Marile feline

Feline mari

Printre felinele mari, deosebim sase specii, dupa cum urmeaza: leul, jaguarul, tigrul, pantera, pantera de zapada si ghepardul, care este incadrat intr-un gen aparte. Multi considera ca irbisul (din genul Panthera) face parte din grupa felinelor mari, dar in realitate aceasta specie nu este inrudita cu cele mentionate. Cu exceptia jaguarului, care traieste in America de Sud, celelalte specii se gasesc in Africa si in Asia.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 409kb
Downloads: 2454
Materia: Biologie

Felinele mari - leul

Masculul este mult mai mare decat femela,capul si gatul fiind acoperit de o coama deasa,datorita careia pare si mai mare si mai impunator. Coama protejeaza totodata gatul in cazul in care se ajunge la lupte pentru apararea teritoriului.Prada pentru intreaga haita este capturata de femele.Ele sunt mai usoare si alearga mai repede.Hrana lor este foarte variata,de la zebra si bivol,pana la soareci.

Femelele haitei uneori dau nastere la 3-4 pui pe care-I cresc impreuna. Puii consuma pentru prima oara carne la varsta de 3 luni,dar ei sug lapte si in urmatoarele 3 luni. Datorita modului in care vaneaza,au nevoie de teritorii mari,si pentru ca omul le reduce din ce in ce mai mult mediul de viata,numarul felinelor mari este in scadere.

Alte referate despre: referat despre felina leul, leul este cea mai puternica felina, animale feline mari tigrul leul

Felinele mari-leul, tigrul, pantera, jaguarul, ghepardul

Leul – singurul dintre felinele mari care duce o viaţă socială propriu-zisă. Trăieşte în grupuri numite haite. Câte o haită este compusă din cel mult 12 femele înrudite şi cel mult 5- 6 masculi. În grup, masculul cel mai mare şi cel mai puternic este stăpânul şi tatăl celor mai mulţi dintre pui.

Alte referate despre: tigrul pantera, leul imperecheat cu un ghepard, puma pantera jaguar

Leul - regele animalelor

GHICITOARE
Nu e cal,dar are coama
Si-i puternic fara seama
Il ghicesti usor cand vrei
Ca e scris pe… banii mei

Alte referate despre: leul regele animalelor, de ce este leul regele animalelor, referat despre leul regele animalelor

Tigrul - cea mai mare felina

Tigrul; Din pacate,tigrii aceste superbe exemplare sunt pe cale de disparitie, zona lor de raspandire devenind din ce in ce mai limitata. In prezent, din cele opt specii de tigri care existau acum sute de ani, mai supravietuiesc doar cinci, care pot fi intalnite doar in tundra siberiana, in insula Sumatra din arhipelagul indonezian, in sudul Chinei, in India, Nepal, Bangladesh si foarte putini in nordul Coreei de Nord. Tigrul

Alte referate despre: cea mai mare felina din lume, cea mai mare felina, cea mai rapida felina din lume

Marile feline

De la dungile blanii tigrului la rotocoalele leopardului, blana felinelor poate avea o mare varietate de modele. In prezent se crede ca pete ca ale ghepardului erau la origine modelul de pe blana tuturor felinelor si ca celelalte cerculete si chiar dungile au evoluat de la aceste prime pete. Chiar si leii – care aparent nu au nici o pata – au evoluat din aceste fiinte cu pete circulare, ascendent pe care il dovedesc formele de pe blana puilor. Felinele au diverse dimensiuni, de la tigrul siberian de 4 m lungime si 400 kg, pana la pisica cu picioare negre, lunga de 50 cm si cantarind … 800 g.

Alte referate despre: feline, felinele, marile feline

Viata enigmatica a leilor

Leii patruleaza teritoriul singuri sau insotiti de unul sau doi indivizi pe care,de obicei,si-i aleg si in compania carora stau mai mult decat cu haita. Grupul se aduna,totusi,destul de des, iar, in aceste momente,comportamentul indivizilor este pasnic.Insa nu este mereu asa. Dupa o vanatoare reusita,condusa aproape intotdeauna de femele,pot sa apara conflicte. Mai ales dupa o perioada in care nu prea au mancat. Cum masculii sunt,incontestabil,mai puternici decat femelele,pot sa le fure intreaga prada,iar puii,adesea,nu sunt acceptati la ospat.

Alte referate despre: viata enigmatica a leilor, viata sociala a leilor, viata leilor

Felinele Pisica

-Felis caracal(caracalul din tinuturile desertice de la sudul Rusiei,nordul Indiei si dinOrientul Mijlociu)
-Felis viverrina(pisica –pescar,raspandita in India si Indochina pana in Jawa si Sumatera)
-Felis aurata(pisica africana aurie ,din lizierele padurilor vest-africane,marginile savanelor din Guineea,urcand cateodata si in munti)

Alte referate despre: boli de ochi la feline pisici, referat despre felina pisica, jder pisica felina

Tigrul, o felina feroce

Tigrul este recunoscut după blana sa roşcată cu dungi negre transversale. Coada în schimb este inelată alb cu negru. Masculul măsoară aproape 3 m lungime, coada fiind de 1 m şi cântăreşte circa 200 kg. Partenera lui are aproximativ 2,7 m şi cântăreşte în jur de 140 kg. Tigrul nu este prea înalt; înălţimea lui este de aproximativ 1 m, având picioarele scurte, cu gheare.

Alte referate despre: scaciati film documentar despre tigri lei feline, cea mai feroce felina, tigrul felina

Leopardul

Salvarea leopardului de zărpadă
Deşi specia pe cale de dispariţie cel mai des asociată cu India este tigrul, sub-continentul indian este şi căminul leopardului de zăpadă, una dintre felinele cele mai ameninţate cu dispariţia: la ora actuală, se estimează că mai există în lume numai 4500-7000 de exemplare.

Alte referate despre: leopardul, leopardul referat, leopard

Locomotia la animale ppt

Cel mai rapid record de viteza inregistrat de un ghepard a fost de 105 km/h (65.25 mph)[1], obtinut pe distante scurte (de circa 460 m sau 500 de yarzi). Ghepardul este, de asemenea, posesorul unei acceleratii explozive, fiind capabil de a atinge in trei secunde, pornind de pe loc, viteza de circa 110 km/h (sau a��70 mph), fiind mai rapid decat majoritatea masinilor de curse. La acest record contribuie si faptul ca, spre deosebire de restul felidelor, ghepardul are ghearele neretractile.

Alte referate despre: locomotia la animale ppt, locomotia la animale, locomotia la animale referat

Pisica

Acest iubit animal de companie poate sarii de la mari inaltimi, aterizarea fiindu-i armotizata de pernutele de pe labute. Tot datorita acestor pernute pasi ei nu se aud. Pisicile au 4 labute cu cate 5 gherute si cate 6 pernute. Unele dintre ele pot fi considerate animale din inalta societate pentru ca sunt foarte prietentioase la mancare, alintate, sensibile si curate; cu mersul tantos, elgant etc.. Pisica in general este foarte curata, se spala des si bine. Nu orice animal face lucrurile acestea.

Alte referate despre: grigore alexandrescu soarecele si pisica, pisica neagra edgar allan poe, pisica

Ghepardul-mamifer carnivor salbatic

Ghepardul(Acinonyx Jubatus) este un mamifer carnivor sălbatic, cu capul mic şi rotund, coada lungă, picioare înalte, cu blana de culoarea gălbuie cu pete mici, întunecate. Este specific savanelor din Africa şi din sudul Asiei. De-a lungul ecuatorului, în Africa se întinde marea savană. În Tanzania, aceasta este cunoscută sub denumirea de Masai Mara – „pământul pătat”, în limba masai. Un strat de cenuşă hrănitoare, întins ca o pătură de către vulcanii străvechi, a făcut din această zonă unul dintre cele mai înfloritoare ecosisiteme din lume.

Alte referate despre: ghepardul-mamifer carnivor salbati, ghepardul-mamifer carnivor salbatic, leul-mamifer carnivor salbatic

Tigrul de Bengal (Panthera tigris tigris)

Uşor de recunoscut după blana lor vărgată, cei mai mulţi tigri trăiesc în păduri sau în zone cu multă iarbă. Sunt înotători puternici şi adesea se scaldă în lacuri sau râuri. Până în ultimele decenii au existat opt subspecii distincte de tigru.

Alte referate despre: tigrul de bengal, tigrul alb bengalez, tigri albi bengalezi

Motivul mamei in opera lui Vieru

Intr-un fel se minuna de aceasta putere de vointa a mamei, dar nu cauta sa-si arate bucuria ascunsa si nedefinita, avind frica interioara de a nu o supara. Aceasta putere a mamei ii dadea si lui putere sa suporte neajunsurile cel putin din punct de vedere mural.

Poate si acum, plecat printre cei sfinsi si vesnici, Vieru nu se sumte implinit in fata mamei sale, mai are sa-i multumeasca mult si dincolo. Aici, pintre noi, cei mulsi si cruzi, Vieru a fost un fir de iarba in adevaratul sens al cuvintului, firav, fraged, neajutorat sinevinovat, care reactioneaza la orice boare de vint, cit de mica, clatinindu-se si aplecindu-se pina la pamint cu durere aceasta iind ca o jertfa si inchinaciune in fata mamei. Ii pare rau ca nu a dovedit sa-ti descarce tot sufletul inaintea ei, dar poate Dumnezeu l-a luat la El caci i-a fost mila de chinurile sale launtrice?

Prin poeziile sale noi am inteles si am patruns intr-o masura oarecare sufletul poetului. El poceda in fiecare poezie in mod diferit, ...

Alte referate despre: motivul mamei in operele lui vieru, motivul mamei in creatia lui vieru, motivul mamei in opera lui vieru

Antrax

Splina marita in volum de culoare inchisa, turgescenta cu marginile rotunjite, pulpa splenica, dezintegrata cu aspect negricios noroios, scurgandu-se ca o masa vicioasa.Materiale patologice : animale bolnave- frotiuru din sange, lichid de punctie din edeme
- cadavre nedeschise- os lung nedeschis, piele- frotiuri
- bucati de carne, preparate de carne’

Alte referate despre: antrax, antraxul, antraxul referat

Antrax

Clinic –incubatia 7-8 zile
OI: evolueaza supraacut- convulsii si moarte
acut cu hipertermie intensa(41-42)abatere, hyperemia mucoaselor, dispnee, spumozitati nazale, sanguinolente, hematurie, mers vaccilant, decubit moarte
TAURINE : supraacut si acut , cu hipertermie (40-42) si cianoza mucoaselor, accelerarea marilor functii, anorexie, frisoane, socurile cardiace puternice, pocnitoare cu sunet metallic, pulsul filiform, atonia prestomacelor, meteorisme, diaree hemoragica , hematuria, edeme subcutanate pastoase invadante localizate la nivelul salbei, substernal si member.
Morfopatologic; in aczul suspicionarii antraxului cadavrele nu se deschid pt a evita sporularea germenilor si raspandirea lor masiva.
Cadavrele sunt balonate , lipsite de rigiditate, cu scurgeri sanguinolente din orificiile naturale, sangele negricios necoagulat, asfizic, hemoragii pe seroase si mucoase, congestia organelor, edem gelatinos perirenal, edeme gelatinoase in tesutul conjuncctiv ...

Alte referate despre: antraxul la animale, referat antrax, antrax referat

Animals in danger

The deer, the biggest vegetarian animal in Greece, is under an immediate danger. Because of the exaggerated hunting its populations are minimized and today there are very few left only in the peninsula of Sithonia, the mountain range of Rodopi and Parnassos.

In the Mediterranean Sea, the sea turtle caretta-caretta is reproduced only in Greece, Cyprus and Turkey. The density of the nests in Zakynthos is the higher all over the world.

Alte referate despre: animals in danger, animals in danger of extinction, animals in danger referat

Romanul unui Adolescent Miop de Mircea Eliade - rezumat

El prezenta o pasiune deosebita pentru citit, autorii sai preferati fiind Honore De Balzac si Giovani Papini, insa nu ii placea matematica i nu se descurca deloc la germana.In timpul liber mergea impreuna cu prietenii sai, Rober si Dinu, in Parcul Cismigiu pentru a cunoaste fete. Dealtfel, in fiecare sambata seara mergeau la a��casele cu felinare rosii' pentru a-si satisface dorintele erotice.

Alte referate despre: rezumat romanul adolescentului miop de mircea eliade, romanul adolescentului miop de mircea eliade, caracterizarea adolescentului miop de mircea eliade
Referate afisate : 19
Medie note: 8.20 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles