Mecanismul de transfer al caldurii prin conductie termica si convectie

Transfer de caldura conductiv

Transferul de căldură va fi cu atât mai intens, cu cât regimul de curgere va fi mai puternic turbulent.

Se consideră T0 > Tp  fluidul adiacent la placă se va răci, având pe diverse zone, temperaturi intermediare între T0 si Tp.
Distanţa de la placă, pe direcţia y, pentru care temp. T a fluidului:

T0 > T > Tp = grosimea stratului limită termic,

Zona de existenţă a variaţiei de temp. de‑a lungul suprafeţei plăcii = strat limită termic (SLT).
Zona din stratul limită în care apare căderea cea mai mare de temperatură se consideră ca fiind zona determinantă de rezistenţă termică în transferul de căldură.

Deoarece vitezele de curgere ale fluidului în apropierea peretelui sunt mici, tinzând la zero la perete, se poate admite că în această zonă transferul de căldură decurge preponderent prin mecanism conductiv.

Mărimea , inversul rezistenţei termice, arată intensitatea cu care se petrece transferul de căldură într‑un fluid ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 136kb
Downloads: 17
Materia: Fizica

Termometrul - scari de temperatura

Termometre de maxim si minim inregistreaza cele mai ridicate, respectiv cele mai scazute temperaturi. Sunt adesea combinate intr-un singur termometru de maxim si minim.

Alte referate despre: termometrul - scari de temperatura, termometre scari de temperatura relatia dintre celsius si fahrenheit, referat masurarea temperaturii scari de temperatura si termometre

Motoare termice

Motoarele termice sunt motoarele ce consuma un combustibil (benzina, motorina, alcool, etc) si transforma caldura dezvoltata in lucru mecanic. Inca din veacul al doilea i.e.n. Heron din Alexandria cunostea forta de expansiune a vaporilor si a construit chiar o turbina cu reactie. Inventia lui a cazut uitare datorita faptului ca relatiile de productie nu erau favorabile unei aplicatii mai largi in practica.

Alte referate despre: motoare termice, motoare termice referat fizica, motoare termice referat

Radiatia termica

Radiaţia termică este radiaţia electromagnetică emisă de toate corpurile aflate în stare condensată. Poartă denumirea de radiaţie termică dezvoltată a purtătorilor de sarcini electrice (ioni, nucleu) în interiorul corpurilor.Radiaţia termică au o serie de proprietăţi fizice dintre care menţionăm:se emite pe toate frecvenţele de la 0 la ;este izotropă şi omogenă; este nepolarizată.

Alte referate despre: radiatia termica, radiatia termica referat, radiatii termice

Determinarea caldurii specifice a unui corp

Determinarea caldurii specifice a unui corp:Se pun în contact termic mai multe corpuri cu temperaturi diferite, unul dintre corpuri are căldura specifică (C) nedeterminată, iar pentru celelalte se cunosc căldurile specifice.Determinarea caldurii specifice a unui corp

Alte referate despre: determinarea caldurii specifice a unui corp solid, determinarea caldurii specifice a unui corp, determinarea caldurii specifice a unui corp metalic

Fenomene termice

2.3 Conductoare si izolatoare
Un corp care interactioneaza foarte incet cu mediul exterior se numeste isolator termic.

Alte referate despre: fenomene termice, fenomene termice referat, referat fenomene termice

Transfer de caldura prin radiatie

Convectia caldurii: este fenomenul de transfer termic prin corpuri cu miscari aparente. Se manifesta la fluide in miscare si in procesele de schimbare de stare de agregare. Canvectia caldurii este o transmitere de caldura macroscopica. Ea are loc datorita unui fluid in miscare, in care elementul conducator vehiculeaza din zona de temperatura mai mare pentru a transporta energia termica in zonele cu temperatura mai scazuta. Convectia termica poate fi:

Alte referate despre: transfer de caldura prin radiatie, transferul de caldura prin radiatie, transfer de caldura prin radiatie mai concret

Caldura.Propagarea caldurii

Un corp pus in contact termic cu un alt corp a carui temperatura e mai mare (mai mica) se incalzeste (se raceste).In procesul de incalzire (racire) corpul primeste (cedeaza) caldura.
Definitie:Trecerea unui corp dintr-o stare de incalzire intr-o alta stare de incalzire , in urma contactului termic cu alt corp este caracterizata de marimea fizica scalara numita caldura (Q).Caldura este o marime fizica de proces. Unitatea de masura pentru caldura in S.I.: Joule (J)[Q] = J

Alte referate despre: caldura propagarea caldurii, caldura propagarea calduri, caldura propagarea caldurii referat

Dilatarea termica

In functie de starea de agregare a corpului, dilatarea se manifesta diferit. Astfel, un corp solid isi mareste toate dimensiunile liniare in acelasi raport, un lichid isi mareste volumul (forma sa depinde de vasul care il contine), iar un gaz isi mareste fie presiunea, fie volumul, fie amindoua, in functie de incinta in care se afla.

Alte referate despre: dilatarea termica, dilatarea termica a corpurilor, dilatare termica

Mecanismul motor

Numarul lagarelor paliere este deteminat in general de numarul cilindrilor dupa formula n + 1 (sapte lagare pentru motorul D 797-05, cinci pen¬tru Dacia 1310), plasate in partea inferioara a peretilor despanitori ai cilindrilor, pentru rigidizarea blocului: sunt si excetii unde numarul acestora poate fi n - 1 (trei lagare paliere cu semicuzineti la OLTCIT Club, sau trei lagare cu rulmenti la Wartburg). Locasurile 3 sunt destinate pentru lagarele arborelui cu came (sub forma de buse presate).

Alte referate despre: mecanismul motor, mecanismul motor referat, organele mobile ale mecanismului motor

Transfer de caldura conductiv - continuare

Cu excepţia apei şi glicerinei, conductivitatea termică a lichidelor scade cu creşterea temperaturii.

Alte referate despre: transfer de caldura conductiv, transferul de caldura conductiv, transfer de caldura prin conductie termica si prin conventie

Bilantul termic al unui motor disel in patru timpi

Bilantul termic este util în calcule de dimensionare a suprafetelor de racire, calculul instalatiei pentru recuperarea gazelor evacuate, etc.
Ecuatia bilantului termic se scrie pe baza ecuatiei conservarii energiei, sub forma:
- este fluxul de energie termica obtinut prin arderea combustibilului consumat de motor (energie disponibila), in kW;

- energia termica transformata in energie mecanica efectiva (lucru mecanic efectiv), in kW;

- fluxul termic cedat fluidului de racire, in kW;

- fluxul termic pierdut prin gazele de ardere, prin evacuare, in kW;

- fluxul termic pierdut datorita arderii chimice incomplete, in kW;

- restul bilantului termic, in kW.

Dezvoltat prin arderea combustibilului in cilindrii motorului, se determina cu relatia:
Ch este consumul de combustibil, in kg/s;
Qi - caldura de ardere inferioara a combustibilului, in kJ/kg.

Alte referate despre: ciclul real de functionare a motorului mas in patru timpi, bilant termic la motorul electric, cei patru timpi ai motorului termic

Transfer termic fierbere - condensare

către suprafaţa solidă pe care are loc condensarea (în condensatoarele de suprafaţă), către agentul termic (în condensatoarele de amestec).
Căldura cedată de vaporii în condensare poartă denumirea de căldură latentă de condensare şi este funcţie de natura vaporilor, temperatură şi presiune.

Alte referate despre: transfer termic fierbere - condensare, referat transfer termic fierbere condensare, transfer termic

Tratamente termice

Depasirea punctului A3 conduce la obtinerea prin racier rapida a martensitei ceea ce corespunde la obtinerea duritatii maxime .
4.Constituenti de echilibru al diagramelor Fe-C Ferita.

Alte referate despre: tratamente termice, tratamente termice si termochimice, tratament termic

Sticla termica

Plăcile sînt tăiate din foi obţinute prin metoda laminării periodice sau continuă de asemenea în forme şi se şlefuiesc. După condiţiile de exploatare ele trebuie să suporte tensiuni mecanice şi impactul termic şi acţiunea chimică a apei fierbinţi şi a locurilor de presiune.

Alte referate despre: sticla termica, cum se taie sticla termica, se taie sticla termica

Determinarea caldurii de reactie - lucrari laborator

Scopul lucrării:Se determina efectul termic al reacţiei de neutralizare a unui acid tare cu o bază tare si efectul termic al unei reacţii dintre un acid tare si o bază slabă.Căldura de reacţie sau efectul termic reprezintă cantitatea de căldura absorbită sau degajată in timpul unei reacţii chimice. Ea depinde numai de starea iniţiala si de starea finala a sistemului chimic, nu si de drumul parcurs de sistem în timpul evoluţiei sale.

Alte referate despre: determinarea caldurii de reactie, determinare caldura de reactie probleme chimie, determinarea calduri de reactie

Mecanisme de decizie in Uniunea Europeana

Uniunea se sprijină în prezent pe trei “stâlpi” sau piloni: pilonul comunitar, constituit din trei comunităţi: CECO, Comunitatea europeană (fosta CEE) şi Comunitatea europeană a energiei atomice (Euratom); politica externă şi de securitate comună (PESC; al doilea pilon); şi cooperarea în materie de justiţie şi afaceri interne (al treilea pilon).

Uniunea Europeană este o organizaţie unică. Ea nu este nici o federaţie, nici o confederaţie de state, nici o organizaţie internaţională, pentru că nu are (încă) personalitatea juridică ce i-ar permite, spre exemplu, să încheie acorduri cu state exterioare. Totuşi, în realitate, doctrina recunoaşte în general Uniunii această personalitate, din moment ce ea deja a încheiat acorduri cu terţe state. În fine, UE posedă o serie de instituţii cărora statele membre le-au transferat o parte a competenţelor lor.

Alte referate despre: mecanisme de decizie in uniunea europeana, mecanisme de integrare in uniunea europeana, mecanisme ale integrarii in uniunea europeana

Transferul global de caldura

La potenţial termic constant
în vecinătatea peretelui solid curgerea este laminară, căldura se transmite conductiv şi convectiv. la perete, unde viteza fluidului este nulă, transferul este pur convectiv se consideră că în stratul limită convecţia poate fi neglijată cazul celor două fluide separate de un perete plan omogen poate fi asimilat cazului transferului conductiv de căldură printr‑un perete plan compus din trei straturi având conductivităţi termice diferite

Alte referate despre: transferul global de caldura, referat transferul global de caldura, referat procedee de intensificare a transferului schimbului de caldura
Referate afisate : 18
Medie note: 8.06 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles