Meseria de doctor

Meseria de scriitor

Nu ori cine poate practica meseria de scriitor. Baba Safta habotnica credincioasa, de exemplu, ar avea ce spune "Ce frumos a cantat popa dumineca", dar a pierdut inca din copilarie condeiul.Deci, ca sa profesezi aceasta meserie trebuie sa ai ce spune si sa porti pana de scrib dupa ureche. Ce calificare este necesara ? Daca ai ce spune si putintica scoala, ca primarului care "este", iti incerci norocul scriind o carticica, de rugaciuni de exemplu.

Apoi cauti, si cauti pana gasesti eventul prin pile, un mai vechi scriitor care sa dea crezare celor scrise de tine. Daca l-ai gasit ti-a pus Dumnezeu mana in cap. Un editor, dupa ce ii dai obolul, obtine un CIP de la forurile competente si gata. Ai devenit peste noapte scriitor cu diploma caci CIP-ul (Cod de Identificare personala) atesta calitatea de scriitor capatata.Iti poate oferi CIP-ul de papica?

Nivel: Liceu
Dimensiune: 16kb
Downloads: 338
Materia: Romana

Scriitori romani de azi

In primele povestiri (Copacul, 1963; Reintoarcerea posibila, 1966; Valsuri nobile si sentimentale, 1967) tema este descoperirea adolescentei, iar in cele de mai tarziu, despartirea de aceasta perioada a existentei umane.

Alte referate despre: eugen simion scriitori romani de azi, scriitori romani de azi, eugen simion scriitori romani de azi referat

Cititori buni si scriitori buni

Timpul şi spaţiul, culorile anotimpurilor, mişcările muşchilor şi minţii, toate acestea sunt pentru scriitorii de geniu, (pe cât putem noi ghici, şi sunt încredinţat că ghicim bine) nu noţiunile tradiţionale ce pot fi împrumutate de la biblioteca în mişcare a adevărurilor publice, ci o serie de surprize unice, pe care marii artişti au învăţat să le exprime în modul lor unic.

Alte referate despre: scriitori buni, cartea cei mai buni 100 scriitori romani, bunul simt si buna cuviinta se invata

Concert din muzica de Bach - romanul

Se auzi soneria la uşa din faţă. Ursuză ca de obicei, Sia se întoarse greoi pe scaun spre Lina Rim, care, cu ochelarii pe nas, cârpea pledul agăţat cine ştie cum.— Tanti!... Sună! zise leneş Sia. Lina, care băga în ac, nu răspunse îndată. Sia se uită la profe¬sor. Doctorul Rim, nemişcat pe fotoliu! do la birou, nu spuse nimic, surâse numai gardianei, cu intenţia de a fi graţios şi, fireşte, mai slut când surâdea. Rim aştepta cu nerăbdare să i se întoarcă pledul pe picioare. Nu era frig în miez de septembrie — poate chiar se făcuse un foc prematur în soba de porţelan nouă şi majestoasă — nu-l durea pen¬tru moment nimic, dar lua precauţiuni.

Alte referate despre: concert din muzica de bach, concert de muzica de bach, concert din muzica de bach rezumat

Dragostea in opera lui Eliade

Natura şi dragostea sunt două mari teme poetice existând din cele maivechi timpuri, cultivate îndeosebi în epoca romantismului.
Iubirea este abordata in literatura din diverse unghiuri, de-a lungul vremii existand diferite idei sau curente de idei referitoare la iubire. Principalele trei ipostaze ale iubirii, atat in literatura romana cat si in cea universala sunt: 1. Iubirea ca initiere
2. Iubirea ca pasiune
3. Iubirea tragica

Alte referate despre: dragostea nu moare-mircea eliade, volumul de dragoste maitreyi de mircea eliade, dragostea nu moare mircea eliade

Les trois Graces

Nuvela debutează cu un dialog înfiripat la câteva ore după moartea doctorului Aurelian Tătaru, între prietenii săi: inginerul Hagi Pavel, botanistul Filip Zalomit şi un alt medic, Nicoleanu. Toţi trei meditează la posibila semnificaţie a ultimelor cuvinte ale prietenului lor care au fost: “Les trois Graces”.

Alte referate despre: les trois graces rezumat, les trois graces, les trois graces de mircea eliade

Camil Petrescu

Camil Petrescu a fost un romancier, dramaturg, doctor in filozofie, nuvelist si poet. El pune capat romanului traditional si ramane in literatura romana in special ca initiator al romanului modern.
S-a nascut la Bucuresti, la 22 aprilie 1894. Este fiul lui Camil Petrescu (mort, se pare, inainte de nasterea scriitorului) si al Anei Cheler. A fost crescut de o doica din familia subcomisarului de politie Tudor Popescu, din mahalaua Mosilor. Dupa gimnaziu, continua studiile la Colegiul "Sfantul Sava" si la Liceul "Gheorghe Lazar" din Bucuresti.

Alte referate despre: camil petrescu, camil petrescu ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi, jocul ielelor camil petrescu

Odiseea Capitanului Blood - rezumat

Ca sa salveze pielea echipajului Blood se inscrie in slijba Anglei dupa care dupa multe intrigi si certuri ajunge sa plece din nou alaturi de piratii lui.Dupa multa vreme in care era trist, Blood pleaca din nou pe mare.. si se intalneste cu lordul James care il indeamna din nou sa intre in slujba regelui Whilem.

Alte referate despre: odiseea capitanului blood, odiseea capitanului blood rezumat, rezumat odiseea capitanului blood

Dezvoltarea meseriilor orasului Dorohoi intre 1878-1900

Meseria,sub prima sa forma de in-dustie care se rupe de agriculura, inseamna producerea de articole la comanda consumato-rului.La un moment dat micul meserias va da o cantitate mai mare de produse realizate.In acest caz meseriile vor imbraca un dublu apect :la comanda si ca mica productie de mar-furi.Astfel, « trecerea de la meserie la comanda,spre meseria mica producatoare de mar-furi trebuie considerata ca o etapa in dezvoltatrea organizarii industriale ».

Alte referate despre: orasul dorohoi in anul 1900, dezvoltarea meseriilor orasului galati, strategia de dezvoltare a orasului constanta

Alegerea meseriei

Alegerea meseriei - Sistemul drepturilor omului poate fi vazut ca mecanism ce contribuie la restrangerea unor posibile excese din partea autoritatilor statului .Avand in vedere ca un drept al omului este o revendicare atribuita prin simpla conditie de a fi fiinta umana , Conventia Europeana a Drepturilor Omului are natura extraordinara.Alegerea meseriei

Alte referate despre: alegerea meseriei, referat alegerea meseriei, test pentru alegerea meseriei

Proiect de certificare - arte si meserii

CHIUVETA ŞI SCAFA
Se foloseşte pentru spălarea părului, este prevăzută cu sifon pentru scurgerea apei ai impurităţiile rezultate sunt mai multe tipuri de chiuvete care se sprijină pe două console metale şi chiuvete reglabile. După fiecare intrebuinţare se curăţă şi se spală de fibrele mărului de păr.

Alte referate despre: proiect de certificare arte si meserii, proiect de certificare - arte si meserii, proiect de certificare-arte si meserii

Viata si activitatea lui Hertz

Heinrich Hertz s-a încarnat la 22 februarie 1857, la Hamburg, în familia unui avocat şi senator al Hamburgului. Încă din tinereţe a dovedit înclinaţii către diverse meserii: a învăţat tâmplăria şi a lucrat şi la strung. La vârsta de 18 ani a terminat studiile medii şi a avut impresia că este destinat meseriei de inginer.

S-a dus să studieze tehnica la München, dar după doi ani de studii a constatat că îl atrage mai mult activitatea ştiinţifică din domeniul fizicii. Atunci s-a mutat la Universitatea din Berlin, unde a început sa studieze matematica şi fizica. Studentul deosebit de sârguincios a fost remarcat de cunoscutul profesor de fizică Herman von Helmholtz, care l-a luat ca practicant în laboratorul său.

Alte referate despre: viata si activitatea lui hertz, folosirea decantarii si filtrarii in viata si activitatea oamenilor, viata si activitatea lui mihai eminescu

Heinrich Hertz

Heinrich Hertz s-a încarnat la 22 februarie 1857, la Hamburg, în familia unui avocat şi senator al Hamburgului. Încă din tinereţe a dovedit înclinaţii către diverse meserii: a învăţat tâmplăria şi a lucrat şi la strung. La vârsta de 18 ani a terminat studiile medii şi a avut impresia că este destinat meseriei de inginer.S-a dus să studieze tehnica la München, dar după doi ani de studii a constatat că îl atrage mai mult activitatea ştiinţifică din domeniul fizicii. Atunci s-a mutat la Universitatea din Berlin, unde a început sa studieze matematica şi fizica. Studentul deosebit de sârguincios a fost remarcat de cunoscutul profesor de fizică Herman von Helmholtz, care l-a luat ca practicant în laboratorul său.

Alte referate despre: heinrich hertz, heinrich hertz referat, referat heinrich hertz

Costin D.Nenitescu - cel mai mare chimist

Ca student admira spiritul novator al unora dintre profesorii sai.A fost unul dintre studentii preferati ai lui Hans Fischer, cu care a sustinut si teza de doctorat cu tema "Contributii la sinteza produselor de degradare acida a colorantului sangelui", Munchen,1925.La numai 23 de ani devine asistent la Universitatea din Bucuresti, iar in 1935 ocupa prin concurs catedra de chimie organica de la Institutul Politehnic Bucuresti.

In 1928 publica prima editie a cartii de Chimie organica, in doua volume, care va cunoaste 8 editii.Tratatul de Chimie generala cuprinde cursul din perioada 1928-1935, predat la Universitatea din Bucuresti. Inca de la inceputul anilor '30 intreprinde cercetari sistematice privind reactiile catalizate de AlCl3. A colaborat cu doua mari capitole la lucrarea " Carbonium Ions" , aparuta in SUA.

Alte referate despre: cei mai mari chimisti, cei mai importanti chimisti, cel mai mare chimist roman

Profesorul preferat

Profesorul, asa cum este cunoscuta aceasta meserie pentru societate, este una dintre cele mai vechi ocupatii din lume. Fie ca se numeau maestri, invatatori, mentori sau intelepti, profesorii au avut intotdeauna un statut aparte in societate. Pe vremuri, la sate si in micile orase, invatatorul, preotul si doctorul erau personajele cele mai respectate in comunitate, oamenii de care toata lumea asculta si se rusina, iar tanarul care era luat novice de catre unul dintre acestia era norocosul care va reusi in viata.

Alte referate despre: profesorul preferat, profesorul preferat compunere, profesor preferat

DESPRE PSIHOLOGIA UNUI COPIL

In orice caz, sentimentul culpabilitatii nu favorizeaza exercitarea meseriei de parine. Tot timpul trebuie sa ne gandim ca facem ceea ce este mai bine. Insusi faptul ca ati gasit timp sa cititi aceasta lucrare arata ca va preocupa copilul dumneavoastra ; altfel n-ati fi facut-o.

Alte referate despre: profilul psihologic al copilului cu abilitati cognitive superioare, portretul psihologic al copilului supradotat cl i -iv, dezvoltarea psihologica a copilului
Referate afisate : 16
Medie note: 8.07 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles