Masurarea presiunii

Aspecte de fiziopatologie specifice inflamatiilor pulpare

Alt mecanism: rezorbtia lichidului intratisular in reteaua vasculara din tesutul pulpar invecinat Aceste patru mecanisme pot combate pentru un timp limitat cresterea presiunii intratisulare pulpare Fenomenele algice legate de fiziopatologia pulpara: Durerea provocata de caldura: cand se aplica excitanti cu temperatura crescuta - primul efect este vasodilatatia - cresterea presiunii intratisulare - scaderea pragului de excitabilitate al terminatiilor nervoase pulpare. La un dinte normal raspunsul apare dupa o perioada de latenta (!)

In ceea ce priveste inervatia pulpara - ea este asigurata de fibre nervoase de origine diferita: Fibre A delta - care apartin SN somatic; au un prag de excitabilitate mai scazut - sunt destinate unui raspuns rapid Fibre vegetative de tip C - au pragul de excitabilitate la cald mai crescut - sunt destinate unui raspuns rapid

Fibre vegetative de tip C - au pragul de excitabilitate la cald mai crescut si necesita o perioada de latenta Fibrele A delta raspund ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 16kb
Downloads: 49
Materia: Medicina

Aspecte de fiziopatologie specifice inflamatiilor pulpare

Cresterea presiunii intrapulpare se transmite in mod uniform in tot tesutul (conceptia clasica); in realitate pulpa dentara in anumite conditii detine anumite mecanisme care pot bara cresterea presiunii intratisulare. Transmiterea inflamatiei se face concentric a inflamatia si cresterea presiunii se transmit concentric in mod progresiv. In acest fel se creeaza posibilitatea aparitiei unei reactii de aparare prin realizarea unui baraj vis-a-vis de transmiterea presiunii crescute in restul tesutului pulpar ramas sanatos.

Alte referate despre: unificarea germaniei si italiei-aspecte comune si specifice, unificarea italiei si germaniei aspecte comune si specifice, sistemul versailles washington aspecte comune si specifice

Patologia inflamatiilor proliferative

Forma nodulara: noduli de diferite dimensiuni, proeminenti , albiciosi, bine delimitati (fara sa prezinte capsula), la sectionare sunt luciosi, cu aspect slaninos.Inflamatie limfohistiocitara in focare: noduli albiciosi, bine delimitati, slaninosi pe sectiune. Nodulii au tendinta de confluare.

Alte referate despre: cariotipul uman normal si patologic, cariotipul uman patologic, patologia sistemului nervos

Infectiile pulpare

Fiind mai puţine, microorganismele nu ameninţă neapărat pulpa, mai ales când grosimea dentinei restante este de minimum 0,5 mm.

Alte referate despre: infectiile pulpare, infectii pulpare referat, boli infectioase

Inflamatii - proiect

Este adevărat că în dezvoltarea unor procese inflamatorii se întâlnesc şi mecanisme comune cu ale imunităţii, ca eliberarea de mediatori, modificarea permeabilităţii vasculare, chemotactismului, fagocitoza, citotoxicitatea etc, cele două procese: imunitatea şi inflamaţia nu sunt totuşi identice.

Este suficient să menţionăm icterul hemolitic al nou-născuţilor, care este unanim recunoscut ca un proces patologic imun, dar care nu are nimic comun cu inflamaţia. Pe de altă parte, în multe situaţii, se pune semnul de egalitate între inflamaţie şi infecţie, dar nu orice infecţie se manifestă prin inflamaţie, spre exemplu, virusurile oncogene, nu produc procese inflamatorii, şi nu orice inflamaţie este de natură infecţioasă, exemplu inflamaţiile aseptice produse de esenţa de terebentină, oleul de croton, caregenină, etc.

În patogenia ...

Alte referate despre: referat despre medicamente inflamatoare, boli inflamatorii, inflamatii

Sistemul nervos

Suprafa emisferelor este brazda de santuri care formeaza circumvolutii cerebrale .Santurile mai adanci impart suprafetele emisferelor in patru lobi :frontal, occipital ,parietal si temporal .La suprafata emisferelor cerebrale se afla substanta cenusie numita scoarta cerebrala iar la interior substanta alba avand la interiorul ei subst cenusie.

Creierul mic sau cerebelul este alcatuit din doua emisfere cerebrale acoperite cu santuri si cute paralele avand substanta cenusie la exterior si cea alba la interior.Trunchiul cerebral ,aflat sub cele doua emisfere cerebrale are forma unui trunchi de con dispus cu baza mare in sus,cuprinzand atat substanta alba cat si cenusie intrepatrunse.
Partea trunchiului afalata spre maduva se numeste bulb rahidian .

Alte referate despre: boli ale sistemului nervos, sistemul nervos, igiena sistemului nervos

Sistemul nervos

Descriere
Elementul principal al sistemului nervos este ţesutul nervos, format din neuroni interconectaţi prin axoni şi dendrite. La organisme mai evoluate (de exemplu, omul) se întâlnesc şi celule gliale, care susţin activitatea neuronilor fără a participa direct în prelucrarea de informaţii. Sistemul nervos este format din:

Alte referate despre: bolile sistemului nervos, sistemul nervos igiena, boli ale sistemului nervos la om

Masurarea marimilor electrice, cu multimetru

"Masurarea marimilor electrice, cu multimetru"
Pentru masurarea tensiunii la bornele rezistentei R
• puneti selectorul pe pozitia : curent alternative , masurarea tensiunii , domeniul cel mai mare ;
• conectati voltmetrul intre bornele A , B ca in figura 2
• reduceti domeniul de masurare pana cand indicatorul ajunge in a doua parte a scarii gradate
• cititi diviziunileindicate pe scara gradata marcata , V in cazul in care exista mai multe scari gradate
• calculate constanta aparatului pentru doemniul ales ;
• stabiliti valoarea masurata ;

Alte referate despre: masurarea marimilor electrice cu multimetru analogic, referat masurarea marimilor electrice cu multimetru digital, masurarea marimilor electrice cu multimetru

Presiunea atmosferica

Presiunea atmosferica - Cauza presiunii atmosferice este evidenta. Ca si apa, aerul are greutate si deci exercita o presiune egala cu greutatea coloanei de aer care se gaseste deasupra corpului. Cu cat vom urca mai sus pe un munte, cu atat vom avea mai putin aer deasupra noastra si deci cu atat presiunea atmosferica va deveni mai mica.

In scopuri stiintifice si practice, trebuie sa stim sa masuram presiunea. Pentru masurari exista aparate speciale numite barometre. Un barometru se confectioneaza relativ usor. Intr-un tub astupat la un capat se toarna mercur. Acoperind cu degetul capatul deschis al tubului, il rasturnam si-l cufundam cu acest capat intr-un mic vas cu mercur. Atunci mercurul din tub va cobora, dar nu se va scurge complet din tub. Spatiul din tub de deasupra mercurului este fara indoiala lipsit de aer. Mercurul ramas in tub este mentinut acolo de presiunea aerului exterior.

Oricare ...

Alte referate despre: presiunea atmosferica, presiunea atmosferica referat, referat presiunea atmosferica

Presiunea hidrostatica

PRESIUNEA HIDROSTATICA este presiunea exercitata de un lichid aflat in echilibru datorita greutatii lui. Valoarea presiunii hidrostatice la adancimea h intr-un fluid de densitate constanta se poate calcula cu ajutorul relatiei: p= gh.

Alte referate despre: presiunea hidrostatica, presiune hidrostatica, presiunea hidrostatica referat

Presiunea hidrostatica

Sa ne inchipuim ca, intr-un lichid in echilibru am solidifica mintal un cilindru drept ab (fig. 1) cu baza de 1 cm patrat, asezat orizontal. Cum presiunile pe suprafata laterala a acestui cilindru dezvolta forte ce nu pot sa dea nastere la componenete in sensul lungimii, inseamna ca, deoarece el nu se misca pe aceasta directie, fortele pe cele doua baze sunt egale si direct opuse. Prin urmare intr-un lichid in echilibru presiunile hidrostatice la acelasi nivel sunt egale.

Alte referate despre: factori de care depinde presiunea hidrostatica, referat presiunea hidrostatica, ce este presiunea hidrostatica

Detectoare pentru masurarea tensiunilor

Detectoare pentru masurarea tensiunilor - Scopul lucrării - Studiul unor circuite de detectare a valorilor de vârf şi a valorii rnedii tensiunii electrice, ridicarea caracteristicilor de transfer ale acestora, calculul erorilor de conversie. precum şi determinarea benzilor de frecvenţă.

Alte referate despre: masurarea tensiunii electrice, masurarea tensiunii electrice referat, masurarea tensiunii

Presiunea

Paşii unui drumeţ pe zăpadă vor lăsa urme adânci dar dacă el este încălţat cu nişte rachete urmele lăsarte vor fi mai puţin adânci.Presiunea se defineşte ca fiind ,, raportul dintre forţa de apăsare şi suprafaţa de contact’’.

Forţa de apăsare se măsoară în newtoni (N), suprafaţa de contact în metri pătraţi (m), deci presiunea se va măsura în newtoni pe merti pătraţi (N/m): această unitate de măsură se mai numeşte şi pascal (Pa).Presiunea hidrostatică este presiunea exercitată de un lichid asupra unui corp.

Spre deosebire de obiectele solide, fluidele (gaze şi lichide) nu au formă proprie: ele iau forma recipientului în care se află. Ele exercită astfel o presiune nu numai asupra fundului recipientului ci şi asupra pereţilor interiori ai acestuia. Datorită apăsării fluidului această presiune este mai ridicată la fundul recipientului.

Presiunea creşte proporţional cu adâncimea iar pasionaţii de scufundări marine cunosc ...

Alte referate despre: presiunea, masurarea presiunii, presiune

Masurarea energiei cu contorul de inductie monofazat

Frecventa necunoscuta precum si defazajul dintre semnale se determina cu relatia : nxfx=nyfe unde nx si ny sunt numarul de intersectii ale unei drepte orizontale respectiv verticale cu figura formata . Cealalta metoda foloseste intrarea de modulare dupa axa Z a osciloscopului .

Alte referate despre: masurarea energiei cu contorul de inductie monofazat, masurarea energiei cu contorul de inductie trifazat, masurarea energiei cu contorul de energie monofazat

Particularitatile aplicarii masurilor preventive in privinta minorilor

Referat despre Particularitatile aplicarii masurilor preventive in privinta minorilor
Categorii de măsurile preventive:
1) obligarea de a nu părăsi localitatea;
2) obligarea de a nu părăsi ţara;
3) garanţia personală;
4) garanţia unei organizaţii;
5) ridicarea provizorie a permisului de conducere a mijloacelor de transport;
6) transmiterea sub supraveghere a militarului;
7) transmiterea sub supraveghere a minorului;
8) liberarea provizorie sub control judiciar;
9) liberarea provizorie pe cauţiune;
10) arestarea la domiciliu;
11) arestarea preventivă.

Alte referate despre: particularitatile aplicarii masurilor, masurile preventive fata de minori, masurile preventive aplicate minorilor

Aparate de masura - ampermetre si voltmetre

Definirea dialectica a cunoasterii " de la contemplarea vie, prin gandirea abstracta, la constatarea experimentala" arata ca experimentul si masurarea fac parte integranta din procesul de cunoastere al unui fenomen. In contextul revolutiei stiintifice si tehnice din lumea contemporana, masurarile electrice sunt indispensabile in toate ramurile industriale, ca veriga importanta in procesele de productie, in controlul calitatii materiilor prime, a produselor intermediare si finale, in dezvoltarea cercetarii in toate domeniile

Alte referate despre: aparate de masura ampermetre si voltmetre, aparate de masura - ampermetre si voltmetre, aparate de masura ampermetre si voltmetre referat

Masuri de protectia mediului

- intreruperea sursei de curent electric, fara a pune mana pe victima sau sursa de curent, fara masuri de protectie; se vor folosi manusi izolante sau un material (lemn, plastic, cauciuc) electroizolant pentru a indeparta sursa de curent.

Alte referate despre: masuri de protectia mediului, masuri pentru protectia mediului, masuri pentru protectia mediului inconjurator
Referate afisate : 17
Medie note: 8.22 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles