Martin luther

Renasterea si Martin Luther

Renasterea si Martin Luther - Exista o arta promovata de mestesugarii dintre care s-a ridicat renumitul poet-muzician, cizmarul Hans Sachs. In universitati, stiintele se studiaza impreuna cu teologia. Subiectul operelor de arta va fi constituit dintr-o bogata tematica luata din viata de zi cu zi. Renasterea si Martin Luther

Renasterea si Martin Luther - Compozitorii vremii compun lucrari in care se observa spiritul umanist al vremii. Apar noi genuri: balada, madrigalul, care oglindesc noua orientare ce conduce creatia artistica.

Secolul al XIV-lea este cunoscut in muzica sub denumirea de Ars Nova, termen preluat dupa titlul unei lucrari teoretice a muzianului Philippe de Vitry (1291-1361).

In lucrarea acestuia sunt consemnate unele innoiri aparute in arta muzicala, in comparatie cu lucrarile maestrilor scolii de la Notre Dame, ce apartin artei vechi (Ars Antiqua). Vitry face unele precizari legate de arta compozitionala: succesiunea de cuvinte si octave perfecte trebuie evitata, ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 30kb
Downloads: 14
Materia: Muzica

Renasterea - arhitectura, scupltura, pictura, muzica

Renaşterea a început în Italia, deoarece era cea mai bogată ţară din Europa şi era posesoarea unei îndelungate tradiţii artistice. Avea multe oraşe independente, înfloritoare economic, populate cu comercianţi şi bancheri nerăbdători să-şi vadă numele imortalizat în diferite portrete comandate, în palate noi care se construiau sau în capelele somptuoase ale familiilor.

Alte referate despre: renasterea - arhitectura scupltura pictura muzica, renasterea arhitectura sculptura pictura muzica, reprezentantii renasterii in arhitectura pictura muzica

Muzica si inceputurile ei

Muzica si inceputurile ei:Revenind la vechea cantare de cult ebraica putem trage conluzia certa ca ea se executa la unison in trei maniere: solo sustinut de cantor, cor la unison dublat de instrumente care raspundeau la unele fraze cantate de cantor, cantatul coral al comunitatii. Popoarele antice nu cunosteau cantarea polifonica si nici evreii nu foloseau alt mod de cantare decat cel monodic (unison). Ritmul acestor cantari era cel vorbit (parlando rubato).

Alte referate despre: muzica si inceputurile ei, referat muzica si inceputurile ei, muzica si inceputurile ei referat

Renasterea

Precursori ai Renaşterii
Curente înnoitoare în viaţa culturală au existat şi înainte de epoca propriu zisă a Renaşterii, care însă cuprindeau doar un strat subţire al societăţii înalte de curte.

Alte referate despre: renasterea, renasterea artistica, umanismul si renasterea

Reforma bisericii

Aparenta unitate a bisericii medievale a fost distrusa atunci cand Martin Luther, calugar si professor de teologie, s-a opus autoritatii Papei si a declansat Reforma Protestanta. El afirma ca salvarea este posibila doar prin credinta, care este un dar harazit de la Dumnezeu, ce nu poate fi cumparat. Aceste idei inofensive erau considerate eretice(blasfemii impotriva credintelor religioase acceptate), deoarece duceau la concluzia ca toate ceremoniile si practicile prescrise de Biserica pentru a servi mantuirii credinciosilor erau inutile.

Alte referate despre: reforma bisericii catolice, reforma bisericii, reforma biserici catolice

Martin Luther

4. The penalty thus continues as long as the hatred of self--that is, true inward penitence--continues: namely, till our entrance into the kingdom of heaven.

Alte referate despre: martin luther referat, martin luther, referat martin luther

Martin Luther

10. Those priests act wrongly and unlearnedly, who, in the case of the dying, reserve the canonical penances for purgatory.

Alte referate despre: martin luther king referat, martin luther king, referat despre martin luther

Martin Luther

Pe data de 31 Octombrie 1517 Luther a afisat pe usa bisericii din Wittenberg o lista de 95 de teze si propozitii. Ele interziceau comertul cu indulgente. Aceste teze au circulat repede prin Germania şi au cauzat o mare controversa.

Alte referate despre: martin luther si reforma religioasa, reforma religioasa martin luther, referat martin luther king

Martin Luther - tabel cronologic

1483
10 noiembrie Luther se naste la 23:00 fix in Eisleben, parintii lui fiind Hans si Margaretta Luther.

11 noiembrie Luther e botezat in biserica Sf. Peter si Paul.
1484 Hans Luther, nemultumit cu afacerile din Eisleben, se muta in Mansfeld, sperand sa fie mai prosper in minele de cupru de acolo.

Alte referate despre: tabel cronologic luther, tabel cronologic mihai eminescu, mihai eminescu tabel cronologic

Martin Luther

Aceste teze au circulat repede prin Germania şi au cauzat o mare controversa. Papa a ordonat ca Luther sa apara in fata Cardinalului Cajetan din Augsburg. Cardinalul I-a cerut sa retraga tot ce a zis. Luther a zis ca face acest lucru doar daca I se dovedeste in biblie ca el greseste.

In 1520 Luther a publicat trei opere fundamentale: ,,Apel catre nobilimea germana'', ,,Robia babiloneana a bisericii'', ,,Libertatea crestinului''. De acum, Luther se afla intr-o pozitie dificila. La 15 iunie 1520 a fost atentionat printr-o bula papala si somat sa isi retracteze opiniile.

Alte referate despre: reforma lui martin luther, referate martin luther, martin luther bibliografie

Martin Luther si John Calvin

Astfel, pe data de 19 octombrie 1512 Luther a ajuns sa absolve ca si doctor in teologie, incepand sa predea teologie si studii biblice in Wittenberg incepand de la data de 16 august 1513. In acest context al sarcinii sale universitare, Luther si-a format primele sale idei privitoare la justificarea (indreptatirea) prin credinta.

Rolul decisiv in formularea teologiei lui Luther a fost jucat de catre apostolul Pavel si de teologia augustiniana. La scurt timp dupa realizarea exegezei sale a pasajului Romani 1:16-17, Luther a concluzionat ca indreptatirea este undar al lui Dumnezeu ce poate fi insusit doar prin credinta: "Zi si noapte, am cugetat pana ce am putut sa vad legatura dintre dreptatea lui Dumnezeu si afirmatia ca 'cel neprihanit va trai prin credinta'.

Alte referate despre: martin luther si jean calvin, reforma protestanta martin luther si jean calvin, marin luther si john calvin

Martin Page - M-am hotarat sa devin prost

Antoine nu se considera un hot, nu era suficient de neserios pentru asa ceva si de aceea subtiliza doar ce-i trebuia: sampon cit o aluna presata discret intr-o cutiuta de bomboane. La fel proceda pentru pasta de dinti, sapun, crema de ras, boabe de struguri, cirese; astfel, luindu-si dijma, ciupea zilnic de prin marile magazine si supermarketuri. Neavind destui bani nici ca sa-si cumpere toate cartile pe care le dorea, si constatind acuiAZtatea supraveghetorilor si a portilor de securiAZtate de la F.N.A.C., fura cartile pagina cu pagina si le reconstituia la adapost, in apartamentul sau, ca un editor clandestin.

Alte referate despre: martin page- ma-m hotarat sa devin prost, m-am hotarat sa devin prost martin page download, m-am hotarat sa devin prost

African American History

African American History.INTRODUCTION  African American History or Black American History, a history of black people in the United States from their arrival in the Americas in the 15th century until the present day.

In 1996, 33.9 million Americans, about one out of every eight people in the United States, were black. Although blacks from the West Indies and other areas have migrated to the United States in the 20th century, most African Americans were born in the United States, and this has been true since the

Martin Luther King, Jr.Martin Luther King, Jr., emerged as a leader of the American civil rights movement after organizing the famous 1955 bus boycott in Montgomery, Alabama. Throughout his career he pressed for equal treatment and improved circumstances for blacks, organizing nonviolent protests and delivering powerful speeches on the necessity of eradicating institutional racial inequalities.

In 1963 King led a peaceful march between the Washington ...

Alte referate despre: african american history referat, du sable museum of african-american history, british and american history

Jean Calvin

Timp de trei ani, Calvin activează la Strasbourg în biserica Hughenoţilor francezi. Calvin a fost invitat mai târziu să se întoarcă la Geneva. El a reorganizat structura religioasă şi politică a oraşului, după bazele Bibliei, cu miniştri, învăţători, sfat al bătrânilor şi diaconi. În 1559 Calvin a fondat o şcoală pentru educaţia copiilor şi un spital pentru nevoiaşi, precum şi Academia din Geneva sub rectoratul lui Teodor Beza.

Alte referate despre: jean calvin, jean calvin referat, referat jean calvin

Relatiile dintre familiile Draganescu, Maxentiu si Rim - Concert din muzica de Bach

Concertul din muzica de Bach va fi un triumf pentru melomani, dar va
marca destramarea familiei Draganescu. Elena va pleca in strainatate,
in compania muzicianului de care se indragostise, admirandu-I
prestanta si virtuozitatea muzicala.

Alte referate despre: cuplu draganescu si elena din concert din muzica de bach, doctorul rim-concert din muzica de bach, paralele dintre relatiile dintre familile draganescu-rim-maxentiu

Les grandes equipes de France

Ces succčs nationaux valent au PSG l'honneur de représenter les couleurs françaises en Coupe d'Europe. Son meilleur résultat sera d'atteindre les quarts de finale de la Coupe des Vainqueurs de Coupe en mars 1983, face aux Belges de WATERSCHEI. Chacun se rappelle aussi le 1/8e de finale opposant le PSG ŕ la JUVENTUS de TURIN (qui formait l'ossature de l'équipe d'ITALIE, Championne du Monde 1982), renforcée par BONIEK et PLATINI (PSG éliminé : 2-2 ŕ PARIS et 0-0 ŕ TURIN).
Il faut ensuite attendre la saison 1988/89 pour voir le PSG frôler le titre de Champion et obtenir une belle deuxičme place.

Alte referate despre: les grandes equipes football en france, les grandes demeures de france poze, referat les plus grandes villes de france

King Henry the VIII

In Cardinal Wolsey, the king, Henry the VIII, found an adviser who was essentially a transition minister, holding a middle place between an English statesman and a Catholic of the old order. Under Wolsey's influence, Henry made war with Louis of France in the pope's quarrel, entered the polemic lists with Luther and persecuted the English Protestants.

Alte referate despre: king henry the viii, king henry 8, henry al viii tudor

Concert din muzica de Bach - Hortensia Benges

Pe urmele lui Duiliu Zamfirescu ce a prezentat ciclul Comanestilor, autor care deschide o traditie in acest sens in literatura romana si in prelungirea unor experiente din literatura europeana ( Emile Zola- Les Rougon-Macquart, Roger Martin du Gard- Les Thibault, John Galsworthy- Forsyte Saga), Hortensia Papadat- Bengescu realizeaza un roman ciclic (ciclul Halippilor, care include “Fecioarele despletite”, “Concert din muzica de Bach”(1929), “Drumul ascuns”).

Alte referate despre: concert din muzica de bach hortensia papadat bengescu, concert de muzica de bach hortensia, concert din muzica de bach - hortensia papadat bengescu

Holocaust

Mulţi credeau ca de fapt evreii nici nu sunt oameni şi că folosesc magia pentru a crea aparenţa că sunt ca ceilalţi. Toate aceste credinţe s-au amestecat cu superstiţiile privind puterea magică a sângelui uman, vrăjitoria şi perversiunea, ajungându-se la "eticheta de sânge", falsa acuzaţie că evreii folosesc sângele copiilor creştini în ritualurile lor.

Asemenea idei stereotipe despre evrei au interacţionat în mintea multor europeni cu teamă de orice era străin cunoaşterii lor, dar şi cu tensiunile economice şi sociale. Ca rezultat, violenţa anti-semită s-a manifestat în repetate rânduri. Biserica creştina şi diverse guverne au adoptat legi care interziceau evreilor să desfăşoare anumite activităţi, să aibă anumite ocupaţii, îi obligau să locuiască numai în anumite zone, îi ...

Alte referate despre: holocaustul, holocaust, holocaustul referat
Referate afisate : 19
Medie note: 8.37 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles