Meseria de inginer

Heinrich Hertz

Heinrich Hertz s-a încarnat la 22 februarie 1857, la Hamburg, în familia unui avocat şi senator al Hamburgului. Încă din tinereţe a dovedit înclinaţii către diverse meserii: a învăţat tâmplăria şi a lucrat şi la strung. La vârsta de 18 ani a terminat studiile medii şi a avut impresia că este destinat meseriei de inginer.S-a dus să studieze tehnica la München, dar după doi ani de studii a constatat că îl atrage mai mult activitatea ştiinţifică din domeniul fizicii. Atunci s-a mutat la Universitatea din Berlin, unde a început sa studieze matematica şi fizica. Studentul deosebit de sârguincios a fost remarcat de cunoscutul profesor de fizică Herman von Helmholtz, care l-a luat ca practicant în laboratorul său.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 15kb
Downloads: 3658
Materia: Fizica

Undele electromagnetice

Principiul de functionare: Radiolocatia cu unde magnetice inseamna determinarea existentei si pozitiei a unui obiect pe baza caracteristicilor undelor electromagnetice. Instalatia de radiolocatie se compune, in esenta, dintr-un emitator, un receptor si un sistem de antene. Pentru a se putea stabili coordonatele unghiulare ale pozitiei obiectului, undele radio trebuie emise sub forma unor fascicule mai inguste. Pentru aceasta, antena radiolocatorului se aseaza in focarul unei oglinzi metalice concave, care reflecta undele intr-o singura directie. Emitatorul emite trenuri de unde separate prin pauze, functionand prin impulsuri. In timpul pauzelor de emisie, prin intermediul receptorului antena receptioneaza undele reflectate. Receptionarea semnalului se masoara cu oscilograful catodic. Receptorul cuprinde un oscilograf electronic drept indicator al existentei si pozitiei obiectului.

Alte referate despre: undele electromagnetice, clasificarea undelor electromagnetice, unde electromagnetice referat

Albert Einstein

Albert Einstein s-a nascut la Ulm in 14 Martie 1879, Si si-a petrecut tineretea Munchen , unde familia sa detinea un mic atelier care producea produse electrice. A inceput sa vorbeasca abia la varsta de 3 ani , dar, inca de mic copil a aratat interes asupra naturii si abilitatea de a intelege concepte matematice dificile. La varsta de 12 ani a invatat geometrie Euclidiana.

Alte referate despre: albert einstein, albert einstein referat, referat albert einstein

Viata si activitatea lui Hertz

Ora de muzica începu ca de obicei. În clasa aparuse o lada lunguiata
care adapostea un armoniu de o vârsta respectabila. Se gaseau
întotdeauna mâini binevoitoare, când era vorba sa se mute acest
instrument dintr-o clasa în alta si asta nu numai ca mutatul era o
pauza placuta în activitate, ci si pentru ca dadea posibilitatea
organizarii unor numeroase farse.
Profesorul Streicher se hotarî ca aceasta ora sa fie dedicata
cântatului vocal. Se semna grabit si neglijent în jurnalul clasei,
apoi scoase din mapa de note un cor, pe care îl pregatea pentru
apropiata serbare scolara.
- Copii, zise el privindu-i pe deasupra ochelarilor, astazi, în mod
exceptional, nu va ascult...
- Uraaa! Cuvintele profesorului fura înghitite de explozia de bucurie.
Profesorul astepta o clipa sa se faca liniste.
- Pentru ca se apropie serbarea, astazi o sa exersam cântecele.
Luati-va caietele si asezati-va pe voci! Unu, doi, trei!
În clasa se produse ...

Alte referate despre: viata si activitatea lui hertz, folosirea decantarii si filtrarii in viata si activitatea oamenilor, viata si activitatea lui mihai eminescu

Fizicienii lumii

Galileo Galilei ( 1564 - 1642 ) fizician si astronom italian , a introdus pentru prima data notiunea de inertie , a stabilit relativitatea miscarii , a studiat legile caderii corpurilor si a miscarii corpurilor pe un plan inclinat. A fost primul care a cercetat cu un telescop cerul instelat, descoperind o multime de stele noi . A sustinut activ sistemul heliocentric .

Alte referate despre: fizicienii lumii, fizicieni lumii, fizicieni lumi

Klaus Fuchs

Odata obtinându-si doctoratul în aceasta disciplina, oficialii guvernamentali britanici, actionând în numele cauzei antinaziste, i-au propus lui Klaus Fuchs sa participe la un proiect pentru fabricarea „Bombei-tuturor-bombelor” (atomice), denumindu-i-l: n.trad. Aliaje tubulare (n.a. Tube Alloys).

Alte referate despre: klaus fuchs, klaus schulze, pata fuchs

Georg Simon Ohm

În cabinetul de fizică, cu aparate modeste şi imperfecte, a efectuat experienţe prin care a verificat tot ce se cunoştea pe atunci cu privire la efectele curentului electric. Experienţele erau complicate de instabilitatea tensiunii electromotoare şi de rezistenţa internă a elementului Volta. De aceea, la sfatul lui Poggendorf, a folosit un element termoelectric din sârma de bismut şi cupru.

Alte referate despre: georg simon ohm, georg simon ohm referat, george simon ohm

Isaac Newton

Newton s-a născut în satul Woolsthorpe, situat la 10 km sud de orăşelul Grantham, în apropierea ţărmului răsăritean al Angliei.

Alte referate despre: isaac newton referat, isaac newton, referat isaac newton

Alfred Nobel - Viata si Inventii

Alfred Nobel s-a născut la Stockholm în data de 21 octombrie 1833. Tatăl său, Immanuel Nobel, a fost inginer de profesie şi s-a confruntat, nu de puţine ori, cu problema aruncării în aer a blocurilor de piatră pentru a putea construi poduri şi clădiri în Stockholm. Deşi mama sa, Andrietta Ahlsell, provenea dintr-o familie bogată, anul 1833 avea să fie un an nefast pentru familia Nobel datorită falimentului căruia tatăl său a trebuit să-i facă faţă.

Tragicul eveniment, care se repetă de altfel câţiva ani mai târziu, îi desparte pentru o bună bucată de timp pe cei doi soţi, tatăl său plecând, în 1937, în Finlanda şi Rusia pentru a-şi porni o nouă carieră. Andrietta rămâne la Stockholm şi, pentru a-şi putea susţine financiar familia, ...

Alte referate despre: alfred nobel viata, alfred nobel viata privata, referat despre viata si inventiile lui alfred nobel

Rudolf Diesel (1858-1913)

Desi este cunoscut pentru inventia sa legata de motorul cu aprindere prin scanteie, francezul Rudolf Diesel a fost de asemenea si un eminent inginer, un cunoscator al artelor, lingvist si teoretician social. Inventiile sale au trei puncte comune: sunt legate de transferul de caldura prin procese si legi fizice; implica un design mecanic creativ; au fost motivate de conceptia inventatorului legata de nevoile sociale. Initial Diesel a conceput motorul diesel ca pe o facilitate, adaptabila in marime si cost si utilizand un combustibil avantajos. In timpul anului 1885 Diesel si-a deschis primul laborator-magazin in Paris si si-a continuat cel de-al treispezecelea an de munca la noul sau motor. In 1892 lui Diesel i s-a atribuit patent-ul pentru o propunere de motor in care aerul era compresat asa de mult incat temparatura depasea cu mult temperatura de aprindere a combustibilului. El a fost sustinut ...

Alte referate despre: rudolf diesel, rudolf diesel referat, viata lui rudolf diesel

Leonhard Euler

Din cauza muncii excessive , la 28 ani , Euler a suferit o congestie cerebrala , pierzandu-si ochiul drept ; “ voi avea mai putine distractii “ a spus si a continuat sa munceasca cu aceeasi pasiune. La varsta de 59 ani si-a pierdut cu desavarsire vederea , insa orbirea nu l-a impiedicat sa-si continuie rodnica activitate , dictand rezultatele cercetarilor sale unui fiu , Albrecht.

Alte referate despre: leonhard euler, leonhard euler referat, leonhard euler in limba romina

Alegerea meseriei

- In scoală se pune accent pe asimilarea informatiilor si mai putin pe dezvoltarea de competenţe ;
- Capacitati precum empatia , creativitatea , sunt necesare oricarui domeniu de activitate , cotele atinse de elevi sunt doar satisfăcătoare;
- La liceu interesele sunt mai stabile , mai active , mai realiste , deci au aptitudini mai bine figurate pentru domeniu de interes ;
- Aptitudinile tehnice , practice , sunt insuficient dezvoltate atat in scoala generala , cat si liceu ;
- Profilul liceal urmat timp de patru ani le canalizeaza interesele spre mai multe direcţii de orientare şcolara si profesională (OSP) .

Alte referate despre: alegerea meseriei, referat alegerea meseriei, test pentru alegerea meseriei

Proiect de certificare - arte si meserii

De aceea oglinda trebuie să fie bine luminată şi astfel încadrată încât să încadreze şi lucrătorul şi clientul în acest scop că este montată pe perete deasupra mobilierului de coafură (cam la 10cm mai sus de nivelul acestuia mobilierului). Nu este permis ca oglinda să aibă efecte care pot produce deformaţii de imagine, să fie murdară, prăfuită sau stropită; ea trebuie să fie în permanenţă curată pentru a reflecta cât mai bine orice amănunt.

Alte referate despre: proiect de certificare arte si meserii, proiect de certificare - arte si meserii, proiect de certificare-arte si meserii

Meseria de scriitor

Deci meseria de scriitor este o meserie rar intalnita. Majoritatea scriitorilor adevarati sunt medici, ingineri, economisti, profesori etc. si, in cursul mai mult sau mai putin dezvoltatei vieti, au avut darul de a surprinde evenimente care merita a fi pastrate pentru urmasi.
Nu este suficienta elocventa. Candva se practica "arta pentru arta". Da! Scriai versuri numai pentru ca suna frumos. Cantai iubirea in speranta desarta a unei clipe de amor cu iubita. Nici Eminescu nu duce lipsa de astfel de opere.

Alte referate despre: meserii, meseria de doctor, meserii referat

Augustin Louis Cauchy

Media aritmetică a numerelor pozitive nu este mai mică decât media geometrică a lor: Această vestită inegalitate, care aparţine matematicianului francez Augustin Cauchy, a fost publicată în anul 1821. Din acele timpuri ea se consideră tradiţional una dintre cele mai dificile inegalităţi numerice. Într-un secol şi jumătate au apărut mai multe demonstraţii mai simple sau mai complicate ale ei.

Alte referate despre: augustin louis cauchy, augustin-louis cauchy, augustin louis cauchy referat

Jack Welch

S-ar putea crede ca Welch este vazut ca un personaj pozitiv de catre toata lumea. Dar, ca in cazul oricarei mari personalitati controverse puternice plutesc in jurul sau.
De cand a luat conducerea GE, Welch s-a facut nepopular printre angajatii sai reducand personalul cu circa 100000 de oameni. El a fost numit din acest motiv “neutron Jack” de la bomba atomica care distruge oamenii dar lasa cladirile. Pentru ca intra-adevar, pe cat de dornic a fost de a elimina personalul de balast, pe atat de dornic a fost sa achizitioneze noi cladiri sau afaceri. In 1985 el cumpara televiziunea NBC, diversificand domeniile incare era implicat GE.Multi i-au reprosat ca face dintr-o firma renumita in domeniul productiei industriale o retea de entertainment.
GE a suferit chair scandaluri de pe urma deciziilor lui Welch:contractele cu armata in care erau implicate persoane suspectate de coruptie, lupta fatisa cu grupurile de aparare a mediului inconjurator( pentru ca acestia au pus in seama GE ...

Alte referate despre: jack welch, viata lui jack welch, jack welch biografie

Herbert Spencer

Scrieri : The Works of Herbert Spencer, editia din 1889-1994, 21 vol., Osnabruck 1966 – 1967. Social statics : Or The conditions Essential to Human Happiness specified and the First of them Develop, London 1851 (SP).System der syntethischen Philosophie, traducere de B.Vetter, Stuttgart 1875.Eine Autobiographie, editat de I. u. H. Stein , Sttutgart 1905.Die Kunst der Erziehung.Die giestige, moralische und koperliche Erziehung, editat de P.E.Marheimer, traducere de K.H. Ronde, Wiesbaden 1947.

Alte referate despre: herbert spencer, herbert spencer referat, herbert spencer -omulm invizibil

Maitreyi - rezumat

9. Maitreyi ii spune lui Allan ca ar fi mai bine ca el sa plece din casa familiei sale si ca ea il iubeste pe Robi Thakkur. Mai tarziu ea recunoaste ca il iubeste pe Allan si ii daruieste o coroana de iasomie, simbol al logodnei.

Alte referate despre: maitreyi rezumat, maitreyi, rezumat maitreyi

Psihologia negociatorului

Calitatea de negociator nu poate fi atribuita decat specialistilor bine pregatiti profesional, care s-au straduit si au reusit sa-si corecteze anumite defectiuni de atitudine, caracter, temperament etc. Un negociator lipsit de pregatirea profesionala va fi intotdeauna complexat si va adopta atitudini de nervozitate, inconsecventa, minciuna, siretenie, oscilatie care deterioreaza baza personalitatii umane.

Alte referate despre: psihologia negociatorului, psihologia unui negociator, referate psihologie
Referate afisate : 19
Medie note: 8.07 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles