Medicamente

Medicamente,droguri si vitamine

I ANALEPTICE
Stimulante psihomotororii
Grupa de substante excitante ale sistemului nervos central care provoaca stimularea de tip coordonat a functiilor psihice si motorii ale scoartei cerebrale(cofeina si o serie de substante de sinteza)
Cofeina este un alcaloid derivat de xantina, continut in boabe de cafea, frunze de ceai, boabe de cacao.
Actiuni farmacologice:stimuleaza scoarta cerebrala;stimuleaza slab centrii respiratori;stimuleaza miocardul.Efecte nedorite si toxice:
toxicitatea cofeinei este mica,dar poate crea nervozitate,insomnii,etc

II. HIPNOTICE (SOMNIFERE)
Grupa de substante deprimante centrale care favorizeaza aparitia somnului, il adancesc sau ii prelungesc durata. Doze mici au actiune sedativa.

Fenobarbitalul
Actiune farmacologice:provoaca sedare;favorizeaza aparitia somnului
Toxicitate si efecte nedorite:;dozele toxice provoaca stare comatoasa
efectele secundare nedorite sunt somnolenta la trezire, diminuare a unor performante.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 20kb
Downloads: 3
Materia: Chimie

Chimia vietii - medicamentele

Funcţionarea acestei mici “uzine chimice vii” depinde de condiţiile exterioare, în special de cantitatea de lumină solară şi de temperatură.
Termeni bio-chimici:*celulă=cel mai mic element constitutiv al unei fiinţe vi.

Alte referate despre: chimia vietii medicamentele, chimia vietii - medicamentele, chimia vietii-medicamentele

Caile de administrare a medicamentelor

Efecte generale : medicamentele administratepe cale orala se resorb la nivelul mucoasei digestive ,patrund in sange si apoi actioneaza aupra unor organe ,sisteme ,aparate (antibiotice,vasodilatatoare,cardiotonice ,sedative).

Alte referate despre: caile de administrare a medicamentelor, caile de administrare a medicamentelor referat, caile de administrare ale medicamentelor

Chimia medicamentelor

Chimia medicamentelor.Crearea unui medicament
Între momentul în care un medicament este creat în laborator şi cel în care este introdus în farmacii, pot trece foarte mulţi ani. După ce sunt stabilite caracteristicile fizice şi chimice ale noii molecule, încep testările. Dacă medicamentul este, de exemplu, menit să acţioneze asupra ficatului, el este introdus într-o cultură de celule ale ficatului. Apoi este introdus într-un ficat de origine animală. Dacă rezultatele sunt încurajatoare, încep testările pe animale.
Cercetătorii evaluează atunci eficacitatea noului produs, modul în care se răspândeşte în organismul viu, efectele sale secundare. Dacă rezultatele sunt satisfăcătoare, se încep testările pe oameni, sub un strict control medical. După numeroase teste, care pot dura mai mulţi ani, medicamentul primeşte sau nu autorizaţia de a fi scos pe piaţă.

Alte referate despre: medicamente, medicamente referat, medicamente droguri vitamine

Chimia vietii si a medicamentelor

Chimia vietii si a medicamentelor
Chimia vieţii, sau biochimia, studiază reacţiile chimice care au loc în organismele vii. Aceştia respectă aceleaşi legi ca şi celelalte reacţii chimice, dar sunt mai complexe. Chimia vieţii studiază ansablul reacţiilor care au loc în organismele vii, mai ales în unităţile lor de bază, celulele. Fiinţele vii au nevoie de energie. Oamenii şi animalele îşi iau energia din alimentele pe care le consumă (energie chimică). Alimentele sunt transformate printr-un ansablu de reacţii chimice, care au loc mai întâi la nivelul aparatului digestiv(digestie) şi apoi la nivelul celulelor(respiraţia celulară).

Alte referate despre: influenta vieti de catre medicamente, influenta vietii de catre medicamente, medicamente chimia vietii

Abuzul de medicamente

Caracterele generale ale efectului placebo - substanta administrata este inerta farmacodinamic; - efectul este simptomatic; - durata efectului este, de regula, scurta. - instalarea efectului este mai rapida decat a unei substante farmacodinamice active; - actiunea este nespecifica.

Alte referate despre: abuzul de medicamente, abuzul de medicamente referat, cum afecteaza abuzul de medicamente starea de sanatate

Remedii, medicamente, forme farmaceutice

Medicamentul este o substanţă naturală sau sintetică folosită în practica medicală pentru prevenirea, ameliorarea sau vindecarea bolilor. Sunt considerate medicamente şi substanţele folosite pentru investigaţii de diagnostic.

Alte referate despre: remedii medicamente forme farmaceutice, remedii medicamente forme farmaceutice medicina, referate remedii medicamente forme farmaceutice

Medicamente cu hormoni feminini de sinteza

Conexiunile nervoase cu adenohipofiza (lobul anterior) sunt mai reduse şi constituite dintr-un fascicul tubero-hipofizar, rezultat în mare parte din axonii diferitelor nuclee hipotalamice. Fibrele acestui fascicul se termină în punctul de contact al vaselor din reţeaua primară.

Alte referate despre: medicamente pt hormoni feminini, medicamente naturiste cu hormoni feminini, medicamente hormoni feminini

Medicamente

Am putut constata ca un medicament eficient nu poate fi aplicat in mod nechibzuit si ca abuzul produce suparari. Premise de neinlaturat pentru a evita accidente tragice sunt o ingrijire deosebita, seriozitate si competenta in cursul sintetizarii si incercarii, a fabricarii si perscriptiei, dar si in cursul intrebuintarii medicamentelor. Este necesar sa fim constienti ca atat de comodul medicament este un mijloc de tratament care nu este lipsit de pericole, de multe ori nefiind nici singurul si nici cel mai inofensiv.

Alte referate despre: referat medicamente, droguri si medicamente, referat despre medicamente

Reactii adverse alergice la medicamente

După definiţia OMS, efectele secundare / acţiunile nedorite (tabelul 1) ar fi ,,reacţii indiferent de mecanismul de producere - care lezează primitorul si se produc neintenţionat, la dozele recomandate". Când se declanşează o stare morbidă prin inter¬mediul unui pharmacon, stare ce persistă si după întreruperea medicamentului, aceasta poartă numele de boală iatrogenă medicamentoasă.

Alte referate despre: reactii adverse alergice la medicamente, reactiile adverse alergice la medicamente, reactii adverse alergice medicamente proiect

Formele medicamentoase

Medicamentele solide:
a).pulberile: substanta solida dispersata in particule mai mult sau mai putin fine;
b).capsulele: administrare orala; formate din 2 fragmente; exista capsule amilacee-se produc in farmacii; capsule gelatinoase sau cheratinizate-se desfac abia in intestin si sunt enterosolubile; capsule operculante-capsule gelatinoase ce au o substanta lichida inauntru; spansule-substanta solida inauntru sub forma de bilute.

c).pilulele se obtin prin aglutinarea unei pulberi simple sau compuse cu ajutorul unui liant. Acesta trebuie sa fie inert din punct de vedere farmacologic (inactiv). Excipientul se foloseste pentru a mari cantitatea substantei. Pilulele se prepara in farmacii.
d).comprimatele: aglomerarea unor pulberi cu ajutorul unor stante. Se fabrica industrial si au ca avantaj ca prezinta o forma medicamentoasa stabila si ca se pot si fragmenta. Diametrul maxim admis este de 1,5 cm. Cele care sunt mai mari de 1,5 cm sunt destinate pentru supt sau ...

Alte referate despre: forme medicamentoase, spalarea recipientelor la prepararea formelor medicamentoase, analiza halogenilor in substante si forme medicamentoase

Dependenta medicamentoasa

Stari patologice renale: nefropatiile medicamentoase sunt relativ aproximative, acumularea in rinichi si eliminarea prin urina a unora din substantele active fiind unul dintre factorii favorizanti importanti. Ex.: antibiotice aminoglicozidice: sterptomicina, canamicina, gentamicina, fenacetina.

Alte referate despre: dependenta medicamentoasa, dependenta medicamentelor, dependenta de medicamente

EVOLUTIA MEDICAMENTULUI SI A ACTULUI FARMACEUTIC

Scriile vechi datand cu mii de ani inaintea erai noastre citeaza ca forma farmaceutice frecvent folosite : infuzii , decocturi, vinuri, pulberi, pilule, unguente si chiar exctracte, clisme, etc.

Alte referate despre: evolutia medicamentului si a actului farmaceutic, referat evolutia medicamentului si a actului farmaceutic, evolutia medicamentului si a actului farmaceutic referat

Analiza starii financiare la S.C. Medicamentul S.A.

In 2006 comparativ cu 2005, crestere care a fost insa contrabalansata de intrarile de imobilizari, asa ca per total valoarea neta contabila aferenta acestor posturi bilantiere a crescut in 2006 fata de 2005. In 2007 fata de 2006:Ritmul de crestere al imobilizarilor corporale este mai putin pronuntat ca cel din anul anterior 0,15% si a fost datorat in principal de cresterea avansurilor fata de furnizorii de imobilizari.
Aceasta crestere a generat o crestere a imobilizarilor corporale cu 2,73 %.In sensul cresterii imobilizarilor corporale au influentat insa nesemnificativ cresterile valorii nete a terenurilor si constructiilor sau a altor instalatii.

Alte referate despre: analiza starii financiare a intreprinderii prin metoda ratelor, analiza starii financiare a unei intreprinderi, analiza starii financiare

Medicamentul remediu sau otrava

Cand apare durerea sau starea de rau, trrebuie gandit bine ce medicamente sau ce plante ar trebui luate. Orice farmacist trebuie sa stea de vorba cupacientul inainte dea-i vinde un medicament,mai ales ales atunci cand acesta il solicita fara reteta prescrisa de catre medic.La ora actuala media se axeaza pe medicatia cu plante,insaMedicamentele sunt indispensabile. Toata lumea se imbolnaveste mai devreme sau mai tarziu. Stiinta a adus progrese uriase in ceea ce priveste "leacurile". Este insa o greseala a nu se recunoaste forta binefacatoare a plantelor.In ultima perioada,din ce in ce mai multe persoane solicita diferite ceaiuri saupreparate din plante.Totusi nu se poate vorbi de o adevarata cunoastere deoarece in Franta,Germania,Marea Britanie , se consuma de peste 10 orei mai multe produse naturiste decat la noi.

Alte referate despre: medicamentul remediu sau otrava, medicament remediu sau otrava, medicamentul remediu sau otrava referat

Factorii care conditioneaza efectele medicamentelor

Se obtine o saturare a locurilor de fixare pe albuminele plasmatice transportoare. Doza de intretinere este mai mica si este folosita pentru mentinerea efectului terapeutic. Ea completeaza cantitatea de medicament consumata prin metabolizare si eliminata. Se mai deosebesc doza pentru o data, doza pentru 24h, doza pentru tratament sau doza totala.Exprimarea dozei se face in raport cu varsta, cu masa corporala sau cu suprafata corporala.

Alte referate despre: factorii care conditioneaza conditia fizica a omului, factorii care conditioneaza dezvoltarea copiilor cu dizabilitati, factori care conditioneaza o buna intelegere in activitatea didactica

Drogurile si medicamentele

in mod surprinzator, ceea ce beti poate fi uneori mai putin important decat momentul in care beti. Dr. John D. Palmer, de la University of Massachusetts, a remarcat faptul ca durata de mentinere a alcoolului in circulatia sangvina este diferita in cursul unei zile. Deci, cu cat ramane mai mult timp in sangele dumneavoastra, cu atat actioneaza mai indelung asupra celulelor cerebrale.

Alte referate despre: referat droguri si medicamente, droguri si medicamente referat, referat despre droguri si medicamente
Referate afisate : 17
Medie note: 8.03 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles