Mecanisme de captare si prelucrare a informatiilor reprezentari

Mecanisme psihice de prelucrare a informatiei

SPECIFICUL PSIHOLOGIC AL SENZATIEI

In diferite lucrări de specialitate, termenul de senzaţie, prezintă unele „ambiguităţi” datorate disputelor teoretice în care a fost implicat.
Psihologia contemporana oferă definiţii de lucru, operaţionale ale senzaţiei, uneori intr-o forma generala. Astfel pornindu-se de la considerarea stimulului ca o „sursa fizica de energie care activează organul de simt”, se arata ca termenul de senzaţie, este utilizat pentru a descrie procesele prin care organismul răspunde la stimuli (Feldman 1990).
Din perspectiva psiho-cognitivistă, senzaţia este definita ca „eveniment psihic elementar, rezultând în tratarea informaţiilor în SNC, în urma stimulării unui organ de simt „(Bonnet, 1994).
Asemenea definiţii sunt prea generale şi nespecifice. Ele conduc la confundarea senzaţiei cu alte procese prin care organismul răspunde la acţiunea stimulului. Pentru a surprinde specificitatea ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 92kb
Downloads: 18
Materia: Psihologie

Senzatia - sensibilitatea si legile ei

Continutul ei furnizeaza o informatie secventiala, fragmentara despre obiectele si fenomenele perceptibile.Ea nu permite identificarea acestor obiecte si fenomene, ci doar discriminarea lor in interiorul uneia si aceleiasi insusiri - intensitate, durata, greutate, temperatura, etc.

Alte referate despre: senzatia sensibilitatea si legile ei, sensibilitatea si legile ei, legile senzatiilor

Senzatiile

Intre sensibilitate si motricitate exista o puternica legatura functionala: sensibilitatea se dezvolta in perspectiva si in legatura cu demersurile motorii; la randul ei, motricitatea devine un servomecanism al orientarii senzoriale, confirmand-o sau chiar infirmand-o. Pentru N.Wallam, drumul de la “act la gandire” trece prin “exercitiile” senzorio-motrice.

Alte referate despre: senzatiile, asemanari si deosebiri intre senzatii si perceptii, senzatia

Legea reprezentarii

Legea Reprezentarii
Conceptul de reprezentare este fundamental în stiintele cognitive si în inteligenta artificiala.Reprezentarile sunt obiectele asupra carora opereaza procesele cognitive.

Alte referate despre: legea reprezentarii juridice, legea reprezentarii, legea lui ohm

Prelucrarea metalelor prin aschiere

Pe linga miscarea principala de aschiere este necesara si o miscare de avans care asigura detasarea continua a aschilor . Aceasta miscare poate fi executata de scula aschietoare (la strunjire ,rabotare)sau de piesa de prelucrat (la frezare ,mortezare ).Suprafata de pe care se indeparteaza aschile se numeste suprafata de aschiere iar suprafata rezultata in urma aschieri se numeste suprafata aschiata .Dimensiunile aschilor depind de regimul de aschiere ales ,regim ce include avansul sculei aschietoare si viteza de rotatie a piesei (la strunjire ) sau viteza de rotatie a sculei si viteza de avans a piesei (la frezare) .

Alte referate despre: prelucrarea metalelor prin aschiere, nssm pentru prelucrarea metalelor prin aschiere, prelucrarea metalelor pri aschiere

Raport de audit intern al modului de organizare a activitatii de tehnologia informatiei in entitatea publica

Agentului economic, devenind astfel un instrument puternic de descoperire si monitorizare a riscurilor. In aceeasi idee, auditul sistemelor informatice ale agentului economic trebuie privit ca audit al sistemului informatic integrat al agentului economic care contine si componenta de subsistem informatic financiar-contabil. Auditul intern, ce contine si auditul informatic, este reprezentat de numeroase grupari ale organismelor nationale, realizate pe criterii geografice sau de limba, ca, de exemplu, Uniunea Francofona a Auditului Intern si Confederatia Europeana a Institutelor de Audit Intern.

Alte referate despre: raport de audit intern, raportul de audit intern, raport de audit intern la o societate comerciala

Certificarea sistemelor de management al securitatii informatiilor

Certificarea sistemelor de management al securitatii informatiilor de catre un organism de certificare se realizeaza pe baza unui audit de certificare. Acest orgaAZnism este specializat, recunoscut drept competent si de incredere pentru efectuarea certificarii unui anumit sistem de management. In unele tari organismele care evalueaza conformitatea sistemelor de management cu standardele specificate sunt la randul lor evaluate pe baza unui referential si apoi monitorizate de catre o autoritate in domeniu.

Alte referate despre: aspecte privind certificarea sistemelor de management al calitatii, certificarea sistemelor de management de mediu, certificarea sistemelor de management in administratie publica

Mecanismele puterii in O scrisoare pierduta

Faptul ca scrisoarea nu il atinge, nu il misca inseamna, aproape literal (interpretarea pe care o face fiind ea insasi una literala!), ca este un actant vacuizat al exercitarii functiunii. Puterea, ca manifestare a principiului evocat mai sus, are insa o nevoie explicita de el: este cureaua de transmisie perfecta, o componenta pur fatica, un intermediar, o voce mai mult decat ascultabila.

A treia ocurenta a scrisorii este tot una paradoxala, in absentia, dar cu o doza si mai mare de concretete: "CETATEANUL. Da. (catre Tipatescu) A d-tale catre coana Joitica... Am gasit-o alaltaieri seara pe drum, cand ieseam de la intrunire... Fa-ti idee (sughita) de alaltaieri seara pana azi-dimineata s-o duci intr-un chef!..." (126).

Alte referate despre: mecanismele politice din o scrisoare pierduta, o scrisoare pierduta personaje care reprezinta puterea, o scrisoare pierduta raportul dintre individ si putere

Auditul sistemului informational

Nu putem face insa abstractie de spectele filosofice si psihologice ale tehnologiei in relatie cu ea insasi sau in relatie cu societatea din care face parte. In acest caz avem de-a face cu cel de-al doilea aspect ce deriva din detreminismul tehnologic: nu doar starea actuala a unei tehnologii este determinata in ceea ce priveste viitoarele noastre alegeri, ci aceasta influenteaza raspunsul nostrum intellectual si emotional la actualele probleme socio-tehnico-economice.

Alte referate despre: lucrare auditul sistemelor informationale, auditul sistemelor informationale, auditul sistemului informational

Mecanisme de promovare a dezvoltarii durabile la nivel de firma

Prin lucrarea de faţă am încercat să scot în evidenţă importanţa resurselor umane şi eficacitatea acestora, precum şi creşterea ocupării ratei de activitate prin dezvoltarea abilităţilor, educaţiei şi îmbunătăţirea pieţei muncii transpuse prin mecanisme de promovare a dezvoltării durabile la nivel de firmă. Prin urmare, am prezentat mai multe puncte de vedere ce ar putea fi luate în calcul în conducerea unităţilor româneşti, astfel încât acestea să poată aplica cu succes principiile economiei de piaţă. În studiul de faţă, abordez probleme legate de resursele umane, în această perioadă de tranziţie în care se găseşte România, analizând atât punctul de vedere al organizaţiei cu privire la resursele umane şi mecanismele ce ţin de promovare a dezvoltării durabile la nivel de firmă, cât şi punctul de vedere al resurselor umane despre organizaţie. Dintre toate categoriile de intrări ale sistemului reprezentat de organizaţie (materii ...

Alte referate despre: mecanisme de promovare a dezvoltarii durabile la nivel de firma, mecandisme de promovare a dezvoltarii durabile la nivel de firma, strategia dezvoltarii durabile la nivel de ue

Prelucrarea strugurilor

Tehnologia preparǎrii diferitelor tipuri de vin
Tehnologia de obţinere a diferitelor tipuri de vin prezintǎ elemente comune,dar şi unele particularitǎţi,determinate de materia primǎ, utilajele folosite şi însuşirile fizico-chimice şi organoleptice ale vinurilor preparate. Clasificarea vinurilor.Dupa Legea Viei şi Vinurilor, vinurile din ţara noastrǎ sunt încadrate în urmǎtoarele tipuri:
-vinuri de consum current(VCC),albe roşii şi roze:
*vinuri de masa;
*vinuri de masa superiorǎ.
-vinuri de calitate superiorǎ(VS),albe,roşii şi roze:
*vinuri de calitate superiorǎ;
*vinuri de calitate cu denumire de origine;
*vinuri de calitate cu denumire de origine şi trepte de calitate.
-vinurile speciale:
*vinuri spumante(şampanizate);
*vinuri spumoase(impregnate cu CO2);
*vinuri licoroase;
*vinuri aromatizate(vermut,vin pelin);
*vinuri pentru industrializare(distilare).

Vinurile de consum current se obţin din soiuri în podgorii specializate în acestǎ ...

Alte referate despre: prelucrarea strugurilor, prelucrare struguri, prelucrare strugurilor

Prelucrarea argilei

Strungul se foloseşte pentru mărunţirea preventivă a bucăţilor de argilă. Argila nu trebuie să conţină pietre sau alte obiecte dure.
În linia tehnologică strungul se recomandă de instalat înaintea tobei de uscare. La pregătirea masei în stare uscată, ea la început se usucă până la umiditatea 8-10% şi apoi se mărunţeşte.

Alte referate despre: prelucrarea argilei, prelucrarea argilei brute, prelucrarea argilei terapeutice

Informatii publice

Această relaţie Legea nr. 544/2001 şi Legea nr. 677/2001 s-a realizat pe în urma unei dezbateri bublice cu participarea reprezentanţilor Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Protecţiei Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), ca autoritate de reglementare la nivel naţional cu privire la protecţia datelor cu caracter personal şi de a reprezentanţilor Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale (ASG), ca autoritate a administraţiei publice având în principal atribuţii legate de Legea privind liberul acces la informaţiile de interes public.

Alte referate despre: plan de informare publica, schimbul de informatii publicarea electronica, model de plan de informare publica

Piata - mecanismul concurential

Piata - mecanismul concurential
Variatile pietei prin modificarea caracteristicilor lor calitative si cantitative ale marfurilor ofera agentilor economici posibilitatea de a lua decizii rationale.

Alte referate despre: piata - mecanismul concurential, piata mecanismul concurential, scritube piata mecanismul concurential
Referate afisate : 14
Medie note: 7.98 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles