Mecanismul motor al automobilului

Mecanismul motor al automobilului

Controlul fumului de evacuare,zilnic,vizual sau cu un aparataj:fumul albastru indica consum de ulei,cel negru - consum exagerat de combustibil,iar cel albicios avans prea mic sau prea mare la aprindere,respectiv la injectie la motoarele diesel.Verificarea cu aparatura se face la 50.000 km /

Controlul presiunii in cilindrii,la50.000km,se face cu ajutorul compresometrului sau compresografului.Compresometrul este un manometru special racordat la un furtun prevazut la capat cu un con de cauciuc si o supapa pentru a se putea adapta in locul bujiei sau injectorului.
Compresograful este un aparat,avand forma unui pistol,prevazut cu un racord cu con de cauciuc si un sistemde parghii care antreneaza un ac ce inregistraza variatia presiunii pe o diagrama speciala.

Operatia de control a compresiei consta in:
-incalzirea motorului;
-oprirea motorului si demontarea bujiilor
-racordarea conului de cauciuc al aparatului in orificiul cilindrului numarul unu al motorului
-actionarea motorului ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 14kb
Downloads: 1157
Materia: Mecanica

Automobile

S-au facut mai multi pasi pentru a reduce traficul in orase. Pentru a
descuaja oamenii sa-si lase masinile in zone interzise parcarii, unele
autoritati au o politica de blocare a rotilor. Se monteaza cleme
speciale pe rotile masinilor parcate neregulamentar, iar soferii
trebuie sa plateasca pentru inlaturarea lor, pentru deblocare
asteptandu-se un timp indelungat. Alti soferi considera imsa sa riste
si sa parcheza ilegal pentru un timp scurt. Insa prin montarea
clemelor masinile raman adesea pe loc un timp indelungat, sporind
problema drumurilor supraincarcate. Alta solutie este ca autoritatile
sa transporte autovehiculele ilegal parcate la un depozit de masini,
unde proprietarii trebuie sa plateasca pentru a le recupera.
Circulatia dintr-o zona poate fi eliminata blocand-o in fata
autovehiculelor, transformand-o in zona pentru pietoni, in timp ce
proeminentele "calmeaza" traficul, incetinindu-l pentru ca drumurile
sa fie mai sigure.

Alte referate despre: automobile, referat automobile, industria constructoare de automobile

Instalatia de aprindere a automobilului

Eventualele scurtcircuite ale infasurarilor statorului se inlatura prin refacerea izolatiei; daca sunt la rotor,se face inlocuirea lui.La scurtcircuit,se izoleaza sau inlocuiestebobinajul(operatiile de demontare-montare)a releului sunt mai dificile,ceea ce impune mai multa atentie).Periile se degripeaza sau se inlocuiesc daca uzura depaseste 1/3 din inaltimea lor normala.

Alte referate despre: instalatia de aprindere a automobilului, instalatia de aprindere, referat instalatia de aprindere download

Istoria automobilului

In 1896 a luat nastere societatea “English Daimler Company”, iar in 1898 a realizat primul automobil de constructie proprie. Tot in Anglia, in aceasta perioada au aparut marci precum Lachester, Tonicroft, Napier, etc.

Alte referate despre: istoria automobilului, istoria automobilelor, istoria automobilului referat

Motorul automobilului - constructie si functionare

Mecanismul de distributie:asigura deschiderea si inchiderea supapelor, la momente bine precizate pentru a face posibila evacuarea gazelor de ardere si umplerea cilindrului cu gaze proaspete ( amestec aer-combustibil).Instalatia de alimentare:cu combustibil are rolul de a asigura curatirea (filtrarea) si introducerea in cilindrii motorului a combustibilului si a aerului (fie in amestec, fie separat), in anumite proportii bine stabilite. Instalatia de alimentare cuprinde rezervoare, conducte, filtre, pompe, precum si organele care servesc la prepararea si introducerea combustibilului in cilindri (carburatorul la motoare cu aprindere prin scanteie si injectoarele la motoarele cu aprindere prin compresie).

Alte referate despre: motorul trifazat constructia si functionarea, constructia si functionarea mecanismului motor, constructia si functionarea organelor mobile a motorului

Notiuni generale despre automobile

Automobilulul este un vehicol rutier, carosat si suspendat elastic pe cel putin trei roti - care se poate deplasa pe mijloace de propulsie proprii in diferite conditii diferite de teren - destinat transportului direct sau prin tractarea al unor incarcaturi ce pot fi bunuri, persoane. Primul proect de automobil a fost opera lui Leonardo da Vinci(1452-1519), care preciza actionarea autovehicolului cu motor oralogic (cu arc special). Proiectul nu a fost realizat niciodata.

Alte referate despre: referate automobile, sistemul de franare la automobile, automobile referat

Automobilul electric

Motivul puterii electrice a inceput cu o mica cale ferata comandata cu un motor electric in miniatura construit de Thomas Davenport in 1835. In 1838, un scotian pe nume Robert Davidson a construit o locomotiva electrica care a atins viteza de 4 mph. In Anglia un patent a fost acordat in 1840 pentru folosirea sinelor pe post de conductoare si un patent american a fost editat de Lille si Colten in 1847.Intre 1832 si 1839 Robert Anderson a inventat primul vagon electric nefinisat, alimentat cu baterii primare nereincarcabile.Masinile electrice au inceput sa devina populare datorita zgomotului redus si mersul lin decat al altor masini. Dupa imbunatatirile aduse bateriilor, masinile electrice au inceput sa infloreasca.

Alte referate despre: automobilul electric referat, automobil electric, istoria automobilului electric

Instalatia de ungere a automobilului

Spalarea cu ulei de tipul nou se face obligatoriu la reviziile tehnice sezoniere.Odata cu schimbarea uleiului din baie va fi inlocuit si cel din filtrul de aer combinat,din pompa de injectie si compresorul de aer, daca este cazul.In conditiile aspre de exploatare, se reduce la jumatate periodicitatea de schimbare a uleiului si elementului de filtrare.

Alte referate despre: instalatia de ungere a automobilului, instalatia de ungere, instalatia de ungere a motorului

Mecanismul motor

De remarcat că locaşurile lagărelor paliere ale arborelui cotit şi cele ale arborelui cu came se realizează simultan in carter pentru a asigura coaxialitatea lor.

Alte referate despre: mecanismul motor, mecanismul motor referat, organele mobile ale mecanismului motor

Motorul Rotativ

Motorul rotativ utilizeaza ciclul de ardere in patru timpi, care este acelasi cu cel al motorului cu piston in patru timpi. Dar la motorul rotativ acesta se petrece intr-un mod total diferit.

Alte referate despre: motor rotativ, motorul rotativ, motor rotativ wankel

Mecanismul motor

Dupa turnare. blocul motor se prelucreaza in interior si exterior pentru asamblarea diverselor componente ale motorului.
Blond motor 6 (fig. 4.3) este prevazut cu: locasurile interioare ale cilin¬drilor 1. cu pereti verticali despanitori. ale lagarelor paliere pentru arborele cotit 2 (formate din doua parti- jumatate solidara cu blocul si cealalta sub forma de capac asamblat cu suruburi): lagarele pot fi cu semicuzineti sau rulmenti (Trabant. Wartburg. la care capacele nu mai sunt separate, ci solidare cu carterul inferior).

Alte referate despre: organele fixe ale mecanismului motor, referat mecanismul motor, care sunt organele mobile ale mecanismului motor

Tip de concurenta la General Motors - studiu de caz

1. Concurenţa perfectă: mulţi vânzători de produse standardizate.
2. Concurenţă monopolistică: mulţi vânzători de produse diferenţiate.

Alte referate despre: tip de concurenta la general motors - studiu de caz, general motors studiu de caz, general motors - studiu de caz

Mecanismul cu clichet

Mecanismul cu clichet:Mecanismul cu clichet este utilizat ca mecanism de comanda si actionare sau ca mecanism pentru blocarea miscarii.Din punct de vedere constructiv, mecanismul cu clichet (fig.1) este format dintr-un element dintat 1 ce are o dantura speciala si din elementul 2, clichetu, care se sprijina cu un capat pe dantura elementului 1, iar cu celalalt capateste legat la baza, prin intermediul unei articulatii O2.Pentru garantarea contactului dintre clichet si roata de clichet este necesar sa se foloseasaca arcuri elicoidale (3) sau lamelare.

Alte referate despre: mecanism cu clichet, mecanismul cu clichet, mecanisme cu clichet

Industria automobilelor

Împreuna industria a produs 12.1 milioane de autovehicule in 1997. Sunt trei mari companii care produc maşini in America - General Motors Corporation, Ford Motor Company, Chrysler Company( in vorbirea de zi cu zi ele sunt denumite cele „Trei Mari”) -care asigura trei pătrimi din angajările directe din America de Nord.

Alte referate despre: industria automobilelor, industria automobilelor referat, industria automobilelor in germania

Mecanismul de tranzactionare in pietele futures

Mecanismul de tranzactionare in pietele futures
În fiecare ring se tranzacţionează un singur activ şi acesta este singurul loc unde pot avea loc tranzacţiile cu activul respectiv. În imediata apropiere a ringurilor sunt birourile agenţiilor de brokeraj.

Alte referate despre: mecanismul de tranzactionare in pietele futures, pietele futures mecanismul de tranzactionare, elementele mecanismului de tranzactionare futures

Motorul - proiect pentru certificare

i)se corecteaza (daca e cazul) distanta dintre culbutor si supapa astfel ca la (fig.1) dupa care se desface usor contrapiulita 4 din capul culbutorului, folosindu-se de o cheie fixa sau speciala se introduce intre culbutor si capatul tijei supapei un calibru 1 de grosime corespunzatoare dimensiunilor precise, insurubandu-se usor surubul de reglare 5, pana cand calibrul aluneca cu usoara frecare intre suprafetele de lucru.In aceasta pozitie, tinand surubul de reglaj 5 blocat, se strange piulita 4 pana la blocare
j)se continua rotirea arborelui cu 180° in ordinea de aprindere.
Curatirea exterioara a motorului

Alte referate despre: motorul diesel, motorul electric, motorul otto

Stresul - mecanisme fiziologice si psihologice

- “O reacţie emoţională, cognitivă, comportamentală şi fiziologică la aspectele agresive şi nocive ale specificului muncii, mediului de muncă şi a climatului organizaţional; este o stare caracterizată de nivele ridicate de distres şi adesea prin sentimentul de neputinţă în soluţionarea sarcinilor.”16

Alte referate despre: stresul mecanisme fiziologice si psihologice, stresul - mecanisme fiziologice si psihologice, stresul - mecanisme fiziologice si psihologice 2

Confortul si siguranta automobilului Mercedes

-Sistemul Passive-Safe are rolul de a proteja foarte bine pasagerii în cazul unui accident. PASSIVE-SAFE include sistemul de protecţie proprie şi de protecţie a partenerului. La sistemul de protecţie proprie contribuie, pe lângă cabina de siguranţă cu înaltă rezistenţă pentru pasageri, şi sistemele cum ar fi airbag-urile adaptive, windowbag-urile sau tetierele active la impact. Sistemul de protecţie a partenerului include, spre exemplu, caroseria cu suprafaţă netedă şi foarte flexibilă.

Alte referate despre: sistemul de confort si siguranta ale automobilului, sistemul de confort si siguranta la automobil, cresterea factorilor de confort se siguranta a unei masini
Referate afisate : 18
Medie note: 8.18 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles