Matematicieni francezi

Matematicieni renumiti - Blaise Pascal

Blaise Pascal 
Blaise Pascal s-a născut pe 19 iunie 1623 în Clermont si a murit la Paris în 19 august 1662. Tatăl lui, un judecător din Clermont, având la rândul sau un anumit renume în stiinta, s-a mutat în Paris în 1631, pentru a-si continua propriile studii pe o parte, si pentru a-si educa unicul său fiu care dovedise deja abilităti exceptionale. Micul Blaise a fost tinut acasa pentru nu se obosi prea mult si din acelasi motiv educatia lui a fost mai întâi restrânsa la învatarea limbilor straine, neincluzând evident matematica. Acest program a simulat curiozitatea baiatului si, într-o zi, la doisprezece ani, a întrebat ce este geometria.

Învatatorul lui i-a răspuns că este stiinta construirii figurilor exacte si a determinării proportiilor dintre diferite parti ale lor. În curând Pascal se apuca de studiat geometria, sacrificându-si timpul de joacă si ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 229kb
Downloads: 13
Materia: Matematica

Matematicieni din prima jumatate a secolului

În sfârşit, învăţământul superior (universitar) a fost restructurat prin legea pentru organizarea învăţământului universitar din 22 aprilie 1932, care a suferit unele modificări în 1938 şi 1942.
După legea din 1932, învăţământul superior cuprindea:
a) universităţi la Bucureşti, Iaşi, Cluj, Cernăuţi;
b) şcoli politehnice la Bucureşti şi Timişoara;
c) academia de arhitectură la Bucureşti;
d) academii de arte frumoase la Bucureşti şi Iaşi;
e) academii de muzică şi artă dramatică la Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Cernăuţi;
f) institutul de educaţie fizică la Bucureşti;
g) academii de înalte studii comerciale şi industriale la Bucureşti şi Cluj;
h) academii de agronomie la Bucureşti şi Cluj;
i) şcoli militare şi şcoala superioară de război, dependente de Ministerul Apărării ...

Alte referate despre: matematicieni din prima jumatate a secolului, s u a in prima jumatate a secolului al xix-lea, situatia politica a tarii romanesti in prima jumatate a secolului 17

Matematicieni celebri

In special s-a ocupat cu studiul retelelor din spatiul cu n dimensiuni, definite printr-o ecuatie a lui Laplace. A introdus o clasa de suprafete si o clasa de curbe care astazi ii poarta numele. Este unul din creatorii geometriei diferentiale centro-afine. A fost un mare popularizator al stiintelor. Impreuna cu I. Ionescu, A. Ioachimescu si V. Cristescu a fondat revista "Gazeta matematica", cu G. G. Longinescu publicatia "Natura" pentru raspândirea stiintelor, iar cu D. Pompeiu a editat revista "Mathematica".

Alte referate despre: matematicieni celebri, matematicieni celebrii, matematicieni celebri referat

Matematicieni si oameni de stiinta

Arhimede s-a chinuit mult s-o rezolve dar nu a reusit până nu a descoperit principiul de hidrostatică enuntat mai sus. Ast-zi elevii de clasa VIII-a (dacă nu mă însel) stiu să rezolve, pe baza unei experiente si unor calcule usoare de algebră, această problemă, în care intervin densitătile aurului si argintului.
Se stie de asemenea de o altă exclamatie a lui Arhimede, pronuntată în fata lui Hieron, exclamatie care este dată azi în toate cursurile de fizică elementară atunci când se explică pârghiile.

Alte referate despre: matematicieni si oameni de stiinta, oameni de stiinta si inventatori romani matematicieni, oameni de stiinta romani matematicieni

Mari matematicieni

Diagonala patratului fiind ipotenuza triunghiului dreptunghic ale carui laturi sunt laturile patratului,raportul lor este numarul,care nu se poate exprima printr-un raport de doua numere intregi,din care cauza a fost numit numar irational.Aceasta descoperire a produs o adevarata criza in randurile pitagoricienilor,provocandu-le un adevarat soc,deoarece devenea evident ca nu toate lucrurile(mai exact rapoartele lor)sunt numere intregi,contrar teoriei lor conform careia totul se poate exprima prin numere intregi sau prin rapoartele lor(numere rationale sau fractii).Numarul 1 era esenta,unitatea(in greceste monás),careia din punct de vedere geometric,ii corespundea punctul socotit indivizibil,un fel de atom matematic.

Alte referate despre: matematicieni, mari matematicieni, matematicieni romani

Matematicieni romani

De la Munchen a obtinut la 4 martie 1847 certificat de absolvire a studiilor de arhictura, eliberat de Academia de Belle Arte din acest oras. Mai inainte, la 3 aprilie 1844 obtinuse un certificat de absolvire a Scolii de constructii din Munchen.

De la studii revine in tara in 1847, deci in preajma revolutiei din 1848, la care ia parte cu tot avantul celor 31 de ani ce-I avea. La 30 septembrie 1847 a fost numit profesor la Colegiul Sf. Sava. A intrat la divanul ad-hoc de dupa 1848, ca secretar al acestui divan. A cerut deci si el cele 4 puncte: autonimia tarii, domn strain, unirea si regim constitutional. In anul 1851 era director si preda geometria descriptiva la Scoala de conductori( constructori) de poduri si sosele, iar dupa 1855 profesor de arhitectura si poduri si sosele la Scoala de ofiteri, infiintata de Barbu Stirbei. In anul 1857 era profesor la Colegiul Sf. Sava, la clasele superioare, predand matematica.

Dupa infiintarea Scolii superioare de stiinte din Bucuresti( ...

Alte referate despre: matematicieni renumiti, matematicieni romani celebri, referat matematicieni

L 'ecole en France

L 'ecole en France septembre, c'est la rentrée. Septembre sonne l'heure de la rentrée pour les jeunes français. Pourquoi septembre? Parce que, autrefois, les enfants aidaient leurs parents aux travaux agricoles pendant l'été. Toutes les écoles fermaient alors en juillet et en août pour les moissons puis à la fin de septembre pour les vendanges. L 'ecole en France

Alte referate despre: l ecole en france, ecole en france, l ecole en france referat

Viticulture en France

Le vignoble d'Alsace s'étend du nord au sud de l'Alsace sur une centaine de kilomètres, sur le flanc est des Vosges. La surface de production est de 14 600 hectares répartis sur 119 communes.

Alte referate despre: viticulture en france, viticultura en france, referat viticulture in france

Iluminismul francez

Iluminismul francez:Trăsătura definitorie a acestei mişcări a fost încrederea în raţiune ca sursă primordială a intregii cunoaşteri , care e linie directoare a activităţilor umane şi măsură a tuturor valorilor.În lucrarea sa „Ce este Iluminismul?”, Kant a definit în anul 1784 aceasta mişcare ca pe o atingere de către om a maturităţii intelectuale.

Alte referate despre: iluminismul francez, iluministi francezi, iluministii francezi

Le systeme scolaire en France

- obligation scolaire s´étend à tous les enfants de 6 à 16 ans. L´Etat fournit à tous les enfants entre 6 et 16 ans la possibilité d´aller à l´école publique.
- monopole de l´Etat dans l´organisation des examens publics et la délivrance des diplômes et grades universitaires

Alte referate despre: le systeme scolaire en france, systeme scolaire en france, difference de systeme scolaire en france et moldav

France

Entre temps, l'effacement du pouvoir impérial et l'ascension de la bourgeoisie urbaine entraînèrent le morcellement politique de l'Alsace. Dès 1354, dix villes impériales ( Colmar, Haguenau, Kaysersberg, Mulhouse, Munster, Obernai, Rosheim, Sélestat, Turckheim, Wissembourg) s'unirent dans la décapole d'Alsace pour s'émanciper des seigneuries. En 1439, Strasbourg s'émancipa de sa tutelle ecclésiastique. Seul, le landgraviat de Haute-Alsace demeura sous le contrôle impérial de la famille des Habsbourg.

Alte referate despre: gramatica limbii franceze, clasicismul francez, dictionar de sinonime francez

France

Néanmoins, malgré l'extension et les modifications considérables de la ville depuis le Moyen Âge, Paris conserve aujourd'hui les traces des trois fonctions d'origine sur lesquelles s'organisait la cité médiévale : commerce sur la rive droite, pouvoir central dans l'île, université sur la rive gauche.L'île de la Cité était le noyau central de la ville, sičge du pouvoir royal, religieux et judiciaire.

Alte referate despre: la france referat, dictionar de sinonime francez online, simbolismul francez

Garantiile anglo - franceze in primavara anului 1939

Incheierea unui pact de asistenta mutuala nu era considerata oportuna, in acel moment; in schimb, se aprecia ca atat pentru Romania, cat si pentru ambianta generala a politicii europene, era necesar ca „Marile Puteri occidentale, din propria lor
initiativa, sa lase sa se stie, intr-o forma cat mai precisa, ca nu admit noi schimbari teritoriale in hotarele si tarile din Europa si ca sunt hotarate sa ne ajute cu toata puterea lor militara sa ne aparam granitele”.

In zilele de 21 si 22 martie 1939, la Londra, au avut loc convorbiri intre primii ministri si ministii de externe britanic si francez, pe tema dezbaterii situatiei internationale dupa ocuparea Cehoslovaciei si pericolul unei agresiuni naziste impotriva Romaniei si Poloniei.

Alte referate despre: garantiile anglo-franceze, ofensiva din primavara anului 1918, romania in anul 1939 august -septembrie

Clasicismul francez

Francois Boucher (1703-1770) si Jean Honore Fragonard (1732-1806) se consacra si ei reprezentarilor galante sau libertine ,fara
al egala pe Watteau .Modelele cu piele sidefie si haine bogat decorate reflecta gustul burgheziei indragostite de o arta deseori facila-Fragonard,Leaganul .

Alte referate despre: clasicismul francez in pictura, clasicism francez, referat clasicismul francez

La France

Elle descend du Massif Central, traverse le Bassin Parisien (et les villes de Tours et d’Orléans) et se jette dans l’Océan Atlantique. Le Rhône traverse la France du nord au sud. Il prend sa source en Suisse (en France il arrose les villes de Lyon et d’Avignon) et il a une longueur de 812 km (520 sur le territoire français). Il se jette dans la Méditerranée au travers d’un delta de plus de 50 km, constitué par ses alluvions, la Camargue.

Alte referate despre: noel en france, la france, dictionar francez de sinonime online

Charles X - roi de France

III. Une monarchie autoritaire
À la mort de Louis XVIII, la réaction s'accentue avec l'accession de Charles au trône, le 27 septembre 1824. En dépit de l'adoption, dans un premier temps, de mesures libérales (abolition de la censure, amnistie des prisonniers politiques) et de l'apaisement du climat politique dû au fait même que les ultras gouvernent, le monarque est bientôt l'instigateur d'une politique cléricale conservatrice.

Alte referate despre: le roi de france, charles baudelaire-simbolist francez, simbolistul francez charles baudelaire
Referate afisate : 16
Medie note: 8.26 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles