Mary-elisabeth mapes-dodge patinele de argint

Georg Simon Ohm

Fizician german, binecunoscut pentru descoperirea legii care-I poarta numele, care exprima intensitatea curentului electric dintr-un conductor in functie de tensiunea electrica de la capetele conductorului si de rezistenta electrica a acesteia.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 16kb
Downloads: 6275
Materia: Fizica

Circuite de curent alternativ

Schimbându-se polaritatea armăturilor, după fiecare jumătate de perioadă deoarece sensul curentului alternativ se schimbă după intervalul de timp sensul campului electric dintre cele 2 armaturi se schimba dupaT/2. Aceste schimbari de sens ale campului determina ca circuitul curentului să se închidă prin condensator.

Alte referate despre: circuite de curent alternativ, circuit de curent alternativ, aplicatii in tehnica ale circuitelor de curent alternativ

Legea lui Ohm

1 5.8 8 0.008 725 759.178 -34.178
2 8.0 11 0.011 727.27 -31.908
3 9.5 12 0.012 791.66 32.482
4 4.8 6.2 0.006 774.19 15.012
5 7 9 0.009 777.77 18.592
Reprezentăm grafic dependenţa intensităţii curentului electric de tensiunea aplicată.

Constatări

Alte referate despre: legea lui ohm, legea lui ohm referat, legea lui ohm pentru o portiune de circuit

Fizica de la Arhimede pana la Newton

Newton a fost primul care şi-a dat seama de aceasta. Spencer ne comunică următoarele cuvinte ale lui Newton, rostite cu puţin timp înaintea morţii sale: "Nu ştiu cum arăt eu în faţa lumii, dar mie mi se pare că sunt un băiat care se joacă pe malul mării şi se distrează căutând din timp în timp pietricele mai colorate decât de obicei, sau o scoică roşie, în timp ce marele ocean al adevărului se întinde necunoscut în faţa mea."

Alte referate despre: fizica de la arhimede pana la newton, astronomia pana la newton, fizica de la arhimede la newton

Verificarea legii lui OHM

7. Se calculează: Eroarea absolută (б)
б1 = R1 - 1 = 5,7 – 5,63 = 0,07 Ω
б2 = R2 - 2 = 6 – 5,63 = 0,37 Ω
б3 = R3 - 3 = 5,2 – 5,63 = -0,43 Ω
б4 = R4 - 4 = 8,5 – 8,16 = 0,34 Ω
б5 = R5 - 5 = 8,3 – 8,16 = 0,14 Ω
б6 = R6 - 6 = 7,7 – 8,16 = -0,46 Ω
б7 = R7 - 7 =16,6–16,16= 0,44 Ω
б8 = R8 - 8 =15,3–16,16= -0,86 Ω
б9 = R9 - 9=16,6–16,16 = 0,44 Ω

Alte referate despre: verificarea legii lui ohm, verificarea legii lui ohm pentru o portiune de circuit, verificarea legii lui ohm pe o portiune de circuit

Georg Simon Ohm

Această sursă de curent electric avea o tensiune electromotoare constantă, astfel încât Ohm a putut studia influenţa rezistenţei diverşilor conductori asupra curentului electric.

Alte referate despre: georg simon ohm, georg simon ohm referat, george simon ohm

Alessandro Volta (lb germana)

Der leidenschaftliche Kaffeetrinker Alessandro Graf Volta trank seinen
Kaffee ohne Zucker. "Warum?" fragte ihn ein Freund. Volta erwiderte:
"So geht mehr Kaffee in die Tasse!"

Alte referate despre: alessandro volta, alessandro volta referat, referat alessandro volta

Elemente paramagnetice si feromagnetice

Fierul este un metal de culoare gri-argintie, cu un punct de topire ridicat (1538ºC), şi o largă răspândire în natură, sub formă de combinaţii chimice.[1] Primul tip de fier cunoscut şi utilizat de oameni provenea din meteoriţi. În Egipt şi Mesopotamia s-au descoperit vărfuri de suliţă şi obiecte decorative cu această origine, datând din jurul anului 4000 î.Hr. [3] 2000 de ani mai târziu a apărut şi fierul prelucrat din minereu (la început cel numit fier de mlaştină - în engleză bog iron, sau limonit), folosit însă doar pentru obiecte de cult şi considerat mai valoros decât aurul.

Alte referate despre: zece elemente paramagnetice si feromagnetice, elemente paramagnetice, referat substante paramagnetice diamagnetice feromagnetice

Electricitate si magnetism

Electricitate si magnetism - In 1785, fizicianul francez Charles Augustin de Coloumb a fost primul care a confirmat pe cale experimentala faptul ca sarcinile electrice se atrag sau se resping in functie de o lege similara cu cea a gravitatiei. Matematicienii Simeon Denis Poisson si Carl Friedrich Gauss au dezvoltat o teorie cu privinta la distribuirea arbitrara a sarcinilor electrice.

Alte referate despre: electricitate si magnetism, electricitatea si magnetismul, electricitate si magnetism referat

Aparatul de fotografiat

Spre exemplu o scara a timpilor de expunere poate arata astfel: B 30” 20” 15” 10” 8” 6” 4” 3” 2” 1” 2 4 8 10 20 30 45 60 90 125 250 500 750 1000 1500 2000. Din motive practice pe aparatele de fotografiat nu se scrie 1/250 ci doar 250, fractia ocupand mai mult spatiu. Folosirea inspirata a timpului de expunere constituie o modalitate de redare a miscarii. Prima modalitate si cea mai la indemana consta in folosirea unui timp de expunere oarecum lung (15, 30). Rezultatul acestei fotografii va fi un subiect in miscare neclar pe un fond prescis, clar. Cea de a doua modalitate de a reda starea de miscare a subiectului are la baza utilizarea unui timp foarte scurt (1000, 2000), in care miscarea va fi „inghetata”.

Alte referate despre: aparatul de fotografiat, aparatul de fotografiat referat fizica, aparatul de fotografiat referat

Argintul

Referat despre Argint
Istoria argintului este strâns legata de cea a aurului. Prin faptul ca si el se gaseste uneori în natura sub forma nativa, cu stralucirea lui deosebita este cunoscut din cele mai vechi timpuri ale antichitatii si folosit la confectionarea podoabelor si apoi la fabricarea monedelor.

Alte referate despre: argintul, argint, referat argint

Mistretul cu coltii de argint de Stefan Augustin Doinas

StefanAugustin Doinas este alaturi de Radu Stanca,membru al cercului literar de la Sibiu.El este unul din restauratorii baladei,specie epica de mica intindere in versuri cu ull numar redus de personaje,cu o intriga sumara in care liricul se deghizeaza sub masca epicului.In balada"Mistretul cu coltii de argint"sunt prezente toate momentele subiectului dispuse gradat.In expozitiune se prezinta patima pentru vanatoare a printului din Levant.Intriga este constituita de chemarea la vanatoare a servitorilor,desfasurarea actiunii este reprezentata de indemnul adresat de print,de a vana pe rand mistreful cu"sageata de lemn,de fier si de foc".

Alte referate despre: mistretul cu colti de argint de stefan augustin doinas, mistretul cu colt de argint de stefan augustin doinas, rezumat mistretul cu colti de argint de stefan augustin doinas

Descrierea padurii de argint - Calin (file din poveste)

Poemul Călin (file din poveste), a apărut în revista Convorbiri literare, la 1 noiembrie 1876. Poemul îşi are izvorul în basmul Călin Nebunul, din care poetul a păstrat şi dezvoltat un singur episod, şi anume: întâlnirea lui Călin cu fata de împărat în coliba din pădure, unde aceasta trăia în singurătate, fiind izgonită de tatăl ei.

Alte referate despre: descrierea padurii de argint calin file din poveste, descriere padurii de argint calin file din poveste, descrierea padurii de argint calin file de poveste

Mercur

Mercur
Mercurul este cunoscut din antichitate sub numele de hydrargirum, care inseamna argint lichid. Raspandirea in natura. Mercurul se gaseste citeodata in stare nativa printre crapaturile mineralelor de mercur din a caror descompunere provine. In stare combinata exista mai ales ca cinabru (sulfura de mercur, HgS), mai rar ca clorura sau iodura de mercur (I), selenura sau telulura de mercur (II), etc. Mercurul formeaza 10-4 % din atmosfera.

Alte referate despre: mercur, planeta mercur referat, planeta mercur

Leul Romanesc

Pe teritoriul romanesc patrund foarte multe monede, de-a lungul secolelor circuland: taleri turcesti, galbeni unguresti si austrieci, zloti, carboave rusesti, zechini (techini) venetieni, in total peste 100 de monede. O emisie de moneda a costat pana si capul unui domnitor. Este vorba de Constantin Brancoveanu, cel care a emis o moneda-medalie cu efigia sa pe ea, incalcand astfel religia musulmana si dand motiv turcilor otomani sa ii ceara capul.

Alte referate despre: leul, leul regele animalelor, fabula leul vulpea si magarul

Fat frumos din lacrima - rezumat

Apoi o cetate ce coborî din cer.Străzile ei erau acoperite cu argint.Fata de lângă el se ridica spre lună,i-ar din ea nu rămâneau decât oasele.Atunci el inchise ochii si adormi. Când se trezi,fata lipsea dar calul era lângă el.Plecă spre castelul Genarului.O luă pe fata Genarului şi o pune pe şa.Genarul sa pierdut în codru.Calul lui i-a spus ca îi fură fata.Genarul îşi intreba calul dacă îi pot ajunge.Genarul şi-a băgat pintenii în coastele calului,aşa că el o luă la fugă ca o vijelie dezlănţuită.Calul îl azvărli pe Genar până în noriLumea îl crezu mort le Făt-Frumos aăa că venirea lui îi miră pe toţi.De când a plecat Făt-Frumos,Ileana,împărăteasa,s-a închis intr-o grădină cu ziduri de fier în care plânse încontinuu.

Alte referate despre: fat frumos din lacrima rezumat, fat frumos din lacrima de mihai eminescu rezumat, fat frumos din lacrima

Comoara tracilor

Comoara tracilor, o coroana si un inel din aur, piese de armura si de harnasament decorate cu aur si argint si mai multe pocale din argint, toate apartinind tracilor, au fost descoperite recent in Bulgaria.Comoara tracilor

Alte referate despre: comoara din insula, tracii, comoara din insula rezumat

Stibiu sau antimoniu

Ca si trioxidul de arsen, trioxidul de antimoniu apare in doua forme cristaline. Cea cubica (mineralul senarmontita) este, compusa din. molecule Sb406 cu o struetura analoga cu a moleculelor P406 si AS406 (fig. 25.7), de care se deosebeste numai prin distantele inter atomice si unghiurile dintre valente. Modificatia rombica (valentinita) contine lanturi duble infinite cu formula de mai jos, avind distanta Sb-O de 2,00 A.

Alte referate despre: stibiu sau antimoniu, antimoniu, stibiu

Toamna - Octavian Goga

Val de bruma argintie/Mi-a impodobit gradina/Tufelor de lamaitza/Li se usca radacina.
Peste crestet de dumbrava/Norii suri isi poarta plumbul/Cu podoaba zdrentuita/Tremura pe camp porumbul/Si cum de la , iaza-noapte/Vine vantul fara mila/De pe varful surii noastre/Smulge in zbor cate-o sindrila/De vifornita pagana,/Se-ndoiesc nucii ,batranii/Plange-un pui de ciocarlie/Sus pe cumpana fantanii/Il ascult si simtsub gene/Cum o lacrima-mi invie/Ni s-aseamana povestea/Pui golasi de ciocarlie.

Alte referate despre: toamna octavian goga, toamna-octavian goga, toamna octavian goga comentariu
Referate afisate : 19
Medie note: 7.88 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles