Memorie flash este memoria cardului

Memoria flash USB

Compact flash
Tip de memorie portabilă utilizată în special în domeniul camerelor foto digitale, care foloseşte ca bază de stocare memorii flash sau disc-uri magnetice precum cele din harddisk-uri (cazul Microdrive-urilor). Există în două variante: Type I (3,3 mm grosime) şi Type II (5 mm grosime).

Secure Digital
Tip de memorie flash externă folosită pentru stocare în diferite echipamente portabile fiind compatibil cu standardul MMC. Standardul SD include şi modele de dimensiuni mai mici precum microSD sau miniSD.

USB
Calculatoarelor personale. Prin intermediul porturilor usb se pot conecta la calculator o gamă largă de echipamente externe cum ar fi mouse-ul,tastatura,memorii portabile, tunere tv, plăci de sunet şi lista poate continua. Iniţial standardul a oferit o lăţime de bandă maximă de 12 mb/s, viteză ce a crescut la 480 mb/s ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 205kb
Downloads: 3800
Materia: Informatica

Sistemul de operare MS-DOS

Comanda PATH cere sistemului de operare DOS, să-şi caute comenzile externe în catalogul (Directorul) DOS şi atunci nu mai este nevoie să se ţină cont de catalog, cînd se introduce o comandă. Datorită comanzii PATH introdusă în Autoexec.Bat, sistemul înţelege cînd se tastează de exemplu :

Alte referate despre: ms-dos, ms dos, sistemul de operare ms-dos

Componentele unui calculator PC

Fiecare processor din seria x86 este compatibil fizic cu placa de baza , astfel procesoarele se introduc într-un soclu de pe placa de baza , ce are un numar standard de pini (321) . Pentru a descuraja concurenta , Intel a schimbat modul de conectare a procesoarelor Pentium II-III , conectarea la mainboard facându-se printr-un nou tip de soclu – Sec – Slot 1 ; Intel nu a dat drept de productie (licenta) a acestui soclu firmelor AMD si Cyrix. Ca replica , AMD a conceput procesorul AMD K7 , ce concureaza direct Pentium II prin frecvente de pana la 900Mhz si cache level 2 –512Ko,pentru un nou tip de soclu – Slot A .

Alte referate despre: componentele unui calculator, componentele unui calculator referat, partile componente ale calculatorului

Componentele unui calculator

Este cea care stocheaza datele de lucru în momentul procesarii lor .
Datele finale, adica rezultatele procesarii sunt stocate pe medii
permanente, pentru a fi accesibile ulterior.

Alte referate despre: referat componentele unui calculator, componente ale calculatorului, componenta unui calculator

Hard-disc

Hard-disk-ul serveste drept memorie non-volatila ,mediu de stocare pentru documentele ,fisierele sau aplicatiile utilizatorului. In 1954 IBM a inventat primul hard-disk cu o capacitate, extraordinara pentru acea perioada , de 5MB impartita pe 24 de platane. Cu 25 de ani mai tarziu cunoscutul producator de HDD-uri, Seagate introduce pe piata primul HDD pentru calculatoare personale , capabil sa inmagazineze panala 40 MB, ajungand la rate de transfer de 625KBps folosind modul de codare MFM (Modified Frequency Modulation).

Alte referate despre: hard disc referat, referat hard disc, hard disc

CD-ROM

Viteza de lucru reprezinta un parametru care influienteaza direct rata de transfer si timpul de acces si se stabileste in raport cu primul tip de unitate CD numit single-spid, care lucra cu un transfer de 150KB/secunda si fata de care s-au dezvoltat apoi viteze de 2xSpeed, de 4xSpeed, de8xSpeed s.a.m.d. ajungandu-se in prezent pana la 24x, pentru care ar corespunde, cel putin teoretic, unei rate de transfer de 300KB/s.

Alte referate despre: roma antica, roma antica referat, referat roma antica

Memoria conventionala

Memoria conventionala. Memoria extinsa-este memoria care se afla deasupra granitei de 1 MB si pt. utilizarea ei este nevoie de un driver special.

TIPURI FUNCTIONALE ALE MEMORIEI RAM:
-Mem. CACHE
-Mem. video
-Mem. tampon pt. imprimata
-Mem. CMOS

Alte referate despre: memoria conventionala, memoria conventionala de baza, memorie conventionala de baza

Memorii

Memorii.Cea mai importantă şi costisitoare componentă fizică a unui calculator personal este memoria internă, prin intermediul căreia vom putea aprecia performanţele unui calculator. Aceasta este unitatea funcţională a calculatorului destinată păstrării permanente sau temporare a programelor şi a datelor necesare utilizatorului şi bineânţeles a sistemului de operare.Memorii

Alte referate despre: memoria, memoria interna, memoria calculatorului

Clasa de procesoare MCS 48

Liniile de intrare de test, notate T0, T1 si sunt utilizate pentru JUMP conditional pe ramuri ale programului fara a fi necesara incarcarea intrarii portului in acumulator. T0 este utilizat pentru programare si poate servi si ca iesire de clock. T1 este utilizat ca intrare de contor de eveniment utilizand instructiunea STRT CNT (Start Event Counter). Pinul (activ pe low) este utilizat ca o intrare de intrerupere, intreruperea fiind dezactivata de RESET.

Alte referate despre: tipuri de procesoare clasa ava, probleme rezolvate fizica clasa a 6-a, clasa

Tipuri de memorie

Memorarea voluntară se realizează la niveluri diferite de completitudine, exactitate şi trăinicie sau durabilitate. Ea este subordonată şi unor cerinţe de exactitate şi fidelitate, care variază în funcţie de scopul stabilit şi de natura materialului. Pe traiectoria procesului de memorare voluntară, apare aşa-numitul efect al listei. Esenţa acestuia rezidă în aceea că, în prezentarea serială a informaţiei (materialului), cei mai bine se reţin începutul şi sfârşitul (dar mai puţin) şi cel mai slab sau aproape deloc – mijlocul seriei. Explicaţia constă în inducţia negativă anterogradă şi retrogradă, care se produce de la segmentele iniţiale către cele următoare şi de la cele terminale către cele anterioare. Ca urmare, apare o stare de inhibiţie accentuată ce se concentrează în zona segmentului de mijloc. Prezenţa efectului listei trebuie să conducă la concluzia că, pentru o organizare optimă a procesului de învăţare, trebuie evitată structurarea ...

Alte referate despre: tipuri de memorie, tipurile de memorie, tipuri de memorii

Ce este un card

Poti obtine numerar la automatele de numerar (ATM) sau la ghiseele bancilor acceptatoare. Daca apelezi la bancomatul sau ghiseul altei banci, asigura-te ca banca respectiva accepta tipul de card pe care il detii. Ca si in cazul platii la comerciantii dotati cu EPOS, obtinerea numerarului este conditionata de introducerea PIN-ului. prin intermediul cardului poti folosi alte servicii (in functie de tipul de card), cum ar fi: plata diverselor facturi, incasarea salariului pe card, incasarea in cont a dobanzilor bonificate de banca la depozite, obtinerea unui credit pe card, plati prin Internet, ordonarea de transferuri automate catre alte conturi ale tale etc.

Alte referate despre: ce este un card, memorie flash este memoria cardului, ce este cardul de credit cu depozit colateral

Ce este internetul

"Ce este internetul"
Daca la inceput au fost semnalele morse, telegraful apoi telefonul care a revolutionat comunicatiile lucrurile au evoluat puternic la sfirsitul acestui secol culminid in zilele noastre cu un noi si puternic concept numit Internet. Ce este internetul, o scurta istorie si cum functioneaza voi explica in urmatoarele rinduri.

Ce este Internetul?Internetul ,istorie si cum functioneaza.
Numit si reteua retelelor,Internetul isi are originea in ARPANET si in NSFNET.Internetul este mai mult decit o suma de conecsiuni, desigur nimeni nu a prevazut cum aceasta trecere de la o retea militara la una publica si comerciala ne va afecta felul in care gindim despre informatie si comunicara.

"Ce este internetul"
•Care este originea Internetului si a World Wide Web ?
•Cum functioneaza?
•Cum ma pot conecta la Internet?

"Ce este internetul"
O scurta istorie...

In perioada anilor 60 Departamentul de Aparare a Statelor Unite avea nevoie ...

Alte referate despre: ce este internetul, ce este internetul referat, ce este internetul definitie

Ce este meloterapia?

Muzica este o minune a lumii deoarece trezeste spiritul de libertate, constiinta, indeparteaza pesimismul si melancolia, imbunatateste calitatea somnului si creativitatea, red 828s186i ucand starile de stres si depresie. Meloterapia poate avea un puternic efect contra durerilor si oboselii deoarece stimuleaza eliberarea de endorfine, asa-numitii hormoni ai fericirii. Pacientii pot alege intre terapia pasiva, ce presupune simpla ascultare a unor melodii, si cea activa, in timpul careia sunt pusi sa cante la diverse instrumente.

Alte referate despre: ce este poluarea, limba romana este patria mea, ce este subiectul

Posibilitate a stiintelor morale

Daca spun,de exemplu ca toate unghiuriile unui triunghi sunt mai mici
decat doua unghiuri drepte,eu pricep fieca fiecare unghi luat separat,
dar daca plecand de la aceasta premiza concluzionez ca toate
unghiuriile unui triungi luate impreuna in intregul pe care-l formeaza
sunt mai mici decat cele doua unghiuri drepte.Concluzia mea este
sofistica;am luat acelasi termen,aici in sensul divizat dincolo in
sensul compus si in realitate am introdus in concluzie un termen care
n-ar figura in premize.

Alte referate despre: stiinta morala, drept ca stiinta-morala, dreptul ca stiinta-morala

Ce este Oceanul?

In perioada marilor descoperiri geografice ( secolele XV- XVI ), cunoasterea Pamantului si a Oceanului Planetar progreseaza rapid. Vestitii navigatori Columb, Vasco da Gama, Magellan imping tot mai departe limitele cunoasterii oceanului. Cu toate ca imaginea despre contorul bazinelor oceanice se imbunatateste, adancurile acestora raman la fel de necunoscute ca in antichitate. Abia in secolul al XVIII-lea capitanul Philipps reuseste sa lanseze o sonda pana la adancimea de 4000 de picioare ( 1 picior = 0,3m), atingand fundul oceanului, aduce la lumina zilei un esantion de namol.

Alte referate despre: cat de adanc este oceanul atlantic, ce este oceanul referat, ce este oceanul planetar

in memoria lui Grigore Vieru

Parca ieri inca mai existau sperante si vise iar astazi totul s-a prefacut in scrum pe care atit de simplu l-a luat vintul…dar nu e adevarat, chipul preaslavit al mamei din poeziile Sale va zimbi mereu cititorilor, casa parinteasca nu v-a fi vinduta niciodata, limba romana Il v-a slavi multe veacuri iar Eminescu, pe care atit de mult la onorat, Il v-a primi in salasul geniilor deci, va ramine mereu in inimile noastre.

Alte referate despre: in memoria lui grigore vieru, memoria lui grigore vieru, in memoriam lui grigore vieru

Memoria, gandirea, reprezentarea si corelatii

2. Memoria de scurta durata consta in fixarea unei parti din simularile senzoriale, care se pastreaza ca imagine la acest nivel, pana la 18 sec.Caracteristica sa este limitarea ca volum di durata a conservari.

Alte referate despre: memoria gandirea reprezentarea si corelatii, memoria gandirea reprezentarea si corelati, imaginatie reprezentare memorie gandire
Referate afisate : 17
Medie note: 8.49 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles