Masurarea tensiunii

Detectoare pentru masurarea tensiunilor

Detectoare pentru masurarea tensiunilor - Scopul lucrării - Studiul unor circuite de detectare a valorilor de vârf şi a valorii rnedii tensiunii electrice, ridicarea caracteristicilor de transfer ale acestora, calculul erorilor de conversie. precum şi determinarea benzilor de frecvenţă.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 22kb
Downloads: 1190
Materia: Fizica

Tranzistorul cu efect de camp

Becul cu halogen da o lumina foarte buna cu un randament excelent. Ca orice bec cu filament in momentul conectarii absoarbe un curent de circa 10 ori mai mare decat curentul nominal, ceea ce determina scurtarea timpului de viata. Fiindca becurile cu halogen sunt scumpe, mai ales cele speciale pentru automobile, este util un circuit care sa le mareasca timpul de viata.
Circiutul prezentat aici se bazeaza pe faptul ca daca tensiunea pe poarta creste treptat si curentul drena-sursa prin tranzistorul cu efect de camp va creste tot treptat. Timpul de crestere este stabilit de rezistenta R1 si condensatorul C :
ä = RC = 100 kÇ „Ş 10 Ý F = 1s.
Dioda descarca condensatorul prin bec si TEC la intreruperea alimentarii. Fiinca rezistenta drena - sursa este 0,05Ç , caderea de tensiune pe tranzistor va fi :
UTEC = RDS x Ibec = 0,05Ç x 4A=0,2V
Puterea disipata va avea valoarea => P=UTEC x Ibec = 0,8W destul de mica pentru a nu fi necesar radiator pentru tranzistor

Alte referate despre: tranzistorul cu efect de camp, tranzistor cu efect de camp, tranzistori cu efect de camp

Energia campului magnetic

Energia campului magnetic poate fi gasita calculand energia electrica W, transferata circuitului dupa deconectarea sursei, cand, datorita tensiunii electromotoare autoinduse e, prin circuit este deplasata sarcina electrica q :
W=e( q

Tensiunea electromotoare autoindusa e poate fi exprimata, in functie de variatia intensitatii curentului in circuit dupa deconectarea sursei :
e=-L

Sarcina electrica q transferata prin sectiunea transferabila a circuitului in timpul in care curentul scade de la I la 0, poate fi exprimata cu ajutorul valorii medii I= a intensitatii :
q=It=t

Alte referate despre: energia campului magnetic, energia campului magnetic- probleme, referate energia campului magnetic

Masurarea tensiunilor electromotoare cu compensatorul de curent continuu

Se fixează o tensiune necunoscută Ex şi se polarizează în felul următor:
- cu K pe poziţia 1, se închide Q şi se variază S până la echilibru;
- cu K pe poziţia 2 se modifică Rx până se obţine echilibru.

Alte referate despre: masurarea tensiunii electromotoare, compensator de curent continuu, masurarea rezistentelor cu ajutorul puntii de curent continuu

Unitati de masura

- candela (pentru intensitatea luminoasa) - cd - este intensitatea luminoasa, intr-o directie data, a unei surse care emite o radiatie monocromatica cu frecventa de 540•1012 hertzi si a carei intensitate energetica in aceasta directie este de 1/683 wati/sterradian.
Unitati SI suplimentare :

Alte referate despre: unitati de masura, unitati de masura transformari, transformari unitati de masura

Masurarea tensiunilor electromotoare cu compensatorul de curent continuu

1 Scopul lucrării: Se studiaza metode de baza pentru generarea unui semnal variabil in trepte, cu ponderare binara . Pentru un convertor D/A pe patru biti se ridica caracteristica de transfer statica Vout=f(N) si se determina eroarea de cuantizare .

Alte referate despre: masurarea tensiunii electromotoare a unei pile, ce este compensatorul de curent continuu, compensatorul de curent continuu

Istoria unitatilor de masura pentru lungime

În ciuda încercărilor de unificare a "măsurilor" şi "greutăţilor" întreprinse de guvernul francez nu s-a reuşit să se impună folosirea aceloaraşi unităţi de măsură în întreaga Franţă. Deasemena, în întreaga Europă, inclusiv în România, precum şi în celelalte continente, continua să existe o largă diversitate de măsuri" şi greutăţi", ceea ce determina incertitudine şi confuzie în măsurările efectuate cu acestea. Compararea unor măsuri denumite ale Parisului" cu măsuri pentru aceleaşi mărimi folosite în Anglia, efectuate de un grup de savanţi, în 1742, a condus, de exemplu, la conclulzia că între unităţile de lungime pied, respectiv foot şi unităţile de masă/greutăţile livre, respectiv pound existau diferenţe de 6% şi, respectiv, 8%.

Alte referate despre: istoria unitatilor de masura pentru lungime, informatii despre istoria unitatilor de masura pentru lungime, istoria unitatilor de masura pt lungime

Stabilizatoare de tensiune cu componente discrete

2.1.Stabilizatoare de tensiune parametrice.
Stabilizarea parametrica a tensiunii se bazeaza pe proprietatea diodelor Zener de a mentine intr-un domenii dat (domeniu de stabilizare) tensiunea consumata la bornele lor. Performantele acestor stabilizatoare sunt determinate de caracteristica tensiune-curent (fig.2.a) a diodelor Zener folosite.

Alte referate despre: stabilizatoare de tensiune, stabilizator de tensiune, stabilizatoare de tensiune referat

Ingirijirea pacientului cu hipertensiune arteriala

Arterele şi venele au în structura pereţilor lor trei tunici suprapuse, care, de la exterior spre interior, sunt: adventicea, media şi intima. Calibrul arterelor scade de la inimă spre periferie, cele mai mici fiind arteriolele (în unele cazuri, metarteriolele), care se continuă cu capilarele.

Alte referate despre: ingrijirea pacientului cu hipertensiune arteriala obiective, ingrijirea pacientului cu hipertensiune arteriala, ingrijirea pacientilor cu hipertensiune arteriala

Tensiunea arteriala

Ateroscleroza (îngrosarea arterelor). Presiuni ridicate ale sângelui lezeaza peretii arterelor facându-i grosi si rigizi. Astfel, este accelerat procesul de depunere a colesterolului si grasimilor pe peretii vaselor sangvine, ca "rugina pe teava", ceea ce împiedica curgerea normala a sângelui în corp si în timp poate duce la infarct de miocard sau accident vascular cerebral.

Alte referate despre: tensiune arteriala scazuta, tensiunea arteriala, tensiunea arteriala referat

Hipertensiunea arteriala

In urma cercetarilor facute in acest domeniu ca factori de risc principali au fost mentionati: ereditatea, continutul de Na din , tipul de comportament, varsta, sexul, fumatul, obezitatea, consumul de cafea, alcool, starile de incordare.
3. Clasificarea etiologica deosebeste H.T.A.
a) esentiala (primara), denumire data de Frank (1911), in care nu exista o cauza organica evidentiata;
b) secundara in care cauza este clar identificata.

Alte referate despre: hipertensiunea arteriala referat, hipertensiunea arteriala, hipertensiune arteriala

Stabilizatoare de tensiune

STABILIZATOARE PARAMETRICE
Stabilizatoarele parametrice folosesc in montaj o impedanta neliniara, care poate compensa variatia sarcinii sau pe cele ale tensiunii de alimentare.Acest tip de stabilizator foloseste ca impedanta neliniara, fie un element neliniar cu o comportare rezistiva (un tub cu gaz stabilizator de tensiune sau o dioda Zener), fie un element neliniar cu o comportare reactiva.

Alte referate despre: stabilizator de tensiune referat, referat stabilizatoare de tensiune, schema bloc a unei surse stabilizatoare de tensiune

Masurarea marimilor electrice, cu multimetru

"Masurarea marimilor electrice, cu multimetru"
Pentru masurarea tensiunii la bornele rezistentei R
• puneti selectorul pe pozitia : curent alternative , masurarea tensiunii , domeniul cel mai mare ;
• conectati voltmetrul intre bornele A , B ca in figura 2
• reduceti domeniul de masurare pana cand indicatorul ajunge in a doua parte a scarii gradate
• cititi diviziunileindicate pe scara gradata marcata , V in cazul in care exista mai multe scari gradate
• calculate constanta aparatului pentru doemniul ales ;
• stabiliti valoarea masurata ;

Alte referate despre: masurarea marimilor electrice cu multimetru analogic, referat masurarea marimilor electrice cu multimetru digital, masurarea marimilor electrice cu multimetru

Pesta porcina - masuri de biosecuritate

Cunoscând riscurile nu ne rămâne decât să luptăm pentru a evita introducerea şi răspândirea virusului în ferme, aplicând următoarele măsuri:

Alte referate despre: masuri de biosecuritate pentru pesta porcina, pesta porcina biosecuritate, pesta porcina

Tensiunea si sanatatea cuplului

În acest fel vom fi în stare să nu ţinem seama de greşelile şi abaterile partenerului de viaţă şi vom putea trăi laolaltă într-un mod mulţumitor. Ciocnirile familiale se produc atunci când unul din parteneri se aşteaptă ca celălalt să deţină calităţile unui înger, ori atunci când unul aspiră la dominarea totală a celuilalt. Astfel, v-aş sfătui să faceţi ca viaţa dumneavoastră de familie să fie fericită şi să câştigaţi inima partenerului dumneavoastră prin iubire (dacă nu cumva este prea târziu).

Alte referate despre: tensiunea si sanatatea cuplului, sanatatea cuplului, tensiunea si sanatatea in cuplu

Particularitatile aplicarii masurilor preventive in privinta minorilor

Referat despre Particularitatile aplicarii masurilor preventive in privinta minorilor
Categorii de măsurile preventive:
1) obligarea de a nu părăsi localitatea;
2) obligarea de a nu părăsi ţara;
3) garanţia personală;
4) garanţia unei organizaţii;
5) ridicarea provizorie a permisului de conducere a mijloacelor de transport;
6) transmiterea sub supraveghere a militarului;
7) transmiterea sub supraveghere a minorului;
8) liberarea provizorie sub control judiciar;
9) liberarea provizorie pe cauţiune;
10) arestarea la domiciliu;
11) arestarea preventivă.

Alte referate despre: masurile preventive fata de minori, particularitatile aplicarii masurilor, masurile preventive aplicate minorilor

Studiul si masurarea marimilor

Pentru fiecare configuraţie a receptorului se vor construi diagramele fazoriale şi se va efectua calculul grafic al tensiunii de deplasare a punctului neutru al receptorului şi al curentului din conductorul de nul. Rezultatele calculului grafic se vor compara cu valorile măsurate.
De asemenea, pentru fiecare receptor realizat se va măsura puterea activă prin metoda celor trei wattmetre şi prin metoda celor două wattmetre, iar rezultatele se vor compara cu valorile calculate.

Alte referate despre: masurarea marimilor electrice, masurarea marimilor mecanice, masurarea marimilor termice
Referate afisate : 17
Medie note: 8.45 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles