Master- referat- efecte in plan educational ale comunicarii de masa

Comunicarea in masa - functiile comunicarii in masa

Referat despre Comunicarea in masa - functiile comunicarii in masa
Mijloacele de comunicare in masa au o uriasa forta de influentare a consumatorului de informatie, a publicului. Acest lucru este valabil atat in domeniul comercial, cat si in cel al vietii publice si politice. Mai mult decat atat, se remarca faptul ca tehnicile din domeniul comercial sunt transferate in zona politicului. Un politician este prezentat, "lansata" publicului cu aceleasi tehnici utilizate in lansarea unei marci noi de pasta de dinti sau sapun. Despre functiile comunicarii in masa s-a scris foarte mult si s-au facut diferite clasificari. De aceea, va prezint cateva functii ale comunicarii prin mass-media, ce vor fi regasite in cele mai multe lucrari de specialitate.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 9kb
Downloads: 753
Materia: Marketing

Comunicarea in afaceri

Comunicarea in afaceri este o caracteristica fundamentala a existentei. Toate functiile manageriale sunt realizate cu ajutorul comunicarii, ca un proces de intelegere intre oameni cu ajutorul transferului de informatie.

Alte referate despre: comunicarea in afaceri, comunicare in afaceri, comunicarea in afaceri referat

Planul de afaceri

Acesta "transmite" tuturor celor din jur , clienti, furnizori, parteneri strategici, finantatori, actionari, ca stim cu certitudine ce avem de facut, iar intr-o economie de piata functionala, partenerii de afaceri seriosi apreciaza acest lucru .3. A treia intrebare CARE este continutul unui plan de afaceri ? Nu exista doua afaceri la fel. Nu exista doua organizatii la fel. Si de asemenea nu exista formule magice pentru elaborarea planurilor de afaceri.

Alte referate despre: plan de afaceri, plan de afaceri restaurant, plan de afaceri model

Plan de afacere pensiune in Delta

limitele viselor fiecaruia, si in farfurie un peste adevarat, proaspat pescuit din apele Dunarii, ii invitam sa viziteze Gura Portitei. Acest loc binecuvantat este tot ce le trebuie citadinilor satui de noxe si dornici de cateva zile de izolare si de inceput de lume.Pensiunea Casa Verde ofera servicii de cazare cu mic dejun, demipensiune sau pensiune completa. Va oferim camere cu pat dublu sau pat matrimonial,si apartamente,existand posiblitatea accesului permanent la internet,precum si room-sevice la dispozitia clientilor 24 h/zi.

Alte referate despre: plan de afacere pensiune, plan de afacere pensiune turistica, model plan de afacere pensiune

Plan de marketing lansare produse apicole

Iar calitatile extraordinare ale produselelor apicole - medicamente si alimente pretioase in acelasi timp - sunt cunoscute inca din antichitate.Din pacate piata produselor apicole este invadata de produsele unor apicultori falsificate, care contin antibiotice, insecticide, indulcitori sau substante chimice. Din acest motiv, compania noastra se adreseaza persoanelor pentru care cuvantul "Eco" are o insemnatate foarte puternica.

Alte referate despre: plan de marketing lansare produse noi, plan de marketing lansare produse cosmetice, plan de marketing lansare produse de panificatie

Comunicarea in cadrul grupului

Cele iniţial şapte tipuri de inteligenţă sunt : lingvistică, logico-matematică, spaţială, muzicală, kinestezică, intrapersonală şi interpersonală, carora le-a mai adăugat inteligenţa naturalistă.

Alte referate despre: comunicarea in cadrul grupului, comunicare in cadrul grupului, comunicarea in cadrul grupului referat

Mijloace de informare in masa

Pop Oana Elisabeta
Jurnalism, anul II

Tipologia mijloacelor de informare în masă

Expresia „mijloace de informare în masă” denumeşte în egală măsură un sector al comunicării sociale- presă scrisă, audiovizual-, un sub-sector- cotidiene, reviste, radio în FM, televiziune prin cablu- sau un organ anume- un ziar, o revistă, un post de radio sau tv-. În accepţiunea actuală, un mijloc de informare în masă este o întreprindere care, prin mijloace tehnice specifice, difuzează un produs, informativ sau distractiv, unui ansamblu de indivizi răspândiţi în diverse zone.
Instituţiile din sistemul mass-media pot fi clasificate după mai multe criterii:
în funcţie de scopul activităţii- instituţii orientate către obţinerea profitului (comerciale)
instituţii non- profit (cele de serviciu public)
# instituţiile comerciale nu depind, în general, de o sursă externă de finanţare, fapt care le asigură o mai mare independenţă în ceea ce priveşte ...

Alte referate despre: mijloace de informare in masa, mijloacele de informare in masa, tineretul si mijloacele de informare in masa

Semiotica comunicatiilor in masa

Mediul comunicarii
Este un mijloc al comunicarii de a combina mai multe forme. Un mediu poate implica utilizarea tehnologiei, atunci acesta este dincolo de controlul nostru. Spre exemplu, o carte este un mediu care foloseste forme ale comunicarii precum sunt: cuvintele, imaginile si desenele.

Alte referate despre: semiotica-comunicatiilor in masa-c s pierce, semiotica comunicatiilor de masa, comunicarea de masa

Comunicarea

Judecata, sinele si societatea nu sunt structuri discrete, ci procese
de interactiune personala si interpersonala. Interactiunea simbolica
subliniaza importanta limbajului, ca mecanism fundamental in devenirea
sinelui si judecatii.

Alte referate despre: comunicarea, comunicarea nonverbala, comunicarea interpersonala

Analiza comunicarii din perspectiva sociologiei

Prin comunicare se intelege procesul de emitere a unui mesaj si de transmitere a acestuia intr-o maniera codificata cu ajutorul unui canal catre un destinatar in vederea receptarii.Majoritatea disciplinelor socio-umane se intereseaza de comunicare. Sociologia este interesata, prioritar, de influenta exercitata de catre mijloacele de informare asupra societatii.In acest sens, comunicarea in masa devine un concept central. Aceasta se refera la faptul ca acelasi emitator dispune de posibilitati de transmitere a aceluiasi mesaj la un numar foarte mare de receptori potentiali, posibilitati oferite de mijloace tehnice de comunicare in masa.

Alte referate despre: perspective sociologice in analiza deviantei, perspectiva sociologica cel mai iubit dintre pamanteni, analiza comunicarii interne in universitate

COMUNICAREA - CONTINUT, OBIECTIVE, STRUCTURA, FUNCTII

In cadrul comunicarii indirecte se disting:
- Comunicare imprimata (presa, revista, carte, afis etc.)
- Comunicare inregistrata (film, disc, banda magnetica etc)
- Comunicare prin fir (tekefon, telegraf, cablu, fibre oprice etc)
- Comunicare radiofonica (radio, TV etc.)

Alte referate despre: comunicarea - continut obiective structura functii 3x puncte, comunicarea - continut obiective structura functii, www referat ro referate comunicarea continut obiective structu

Tehnici promotionale

In acest sens, publicitatea a fost dezvoltata ca o functie de afaceri similara cu cea a productiei sau a finantelor. La nivel macroeconomic, publicitatea poate fi privita ca o institutie intelegand prin aceasta un ansamblu de oameni si activitati ce se refera la trimiterea si primirea de mesaje in scopuri economice.Pentru o mai buna intelegere a activitatii si a modului de alcatuire a institutiei publicitare, aceasta a fost impartita in mai multe componente aflate intr-o stransa interdependenta. Prima componenta a sistemului este reprezentata de cei care emit mesaje publicitare - publicitatea.

Alte referate despre: tehnici promotionale, referat tehnici promotionale, tehnici promotionale referat

Mase plastice - cauciucul

Mase plastice - cauciucul
Aproape toate masele plastice conţin, în afară de polimeri, componenţi care le oferă anumite calităţ; substanţa polimeră serveşte în ele în calitate de liant. O masă plastică este constituită din materialul de umplutură (făină de lemn, ţeseturi, azbest, fibre de sticlă), care îi reduc costul şi îmbunătăţesc proprietăţile mecanice, plastifianţi, care le sporesc elasticitatea şi le reduc fragilitatea, stabilizatori, care contribuie la păstrarea proprietăţilor maselor plastice în timpul proceselor de prelucrare ţi în timpul utilizării, coloranţi care le dau culoarea necesară şi alte substanţe.

Alte referate despre: mase plastice cauciucul, mase plastice cauciucul natural si sintetic, mase plastice cauciuc referat

Arme de nimicire in masa

Arme de nimicire in masa
Mai mult, nişte versete din Vechiul Testament (Biblia) care se referă la distrugerea unor cetăţi de pe malul Mării Moarte, Sodoma şi Gomora, descriu intervenţia divină printr-un tablou ce seamănă izbitor cu folosirea unor arme de distrugere în masă, inexistente la acea vreme.(„…Iar Domnul a slobozit apoi peste cele două cetăţi ploaie de pucioasă şi foc…”). Armamentul de distrugere în masă a fost dezvoltat în principal în trei direcţii:
• Arme nucleare (A) , engl (N)
• Arme biologice (B)
• Arme chimice (C)

Alte referate despre: arme de nimicire in masa, armele de nimicire in masa, armele de nimicire in masa referat

Masa monetara si agregatele monetare

Detinatorii de moneda apartin atat sectorului bancar, cat si celui nebancar. Sectorul bancar al economiei este reprezentat de bancile comerciale care detin rezerve in moneda bancii centrale (bilete si depozite in cont curent), iar sectorul nebancar al economiei este constituit din agentii economici si populatie, care detin bancnote, moneda metalica si depozite in conturile curente la bancile comerciale.

Alte referate despre: masa monetara si agregatele monetare, referat masa monetara si agregatele monetare, masa monetara si agregatele monetare in tarile din europa

Analiza,diagnosticarea si monitorizarea schimbarilor climatice si efectele lor asupra solului

Schimbarile climate au efecte multiple asupra solurilor, multe dintre efecte potentandu-se reciproc in feed-back-uri de tip pozitiv (care duc in final la amplificare fenomenelor initiale).

Alte referate despre: schimbarile climatice si efectul de sera, schimbari climatice si efectul de sera, efectele omului asupra solului

Planul educational

maturitatii intelectuale, ritmul de lucru si nu dupa criteriul varstei cronologice. Este nevoie de o adaptare a procesului instructiv educativ la posibilitatile intelectuale, la interesele cognitive, la ritmul si stilul de invatare al elevului.Toti elevii care participa la procesul de educatie trebuie sa beneficieze de o diferentiere educationala pentru ca:au abilitati diferite;

Alte referate despre: rolul statului in plan educational, planul educational si de cariera, master- referat- efecte in plan educational ale comunicarii de masa

Pedagogia stiinta educatiei

Pedagogia studiaza esenta si trasaturile fenomenului educational, scopul si sarcinile educatiei, valoarea si limitele ei, continutul, principiile, metodele si formele de desfasurare a proceselor educationale. Etape de evolutie:pedagogia populara;pedagogia filosofica;pedagogia experimentala;pedagogia stiintifica.

Alte referate despre: pedagogia stiinta educatiei, pedagogia-stiinta educatiei, pedagogia stiinta -educatiei

Problematica educatiei copiilor cu CES

Pentru elevii cu deficiente mintale utilizarea povestirii ca metoda didactica trebuie sa fie insotita de suporturi ilustrativ - sugestive sau imagini filmate, deoarece se capteaza mai usor atentia si este facilitata implicarea afectiv-motivationala a elevilor in secventele lectiei.

Alte referate despre: educarea copiilor cu ces, finalitatea educatiei copiilor cu ces, metode activ participative in activitatea educativa a copiilor cu ces
Referate afisate : 19
Medie note: 8.30 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles