Masini de gaurit referat

Masini asincron - atestat

Principalele elemente constructive ale unei maşini asincrone sunt:
- statorul (miez magnetic 1şi înfăşurare statorică 3);
- rotorul (miez magnetic 2 si înfăşurare rotorică 4);
- alte elemente constructive (arbore 5, rulment 6, carcasă 7, ventilator 8, etc.).

Masina asincrona consta intr-o armatura statorica, numita pe scurt stator si o armatura rotorica, numita rotor (fig. 1.2.). Statorul format din unul sau mai multe pachete de tole are in crestaturi o infasurare monofazata sau trifazata care ne conecteaza la retea si formeaza inductorul masinii.

Rotorul este format tot din pachete de tole dar in crestaturi poate avea o infasurare trifazata conectata in stea cu capetele scoase la trei inele sau o infasurare in scurtcircuit de tipul unei colivii. De aceea, dupa forma infasurarii rotorului, masinile asincrone se mai numesc masini asincrone cu inele si masini asincrone cu rotorul in colivie.

In afara acestor parti, masina mai are, in functie de destinatie, ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 1135kb
Downloads: 7329
Materia: Mecanica

Masini electrice

In schema din figura 1.2 tensiunea U1 din primar se masoara cu voltmetrul V1, curentul cu ampermetrul A si puterea cu wattmetrul W, iar in secundar , tensiunea cu voltmetrul V2 . Frecventa retelei de alimentare se considera constanta si egala cu valoarea pentru care a fost construit transformatorul.

Alte referate despre: masini electrice, masini electrice referat, referat masini electrice

Masini sincron

În figura 6 se dau o parte din semnele convenţionale pentru maşinile sincrone. Înfăşurările indusului sunt notate cu U, V si W ca la maşina asincronă, înfăşurarea de excitaţie cu .F

Alte referate despre: masina sincrona, masini sincrone, masina sincron

Mentinerea parcului de masini si tractoare in gospodarie

In Republica Moldova sunt inregistrate 453 mii unitati de transport auto dintre care:autocamioane-17.5%,autobuze-4.8%, autoturisme-72.95%. Numarul mijloacelor de transport auto in perioada anilor 2002-2004 ainregistrat o crestere de 17.35% annual sau importa in tara automobile noi 2; 2.5 mii unitati,automobile au fost in exploatare 20,30 mii unitati de transport, 85.5%transporturilor effectuate in tara ii revine transportului auto.

Alte referate despre: componenta parcului de masini si tractoare, economia parcului de masini si tractoare, parc de masini si tractoare

Proiect Masini - Transformatorul trifazat

Proiect Masini - Transformatorul trifazat:Se va proiecta un transformator trifazat de putere în ulei, de tip exterior pentru reţele de 50Hz caracterizat de datele nominale :
1.putere nominală, Sn=630 KVA; 2.raportul ;3.schema şi grupa de conexiuni : Yy 012;4.reglajul tensiunilor ±5%;5.tensiunea de scurtcircuit, Uk=6%;
6.pierderile de scurtcircuit, Pk=9720 W;7.pierderile la funcţionarea în gol, P0=1920 W;8.curentul la funcţionarea în gol, i0=2,4%;Proiect Masini - Transformatorul trifazat.

Alte referate despre: masini electrice transformarea trifazice, transformatorul trifazat, transformatoare trifazate

Industria constructoare de masini

Aceste monopoluri au uzine de automobile în multe ţări din lume.Printre cele mai mari centre constructoare de automobile se remarcă Detroit, New York(S.U.A.),Yokohama,Tokyo(Japonia),Wolfsburg,Stuttgart(Germania), Paris,Lyon(Franţa),Londra( Marea Britanie), Torino(Italia).

Alte referate despre: industria constructoare de masini, industria constructoare de masini si de prelucrare a metalelor, industria constructoare de masini in germania

Istoria masinilor

Dupa aparitia motorului cu ardere interna, cu pistoane in miscare rectilinie, alternativa, putem vorbi in adevaratul sens al cuvantului de aparitia automobilului. O importanta deosebita o au si marile descoperiri ale vremii, cum ar fi:

Alte referate despre: istoria masinilor, istoria masinii, istoria masini

Functionarea masinilor termice

Functionarea masinilor termice.Masina cu abur, cu piston. Aburul produs intr-o caldare este trimis la cilindrul motorului C (fig. 93), in care este pus sa apeses alternativ pe ambele fete ale pistonului P care aluneca cu o miscare de du-te-vino. Functionarea masinilor termice

Alte referate despre: functionarea masinilor termice, functionarea masini termice scribd, functionarea masinilor termice diesel

Arborii, organe de masini

Principalele zone ale unui arbore cotit sunt : fusurile de sprijin (1), fusurile intermediare sau manetoane (2), zonele de calare (3). Arborii flexibili se intalnsc acolo unde axa geometrica a lor trebuie sa urmareasca un traseu usor sinuos si variabil in timp, asa cum este cazul cablurilor de kilometraj de la autovehicule, a arborilor frezelor stomatologice.

Alte referate despre: arbori organe de masini, arborii organe de masini, arbori-organe de masini

Industria constructoare de masini

Industria a produs 12.1 milioane de autovehicule in 1997. Sunt trei mari companii care produc masini in America : General Motors Corporation, Ford Motor Company, Chrysler Company ( sunt denumite in vorbirea de zi cu zi cele " TREI MARI " ) care asigura trei patrimi din angajarile directe din America de Nord.

Alte referate despre: tehnologii de lucru folosite in industria constructoare de masini, protectia mediului in industria constructoare de masini, industria constructoare de masini referat

Evolutie in lumea informaticii - de la masini de calcul la supercomputere

In decurs de peste un secol, observam dezvoltarea surprinzatoare a
masinilor de calcul de la o simpla idee transformata in ceea ce vedem
astazi - V.I.P.-urile lumii informatiei.

Alte referate despre: figuri celebre din lumea informaticii, figuri celebre in lumea informaticii, lumea informaticii

Masini cu comenzi numerice

Memoriile au fost, la inceput, magneticem, cu role de banda magnetica, iar apoi, electronice, cu circuite integrate.Pe masura ce tehnologia a evoluat, s-au introdus si folosit placi imprimate cu cicuite electronice. Acestea erau proiectate pentru executarea unui program fix (pre-programate). Se foloseau la executia anumitor actiuni uzuale si comune: gaurire, frezare, rectificare etc. Placile se introduceau in sloturi speciale si, cand nu mai era nevoie de ele, se inlocuiau. Se mai numeau si canned cycles (programe la conserva).

Alte referate despre: masini cu comenzi numerice, masini cu comenzi numerice referat, masini cu comenzi numerice-referat

Descrierea si analiza activitatii unei firme

Capitalul social: Conform reglementarilor in vigoare, societatea are un capital social de 2.000.000 de lei si este impartit in 20 de parti sociale indivizibile si nominative fiecare cu o valoare de 100.000 de lei.

Alte referate despre: analiza activitatii unei firme, analiza activitatii unei firme de servicii, referat analiza activitatii unei firme din lemn

Electricitate

PILA LUI VOLTA
Cercetarile in domeniul electricitatii efectuate de William Gilbert (1540-1603) cu “versorium” (primul electroscop) au permis sa se faca distinctia intre corpurile care se electrizeaza prin frecare si cele care nu se electrizeaza . Galilei, considera ca savantul englez “trebuie admirat pentru numarul atat de mare de observatii noi si corecte pe care le-a facut…”

Ceea ce frana cercetarile era faptul ca electricitatea produsa prin frecarea unei vergele de sticla nu putea fi generata in cantitate mare si continuu. Intr-un cuvant lipsea o buna masina electrica . Otto de Guericke (1602-1686) a efectuat la Magdeburg o serie de experimente vestite, rezolvand in parte, printre altele, si aceasta problema, inventand prima masina producatoare de electricitate. Dupa prima masina electrica inventata de Guericke, butelia de Leyda este al doilea tip de aparat electric care a impulsionat cercetarea intr-o masura si mai mare.

1. PENDUL ELECTRIC CU SUPORT
Este ...

Alte referate despre: curentul electric, energia electrica, efectele curentului electric

Masini pentru lucrarile solului-plugurile

Organele active ale plugului
Principalul organ al plugului este trupiţa. Pe lângă aceasta plugul mai poate fi echipat cu organe active ca : antetrupiţă, cuţit disc sau cuţit lung şi scormonitori fig.1.

Alte referate despre: masini pentru lucrarile solului pluguri grape, masini pentru lucrarile solului, masini pentru lucrarile solului-grape

Matematici financiare ppt

In procesul de productie prin capital fix sau mijloace fixe intelegem masini,utilaje,instalatii,mijloace de transport,cladiri,etc.
In timp,aceste mijloace fixe sunt supuse procesului de uzura fizica si moarala.Amortizarea capitalului fix reprezinta procesul de recuperare treptata a valorii capitalului fix.Termenul necesar recuperarii integrale a valorii capitalului fix se numeste termen de amortizare.Partea din valoarea capitalului fix recuperata intr-un an se numeste amortizare anuala.

Alte referate despre: matematici financiare, matematici financiare referat, referat matematici financiare
Referate afisate : 16
Medie note: 7.92 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK