Megalopolisul tokaido

Aglomerari urbane - Megalopolisul BosWash

Geograful francez Jean Gottman (1915-1994) a studiat coasta de est a Statelor Unite ale Americii si a publicat in 1961 si a descris aceasta regiune ca pe una intens populata care se intinde de la Boston in nord si pana la Wshington in sud, pe o lungime de peste 300 mile.Aceasta regiune, la fel ca titlul cartii, este "Megalopolis".Termenul de "megalopolis" provine din limba greaca si inseamna "ora foarte mare".In antichitate, un grup de greci au planuit construirea unui imens oras in peninsula Peloponez.Planul lor nu a dat roade, dar au construit, totusi, micul oras Megalopolis care exista si azi.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 11kb
Downloads: 543
Materia: Geografie

Ecosistemul urban

Omul, ca orice fiinţă vie, nu se află în afara legilor care guvernează viaţa pe planeta noastră, ci s-a format şi dezvoltat în interacţiune cu mediul natu-ral. Acesta a influenţat dintotdeauna dezvoltarea societăţii, dar gradul în care a exercitat această influenţă a fost diferit re la o epocă istorică la alta.
Mediul natural în care omul îşi desfăşoară activitatea este format din mai multe sisteme ecologice. Un ecosistem, în general reprezintă relaţia dintre lumea organismelor vii şi mediul lor de viaţă, sau cum se mai spune, unitatea dintre biocenoză şi biotip(exemplu: un lac, o pădure, etc. formează în parte un ecosis-tem ). Un grup de oameni pe un spaţiu determinat şi mediul ambiant respectiv alcătuiesc împreună un ecosistem urban . Ansamblul ecosistemelor planetei, între care există relaţii complexe de intercondiţionare,constituie ecosfera. Întrucât omul este singura fiinţă vie ...

Alte referate despre: ecosistemul urban, ecosistem urban, poluarea ecosistemului urban

Urbanizarea

c. Cresterea economica: spre deosebire de primele 2 implicatii ale cresterii oraselor, unii vad orasele ca motoare ale cresterii si sustin ca cresterea urbana e benefica pentru cresterea economica. Studiile au aratat o relatie pozitiva intre rata de urbanizare si dezvoltarea economica (exceptie facand Africa).

Alte referate despre: urbanizarea, urbanizare, urbanizarea referat

Urbanizarea si problemele ei

In Romania densitatea este de 96 locuitori per Km patrat, valori ridicate inregistrandu-se in zona Bucurestiului si pe Valea Prahovei.
Cele mai mari aglomerari ale populatiei se gasesc in zonele industriale si urbane.

Alte referate despre: urbanizarea si problemele pe care le implica, urbanizarea creaza probleme, urbanizarea si problema locuintei

Megalopolisul : BosWash

Megalopolisul reprezintă cea mai spectaculoasă formă urbană; sunt arii urbanizate, de regulă, de tip coridor şi litoral ce se disting prin continuitatea în teritoriu a diferitelor categorii de oraşe, individualitatea administrativă a fiecărei formaţiuni urbane, un număr mare de locuitori, restrângerea spaţiilor agricole şi predominarea, eventuală, a spaţiilor forestiere.

Alte referate despre: megalopolisul boswash, megalopolis boswash, megalopolisul boswash referat

Megalopolisul BosWash - Aglomerari urbane

Geograful francez Jean Gottman (1915-1994) a studiat coasta de est a Statelor Unite ale Americii,a publicat în 1961 descriind această regiune ca pe una intens populată care se întinde de la Boston în nord şi până la Wshington în sud, pe o lungime de peste 300 mile.Această regiune, la fel ca titlul cărţii sale,se numeşteMegalopolis.Termenul de megalopolis provine din limba greacă şi înseamnă oraş foarte mare.În antichitate, un grup de greci au plănuit construirea unui imens oraş în peninsula Peloponez.Planul lor nu a dat roade, dar totuşi,au construit micul oraş Megalopolis care există şi azi.

Alte referate despre: marile aglomerari urbane, aglomerari urbane, mari aglomerari urbane

Porturile Americii

Dar marile porturi nord americane se individualizeaza practice incepand cu secolul al XIX- lea, odata cu industrializarea, “goana dupa aur”, colonizarea si umanizarea vestului, dezvoltarea schimburilor comerciale ale celor doua state cu lumea exterioara. In mod cert orasul- port New York s-a afirmat ca cel mai important port al SUA, deservind un vast areal geographic, alaturi de acesta, porturi atlantice importante sunt: Quebec si Halifax (Canada), Boston, Philadephia, Norfolk, New Orleans (SUA) s.a.

Alte referate despre: porturi america, porturile americii, porturile americii de nord

Megalopolisul Boswash

Lungimea totala a megalopolisului este de aproape de 1000 km. avand o latime ce oscileaza intre 40 si 150 km. Cu o suprafata de circa 140.000 km2, Boswash-ul depaseste jumatate din suprafata Romaniei si reprezinta cca. 2% din suprafata S.U.A. Populatia intregului areal urbanizat depaseste 40 mil. locuitori, remarcandu-se totusi zone cu densitati foarte ridicate in alternanta cu altele mai scazute.In dezvoltarea retelei de asezari a viitorului megalopolis se disting cateva perioade caracteristice:

Alte referate despre: referat megalopolisul boswash, referate megalopolisul boswash, despre megalopolisul boswash

Aspecte geografice ale asezarilor umane

Încadrul aglomeraţiei fiecare element are personalitatea sa, dar este indispensabil în întregirea şi funcţionarea ansamblului (terenuri clădite, livezi, grădini de zarzavat, spaţii verzi, locuri de recreere etc.).

Alte referate despre: aspecte geografice ale asezarilor umane, aspectele geografice ale asezarilor umane, aspecte generale ale asezarilor umane

Tokyo

Poarta maritimă a capitalei japoneze nu poate satisface în întregime nevoile marii metropole, nucleul imensei conurbaţii industriale Keihin, fiind necesară contribuţia substanţială a portului Zokohama şi Kawasaki. Prin portul Tokyo se importă materii prime pentru industriile chimică, alimentară şi textilă şi se exportă produse ale intreprinderilor constructoare de maşini, ale intreprinderilor electrotehnice, electronice, textile. Principalul port al capitalei este însă Yokohama, cu care este unit printr-o autostradă lungă de 30 km.

Alte referate despre: tokyo, regiunea industriala tokyo-yokohama, tokyo referat

Forme teritoriale urbane

Orasele,mari sau mici,sunt astazi raspandite pana in cele mai indepartate sau aparent inaccesibile regiuni ale globului.Ele se dezvolta,prospera,cuprinzand uneori regiuni vaste in forme urbane diferite sau regiuni aflate sub influenta directa a mediului de viata urban.
Practica contemporana mondiala demonstreaza faptul ca imaginea clasica a orasului se afla intr-un proces continuu de transformare.
Din orasele delimitate mai mult sau mai putin de mediul inconjurator se formeaza aglomeratii imense; in unele regiuni sau in unele parti,aceste aglomeratii se leaga intre ele si formeaza uriase labirinte de orase,in final veritabile zone urbanizate.
Din aceasta multitudine de forme distingem o serie de forme caracteristice:
a) Orasul propriuzis. Este forma initiala a orasului,caracterizat prin limite administrative bine conturate.In aceasta formatiune urbana,inca foarte raspandita,intra indeosebi orasele mici si foarte mici,ca formatiuni social-economice bine definite.
b) Aglomeratia urbana. Este ...

Alte referate despre: forme teritoriale urbane, noi forme teritoriale urbane, formele teritoriale urbane

Boshwash

Beneficiind de ţărmuri propice amenajărilor portuare, cât şi de poziţia geografică foarte avantajoasă atât pentru pătrunderea în interiorul continentului, cât şi pentru intensificarea legăturilor economice cu Europa, oraşele din zona litorală s-au dezvoltat vertiginos, mai ales în a doua jumătate a secolului trecut şi prima jumătate a secolului XX.

Alte referate despre: boshwash, megalopolisul boshwash, orasele boshwash-ului

Brazilia

Resurse agricole : grau, porumb, orez, trestie de zahar, fire de
bumbac, iuta, cauciuc natural, tutun, soia, ricin, arahide, cafea,
cacao, piper, nuci de palmier de ulei, nuci de cocos, banane, ananas,
nuci de Brazilia sau castane de Para, lamai, struguri.

Alte referate despre: podisul braziliei, brazilia, brazilia referat

Japonia

Suprafata Japoniei este de 377.780 km2. Populatia ei este de 123.921.000 locuitori. Densitatea populatiei 323.000 locuitori/km2.Capitala si cel mai mare oras din Japonia este Tokio 11.718.720 locuitori.Limba oficiala este japoneza.Produse exportate:fier si otel, piese de masini electrice, autovehicule, nave, produse textile, produse chimice.

Alte referate despre: japonia, japonia referat, referat japonia

Regenerare urbana

Dezindustrializarea Bucurestiului a inceput in anii 1960-1970;"dezindustrializarea este procesul prin care o tara sau o regiune trece de la regim economic bazat pe industrie la o economie a serviciilor sau a informtiei, dupa ce firmele si-au retras investitiile din sectorul industrial". ( Liviu Chelcea, Bucurestiul Postindustrial: memorie, dezindustrializare si regenerare urbana, Editura Polirom, 2008, pagina 9).

In acest capitol se va detalia istoria zonei studiate afectata de dezindustrializare, avand ca urmare prabusirea acesteia din punct de vedere economic, social, arhitectural si urban. Desi dezindustrializarea este un subiect fierbinte pe plan mondial, lucrarea nu urmareste o analiza a acestui fenomen, dar este necesar sa fie adusa in discutie caci este unul din motivele aparitiei conceptului de regenerare.

Alte referate despre: regenerare urbana, referat regenerare urbana, regenerarea urbana

Certificatul de urbanism

Procedura de autorizare administrativ-urbanistică presupune mai multe faze succesive, finalizate prin elaborarea şi emiterea unor acte administrative cu finalităţi şi funcţii proprii: certificatul de urbanism şi autorizaţia de construire. Particularităţile acestora de acte administrative de urbanism îşi pun amprenta asupra statutului lor juridic general, în privinţa stabilirii genului proxim şi sublinierii diferenţelor specifice.

Alte referate despre: certificatul de urbanism, certificatul de urbanism referat, certificat de urbanism

SUA - Japonia

Japonia este una dintre cele mai populate tari ale lumii. Populatia este de 126,1 milioane locuitori, avand o densitate de 333,8 locuitori/km2(locul 7). Dupa numarul de locuitori, Japonia ocupa locul 6 in lume, dupa China, India, SUA, Indonezia si Federatia Rusa.
In prezent, Orasele japoneze se caracterizeaza printr-un amestec de trasaturi traditionale si stil american, indraznet si puternic.

Alte referate despre: management comparat sua japonia, modele de guvernanta corporativa in sua japonia, triada comerciala ue sua japonia

Japonia in perioada actuala

Japonia (ţara,,Soarelui răsare “)este un arhipelag arcuit în vestul Pacificului pe mai bine de 3 000 km şi e constituit din patru insule mari şi 4 000 de insule mici.
Japonia a devenit a doua mare putere economică a lumii, fapt la care au contribuit mai mulţi factori: dezvoltarea învăţămîntului şi cercetărilor ştiinţifice, conducerea, interprinzătorii care se preocupau mai ales de prestigiu şi progres şi nu de profit, cheltuielile militare foarte scăzute- 1% din venitul naţional, hărnicia şi disciplina muncitorilor, oferirea de către S.U.A. a ajutorul financiar şi tehnologic, aplicarea metodelor moderne. Ţara nu dispune de resur- se naturale şi e nevoită să le importe (petrol, fier,neferoase, bumbac, gaze naturale etc.)

Alte referate despre: japonia in perioada actuala, japonia in perioada postbelica, japonia in perioada interbelica
Referate afisate : 18
Medie note: 8.26 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles