Metode si tehnici de evaluare in invatamantul prescolar

Metode si tehnici de evaluare

De priceperea utilizarii resurselor si de capacitatea de conducere a procesului de invatamant (deci, de strategia didactica) depind, in ultima instanta, performantele scolare obtinute de elevi.Problema se pune asemanator si in cazul evaluarii, o componenta principala a procesului de invatamant, alaturi de predare si invatare, deoarece atat profesorul, la nivelul clasei, cat si directorul, la nivelul scolii, sunt datori sa-si stabileasca din timp cand si cum vor verifica daca se afla pe drumul cel bun, la capatul caruia obiectivele stabilite vor fi atinse si aceasta nu oricum, ci cu cheltuieli materiale, financiare, de timp si umane cat mai reduse.

Asadar, a stabili o strategie de evaluare in invatamant echivaleaza cu a fixa cand evaluezi, sub ce forma, cu ce metode si mijloace, cum valorifici informatiile obtinute etc. Desigur, in final, in functie de concluziile desprinse, elevul isi va modifica strategia de invatare, profesorul pe cea de predare iar directorul strategia manageriala.
Strategia ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 45kb
Downloads: 14
Materia: Romana

Pedagogie

Teoria şi metodologia curriculumului – are ca obiect de studiu specific: proiectarea, realizarea şi dezvoltarea activităţilor de educaţie şi instruire organizate la nivelul sistemului şi al procesului de învăţământ;Teoria şi metodologia cercetării pedagogice – are ca obiect de studiu specific: evidenţierea fundamentelor epistemologice ale domeniului şi a strategiilor de inovare necesare la nivelul activităţilor organizate la nivelul sistemului şi al procesului de învăţământ.

Alte referate despre: un pedagog de scoala noua rezumat, un pedagog de scoala noua, pedagogie

Metode de evaluare scolara

Referat despre Metode de evaluare scolara
Fiecare categorie de metode de evaluare prezintă atât avantaje, cât şi limite, astfel încât nici una dintre ele nu trebuie utilizată exclusiv, deoarece, în acest caz, aprecierea rezultatelor obţinute de elevi ar fi afectată. Utilizarea metodelor de evaluare trebuie să se fundamenteze pe o serie de premise precum:

Alte referate despre: evaluarea scolara, metode de evaluare scolara, evaluare scolara

Evaluarea randamentului scolar

Din analiza relatiilor dintre evaluarea rezultatelor scolare si
procesul de instruire se desprind functiile evaluarii. Aceste functii
privesc sarcinile, obiectivele, rolul si destinatia evaluarii.

Alte referate despre: evaluarea randamentului scolar, evaluarea randamentului scolar referat, evaluarea randamentului scolar la matematica

Abordari, metode si tehnici de evaluare a proprietatilor imobiliare

Costurile unitare sunt exprimate la suprafata desfasurata construita sau volum total construit. De exemplu: O cladire de 1000 mp arie a costat 60000 lei (RON), adica 60 lei/mp. O constructie evaluata similara are 1200 mp. Valoarea este de 1200 mp x 60 lei/mp = 72000 lei considerata noua.

Alte referate despre: evaluarea unei proprietati imobiliare, 34 evaluarea unei proprietati imobiliare, raport de evaluare a proprietatilor imobiliare

Evaluarea procesului de invatamant

Implicarea evaluarii intr-un sistem complex de decizii importante la nivel de politica a educatiei permite sesizarea unui set de functii de o mai mare diversitate:
a) functia de evidentiere a eficacitatii sistemului de invatamant-“concretizata in nivelul de pregatire al elevilor pe parcursul studiilor si in nivel de competenta la iesirea din sistem si intrarea in viata activa”;
b) functia de control care “face comparabile rezultatele obtinute de scoli de acelasi grad si tip prin instruirea examinarilor nationale”;
c) functia de certificare a nivelului de pregatire al absolventilor unui ciclu de invatamant, care sustine luarea unor decizii optime ”de ameliorare a curricumului si a proceselor de instruire care le sunt propii”

Alte referate despre: evaluarea procesului de invatamant, evaluarea procesului de invatamant referat, referat evaluarea procesului de invatamant

Metode si procedee evaluativ - stimulative

Pentru a-şi putea îndeplini rolul care i-a fost dat ,evaluarea are nevoie de strategii şi metode ,care puse în aplicare duc la o mai bună aplicabilitate a procesului de evaluare şi în acelaşi timp uşurează munca evaluatorului.

Alte referate despre: metode si procedee evaluativ stimulative, metode evaluativ-stimulative, metode si procedee evaluativ-stimulative

Tehnici de comunicare

Client: mda, sună destul de interesant.
Vânzător: aş putea adăuga ceva la program pentru a fi şi mai interesantă întâlnirea noastră (solicitare acord)?

Alte referate despre: tehnici de comunicare, tehnici de comunicare referat, tehnici de comunicare in turism

Tehnica alcatuirii meniurilor

Ciorba este un preparat care reprezintă în unele regiuni elementul esenţial în componentele de meniuri pentru masa de prânz. În tradiţia culinară românească aceasta se obţine prin acrirea supei cu borş, zeamă de lămâie, zeamă de varză murată, zeamă de corcoduşe acre, oţet, etc.

Alte referate despre: tehnica alcatuirii meniurilor, tehnica alcatuiri meniurilor, tehnica alcatuirii meniurilor istoric

Tehnici de pastrare a capsunilor

Recoltarea se efectueaza in echipa de trei , patru persoane sau individual , fructele asezandu-se direct in ambalajele de recoltare.
In primul caz pe fiecare rand de capsuni lucreaza o singura persoana care recolteaza toate capsunile ajunse la maturitate.Fructele se recolteaza cu caliciul si peduncul prin desprinderea pedunculului de la locul de insertie sau pri ruperea acestuia la o lungime de 1-2 cm.Capsunile se aseaza in cosulete separate pe calibre.

Alte referate despre: tehnici in pastrarea calitatii laptelui, tehnici de pastrare a fructelor, tehnici de pastrare ale alimentelor

Tehnici de conservare a carnii prin frig

1.2.1Refrigerarea
Este procedeul prin care produsul alimentar este racit pan in jurul punctului sau de inghet si pastrat la aceasta temperatura o perioada determinata.Unele produse nu suporta refrigerarea pana in apropierea punctului lor de inghet, deoarece inregistreaza vatamari produse de frig. Asa de exemplu, tomatele nu pot fi tinute la temperaturi mai mici de 8oC, iar castravetii sub 12oC, fara a se produce daune fiziologice si calitative. De aceea, temperaturile de refrigerare au o scara larga de variabilitate si anume din apropierea punctului de inghet pana la 15oC. Totusi, in vorbirea curentaare sunt urmatoarele:

Alte referate despre: tehnici de conservare a carnii, tehnici de conservare a vinetelor prin frig, tehnici de conservare a carni

Canepa - Cannabis sativa o importanta planta tehnica

Canepa - Cannabis sativa o importanta planta tehnica - Conţinutul de fibre în tulpini este influenţat de soi, condiţiile tehnologice şi pedoclimatice. Fibrele au o serie de însuşiri deosebit de valoroase la rezistenţă (la tracţiune, torsiune, frecare, putrezire), extensibilitate (elastică şi plastică), capacitate de filare, lungime mai mare decât fibrele de sisal, iută, manilă sau bumbac, care le fac utilizabile într-o serie de domenii: în industria textilă, în industria manufacturieră, în industria automobilelor.

Alte referate despre: canepa o importanta planta tehnica, canepa cannabis sativa, canepa-cannabis sativa

Mijloace, instrumente si tehnici de plata utilizate in tranzactiile economice internationale

Mijloace, instrumente si tehnici de plata utilizate in tranzactiile economice internationale
În practica economicã actualã , în afacerile economice internaţionale sunt utilizate o serie de mijloace , instrumente şi tehnici de platã menite sã acorde partenerilor de afaceri garanţiile mai sus-menţionate , în funcţie de gradul de cunoaştere şi încredere existent între aceştia .
În principiu se poate spune cã : "în condiţii la în care renumele importatorului este mai solid cu atât exportatorul va avea nevoie de mai puţine garanţii înainte de a livra mãrfurile".

Alte referate despre: mijloace instrumente si tehnici de plata utilizate in, mijloace instrumente si tehnici de plata, instrumentele de plata utilizate in afaceri economice internationale

Tehnici si metode de a crea o reclama

Aici două lucruri devin foarte importante: cine va citi reclama (audienţa revistelor, ziarelor, emisiunilor radio-TV) şi cât costă, astfel încât să ne încadrăm în bugetul de reclamă.

Alte referate despre: tehnici si metode de a crea o reclama, referat tehnici si metode de a crea o reclama, tehnici de a crea o reclama

Notiuni generale de desen tehnic

Desenul tehnic este reprezentarea grafica plana cu ajutorul unor reguli conventionale stabilite in scopul determinarii si reprezentarii unor obiecte, suprafete etc., a exprimarii si transmiterii conceptiilor tehnice privind structura, functionarea, estetica si realizarea acestora.(Dezvoltarea industriei, a tehnicii a condus la formarea unui limbaj unic de exprimare la nivel international, care sa realizeze legatura intre conceptie si executie - proiecte comune intertari - Soimul IAR93).In forma sa clasica, traditionala, desenul tehnic este un limbaj grafic de comunicare, care inglobeaza un ansamblu de metode pentru reprezentarea grafica plana a obiectelor, si care se bazeaza pe reguli si conventii standardizate.

Alte referate despre: desen tehnic, geometrie descriptiva si desen tehnic, referat desen tehnic

Tehnici de negociere si comunicare

Un exemplu simplu de transformare a obiectului poate fi: chiriasul si proprietarul, pe baza informatiilor pe care le-au dobandit, convin sa discute varianta ca firma sa cumpere o parte a spatiului. Tehnici de tratare a elementelor de negociere .Deoarece apar mai multe elemente de negociere, negociatorii opteaza pentru tehnici diferite de prezentare a lor. Abordarea orizontala (pachet) presupune ca negociatorul sa formuleze oferta pentru toate elementele in discutie. De la acest punct de pornire, negocierea va evolua prin dezbateri in mai multe runde, in fiecare dintre acestea putandu- se ajunge la acord asupra unui numar de subiecte. In final, se ajunge la acord, atunci cand diferentele de pozitie de la toate elementele sunt acoperite.

Alte referate despre: tehnici de negociere si comunicare, tehnici de negociere si comunicare referat, tehnica de negocieri si comunicare in afaceri

Prezentarea tehnicii backtraking

2.1.2) nu s-a ajuns la solutie ,caz in care se reia algoritmul considerand generate elementele x1,x2,x3…xk+1 si se cauta un prim element xk+2  Ak+2

Alte referate despre: tehnica backtraking, tehnica backtraking referat, prezentarea tehnicii backtraking
Referate afisate : 17
Medie note: 8.54 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK