului uman, efectele consumului de ecstasy asupra organismului uman

Masuri si sfaturi impotriva drogurilor

DACA CREZI CA COPILUL TAU SE DROGHEAZA. Daca suspectezi ca se drogheaza nu ignora semnele. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le urmaresti daca crezi ca copilul tau bea sau consuma droguri: - Note mici la scoala sau scaderea performantelor scolare; - Izolare, inchidere in sine, depresie sau oboseala; - Influenta excesiva a anturajului sau schimbarea prietenilor;

Alte referate despre: masuri si sfaturi impotriva drogurilor, masuri si sfaturi impotriva consumului de droguri, sfaturi impotriva drogurilor

Drogurile in societate

Efecte ale dependentei
Dependenta de droguri poate fi psihologica sau fizica, sau ambele.Dependenta psihologica (uneori numita obisnuinta) se petrece in mintea omului. Consumatorul simte ca nu poate sa gandeasca normal si sa supravietuiasca fara ajutorul drogului. In cazul dependentei fizice, nervii, muschii,inima si alte organe ale corpului au nevoie de drog pentru a-si continua functionarea.
Daca este privat de droguri, dependentul poate suferi probleme fizice si mintale ale renuntarii la cestea. Aceste probleme variaza de la tremuraturi si friguri, la transpiratii, crampe si dureri, halucinatii (zarirea sa simtirea unor lucruri care nu sunt reale), inconstienta sau chiar convulsii fatale.
Organismul se obisnuieste treptat cu unele droguri. Cu timpul este nevoie de o cantitate mai mare de drog pentru a da aceleasi rezultate ca inainte. Aceasta nevoie de cantitati din ce in ce mai mari de drog, in vederea obtinerii aceluiasi efect, poarta denumirea de toleranta.
...

Alte referate despre: drogurile in societate, drogurile si societatea, droguri in societate

Drogurile si alcoolul

De ce sunt folosite drogurile?
Majoritatea drogurilor sunt folosite de oameni pentru ca ii fac sa se simta mai bine. Cand au dureri fizice, oamenii iau analgezice pentru a nu mai simti durerea si a se simti mai bine. Pentru stari emotionale neplacute, consuma alcool sau droguri pentru a se simti mai bine. Problema apare in momentul in care drogurile se folosesc pentru a invinge depresia sau alte probleme emotionale pentru ca actiunea acestora este de suprafata si temporara, iar persoana care le consuma se simte mai rau dupa ce trece efectul decat inainte de a le folosi.

Alte referate despre: drogurile si alcoolul, droguri si alcool, droguri tutun alcool

Impactul contextului fizic si neuropsihic al memorarii asupra performantelor la reactualizare

La descrierea stadiului de encodare a informatiilor operatiile executate in timpul encodarii(de exemplu,elaborarea) vor usura mai tarziu reactualizarea.Alti doi factori ai procesului de encodarea sporesc de asemenea sansele unei reactualizari de success:a)organizarea informatiei in timpul encodarii,si b) contextual encodarii informatiei trebuie sa fie similar celui in care informatia va fi reactualizata.

Alte referate despre: impactul tehnologiilor de producere a energiei electrice asupra omului, impactul celui de-al dailea razboi mondial asupra societatii, impactul violentei familiale asupra performantelor

Impactul contextului fizic si neuropsihic al memorarii asupra performantelor la reactualizare

Materialul învăţat într-o anumită dispoziţie afectivă poate fi reamintit mai acurat atunci când subiecţii se află într-o dispoziţie afectivă similară (Bower, 1981). De pildă, pacienţii maniaco-depresivi îşi reamintesc mai bine conţinuturile învăţate în faza maniacală, când reproducerea se realizează tot pe un fond maniacal; materialul învăţat în faza depresivă e reprodus mult mai corect la revenirea stării depresive. În mod analog, itemii învăţaţi pe fondul consumului de alcool, sunt reamintiţi mai corect într-o stare bahică ulterioară, decât în stare de trezie (Eich, 1980) .

Alte referate despre: impactul resurselor de petrol din c romana asupra mediului, impactul exploatarilor de carbune din judetul gorj asupra mediului, impactul depozitelor de deseuri industriale si urbane asupra mediului

Efectele nocive ale drogurilor asupra organismului

Marijuana si haşişul: Estimările indica faptul cel mai abuzat drog în toate partile lumii este canabisul, pe care îl consuma estimativ 141 milioane oameni (sau 2.4 procente din populaţia globului). În mod particular, un număr mare de tineri experimentează cu canabis: în unele tari atât de mult ca 37 procente din copiii de şcoala si adulţii tineri au folosit drogul o data în ultimul ani si 10-25% o data în ultima luna.

Alte referate despre: efectele nocive ale drogurilor asupra organismului, efecte nocive ale drogurilor asupra organismului uman, referat efectele nocive ale drogurilor asupra organismului

Canepa - Cannabis sativa o importanta planta tehnica

Lemnul de cânepă reprezintă cca 55% din greutatea tulpinii şi conţine peste 50% celuloză. Puzderia rezultată de la extragerea fibrelor sau planta întreagă, se utilizează pentru obţinerea de: hârtie, plăci aglomerate – fonoizolatoare, pentru industria mobilei, mătase artificială, puf pentru izolare fonică între plăcile de rigips. Pleava rezultată în culturile pentru sămânţă este un îngrăşământ deosebit de valoros: 10 t pleavă de cânepă echivalează cu 40 t gunoi de grajd. Frunzele şi inflorescenţele se utilizează în medicină.

Alte referate despre: canepa o importanta planta tehnica, canepa cannabis sativa, canepa-cannabis sativa
Referate afisate : 17
Medie note: 8.21 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK