Mediul concurential studiu de caz coca cola

Coca Cola - studiu de caz

Compania a adoptat o stategie de marketing riscanta concretizata in scaderea cotei de piata de la 24.3 in 1980 la 21.8 in 1984. Scaderea a fost provocata de popularitatea bauturilor cu continut de calorii redus, inclusiv Diet Coke precum si de campanile “Generatia Pepsi” pentru tinerii din America. Strategia de marketing era bine definita si s-a actionat conform acesteia:“Odata cu varsta, persoanele nascute intre 1945 si 1965 devin preocupate de greutatea lor si trec la bauturi fara zahar; majoritatea cresterilor in sectorul bauturilor cu zahar se asteapta sa vina din partea adolescentilor. Coke avea nevoie sa-si creasca atractia in randul tinerilor”. Coke a hotarat sa atraga adolescentii indulcind reteta si numind-o “New Coke”

Cercetarea de piata pentru Coke asupra modificarii retetei sale a fost unul din proiectele cele mai cuprinzatoare din istorie; a costat 4 mil.$ si a adus interviuri cu 190.000 de consumatori. Conducerea Coca Cola s-a asigurat ca rezultatele testului ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 6kb
Downloads: 1251
Materia: Marketing

Avantaje competitive

Frunzele de coca erau preferatele indienilor bolivieni, care le mestecau în timp ce munceau. De aici şi numele unuia dintre primii concurenţi ai COCA-COLA, Cola-Bola.

COCA-COLA a fost la început un medicament. „O băutură delicioasă, înviorătoare, răcoritoare, fiind un medicament pentru afecţiunile nervoase, dureri, nevralgii, isterii, melancolii”, spunea unul din primele anunţuri publicitare.

Pe la începutul secolului, COCA-COLA a început să strălucească. Pe la 1902, cu un buget de 120.000 de dolari pentru publicitate, devenise cel mai cunoscut produs din America. În următorul an, compania renunţă la cocaină, schimbând formula datorită reclamei, dar şi mişcării de temperanţă. În 1907, 825 din cele ...

Alte referate despre: avantaje competitive, avantajul competitiv administrativ, avantajul competitiv

Bauturile nealcoolice

De multe ori se intampla ca apa sa fie inlocuita cu alte lichide cum sunt bauturile racoritoare, cafeaua sau ceaiurile. Este adevarat ca organismul poate sa foloseasca apa si din alte surse decat apa pura. Insa unele din aceste alternative prezinta inconveniente.

Alte referate despre: bauturi nealcoolice, servirea bauturilor nealcoolice, bauturile nealcoolice

Publicitate - Exemplu pepsi-cola

Aceasta reclama face ca firma pepsi sa para una dorita , produsele lor fiind cele pentru care consumatorii opteaza , iar firma concurenta este calcata in picioare, decade.

Alte referate despre: publicitate - exemplu pepsi-cola, publicitate exemplu pepsi cola, referat ro referate publicitate exemplu pepsi cola 0f67b

Relatiile publice si publicitatea firmei - Intel si Pepsi

Cam pe la sfârşitul anilor 80 şi începutul anilor 90, modelele 386 şi apoi cel 486 au devenit termeni comuni pentru birouri şi şcoli.
Firma a ajuns să domine piaţa procesoarelor pentru computere şi a câştigat uimitor de repede 70% din piaţa mondială.

Relatiile publice si publicitatea firmei - Intel si Pepsi
Campania publicitară pentru Intel Inside , care a transformat componentul unui computer într-un nume de marcă universal recunoscut poate fi cea mai originală şi plină de succes campanie publicitară pentru un produs prefabricat din toată istoria. Ciudăţenile sunt folositoare pentru că dacă opreşti un om obişnuit pe stradă, el poate să-ţi spună ce este Intel Inside.

Alte referate despre: relatiile publice si publicitatea firmei, relatii publice si publicitatea firmei, relatiile publice si publicitatea firmei adidas

Coca - Cola

Într-o primă etapă am putea defini marketingul ca un ansamblu de instrumente şi tehnici care permit prevederea, satisfacerea şi descoperirea nevoilor consumatorului, cu realizarea de profit.
Într-o a doua etapă, vom defini marketingul ca un ansamblu de instrumente şi tehnici care permit optimizarea relaţiei pe care întreprinderea o are cu publicul.

Alte referate despre: analiza swot pentru coca-cola, analiza swot coca cola, coca cola referat

Coca - Cola

drink Cool and boost the drink's sales to new heights. In addition to the sponsorship
of the Olympic snowboarders and introduction of the new lemonade-flavored ice tea,
the campaign will be supported by in-theater and national sampling programs, and an
under-the-cap promotion.
Positioned by our company's Beverage Partners Worldwide joint venture as a soft
drink that just happens to be a cold tea, Nestea Cool's cold, refreshing taste
is designed to appeal to consumers aged 12 to 24. Nestea Cool aims to grab a bigger
share of those who like their cold drinks sweet, but not carbonated. In 2000,
consumers bought 1.3 billion cases (with 16 drinks per case) of tea bags and
ready-to-drink teas. Behind that growth: Consumers turning to noncarbonated fruit
and tea drink seen as healthy. Nestea's new lemonade tea - a beverage that is
50 percent lemonade and 50 percent tea - has a very different ...

Alte referate despre: coca cola, studiu de caz coca cola, analiza swot a firmei coca cola

Drogurile in societate

Barbituricele
Aceste droguri create in laborator sunt uneori prescrise de medici pentru alungarea insomniei si nelinistii, in calitete de “somnifere” sau “calmante”. Sunt de asemenea, recomandate persoanelor care nu pot supravietui, datorita faptului ca sunt prea nelinistite, agitate si speriate tot timpul.
Barbituricele sunt prescrise mai rar in zilele noastre iar folosirea lor este supravegheata cu atentie. Aceasta datorita problemelordin trecut, inclusiv abuzul, dependenta fizica si psihologica.
In doze mari, barbituricele produc efecte cu cele ale alcoolului. Simptomele incetarii folosirii acestora sunt foarte grave, uneori chiar fatale.

Alte referate despre: drogurile in societate, drogurile si societatea, droguri in societate

Mediul concurential

Concurenta este forta care ii obliga pe agentii economici sa ia decizii eficiente. Acest lucru se intampla deoarece ea este vazuta ca o forta care face ca resursele sa "graviteze" in jurul celor mai eficiente resurse . Din cauza ca agentii economici iau decizii eficiente se imbunatatesc conditiile pietei si astfel consumatorii vor fi mai multumiti.

Alte referate despre: mediul concurential al afacerilor, strategii in mediul concurential, analiza mediului concurential

Mediile naturale

Mediile naturale
Mediile polare
( Acopera cele doua parti ale planetei delimitate de cercurile polare.
( Regiunile polare sunt cele mai reci din lume, pe toata perioada anului.
( La polul Sud temperatura medie este mai mica de –25grade C, iar iarna coboara pana la -65 grade C. La Polul Nord, unde influenta marii indulceste putin climatul, temperatura minima absoluta este de –70 grade Celsius.
( Razele solare cad in aceste zone oblic si ajung la sol dupa ce au traversat atmosfera pe distante mari, oferind foarte putina caldura si fiind partial reflectate de zapada sau gheata. Solul este in permanenta inghetat si frigul face ca rocile sa crape.
( Anotimpul favorabil ciclului vegetativ este foarte scurt, ritmul neregulat al zilelor si al noptilor si solul inghetat fac posibila doar existenta catorva speciii de plante foarte adaptate. Pe insulele si continentele mediilor polare ...

Alte referate despre: mediul natural, protectia mediului natural, degradarea mediului natural

Componentele evidentei economice si obiectul de studiu al contabilitatii

"Componentele evidentei economice si obiectul de studiu al contabilitatii"Contabilitatea si-a dovedit insemnatatea practica, fiind considerata prin noile dimensiuni ale functiei previzionale, ca un factor de crestere economica. Prin sistemul sau de calcul, contabilitatea realizeaza o activitate de explorare stiintifica a viitorului cu rezultate remarcabile atat in domeniul rentabilitatii economice, al operativitatii tehnologice, cat si in acela al utilitatii pentru promovarea unor metode si tehnici noi in management. Pentru a se determina in cadrul stiintelor economice, contabilitatea are un domeniu propriu de cercetare si aceasta a fost dintotdeauna constituit din fluxurile de valori exprimate in bani, determinate de operatiunile economice care se desfasoara intre unitatile patrimoniale.
"Componentele evidentei economice si obiectul de studiu al contabilitatii"

Alte referate despre: istoria gandirii economice ca obiect de studiu casatoria, economia ca obiect de studiu, economia aplicata obiect de studiu

Protectia mediului natural - cerinta intrinseca a unei dezvoltari economice moderne

Economia mediului stabileşte priorităţile atât în domeniul economic cât şi al protecţiei mediului, astfel încât interesele omului şi integritatea naturii să coexiste armonios.

Alte referate despre: protectia mediului natural cerinta inttrinseca, protectia mediului natural-conditie intrinseca, problemele si protectia mediului natural

Comportamentul si adaptarile animalelor in mediul lor de viata

Intotdeauna oamenii au observat modul in care se manifesta animalele.
Oamenii primitivi depindeau de animalele salbatice pentru hrana si
aveau nevoie sa le cunoasc` miscarile si comportamentul pentru a le
v@na cu succes.. {nelegerea comportamentului animalelor consum` mult
timp, rabdare si cercetari minuIoase. Studiul ]tiinific al
coportamentului animalelor este denumit etologie

Alte referate despre: comportamentul si adaptarile animalelor in mediul lor de viata, comportamentul si adaptarile animalelor la mediul lor de viata, comportamenteul si adaptarile animalelor la mediul lor de viata

Diagnosticarea mediului concurential - Berea Tuborg

Pentru atragerea de noi clienti , compania , avand un sistem de marketing bine dezvoltat , a lansat pe piata romaneasca diferite promotii cu castiguri in bani si in obiecte. Astfel piata romaneasca este invadata de noi si multe promotii deoarece firmele concurente nu se lasa mai prejos. Este o idee buna dar insa omul ajunge sa cumpere berea la un moment dat nu pentru calitatea ei ci pentru premiile puse in joc.

Alte referate despre: diagnosticarea mediului concurential - berea tuborg, diagnosticarea mediului concurential, mediul concurential bere

Prezentarea unui proiect de investitii si evaluarea acestuia - Studiu de fezabilitate

Proiectul are ca scop prezentarea avantajelor si dezavantajelor unei investitii posibile, prezentarea a tuturor pasilor ce trebuie urmati si analizati de catre un investitor.

Alte referate despre: prezentarea unui proiect de investitii si evaluarea acestuia, prezentarea unui proiect de investiti si evaluarea acestuia, rezentarea unui proiect de investitii si evaluarea acestuia

Geneza mediului inconjurator

"Geneza mediului inconjurator"
Cele mai importante ipoteze par a fi cele referitoare la aparitia vietii pe Terra, originea universului si a planetei noastre. Insa oamenii trebuie sa accepte religia ca o forma de comunicare cu puterea suprema, si nu numai, iar stiinta ca o forma de cunoastere a adevarului dedus teoretic si experimental.
"Geneza mediului inconjurator"

Alte referate despre: geneza mediului inconjurator, mediul inconjurator, poluarea mediului inconjurator

Piata - mecanismul concurential

Piata - mecanismul concurential
Functiuniile pietiei: - functia de informare - functia de verificare si confirmare sau infirmare a comportamentului si decizilor - functia de comunicare intre productie si consum - functia de distribuire orientare a resurselor pe activitati

Alte referate despre: piata - mecanismul concurential, piata mecanismul concurential, referat piata mecanismul concurential

Studiu de marketing la o firma

Studiu de marketing la o firma
e) Realizarea, editarea, tipărirea şi administrarea de publicaţii permanent şi ocazionale (cârti, ziare, reviste, broşuri, rapoarte etc.), cu mijloace proprii sau în colaborare;
f) Operaţiuni de import-export de servicii din domeniile menţionate mai sus, precum şi de orice alte servicii şi mărfuri, accesoriile acestora, admise de legislaţia română, in nume propriu şi/sau ca intermediari, în regim de comision. Societatea va efectua operaţiuni în lei/sau valuta, cu plata impozitului pe circulaţia mărfurilor, taxelor vamale şi a celorlalte impozite prevăzute de legea română. Extinderea obiectului de activitate al societăţii se poate face prin hotărârea adunării generale a acţionarilor, cu respectarea condiţiilor de forma şi publicitate prevăzute pentru constituirea societăţii.

Alte referate despre: studiu de marketing la o firma, studiu de marketing a unei firme, studiu de marketing a unei firme de turism
Referate afisate : 18
Medie note: 8.33 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles