Matrici

Matrici

-în prima lună se aprovizionează cu 100 de bucăţi, la preţul unitar de 3 000 unităţi monetare (u.m.).
-În a doua lună se aprovizionează cu 120 bucăţi la preţul unitar de 3 500 u.m.

-În luna a treia primeşte cu 10 bucăţi mai puţin decât în luna precedenentă, cu preţul pe unitate de produs de 3 200 u.m., iar în luna a patra comandă o cantitate dublă faţă de prima lună plătind 3 200 u.m. pe unitatea de produs.”

Nivel: Liceu
Dimensiune: 2129kb
Downloads: 4406
Materia: Matematica

Matrice si determinanti

Cu acest concept ne-am intalnit inca din primul an de liceu , atunci cand s-a pus problema rezolvarii unui sistem de 2 ecuatii cu doua necunoscute x,y de forma. Acestui sistem I-am asociat un tablou patratic care contine coeficientii necunoscutelor (in prima linie sunt coeficientii lui x,y din prima ecuatie iar in a doua sunt linie figureaza coeficientii lui x,y din ecuatia a doua ):

Alte referate despre: matrici si determinanti, matrice si determinanti, exercitii cu matrici si determinanti

Operatii cu matrici, Inversa unei matrici, Ecuatii matriceale

Acest concept l-am întalnit înca din primul an de liceu, atunci când s-a pus problema rexolvarii unui sistem de două ecuaţii cu două necunoscute x, y, de forma

Alte referate despre: matricea inversabila si ecuatii matriceale, matrice inversabila si ecuatii matriceale referat, ecuatii matriceale matricea a singulara- exercitii rezolvate

Puterea unei matrici patrate de ordin 2

Menţinem def 1 şi def 2 din cap. II ; în aceste condiţii au loc teoremele 1 şi 2 din cap. II adică An+1=Xn+1A- XnD I (R III.4)٭Ideea de bază a cripto-sistemului :-introducem textul pe care vrem să-l criptăm în elementele lui A sub formă binară(de exemplu fiecare caracter al textului poate fi reprezentat pe un octet iar câteva caractere alăturate formează un număr pe care îl atribuim elementului « a » al matricii A , etc. ) .

Alte referate despre: ridicarea la putere a matricelor patratice de ordinul 2, determinantul unei matrice patratice de ordinul 2, matrici patrate de ordin 2

Puterea unei matrici de ordin 2

Oricum, se poate verifica foarte uşor. În acest capitol vom da o generalizare a relatiei (R I.1) pentru puteri naturale ale lui A .

Alte referate despre: puterea unei matrici de ordin 3, matrici de ordin 3 ridicarea la putere, matricea de ordin 3 la puterea -1

Matrici si determinanti

Primul termen cu plus se găseşte înmulţind elementele de pe diagonala principală, iar ceilalţi doi, înmulţind elementele situate în vârfurile celor două triunghiuri care au o latură paralelă cu cu diagonala principală. După aceeaşi regulă, referitoare la diagonala secundară, se obţin termenii cu minus.

Alte referate despre: siruri matrici si determinanti, referat matrici si determinanti, matrici si determinanti referat

Algebra si analiza de clasa a 11-a

Se poate lua :
Deci limita functie tangenta intr-un punct de acumulare din domeniul de definitie se obtine inlocuind pe x cu a

Alte referate despre: algebra si analiza de clasa a 11-a, algebra si analiza de clasa a 12-a, algebra si analiza de clasa 11

Planificare

- explicaţia;
- conversaţia dirijată;
- exerciţiul;
- metoda demonstraţiei;
- activitate individualăSă cunoască operaţiile cu mulţimi, compunerea funcţiilor, operaţii cu matrice, calculul determinanţilor.

Alte referate despre: planificare operationala, planificarea si organizarea productiei, intretinerea planificata

Operatii cu matrice

De multe ori suntem tentati sa spunem ca informatica este doar o materie si ne propunem sa invatam doar ceea ce se regaseste in paginile manualului de informatica.Ceea ce nu se gaseste in acesta reprezinta indrumarea catre aplicatii care sa nu tina neaparat de informatica.Voi prezenta in continuare principalele operatii cu matrice, dublate de un program scris pentru limbajul C++, pentru exemplificare.

Alte referate despre: matrice, inversa unei matrici, matrici

Materiale compozite cu matrice metalica

In acest moment cele mai comune metode de fabricare a compozitelor grafit/Al şi grafit/Mg sunt prin infiltrare. Firele „toarse” din grafit trec prima dată prin cuptor pentru a fi arse. Următorul pas îl reprezintă trecerea printr-un proces CVD care produce acoperirea cu Ti sau B care uşurează legarea ulterioară la materialul matricii.

Alte referate despre: materiale compozite cu matrice metalica, materiale compozite cu matrice metalica utilizare, metode de realizare a materialelor compozite cu matrice metalica

Probleme informatica

Problema 1
Se dau n oraşe. Se cunoaşte distanţa dintre oricare două oraşe. Un distribuitor de carte caută să-şi facă un depozit în unul dintre aceste oraşe. Se cere să se găsească traseul optim de la depozit către celelalte oraşe astfel încât distanţa totală pe care o va parcurge pentru a distribui în toate celelalte n-1 oraşe să fie minimă. Să se precizeze care ar fi oraşul în care să se afle depozitul pentru ca toate celelalte oraşe să fie uşor accesibile {din acel centru de depozitare să se poată pleca spre cât mai multe alte oraşe}.
Rezolvare:
program oraş_depozit;
uses crt;
type muchie=record
vf1, vf2, cost:integer;
end;
type vector=array[1..100] of longint;
vector1=array[1..100] of muchie;
matrice=array[1..50,1..50] of longint;
var n, i, j, k, v, cost:integer;
s, t:vector:
x:vector1;
a:matrice;
f:text;
procedure ...

Alte referate despre: probleme informatica rezolvate, probleme informatica, rezolvari probleme informatica

Robotica

Roboti Mobili – este un vehicul care este dotat cu inteligenta . Clasificare : 1)dupa mediu – de suprafata, aerieni, submarini ; 2)dupa constitutie – monocorp multicorp ; 3)dupa locomotie –cu roti, cu senile, cu labe, combinate . Grade de mobilitate – DDL sau DOF . Aplicatii ale robotilor mobili – dezafectarea centralelor nucleare, lucrul in spatiu si pe alte planete, aplicatii industriale ( rob de inspectie, roboti de transport uzinal), aplicatii in traficul rutier .Rob mobili difera in functionare fata de rob industriali . Din aceasta cauza problematica rob mobili este diferita de cea a rob industriali . Probl unui rob mobil sunt : 1)stabilitatea vehiculului ; 2)propulsia ; 3)comanda si controlul – daca rob se depl singur avem probl cu soft-urile (alegerea traseului si ocolirea obstacolelor) . Daca rob este telecomandat sau radioghidat sunt probl legate de transmiterea si primirea informatiilor de la robot .

Alte referate despre: roboti industriali, roboti, roboti industriali referat

Avantajul comparativ in comertul exterior

unde cresterea autonoma a licentelor neautomate la import. Pentru celelalte bunuri pentru care exista taxe vamale avem:

Alte referate despre: avantajul comparativ in comertul international, avantajul comparativ in comert, ricardo teoria avantajului comparativ in comertul international

Scheletul corpului uman

Sistemul osos al unui organism este mult mai complicat decat ne imaginam noi. De marimea oaselor depinde si diversitatea fiintei umane. Cele mai mari oase ale omului sunt: osul boltei craniene, coapsele, omoplatul, coloana vertebrala, femurul, tibia si peroneul (fig.5).Osul este alcatuit dintr-o matrice organica solida, care este intarita de depozitele de saruri de calciu. Osul compact contine aproximativ 30% matrice organica si 70% saruri. Matricea include 90-95% fibre de colagen si substanta fundamentala.

Alte referate despre: scheletul corpului uman, scheletul corpului uman referat, scheletul corpului uman imagini

Simion Mehedinti (scoala muncii)

Se va pastra, asadar, fondul cultural existent, iar elementele noi vor fi admise doar daca il vor pastra nealterat. O astfel de sarcina ii revine etnopedagogiei, care, sprijinindu-se pe psihologia structurala, ii va lua locul "pedagogiei globale", intelectualiste.

Alte referate despre: simion mehedinti, simion mehedinti referat, simion mehedinti biografie

Elemente mitice in opera eminesciana

Puritatea deplină a sufletelor contopite, reface „edenul”, perechea disparînd sub „ploaia galben – aurie” a florilor de „tei”; motivul şi mitul teiului semnificînd „arborele – casă”, proiectînd sinetezic solaritatea romantică şi mireasma zeiască. „Visul ferice” permite o magică trecere spre o altă lume, senină şi netulburată. Motivul visului oracular figurează şi în poemul „Povestea magului călător în stele”; tînărul prinţ are un vis prevestitor, află că orice om are un înger păzitor şi o stea. Sub îndrumarea somnului, personajul străbate spaţii siderale pentru a ajunge la trăirea destinală sugerată de vis.

Alte referate despre: elemente mitice in opera eminesciana, elemente mitice in creatia eminesciana, elemente romantice in creatia eminesciana

Rationalitatea sociala ca problema a sociologiei

Ulterior, cu referire la metodologia cunoasterii, termenul de rationalitate s-a impus indeosebi prin Rene Descartes care asi ramas referential sub numele orientarii care-I poarta numele: cartezianismul. In orizontul acestuia, pledoaria pentru "ideile clare si distincte" a evoluat spre "aplicarea matematicii la datele experientei" - ca principala caracteristica a rationalismului modern care, prin Leibniz aspira sa ofere fundamente filosofice in scopul legitimarii cunoasterii matematice , ca singura posibila in "rationalizarea" intregii cunoasteri umane.

Alte referate despre: probleme sociale si probleme sociale, rationalitatea sociala, politici sociale pentru invatamant-referat sociologie
Referate afisate : 17
Medie note: 8.47 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles