Martin luther renasterea

Renasterea si Martin Luther

Renasterea si Martin Luther - Exista o arta promovata de mestesugarii dintre care s-a ridicat renumitul poet-muzician, cizmarul Hans Sachs. In universitati, stiintele se studiaza impreuna cu teologia. Subiectul operelor de arta va fi constituit dintr-o bogata tematica luata din viata de zi cu zi. Renasterea si Martin Luther

Renasterea si Martin Luther - Compozitorii vremii compun lucrari in care se observa spiritul umanist al vremii. Apar noi genuri: balada, madrigalul, care oglindesc noua orientare ce conduce creatia artistica.

Secolul al XIV-lea este cunoscut in muzica sub denumirea de Ars Nova, termen preluat dupa titlul unei lucrari teoretice a muzianului Philippe de Vitry (1291-1361).

In lucrarea acestuia sunt consemnate unele innoiri aparute in arta muzicala, in comparatie cu lucrarile maestrilor scolii de la Notre Dame, ce apartin artei vechi (Ars Antiqua). Vitry face unele precizari legate de arta compozitionala: succesiunea de cuvinte si octave perfecte trebuie evitata, ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 30kb
Downloads: 14
Materia: Muzica

Renasterea - arhitectura, scupltura, pictura, muzica

Unul dintre cei mai mari arhitecţi ai Renaşterii timpurii a fost Filippo Brunelleschi (1377-1446). A studiat monumentele antice care i-au influenţat pe mulţi arhitecţi şi oameni de ştiinţă. Multe din elementele arhitecturii clasice (coloane, padimente triunghiulare, arcade rotunde şi domuri) au început să fie utilizate.

Alte referate despre: renasterea - arhitectura scupltura pictura muzica, renasterea arhitectura sculptura pictura muzica, reprezentantii renasterii in arhitectura pictura muzica

Muzica si inceputurile ei

La procesul de cristalizare a noii muzici numite bizantine dupa numele celui mai mare centru cultural est-european, Bizantis, care in anul 330 va deveni capitala Imperiului Roman de Rasarit cu numele imparatului roman Constantin, au participat trei factori: melodiile ebraice initiale, cultura muzicala greaca, cu o teorie muzicala si o notatie de mai multe secole stabilita si cultura populara romana.

Alte referate despre: muzica si inceputurile ei, referat muzica si inceputurile ei, muzica si inceputurile ei referat

Renasterea

Gânditorii Renaşterii s-au ocupat mai departe cu studiul gramaticii şi retoricii medievale. În domeniul teologiei au continuat tradiţiile filozofiei scolastice, înterpretarea filosofiei platoniciene şi aristoteliene şi-a păstrat mai departe un rol decisiv. Şcolile din Salerno (Italia) şi Montpellier (Franţa) reprezentau centre vestite pentru studiul medicinei.

Alte referate despre: renasterea, renasterea artistica, umanismul si renasterea

Reforma bisericii

In octombrie 1517, Luther a vazut oameni carand bucati de hartie care, sustineau ei, ii va salva de mania Domnului. Acest lucru l-a infuriat intr-o asemenea masura, incat a batut in cuie pe usa Bisericii din Wittenberg o petitie impotriva vanzarii de indulgente. Aceasta continea 95 de teze(argumente).

Alte referate despre: reforma bisericii catolice, reforma bisericii, reforma biserici catolice

Martin Luther

Acest reformator nu poate fi inteles decat in contextul epocii in care a trait: Columb tocmai descoperise America , misticismul facea ravagii Colonianismul spaniol si portughez era in floare, trecerea la crestinism a popoarelor cucerite facandu-se de cele mai multe ori brutal.

Alte referate despre: martin luther referat, martin luther, referat martin luther

Martin Luther

Superstitiile de toate felurile se dezlantuiau in popor. Umanismul, al carui exponent principal a fost Erasm din Roterdam, lupta si el impotriva acestor curente ale vremii. Se descopera tiparul fara de care opera reformatorului german n-ar fi cunoscut o asemenea raspandire.

Alte referate despre: martin luther king referat, martin luther king, referat despre martin luther

Martin Luther

Martin Luther.Reformarea protestantă din Germania a fost începută de Martin Luther în 1517. El a încercat să reformeze Biserica Catolică medievala, dar datorită rezistenţei de care a dat dovadă, ea a fost împarţită în structura actuală.

Alte referate despre: martin luther si reforma religioasa, reforma religioasa martin luther, referat martin luther king

Martin Luther - tabel cronologic

1502
2 iulie Electorul Frederick cel Intelept intemeiaza Universitatea Wittenberg.

Septembrie Luther ia bacalaureatul si termina al 30 intr-un grup de 57.
29 Septembrie Luther isi primeste diploma de bacalaureat si incepe sa studieze pentru Masterate.

Alte referate despre: tabel cronologic luther, tabel cronologic mihai eminescu, mihai eminescu tabel cronologic

Martin Luther

Începând cu 1516 predicile lui Luther spuneau că Biserica avea nevoie de o noua filosofie şi de o reformă importantă. Vânzarea moaştelor şi sprijinul aparent acordat corupţilor, doctrina non-scipturală care sisţinea că izbăvirea poate fi cumpărată, au fost adesea atacate chiar din interiorul Bisericii de către umanişti recunoscuţi, ca Erasmus, care au încercat să restaureze credinţa creştină simplă prin studierea Scripturilor.

Alte referate despre: reforma lui martin luther, referate martin luther, martin luther bibliografie

Martin Luther

MARTIN LUTHER
Care era situatia bisericii din acea vreme?
In timp ce societatea in secolele XIV-XV se afla intr-un progres continuu(datorita dezvoltarii comertului si a descoperirilor de noi teritorii s–a intarit clasa de mijloc care era constituita mai ales din negustori si bancheri,adica burghezia),biserica catolica se inchidea tot mai mult in rigiditatea feudala ,pretinzand plati si chinuind oamenii ,ca sa se imbogateasca tot mai mult .Aceasta razvratire impotriva sistemului se cocea deja ,lipsea doar o persoana indreptatita care sa o conduca. Acest om a fost calugarul Luther.

Ce a facut Luther?
Si-a luat doctoratul in teologie la Universitatea din Wittenberg(in 1512).A trecut printr-o perioada de schimbare sufleteasca observand ca rugaciunile si actiunile caritabile nu sunt indeajuns pentru a imbunatati situatia oamenilor .A scris numeroase dezbateri si in ...

Alte referate despre: reforma martin luther, referat despre martin luther king, martin luther king leadearship

Martin Luther si John Calvin

Atunci am inteles ca dreptatea lui Dumnezeu este acea neprihanire pe care, prin harul si prin mila Sa, Dumnezeu ne justifica (indreptateste) prin credinta. Atunci am simtit ca m-am nascut din nou si ca tocmai am trecut prin usile deschise ale paradisului."Inceputul departarii lui Luther de Roma a fost adesea identificat cu afisarea celor "95 de Teze" pe usa castelului-biserica din Wittenberg, in ajunul Sarbatorii Tuturor Sfintilor, pe data de 31 Octombrie, 1517.

Alte referate despre: martin luther si jean calvin, marin luther si john calvin, referat despre martin luther si jan calvin

Renasterea si politica italiana

Influentele renasterii asupra politicului sunt insa la fel de importante.Insasi conceptia asupra statului si a relatiilor acestuia cu cetateanul si cu celelalte state a fost complet transformata. Ceva nou aparu si prinse viata in istorie:statul ca o creatie constienta, voita si chibzuita,statul ca artificiu iscusit,ca opera de arta..Astfel descria Jacob Burckhardt in monumentala "Cultura a Renasterii in Italia " noua forma a statului renascentist.Ludovic XI,Henric VII sunt modelele acestor artizani ai politicului in marile monarhii centralizate din Occident;

Alte referate despre: sistemul politic italian, regimul politic italian, renasterea in politica

Renasterea in secolele XV si XVI

-Contrastul dintre lumea medievala si lumea Renasterii e si mai izbitor in domeniul artelor. Arta Renasterii reneaga tot ce a fost caracteristic evului mediu. Ea ofera Europei o noua viziune a lumii si o noua conceptie a formei, un nou raport intre om si spatiu. Ea pune stapanire pe o lume mai vasta si mai variata decat a artei religioase. Ea inaugureaza o noua epoca in istoria artelor.

Alte referate despre: renasterea in secolele xiv si xvi, renasterea in secolul xvii, umanismul si renasterea din secolul 17 18

Renasterea

În general, aceasta întoarcere în timp, aceasta cautare a radacinilor
clasice, nu înseamna doar o simpla cautare istorica. Renascentistul nu
se multumeste sa cerceteze istoria clasicilor, ceea ce au facut,ceea
ce au gândit. El cauta semintele vietii si ceea ce-si doreste e sa le
aduca în prezent, sa le activeze, sa le adapteze, sa le dea formele
necesare pentru a le transforma în ceva util. Pentru Renastere,
istoria este o devenire ciclica în care se remarca perioade de aur,
perioade culminante în care predomina întelepciunea si puritatea. Si,
în devenirea sa ciclica, aceasta istorie trece de la aur la argint, la
bronz si la fier, iar în momentele de fier, în momntele dificile si
obscure, devine necesara recuperarea stralucirii semintelor de aur.

Alte referate despre: renasterea in muzica, renasterea in italia, renasterea si umanismul

Renasterea in arta

Capodopera lui Ghiberti o reprezinta cele doua seturi de porti ale
baptisterului din Florenta. Un numar mare de artisti renumiti au
învatat arta sculpturii în atelierul artistului, printre care si
Donatello (1386-1466) care si-a întrecut maestrul. Opera lui, plina de
viata, cu multe trasaturi clasice, include si celebra sculptura din
bronz David. Ea a fost creata în anul 1430 si a constituit începutul
unei noi perioade a Renasterii. David apare ca un razboinic gol, cu un
picior pe capul lui Goliat. Statuia a fost prima lucrare de dimensiuni
mari, reprezentând un nud, în picioare, în arta europeana de dupa
antichitate.

Alte referate despre: renasterea in arta, renasterea in arta plastica, renastere in arta

Renasterea artistica

Arhitectura civila urbana este reprezentata de constructia unor vile si palate ( Medici si Strozzi , Florenta ; Luvru , Paris ) , castele (Blois ), cladiri municipale ( Palatul Dogilor si Turnul Orologiului , Venetia , halele din Ypres ) si pietele publice ( Piata Capitoliului din Roma ).

Alte referate despre: renasterea artistica referat, renasterea artistica in italia, referat renasterea artistica

Umanismul si Renasterea

Umanismul o noua ideologie despre lume.In fata trufiei nobililor si a intolerantei manifestata de clerici, burghezia avea nevoie de o noua teorie, care sa intemeieze valoarea umana nu pe nastere, ci pe meritele dobandite de-a lungul vietii, care ar trebui sa ii confirme sentimentul superioritatii sale.Aceasta confirmare avea sa fie data de catre umanism, care a reusit sa devina forma de constiinta a burgheziei. In acelasi timp umanismul i-a dat acesteia incredintarea ca aspiratiile pe care le are coincid cu directia capatata de evolutia ei sociala si in acelasi timp a reprezentat o reactie impotriva superioritatii sociale pe care a infatisat-o nobilimea feudala si de asemenea impotriva misticismului medieval.

Alte referate despre: umanism si renastere, umanismul si renasterea referat, umanismul si renasterea artistica

Renasterea

In secolul al XIII-lea, consolidarea puterii regale din Cehia marele stat feudal al Europei Centrale, si recunoaşterea independentei tarii de către împăratul german Frederic II Hohenstaufen, a conferit statului o apreciabila importanta internaţionala. Aceasta – mai ales după ce Ottocar II Premysl (1253-1278) a anexat regatului sau Austria, precum si regiunile slave din sudul Dunării (Stiria, Carinthia, Craina), întinzând hotarele regatului de la izvoarele Elbei si Oderului pana la Marea Adriatica. De asemenea – după ce, sub domnia lui Vaclav II (m. 1305), Habsburgii au acceptat ca Cehia si Polonia sa se unească intr-un singur stat.

Alte referate despre: renasterea referat, renasterea italiana, renasterea in pictura
Referate afisate : 19
Medie note: 8.27 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles