Metode de amortizare

Amortizarea amortizorului telescopic hidraulic bitubular

Pentru amortizarea rapida a oscilaţiilor, in suspensia automobilelor moderne se montează amortizoare hidraulice. Amortizoarele pot fi folosite la ambele punţi ale automobilului sau numai la puntea din fata, soluţie intanlita mai ales la autocamioane. Principiul de funcţionare a amortizorului hidraulic se bazează pe transformarea energiei mecanice a oscilaţiei in energie termica, la trecerea forţată a unui lichid special, dintr-o camera a amortizorului in alta, printr-un orificiu calibrat.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 6717kb
Downloads: 3502
Materia: Mecanica

Sisteme de franare cu actionare hidraulica

• Dupa utilizare,dispozitivele de franare se clasifica in:
- dispozitivul de franare principal;
- dispozitivul de franare de siguranta;
- dispozitivul de franare de stationare;
- dispozitivul de franare auxiliar.

Alte referate despre: sisteme de franare cu actionare hidraulica, sisteme de franare cu actionare hidraulica in aviatia militara, proiecte sisteme de franare cu actionare hidraulica

Metode de amortizare

Achizitia lor reprezinta un efort financiar pentru fiecare unitate si de aceea operatiile de achizitie trebuie analizate foarte bine inainte de a fi efectuate calculand si efetele financiare pe care le implina achizitia pe intreaga perioada de amortizare a imobilizarilor .

Calculul si evidenta amortizarii imobilizarilor reprezinta o activitate de maxima importanta realizata de evidenta financiar -contabila
din fiecare unitate . Aceasta evidenta este tinuta in orice unitate de compartimentul financiar - contabil care poate prezenta in orice moment situatia investitiilor, sumelor amortizate si a restului de recuperat prin
amortizare . Aceste situatii pot fi prezentate la solicitarea conducerii unitatii sau a forurilor competente , iar daca acest lucru nu este solicitat situatiile se intocmesc lunar . Fiecare categorie de imobilizare are un plan propriu de amortizare care trebuie respectat .

Metoda de amortizare a imobilizarilor poate diferii de ...

Alte referate despre: metode de amortizare, miscarea oscilatorie amortizata fortata rezonanta, amortizarea referat

Automobile

Anexa 1………………………Fişa tehnică a autovehiculului.
Anexa 2………………………Lista standardelor consultate.
Anexa 3………………………Desenul de ansamblu.
Anexa 4………………………Desen de execuţie.

Alte referate despre: automobile, referat automobile, industria constructoare de automobile

Descrierea si functionarea sistemelor hidraulice

"Descrierea si functionarea sistemelor hidraulice"
-bune propietăţi lubrifiante şi înaltă rezistenţă mecanică a peliculei de lichid;
-înaltă rezistenţă şi stabilitate chimică şi termică spre a prevenii oxidarea, descompunerea şi degradarea acestuia;
-variaţie minimă a vâscozităţii cu temperatura;
-să nu degaje vapori la temperaturi obişnuite de funcţionare şi să nu conţină impurităţi care să faciliteze degajare de vapori;

Alte referate despre: descrierea si functionarea sistemelor hidraulice, descrierea si functionarea sistemelor hidraulice de franare, functionarea sistemelor hidraulice

IAS 16 - Imobilizari corporale

Valoarea amortizabila este costul activului sau o alta valoare substituita costului, din care s-a scazut valoarea reziduala.
Valoarea reziduala a unui activ este valoarea estimata pe care ar obtine-o o entitate din cedarea unui activ, dupa deducerea costurilor estimate pentru cedare, daca activul avea deja vechimea si conditia prevazuta la sfarsitul duratei sale de viata utila.
Durata de viata utila este:

Alte referate despre: ias imobilizari corporale, ias 16 imobilizari corporale, ias 16 imobilizari corporale referat

Matematici financiare ppt

Profitul sau beneficiul reprezinta castigul realizat din executarea unei activitati.Profitul este caracterizat de urmatorii indicatori: masa profitului si rata profitului.Masa profitului (P) reprezinta diferenta pozitiva dintre veniturile totale (Vt) si cheltuielile totale (Ct).

Alte referate despre: matematici financiare, matematici financiare referat, referat matematici financiare

Oscilatii mecanice - Fisa 2

Pendulul osciland in jurul axei verticale imprima prin intermediul furcii dispozitivului de cuplaj o miscare de oscilatie in jurul axei. Osciland prin extremitatile sale, ancora va bloca si debloca periodic roata dintata, imprimandui astfel o miscare de rotatie sacadata. De fiecare data cand un dinte al rotii scapa, alunecand pe una din extremitatile ancorei comunica acesteia un mic impuls, transmitandu-i astfel energie din energia potentiala a corpului care cade. Ancora, prin intermediul furcii, transmite aceasta energie pendulului. Sistemul se regleaza astfel incat transferul periodic de energie sa compenseze energia perduta de pendul prin amortizare.

Alte referate despre: oscilatii mecanice, oscilatii mecanice referat, oscilatii mecanice amortizate

Scheletul

Articulaţia coxo-femurala , dintre osul bazinului si femur , este insa o articulaţie numita sferica , sau libera: suprafaţa sferica a capului articular al femurului se potriveşte in cavitatea articulara a bazinului. Aceasta structura conferă o mobilitate deosebita a articulaţiei, permitand miscari ample înainte , înapoi si lateral .La fel este si articulaţia umărului (intre humerus si spata).

Alte referate despre: scheletul uman, scheletul capului, scheletul corpului uman

Leasing-ul ca forma de finantare

* Ordonanta nr. 51/28.08.1997 privind operatiunile de leasing si
societatile de leasing;
* Legea nr. 90/28.04.1998 pentru aprobarea OG nr. 51/1997 privind
operatiunile de leasing si societatile de leasing;
* Modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.
51/1997 privind operatiunile de leasing si societatile de leasing;
* Norme privind înregistrarea în contabilitate a operatiunilor de
leasing;
* Propunere de ordonanta de modificare a Legii nr. 99/1999 privind
activitatile de leasing si societatile de leasing;
* Ordonanta nr. 51/1997 republicata privind operatiunile de leasing
si societatile de leasing.
* Legea nr. 414/26.06.2002 privind impozitul pe profit (M.O.
456/27.06.2002);
* HG nr. 859/16.08.2002 pentru aprobarea instructiunilor privind
metodologia de calcul a impozitului pe profit (MO 640/29.08.2002);
* OMFP 1784/2002 pentru aprobarea precizarilor privind unele masuri
referitoare la închiderea exercitiului financiar pe anul 2002 ...

Alte referate despre: leasing-ul ca forma de finantare, leasing si alte forme de finantare, leasingul ca forma de finantare

Motorul Sincron

Deci, fluxul de reacţie prin înfăşurarea de fază a indusului va fi defazat faţă de fluxul inductor cu acelaşi unghi, având expresia:
(a=(acos(wt-((/2+()(

Alte referate despre: motorul sincron, motor sincron, motorul sincron referat

Scheletul-sistemul osos

Cavităţile unor oase craniale reduc greutatea craniului. Oasele fetei protejează organele senzoriale ale capului, printre care ochiul si limba. Pe lângă acestea, oferă un sprijin solid in mestecarea hranei, in vorbire, si pentru muşchii responsabili de exteriorizarea sentimentelor. Oasele craniului la omul adult sunt bine sudate, in timp ce la nou născut aceste articulaţii sunt uşor mobile, pentru a uşura pătrunderea capului prin ductul genital îngust.

In formarea coloanei vertebrale intra 26 de oase. Cele 7 vertebre cervicale sunt urmate de 12 vertebre dorsale, iar acestea de 5 vertebre lombare late, puternice. Osul sacrum, situat intre oasele care formează bazinul, este alcătuit din sudarea a 5 vertebre sacre. Ultima vertebra a coloanei este coccisul. Acesta era format iniţial din 4 oase care s-au unit.

Oasele care formează toracele sunt 25 la număr. Pe cele doua parţi ...

Alte referate despre: pesti cu schelet cartilaginos-osos, schelet cartilaginos osos, pesti cu schelet catilaginos-osos

Cum sa infiintam o afacere

Amortizarea reprezinta recuperarea treptata a capitalului alocat in active fixe .Ca uramre a deprecierii ireversibile mijloace fixe sunt supuse amortizarii .Amortizarea se calculeaza pe toata durata de folosire a mijlocului fix , pana la recuperarea intregrala a valorii lui.

Alte referate despre: cum infiintezi o afacere, cum sa-mi infiintez propria afacere, cum sa infiintezi o afacere

Analiza starii financiare la S.C. Medicamentul S.A.

Se constata de asemenea o crestere substantiala a achizitiilor de "Alte instalatii, utilaje, mobilier" comparativ cu iesirile similare inregistrate pentru aceste componente (in principal reprezentate de amortizare), in procent de aprox. 60 %. Deoarece procentul acestei categorii in total imobilizari corporale nu este semnificativ (sub 1 % - vezi Anexa 2 "Analiza structurii pozitiei financiare"), aceasta crestere nu va afecta semnificativ cresterea totala de imobilizarilor corporale.Ritmul de crestere al imobilizarilor corporale este incetinit de reducerea volumului avansurilor fata de furnizorii de imobilizari corporale ramase de decontat (la 34,78 %) pe masura decontarii acestora.

Alte referate despre: analiza starii financiare a intreprinderii prin metoda ratelor, referat analiza starii financiar patrimoniale, analiza starii financiare

Consideratii pragmatice privind impozitul pe salarii

Deductibilitatea unor cheltuieli la calculul impozitului pe venit
Venitul net anual rezultat din activitati independente, determinat pe baza contabilitatii in partida simpla potrivit Codului Fiscal, se stabileste ca diferenta intre venitul brut si cheltuielile aferente realizarii venitului, deductibile conform datelor contabile. Prezentam in documentarul de mai jos principalele categorii de cheltuieli deductibile la calculul venitului net.

Alte referate despre: consideratii pragmatice privind impozitul pe salarii, consideratii teoretice si pragmatice privind impozitul pe salar, consideratii teoretice si pragmatice privind impozitul fiscal
Referate afisate : 15
Medie note: 7.87 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles