Materiale organo-anorganice pe baza de compusi de fosfor

Materiale hibride organo anorganice

Depunerea electrolitica,la catod, in filme subtiri este o tehnica noua de preparare a produselor ceramice. Aceasta metoda aduce oportunitati noi in electrosinteza filmelor subtiri nanostructurale si a pulberilor din solutii apoase ale sarurilor metalice.

Procedeul experimental implica realizarea a doua solutii stoc ,folosindu-se clorura ferica hidratata cu 6 molecule de apa (FeCl3• 6H2O), clorura feroasa cristalizata cu 4 molecule de apa (FeCl3• 4H2O) si clorura de polidialildimetilamoniu(PDDA) .Solutia stoc 1 contine 3,3 mMFeCl3 , 1,65m MFeCl2 si 1g/L PDDA.Solutia stoc 2 contine 3,3 mMFeCl3 , 1,65mMFeCl2 si 0,5 g/L PDDA. Apa deionizata a fost deaerata inainte de a prepara solutiile folosind gaz cu 93% Ar – 7% H2.Curgerea gazului a fost mentinuta prin solutie pe durata depunerii si prin camera de uscare a filmelor.

Celula electrochimica pentru depunere include un substrat catodic aflat intre doi electrozi de masura paraleli confectionati din platina. Filmele au fost depozitate ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 848kb
Downloads: 2
Materia: Chimie

Adsorbanti alimentari - saruri anorganice anhidre

Referat despre Adsorbanti alimentari - saruri anorganice anhidre
Adsorbţia (v. Adsorbţie) este procesul unitar bazat pe reţinerea substanţelor impurificatoare (sorbaţi) pe corpuri solide sau lichide (sorbenţi). În cadrul proceselor de sorbţie se disting: reţinerea substanţei în toată masa sorbentului lichid (absorbţie) şi în stratul superficial al sorbentului solid sau lichid (adsorbţie). Adsorbţia pe sorbent solizi poate constitui unul din cele mai eficiente procedee de epurare avansată a apelor de substanţe organice solubile şi poate fi aplicată atât la tratarea (purificarea) apelor de suprafaţă cât şi la epurarea apelor reziduale. Procedeul se poate aplica independent sau asociat cu epurarea biologică. Totodată, după caz poate fi utilizat ca un procedeu de epurare sau ca un procedeu de epurare finală sau avansată.

Alte referate despre: adsorbanti alimentari - saruri anorganice anhidre, adsorbanti alimentari, saruri anorganice

Oxidarea si oxizii

Se poate obtine prin calcinarea hidroxidului de aluminiu. Se pre- zinta in doua modificatii cristaline, care se gasesc in urmatorul raport: γ-Al2O3 (cubic) 1000˙C α-Al2O3 (corindon hexagonal) Oxidarea si oxizii Substanta alba, greu fuzibila, greu solubila in apa si in acizi.

Este adus in solutie prin topire cu sulfat acid de potasiu, cand trece in alaun solubil, sau cu hiroxid de sodiu, cand trece in aluminat de sodiu solubil. Prin topire cu oxizi metalici formeaza oxizi micsti de forma MIAlO2 (aluminati anhidri) sau MIIAl2O4 (spineli). Oxidul de calciu – CaO, substanta obtinuta prin descompunerea termica a carbonatului sau azotatului de calciu, masa moleculara 56,08:

CaCO3 CaO + CO2 - oxidul de calciu si dioxidul de carbon se obtin prin descompunerea ...

Alte referate despre: oxidarea si oxizi magneziu, oxidarea si oxizi, utilizari ale oxidului de ale oxizilor

Aluminiul si compusii aluminiului

Dintre ceilalti compusi ai aluminiului, cei mai raspanditi sunt: corindonul, Al2O3; diasporul, Al2O3 • H2O; hidrargilitul, Al2O3 • 3H2O; spinelul, Al2O3 • MgO; criolitul (hexafluoroaluminat trisodic), Na3 [ AlF6 ], etc. Pentru obtinerea aluminiului, se utilizeaza diasporul si hidragilitul, care constituie mineralele principale din minereul cunoscut sub numele de bauxita, care se gaseste si la noi in tara in Muntii Apuseni. Bauxita este constituita dintr-un amestec de: diaspor, hidragilit, oxid de fier, Fe2O3, dioxid de silciu, SiO2 si dioxid de titan, TiO2.

Alte referate despre: compusii aluminiului, aluminiul si compusii sai, importanta aluminiului si compusii lor

Degradarea microbiologica a compusilor organici macromoleculari

Descompunerea naturala a substantelor pectice este folosita in Romania, la topirea inului si a canepii, care are loc dupa imersarea plantelor in apa, sub actiunea bacteriilor din speciile: Pseudomonas fluorescens, Clostridium felsineum, Granulobacter pectinivorum.

Alte referate despre: degradarea microbiologica a compusilor organici macromoleculari, compusi organici macromoleculari, compusi organici

Lichide magnetice

Lichidele magnetice pot fi folosite în imprimări grafice. Se cunosc, până în prezent, două tipuri de imprimări care utilizează lichidele magnetice. În unul dintre ele, cerneala este magnetizată astfel încât un dispozitiv automat poate citi caracterele imprimate, iar în celălalt, cerneala este magnetizată astfel încât depunerea ei, poate fi controlată magnetic.
Lichidele magnetice solicită disciplinele tradiţioanle de inginerie electronică şi electrică. Ele combină fenomenul electromagnetic cu fenomene fizice sau chimice specifice lichidelor. Lichidele magnetice folosesc atât proprietăţile specifice lichidelor cât şi proprietăţile magnetice specifice solidelor.
În timpul istoriei lor scurte, lichidele magnetice au făcut progrese uimitoare. Dar progrese majore sunt încă de aşteptat.

Alte referate despre: lichide magnetice, lichid magnetic, lichidele magnetice

Materiale magnetice

Materiale magnetice - Chimic pur se prepara prin calcinare precipitatului de hidroxid feric Fe(OH)3,iar industrial prin cacinarea sarurilor de fier cu usoara tendinta de decosompunere. Oxidul feric este opac pentru radiatii ultraviolete si infrarosii, proprietate ce isi gaseste aplicatii la fabricarea geamurilor termoabsorbante.

Alte referate despre: materiale magnetice, materiale magnetice referat, referat materiale magnetice

Miezurile magnetice pentru electromagneti

Forta de atractie este dependenta de intrefier. Diagrama variatiei fortei in functie de intrefier este influentata de forma suprafetelor miezurilor magnetice in zona intrefierului. Exemple reprezentative pentru electromagneti de curent continuu sunt date in figura 6.112.

Alte referate despre: miezurile magnetice pentru electromagneti, miezuri magnetice, referat la fizica clasa a x-a magneti si electromagneti

Drivere pentru placa de baza

Set de echipamente intrare/iesire - incluzand tastatura, mouse, scanner, CD-ROM sau cititoare de cod de bare ca dispozitive de intrare. Cele mai uzuale echipamente de iesire sunt imprimantele si monitoarele;
Un set compus din memoria rapida si dispozitive de stocare mai lente - pentru a salva si regasi date si programe;O magistrala / set de magistrale - cu rolul de a conecta microprocesorul la memorie sau la adaptoarele care fac posibila atasarea altor dispozitive prin porturile sau conectorii lor de extensie. Magistralele pot fi gandite ca niste autostrazi electronice care interconecteaza componentele hard ale unui PC;

Alte referate despre: drivere pentru placa de baza, drivere pentru placa d baza, cauta referatinstalare placa de baza si drivere

Comparatie intre sistemele de gestiune ale bazelor de date Oracle si Microsoft SQL Server

Oracle suporta orice sistem de operare (Windows, AIX-Based Systems, Compaq Tru64 UNIX, HP 9000 Series HP-UX, Linux Intel, Sun Solaris), pe cand Microsoft SQL Server poate rula doar pe Windows. Acest lucru poate fi un dezavantaj pentru SQL Server; insa daca sistemul de operare e stabilit ca fiind Windows, atunci SQL Server este mai potrivit deoarece, fiind creat de Microsoft, se adapteaza foarte bine sistemului de operare.

Alte referate despre: sisteme de gestiune a bazelor de date, sisteme de gestiune a bazelor de date referat, referat sisteme de gestiune a bazelor de date

Introducere in studiul stiintei economice - concepte de baza

1.1. Nevoile umane si resursele economice.
Activitatea umana a avut si are ca baza de pornire necesitatea satisfacerii unor multiple nevoi umane. Ele apar sub forma a ceea ce resimt oamenii ca fiindu-le necesar pentru existenta, pentru formarea si dezvoltarea lor si a societatii.

Alte referate despre: concepte de baza in studiul marfurilor, bazele stiintei economice, introducere in studiul economiei

Tehnologii elemente in functie de materiale

1.1 Otelurile
Datorita caracteristicilor de rezistenta superioare, proprietatilor de prelucrare mari, pret decost scazut, otelul este cel mai utilizat material de baza.Metalul de baza este definit prin insusirile sale:compozitia chimica - evidentiaza elementele componente;structura metalurgica - evidentiaza componentele structurale.Geometria primara - elementul geometric cel mai important pentru sudare este
grosimea s (mm).Otelurile pentru structuri sudate se impart in doua categorii:oteluri nealiate, cu putin carbon;oteluri slab aliate.

Alte referate despre: referat tehnologie-elemente de limbaj grafic, tipuri de elemente finite functii de interpolare, referate la tehnologie despre materii prime si materiale din sticla

Proiect baze de date

TJucator(codJucator char(10) primary key,numeJucator varchar(50) not null,varstaJucator decimal(3) not null,nrTricou decimal(3) not null,codEchipa char(10)not null foreign key references TEchipa(codEchipa)
create table TAntrenor,codAntrenor char(10) primary key,
numeAntrenor varchar(50) not null,varstaAntrenor decimal(3) not null,
codEchipa char(10) not null foreign key references TEchipa(codEchipa).

Alte referate despre: baze de date, baze de date referat, baza de date

Reciclarea desurilor pe baza de hartie

Maculatura se dizolva in multa apa pana se reduce la o pasta lichida , impuritatile mari precum si materialele plastice, metalele ,etc. sunt extrase , apoi se adauga produse chimice pentru a elimina cerneala tiparita. In masina de hartie, aceasta pasta trece printr-un numar mare de bobine, aici apa fiind extrasa si astfel se obtine hartia reciclata, care poate fi folosita din nou.

Alte referate despre: tratare reciclare desuri de hartie, reciclarea desurilor, referat reciclarea desurilor

Materiale metalice

Aliajele metalice la care proportia masica a fierului este mai mare decat a oricarui alt element al aliajului fac parte din grupa materialelor metalice feroase. Fierul pur nu este utilizat ca material de constructie din cauza rezistentei sale mici.

Alte referate despre: materiale metalice, proprietatile materialelor metalice, realizarea produselor din materiale metalice

Baza de date in Microsoft Acces

Tabele.Obiectele cele mai importante, memorate într-o bază de date sunt tabelele bazei. În accepţiunea programului Access, un tabel este format dintr-un număr de linii (rânduri) şi dintr-un număr de coloane. Prima linie a tabelului are un rol special, ea este linia de antet (cap de tabel) a tabelului. Fiecare celulă a liniei de antet conţine un nume de câmp.

Alte referate despre: baza de date in microsoft acces, baze de date in microsoft acces, bazele de date in microsoft acces
Referate afisate : 16
Medie note: 8.25 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles