Microprocesoare pentium

Microprocesoare Pentium IV

•Streaming SIMD Extensions2 (SSE2) – extind capabilităţile MMX şi SSE de la generaţiile anterioare de procesoare cu 144 de noi instrucţiuni (SSE2) care pot opera cu pachete de date de 128 biţi, numere întregi sau în virgulă mobilă cu dublă precizie. Aceste noi instrucţiuni reduc timpul necesar executării programelor optimizate pentru ele.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 3975
Materia: Informatica

Microprocesoare

Acest microprocesor marchează a treia eră, majoră, în calculul personal, punînd la dispoziţie o putere de calcul deosebită, viteză spo¬rită, precum şi posibilităţi de programare care deschid perspective noi software-ului de bază şi de aplicaţie. 386 este cel mai inovativ microprocesor dezvoltat pînă acum şi fără îndoială,, va fi pentru mult timp cel mai vîndut microprocesor.

Fiind un microprocesor pe 32 de biţi puternic şi flexibil, aplicaţiile sale vor fi mult mai extinse, programele existente putînd fi rulate mai rapid şi mai eficient. Programatorii vor fi mult mai liberi de constrîngeri hardware, dezvoltând programe MS DOS precum şi noi programe care beneficiază de lucrul pe 32 de biţi în cadrul noilor sisteme de operare, mult mai eficiente.

Cum cunoscutul principiu al "ontogenezei care repetă filogeneza" se respectă şi în domeniul calculatoarelor personale, tehnologia existentă a permis im¬plantarea conceptelor de prelucrare paralelă, ...

Alte referate despre: microprocesoare, microprocesoare referat, referat microprocesoare

Microprocesoare

Lucrarea subliniază faptul că orientarea achiziţiilor trebuie să se facă raţional, criteriul preţ / performanţă trebuind să caracterizeze politica de cumpărare în raport cu fiecare aplicaţie. Există domenii în care o soluţie ieftină (PC XT/AT) poate da deplină satisfacţie. De remarcat însă că o strategie pe termen lung indică PC 386 ca o soluţie recomandabilă, mai ales sub aspectul dezvoltărilor ulterioare, potenţiale. Este ştiut că performanţele calculatoarelor personale depind de arhitectura şi soluţiile adoptate de fiecare constructor.

Lucrarea face o analiză a principalelor arhitecturi adoptate, a managementului de memorie, a modului de organizare a magistralelor de date, a diverselor soluţii de conectare a memoriilor externe şi a perifericelor în cadrul unor sisteme 386 puternice cum ar fi IBM PS2/80, COMPAQ DeskPro 386/25, SUN 386i...
80386 oferă o soluţie hardware eficientă pentru multiprogramare şi un mod 8086 virtual prin care calculatorul ...

Alte referate despre: tipuri de microprocesoare, microprocesoarele, sisteme cu microprocesoare

Sisteme cu microprocesoare

Pentru a realiza un calculator avem nevoie de un microprocessor Z80 pentru a realize operatiile aritmetice dar si pentru a controla celelalte circuite. Pentru interfata cu utilizatorul foolosim o tastauta 3 linii si 5 coloane si un afisaj cu 10 digiti. Legatura dintre acestea si microprocesorul Z80 se face prin intermediul a doua circuite Z80 PIO. Pentru a asigura o frecventa de 8MHz pentru functionarea procesorului in circuit este introdus si un oscillator cu cuart. De asemnea este necesar si un circuit Z80 CTC care sa trimita intreruperi la microprocesor cu o anumita frecventa pentru a putea apela rutina de afisare. Instructiunile for fi preluate dintro memorie de ROM de 32k x 8 iar datele for fi stocate intr-o memorie RAM 32k x 8.

Alte referate despre: referat mecanica sisteme mecatronice microprocesoare, sisteme cu microprocesoare argument, proiect final automatica sisteme cu microprocesoare

Windows NT

Caracteristicile noilor sisteme Windows NT Server 5.0 si respectiv Windows NT Workstation 5.0 . Performantele Windows NT cresc , dar cresc si resursele necesare . Windows NT Serverare nevoie la instalare de 64 MB de memorie (se recomanda 128 MB), de 500 MB liberi pe un hard disc de cel putin 2 GB si de un procesor Pentium la 166 de MHz sau mai mult ; Windows NT Workstation 5.0 cere la instalare Concepte innoite si performante imbunatatite – acestea sunt 32 MB de memorie si aproape 500 MB liberi pe hard disc.

Alte referate despre: windows xp, windows, sistemul de operare windows

Instalarea - formate fizice - tehnologii de incapsulare ale memoriilor

2. Introduceţi modulele. Instalaţi fiecare SIMM respectând orientarea scobiturii de pe una dintre margini şi introducându-l oblic în slot (la aproximativ 45 grade). Apoi apăsaţi-l ferm şi rotiţi-l spre verticală până când se fixează pe poziţia normală. Nu abuzaţi de forţă; dacă modulul nu intră, încercaţi din nou. Repetaţi pasul pănâ când aţi introdus toate SIMM-urile. In cazul DIMM-urilor, lucrurile sunt mai simple: acestea trebuie introduse în slot vertical. Cele două crestături caracteristice DIMM-urilor nu vă permit instalarea greşită.

Alte referate despre: instalatii de electronica tehnologica download referat, instalatii de electronica tehnologica, instalati si echipamente tehnologice

Pipeline

Mai există o grămadă de probleme pe care le-am trecut cu vederea, dar care devin evidente de îndată ce ne aplecăm puţin asupra construcţiei.
Prima problemă care poate apărea provine din faptul că una dintre aserţiunile mele de mai sus poate fi falsă; anume aceasta: "cînd folosea unul dintre stagii, celelalte erau inutile".

Alte referate despre: pipeline, procesor cu pipeline, structura de tip pipeline

Cip-uri

Sărbătorind cea de-a douăzecişicincea aniversare a microprocesorului, să nu uităm că aceste calculatoare procesează doar date: cunoaşterea este altceva. Direcţia de finanţe poate rula duzini de modele financiare pe calculator, tot oamenii vor decide dacă dobânzile vor creşte sau scădea. La fel, ani de cercetare în inteligenţa artificială au produs algoritmi care se pot adapta în situaţii bine definite, dar numai oamenii au abilitatea de-a înţelege şi glumi.
Voi prezenta în continuare câteva din marile schimbări provocate de microprocesoare în lumea noastră.

Alte referate despre: cip-uri, cip-urile, cip - urile

Memorii Ram

FPM DRAM (Fast Page Mode DRAM), EDO DRAM (Extended Data Out DRAM), BEDO RAM (Burst EDO DRAM), RDRAM (Rambus DRAM), in prezent impunandu-se SDRAM (Synchronous DRAM), cu variantele DDR SDRAM (Double Data Rate SDRAM) si DDR2 SDRAM. De asemenea, pentru placile grafice au fost concepute mai multe tipuri de memorie, printre care VRAM (Video RAM), WRAM (Windows RAM), SGRAM (Synchronous Graphics RAM) si GDDR3, ele fiind variante de DRAM (primele doua), SDRAM si respectiv DDR2 SDRAM, optimizate pentru a fi folosite ca memorie video.

Alte referate despre: memoria ram, memoria ram referat, memoria ram si rom

Introducere in Delphi

•Close - inchide proiectul curent si toate fisierele asociate •Close All - inchide toate fisierele deschise
•Use Unit - adauga unit-ul selectat la clauza uses a modulului activ •Print - tipareste fisierul curent
•Exit - inchide proiectul si paraseste mediul Delphi
Meniul Edit

Alte referate despre: introducere in delphi, borland delphi introducere, introducere in borland delphi

Sisteme cu microprocesoare - proiect

Microprocesoarele nu sunt altceva decât unităţi centrale de calculator (CPU – Central Processing Unit) încorporate într-o singură capsulă de circuit integrat.Ele vor citi instrucţiunile unui program dintr-un bloc de memorie, le vor decodifica şi vor executa comenzile formulate în însuşi codul instrucţiunii.

Alte referate despre: subiecte examen sisteme cu microprocesoare, reprezentarea datelor in sisteme cu microprocesoare, sisteme cu microprocesoar

Microprocesoarele

In anii care urmează, cele mai multe inovaţii vor fi legate de exploatarea posibilităţilor pe care le oferă acest microprocesor. Cu toate că, în prezent calculatoarele personale realizate pe baza microprocesorului INTEL 80386 nu oferă, în mare, decît ceva mai multă viteză, performanţe deosebite sînt aşteptate pe măsura dezvoltării software-ului ce exploatează caracterristicile noi ale acestui microprocesor. Această lucrare nu îşi propune să prezinte în detaliu structura lui 386. Ea vrea să ofere o imagine adecvată a pieţei de calculatoare personale actuală, ajutîndu-1 pe managerul de astăzi să ia o decizie corectă într-o politică de achiziţie de PC pe termen lung.

Alte referate despre: microprocesoare si microcontrolere, proiect microprocesoare, firme producatoare de microprocesoare

Microcontrolere

Într-o altă companie americană Motorola, şi-au dat seama repede ce se întâmpla, aşa că au lansat pe piaţă un microprocesor de 8 biţi 6800. Constructor şef era Chuck Peddle şi pe lângă microprocesorul propriu-zis, Motorola a fost prima companie care să facă alte periferice ca 6820 şi 6850. La acel timp multe companii au recunoscut marea importanţă a microprocesoarelor şi au început propriile lor dezvoltări. Chuck Peddle părăseşte Motorola pentru a se muta la MOS Technology şi continuă să lucreze intensiv la dezvoltarea microprocesoarelor.

Alte referate despre: microcontrolere, microcontrolere referat, referat microcontrolere

Microprocesoare

Folosea un sistem complex de predictie a ramurii de executie (branch prediction) si executie speculativa (speculative execution) - in momentul in care executia programului ajungea la o bifurcatie ramura corecta nu era stiuta pana in momentul in care se executa instructiunea conditionala; pentru ca procesorul sa nu astepte pana in acea clipa, se alegea una din cele doua ramuri si se incepea executia instructiunilor respective; daca se dovedea ca ramura aleasa a fost cea corecta aceasta insemna un castig important de viteza. Acest microprocesor transforma instructiunile x86 in microoperatii care erau mult mai mici si mai rapide.

Alte referate despre: exemple de microprocesoare, microprocesoare intel, referate microprocesoare

Microprocesoare

Cum cunoscutul principiu al "ontogenezei care repetă filogeneza" se respectă şi în domeniul calculatoarelor personale, tehnologia existentă a permis im¬plantarea conceptelor de prelucrare paralelă, interleaving, page mode, cache, maşină virtuală, proprii pînă acum sistemelor medii şi mini în cadrul calculatoarelor personale. 386 conţine el însuşi în arhitectură, o mulţime din conceptele enunţate şi permite de asemenea, implan¬tarea la nivelul resurselor unui calculator personal, a acestor concepte "noi".

Alte referate despre: evolutia microprocesoarelor, microprocesoare ro, referat despre microprocesoare

Tipologia cumparatorilor

De vreme ce producerea capitalului social cere de obicei angajamente financiare majore, in mod obisnuit aceste decizii implica multi oameni, inclusiv executivele corporatiei la nivelul cel mai inalt. Serviciul si suportul sunt adesea in egala masura consideratii importante pentru ca echipamentul va fi folosit o lunga perioada de timp.

Alte referate despre: tipologia deciziilor de cumparare, tipologii personologice in productie vanzare si cumparare, anatomia si tipologia deciziilor de cumparare
Referate afisate : 16
Medie note: 8.63 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles