Metalurgia cuprului referat la chimie

Metalurgia cuprului

Pirometalurgia cuprului.La baza extragerii cuprului din sulfurile de cupru, prin procedeul pirometalurgic stau urmatoarele procese de baza:
a) Topirea in suspensie. In tara noastra pentru topirea in suspensie se aplica procedeul cu folosirea aerului preincalzit (procedeul de la Outokumpu-Finlanda), care foloseste ca incarcatura: 85% concentrat cupros si pirita aurifera si 15% cuart macinat la finetea concentratului.

La aceasta incarcatura se mai adauga 5-7%, prafuri volatile si materiale de recirculatie(16-18% Cu si 18-20% Fe). Instalatia de topire se compune dintr-o cuva de reactie, un cuptor cu vatra si o camera de evacuare a gazelor. Concentratul se pulverizeaza si se arde cu ajutorul unui arzator special in camere de reactie in curent de aer cald (500...650ºC).
Arzatorul este alcatuit din doua tuburi concentrice; prin teava interioara este introdus amestecul de concentrat si fondant(cuart), iar prin teava exterioara aerul preincalzit adus de la un schimbator de caldura.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 349kb
Downloads: 860
Materia: Fizica

Metalurgia fontei

c) zona superioara a furnalului, cuprinzand etalajul, pantecele si cuva care reprezinta un schimbator de caldura in contracurent; aici au loc schimburi intense de caldura si reactii chimice intre incarcatura (minereu + cox + fondanti) care coboara dinspre palnia conului mare catre creuzet si gazele reducatoare ascendete.Reducerea oxizilor se efectueaza cu oxidul de carbon sau cu hidrogenul din gazele reducatoare intre 400 si circa 950ºC, si cu carbonul din cocs (la peste 950ºC). La
temperaturi de peste 1100ºC are loc carburarea fierului in stare solida, urmata de trecerea fierului carburat in stare lichida (topirea fontei).

Alte referate despre: metalurgia fontei, metalurgia fontei si protectia mediului inconjurator, metalurgia fontei brute

Energia

Surse neregenerabile care cuprind combustibilii fosili ce necesită un ciclu foarte îndelungat de formare, combustibilul nuclear şi materialele fisiunii nucleare.Clasificarea surselor de energie bazată pe gradul de stăpânire a tehnologiei de valorificare a acestora delimitează:
Surse convenţionale, care se referă la cele cu o tehnologie bine cunoscută şi pusă la punct, fiind utilizate în prezent pe scară largă. Acestea sunt: biomasa, combustibilii fosili (cărbune, petrol, gaze naturale), energia hidraulică şi cea nucleară de fisiune;

Alte referate despre: surse de energie, energia electrica, energia solara

Industria metalurgica

Industria metalurgicã este o ramurã a industriei grele, principala producãtoare de mijloace de productie. Cuprinde 1.Industria extractivã a minereurilor feroase si siderurgia. 2.Industria extractivã a minereurilor neferoase si metalurgia neferoasã. 3.Industria constuctiilor de masini si a prelucrãrii metalelor.

Alte referate despre: industria metalurgica, industria metalurgica in romania, deseuri din industria metalurgica

Metalurgia plumbului

Ca urmarea complexitatii compozitiei minereurilor, prin metode
pirometalurgice nu se poate obtine decat un plumb brut insotit de o
serie de elemente (Cu, Sn, Fe, Zn, Ni, Co, As, Sb, etc) care sunt
eliminate prin operatiile de rafinare; pe de alta parte, plumbul brut
contine aur si argint si din aceasta cauza aceste elemente sunt
recuperate ulterior prin operatii speciale.

Alte referate despre: metalurgia plumbului, metalurgia plumbului si a cuprului, metalurgie plumb

Metalurgia pulberilor

"Metalurgia pulberilor"
Prelucrarea prin agregare cu pulberi este un procedeu de prelucrare dimensionala care a cunoscut o larga dezvoltare in toate ramurile industriei in ultimul deceniu.

Alte referate despre: metalurgia pulberilor, materiale obtinute prin metalurgia pulberilor, materiale obtinute prin metalurgia pulberilor si materiale compozite

Metalurgia Timpurie

determinat cresterea volumului produselor destinate schimbului,
inclusiv a comertului cu zonele vecine. În aceste schimburi începe sa
se foloseasca, pe lânga moneda macedoneana emisa de Filip al II - lea
si Alexandru cel Mare, moneda locala. Începuturile monetariei dacice

Alte referate despre: metalurgia timpurie, timpurile in engleza, metalurgia fierului

Metalurgia otelului

2. Proprietatile bai i metalice
Prin baie metalica in procesul de elaborare a otelulilor se intelege incarcatura metalica adusa in stare lichida
Compozitia chimica
Tinand cont de compozitia chimica a componentelor incarcaturii metalice,
rezulta ca baia metalica este un aliaj lichid al Fe cu C, in care se mai gasesc dizolvate si alte elemente cum sunt: Si; Mn; P; S; etc.
Metoda optima de topire se alege in functie de calitatea otelului care se elaboreaza.

Alte referate despre: metalurgia otelului, metalurgiea fontei si a otelului, metalurgia fierului fonta si otelul

Cuprul si aliajele sale industriale

Aliajele antifrictiune suporta solicitari puternice avand rezistenta mare la uzura, comportandu-se bine in regim de curgere limitat. Din aceasta categorie fac parte bronzurile cu plumb binare si complexe cu elemente secundare Sn, Sb, Fe etc. Pentru acoperisul exterior al navelor marine se utilizeaza aliaje complexe cu elemente de aliere Ni, Mn, Cr.

Alte referate despre: cuprul si aliajele sale, referat cuprul si aliajele sale, cuprul si aliajele sale referat

Industria metalurgica

Industria metalurgicã este o ramurã a industriei grele, principala producãtoare de mijloace de producţie. Cuprinde: 1. Industria extractivã a minereurilor feroase şi siderurgia. 2. Industria extractivã a minereurilor neferoase şi metalurgia neferoasã. 3. Industria constucţiilor de maşini şi a prelucrãrii metalelor

Alte referate despre: industria metalurgica referat, industria metalurgica in europa, poluarea cauzata de industria metalurgica

Cuprul

Cuprul a jucat un rol insemnat in istoria civilizatiei omenesti, fiind primul metal fabricat pe scara mai mare si utilizat pentru scopuri practice. Din sapaturile facute la Suza si in orasele sumeriene, rezulta ca aurul si argintul au fost cunoscute dupa cupru. Dupa cunostintele noastre actuale, cuprul a fost descoperit pe la anul 6000 i. Hr., de un popor locuind in Turkestan sau pe versantul sudic al Caucazului.

Alte referate despre: cuprul, aliajele cuprului, cuprul referat

Metalurgia Aluminiului

Aluminiul este cel mai raspandit metal in scoarta pamantului, aflat sub forma de combinatii din care se extrage cu un consum mare de energie. Ponderea aluminiului in scoarta pamantului este de 7.5 % .
Datorita avantajelor tehnice legate de greutatea specifica mica, conductibilitatea termica si electrica ridicate, rezistenta la coroziune etc., aluminiul ocupa in prezent primul loc in productia mondiala a metalelor neferoase.

PROPRIETATI
O mare parte din productia de aluminiu se regaseste in piese turnate, aluminiul si aliajele sale avand proprietati de turnare deosebite.
Aluminiul este un metal ce cristalizeaza cu celula cristalina elementara de cub cu fete centrate. Densitatea aluminiului variaza in functie de puritate si temperatura. Pentru a calcula densitatea ...

Alte referate despre: metalurgia aluminiului, metalurgia aluminiului in canada, referat metalurgia aluminiului

Cupru

Dar zincul nu era cunoscut ca metal izolat, independent, iar faptul că el apare totuşi în unele obiecte antice de alamă se explică într-un singur fel. La prelucrarea minereurilor de cupru pentru extragerea metalului se amestecă şi minereuri de zinc şi astfel rezultă direct aliajul cupru-zinc, adică alama. Se făcea prin alinierea cuprului cu cositorul, care, de altfel, nici nu se găsea în regiunea Mediteranei şi era adus la încaput din Extremul Orient, iar mai târziu, de către fenicieni, din Insulele Britanice.

Alte referate despre: cupru, referat cupru, cupru referat

Aurul si moneda

Setea de îmbogăţire, de aventură, de acumulare a metalelor cu puteri miraculoase, motive religioase, împing pe europeni tot mai mult la organizarea de expediţii în direcţii noi sau necunoscute ale lumii. Secolele XIV-XVI cunosc o adevărată explozie în ceea ce priveşte expansiunea europeană.
Aceste cuceriri şi expediţii aruncă în Europa o cantitate tot mai mare de aur şi argint.

Alte referate despre: aurul si moneda, diferente intre moneda aur si moneda lingou, studiu monografic la moneda si credit - aurul si moneda

Plante Superioare - Molidul

Plante Superioare - Molidul
Molidul raspandit in etajul montan la altitudini de 800m-1800m si formeaza paduri intunecoase. Tulpina este dreapta, atinge inaltimea de pana la 50m, scoarta este brun-roscata. Ramurile dispuse in verticil.
Radacinile, desi sunt bine dezvoltate, sunt infipte superficial in sol.

Alte referate despre: plante superioare, cultura plantelor superioare in-vitro, plantele superioare

Mijloace de invatamant

d. Funcţia ergonomică - se referă la contribuţia mijloacelor de învăţământ la raţionalizarea eforturilor profesorilor şi elevilor, în cadrul activităţilor didactice. Mijloacele de învăţământ vor reduce efortul de predare al cadrului didactic şi efortul de învăţare al elevilor.

Alte referate despre: mijloace de invatamant, mijloace de invatamant referat, mijloacele de invatamant

Tehnologia producerii sitalelor cu amestec de zgura

Pentru primirea sitalelor albe se adaugă ZnO. Luînd în vedere că ZnO se află mai înainte de FeO şi MnO în tabelul activităţii, atunci la o reacţie de schimb FeS+ ZnO--- ZnS + FeO şi MnS+ZnO--- ZnS+MnO. În urma acestei reacţii şi se degază ZnS şi se primeşte culoarea albă.

Alte referate despre: tehnologia producerii sitaleleor cu amestec de zgura, tehnologia producerii zaharului, tehnologia producerii berii
Referate afisate : 17
Medie note: 8.14 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles