Metode de sterilizare

Sterilizarea

Sterilizarea.Se poate vorbi despre sterilizare cand barbatul sau femeia sufera o interventie chirurgicala ce impiedica aparitia unei sarcini.Daca sunteti siguri ca nu va doriti copii,sau mai multi copii,sterilizarea este o alegere foarte buna.Sterilizarea

Nivel: Liceu
Dimensiune: 14kb
Downloads: 12
Materia: Medicina

Avortul terapeutic

Triplul test este o metodă de screening ne-invazivă pentru făt, pentru trei markeri din serul matern (alfa-fetoproteina, estriolul neconjugat şi gonadotrofina corionică). Necesită recoltarea unei cantităţi minime de sânge venos de la mamă. Se efectuează în scopul detectării unor anomalii fetale ca: defectele de tub neural, sindromul Down (trisomia 21), sindromul Eduards (trisomia 18). Este indicat la gravidele în vârstă de peste 35 ani, fiindcă riscul de a naşte un făt cu anomalii genetice creşte exponenţial după această vârstă (de ex. în cazul sindromului Down, de la 0,26% la 35 ani până la 9,09% la 49 ani), şi la gravidele care au născut anterior un copil cu anomalii cromozomiale.

Alte referate despre: avort terapeutic, avortul terapeutic, ce este avortul terapeutic

Anatomie - test de verificare

Protoneuronii căii gustative se află în ganglionii anexaţi perechilor de nervi cranieni:
VI, VIII, IX
VII, IX, X
V, VII, IX
IX, X, XII
VII, X, XI

Alte referate despre: anatomie - test de verificare, anatomie teste, test de verificare

Anatomia sistemului respirator

200 m pătraţi. Astfel, sângele şi aerul se găsesc în contactpe o mare suprafaţă. Ele sunt separate doar de pereţii foarte subţiri ai alveolelor şi ai capilarelor.
Fiziologia sistemului respirator
Funcţionarea sistemului respirator, prin care se asigură respiraţia, cuprinde, în principal, respiraţia pulmonară şi respiraţia celulară.
Respiraţia pulmonară
Această etapă a respiraţiei cuprinde două faze: pătrunderea aerului în plămâni (inspiraţia); eliminarea aerului din plămâni (expiraţia), care durează mai mult decât inspiraţia.
Un om adult aflat în repaus execută 16 mişcări respiratorii pe minut (ritmul respirator). Acest ritm este mai mare la femeie; el creşte în timpul activităţii musculare, al exerciţiilor fizice etc.
Respiraţiile normale sunt acte reflexe involuntare.
Plămânii, neavând muşchi, urmează pasiv mişcările cutiei toracice. În timpul inspiraţiei, ...

Alte referate despre: anatomia sistemului respirator, anatomia sistemului respirator la om, anatomia aparatului respirator

Analiza sistemului informatic in cadrul spitalului de obstretica si ginecologie Rm. Valcea

Spitalul este o unitate sanitara cu paturi, de utilitate publica, cu personalitate juridica, care furnizeaza servicii medicale, acesta participa la asigurarea starii de sanatate a populatiei. Este condus de un manager, persoana fizica sau juridica.Spitalul Obstetrica Ginecologie este maternitate de nivel 2 judetean. Pe langa acestea, structura spitalulul include: Camera de garda, Bloc Operator, Sterilizare, Farmacie, Cabinet planificare familiala.

Alte referate despre: analiza sistemelor informatice, analiza sistemului informatic, analiza sistem informatic

Tehnici de nursing

Scop : hidratarea si mineralizarea organismului; administrarea medicamentelor la care se urmareste un efect prelungit; depurativ - diluand si favorizand excretia din organism a produsilor toxici: completarea proteinelor sau altor componente sangvine, alimentatie pe cale parenterala.

Alte referate despre: tehnici de nursing, tehnici de nursing si investigatii, tehnici de nursing legate de planurile de ingrijire

Alcatuirea corpului uman

II ENDODERM
1. sistemul digestiv( tub digestive si glande annexe: ficat, pancreas)
2. sistem resprator
3. tiroida, paratiroidele, timusul
4. amigdalele

Alte referate despre: alcatuirea corpului uman, alcatuirea corpului uman referat, din ce este alcatuit corpul uman

Igiena habitatului uman

Sterilizarea materialelor si instrumentelor refolosibile se face tinand cont de mai multi factori:felul materialului de sterilizat.mijloacele de care dispune spitalul.necesitatea in timp(cand avem nevoie de materialul sterilizat,cat timp trebuie stocat) Spalarea chirurgicala a mainilor are ca obiective distrugerea florei microbiene tranzitorii si reducerea florei microbiene rezidente. Ea se realizeaza cu apa sterila, sapun antiseptic lichid, perii sterile si substante antiseptice.Clasic, se fac trei spalari succesive cu sapun steril si perii sterile cate 5 minute pentru fiecare perie.

Alte referate despre: igiena habitatului uman, mediu si sanatate referat despre igiena habitatului uman, referat igiena habitatului uman

Importanta industriei agroalimentare

Berea se imbuteliaza in sticle, butoaie si PET-uri. Sticlele si butoaiele ce sunt refolosibile se spala in prealabil. Umplerea sticlelor se face dupa principiul izobarometric cu masini automate de imbuteliat iar dupa umplere inchiderea se face cu capsule metalice prevazute cu rondele din plastic pentru etansare. Etichetarea se face automat . Sticlele se aseaza in ambalaje de plastic (navete ) si sunt depozitate. Livrarea se face insotita de certificat de calitate.

APRECIEREA SENZORIALA
1.Dupa culoare berile sunt : de culoare deschisa ( blonda ) ;
-de culoare inchisa ( bruna ) cu nuante diferite in cadru fiecarui tip.

Alte referate despre: importanta industriei chimice, importanta industriei alimentare, importanta industriei chimice in economia mondiala

Ereditatea

După lungimea şi dispoziţia braţelor distingem trei feluri de cromozomi:
-cromozomi metacentrici, care au braţele egale (centromerul este la mijlocul cromozo-mului);

Alte referate despre: legile mendeliene ale ereditatii, influenta mediului asupra ereditatii, ereditatea

Procesul tehnologic de obtinere a compotului asortat

Pentru termosterilizarea produselor înainte de ambalare se folosesc schimbǎtoare de cǎldura de tip tubular sau cu placi . În prezent cea mai mare rǎspîndire o au schimbǎtoarele de caldurǎ cu placi, care au avantajul unui schimb termic foarte bun , tratarea ultrarapida a produsului in strat subţire, ceea ce asigura menţinerea calitaţii, au dimensiuni de gabarit redus, posibilitaţi de control riguros al tratamentului termic, gamǎ de tratare termica in domenii largi (60-150°C), Permit recuperarea cǎldurii in proporţie de 80-90% şi metode de curǎţire şі întreţіnere uşoară.

Alte referate despre: procesul tehnologic de obtinere a compotului de caise, procesul tehnologic de obtinere a compotului de struguri, procesul tehnologic de obtinere a compotului de visine

Tehnologia laptelui

Concentrarea laptelui se realizeaza cel mai bine in concentratoare cu placi sau concentratoare tubulare daca se utilizeaza in sisteme de concentrare cu efect multiplu pentru a scadea consumul de abur/apa evaporata (la un concentrator simplu consumul de abur este de circa 1,2 kg abur/kg apa evaporata).Temperatura minima de concentrare trebuie sa fie mai mare de 450C, diferenta de temperatura intre doua corpuri de evaporare fiind de 5 - 7,50C. Pentru o temperatura de fierbere de circa 700C si , presiunea absoluta din sistem trebuie sa fie de circa 230 mmHg.

Alte referate despre: tehnologia laptelui, tehnologia laptelui praf, tehnologia laptelui concentrat cu zahar

Influenta factorului extrinsec - centrifugare

Influenta factorului extrinsec - filtrare
Filtrarea este folosita in productie pentru separarea celulelor microbiene si indepartarea acestor celule din produsele alimentare lichide in scopul cresterii duratei de pastrare a acestor produse.

Alte referate despre: influenta factorilor extrinseci asupra microorganismelor, influenta factorilor extrinseci, influenta factorilor de mediu asupra sanatati omului

Hepatita cu virus C

Din 1991, odata cu introducerea screening-ului pentru anticorpii HCV (analiza atenta a sangelui si produselor de sange pentru depistarea HCV) si cu imbunatatirea testelor la mijocul anului 1992, transmiterea hepatitei C prin transfuzii a fost stopata. In prezent, consumul de droguri intravenoase este cel mai comun factor de risc pentru contactarea infectiei. Cu toate acestea, multi pacienti dobandesc hepatita C fara o expunere la sange infectat cunoscuta sau fara a consuma droguri intravenoase.

Alte referate despre: ciroza hepatica cu virus hepatic activ, hepatitele cu virus b csid referate, hepatita cu virus b

Actiunea mutagena a radiatiei UV asupra organismelor vii

Schimbarile indirecte cauzate de radiatiile UVB (cum ar fi schimbari in forma plantelor, in modul in care nutrientii sunt distribuiti in interiorul plantelor, in diferite faze de dezvoltare sau in metabolismul secundar) pot fi la fel de importante sau chiar mai importante decat efectele negative directe ale radiatiilor UVB. Aceste modificari pot avea implicatii importante in pastrarea echilibrului sistemului ecologic.

Alte referate despre: actiunea radiatiilor nucleare asupra organismelor vii, referat actiunea radiatiilor nucleare asupra organismelor vii, actiunea radiatiei nucleare asupra organismelor vii

Mierea de Albine

Receptia mierii de albine se face de obicei organoleptic,pe loc,iar in caz de dubii asupra calitatii si continutului,se completeaza analiza fizico-chimica la un laborator specializat.Proprietatile organoleptice sunt specifice fiecarui sort de miere de albine.

Alte referate despre: mierea de albine, mierea de albine referat, referat mierea de albine

Combaterea biologica a insectelor daunatoare la porumb

Combaterea biologica a sfredelitorului prin aplicarea tratamentelor cu biopreparate pe baza de Bacillus Ahuringiemsis in concentratie de 0,1 – 0,2 % reduc densitatea populatiilor cu pana la 50 %. Dintre produsele din aceasta categorie cele mai recomandate sunt : Dipel in doze de 5 kg la ha, Thuringin si Bactospaine. Se recomanda un complex de masuri printre care aplicarea de Diazinol granulat 2 – 3 kg s.a./ha are un rol hotarator. Insecta poate fi combatuta si prin lansarea de paraziti (Trichogramma evanescens). Lansarea de 30.000 – 50.000 de indivizi la ha in 2 reprize asigura o eficacitate de 50 – 60 % si un spor insemnat de productie.

Alte referate despre: combaterea chimica a insectelor daunatoare la porumb, combaterea biologica a insectelor daunatoare, combaterea chimica a insectelor daunatoare

Proiect statistica HIV/SIDA

Prevenirea este metoda cea mai eficienta de oprire a raspandirii virusului HI. Acesta presupune folosirea prezervativelor, seringilor si acelor de seringa sterile, a sangelui transfuzat sau prelucrat de la donatori de sange anterior testati. Nu trebuie neglijat nici riscul schimbului permanent al partenerilor sexuali, a consumului de droguri, prevenirea transmiterii aici facandu-se cel mai eficient prin renuntarea la asemenea practici sau consumului de droguri injectabile. In cazul unei expuneri accidentale se recomanda trecerea imediata la profilaxia postexpunere.

Alte referate despre: statistici hiv sida, hiv sida referat, referat hiv sida

Optimizarea controlului pe flux tehnologic in procesul de obtinere lapte praf instant

In timpul procesului de uscare se urmareste ca proprietatile initiale ale laptelui sa sufere cat mai putine moficari obtinandu-se un produs capabil sa se dizolve in apa, usor si complet avand caracteristici asemanatoare laptelui din care a provenit. In afara de utilizarea sub forma de lapte reconstituit, laptele praf a devenit un produs alimentar important cu valoare nutritiva ridicata si cu gama larga de folosire.

Alte referate despre: fluxul tehnologic al procesului de purificare a apei, controlul de flux tehnologic referat, control al fluxului tehnologic referat
Referate afisate : 19
Medie note: 7.99 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles