Microsoft windows wikipedia

Microsoft Windows

In anul 1981, IBM a lansat Personal Computer (PC), un standard care urma sa fie copiat de toti producatorii de calculatoare. IBM a contactat Microsoft pentru sistemul de operare pe care urma sa il ruleze PC-ul. Acesta a fost MS-DOS (Microsoft Disk Operating System). PC-ul a fost un succes, dar era foarte greu de folosit.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 48kb
Downloads: 13
Materia: Informatica

Bill Gates-The wizzard of Microsoft

Atât de cunoscut şi totuşi câţi ştiu ce drum a parcurs Bill Gates până să ajungă magnatul de astăzi? Ştiaţi de pildă că Gates a fost în tinereţe hacker sau că a minţit pentru a obţine un job? Dacă nu citiţi mai departe.

La 28 octombrie 1955, cu puţin după ora 9 seara, se naşte William Henry Gates III. Provine dintr-o familie cu o bogată istorie în afaceri, politică şi servicii comunitare. Străbunicul său era legislator al statului, bunicul său a fost vicepreşedinte al unei bănci naţionale iar tatăl său avocat.

Alte referate despre: bill gates fondator microsoft, bill gates and microsoft referat, cand a inventat bill gates firma microsoft word

Windows NT

Windows NT a fost primul sistem de operare Windows care combina suportul pentru aplicatii de nivel inalt client/server cu aplicatii de interes personal cu productivitate ridicata.

Alte referate despre: windows xp, windows, sistemul de operare windows

Word

-poti sa modifici dimensiunile zonei albe care inconjoara textul in
documentul tau, sa maresti dimensiunea marginilor pentru a crea o zona
libera mai mare, sau sa micsorezi dimensiunea marginilor pentru cazul
in care doresti ca textul sa ocupe un spatiu cat mai mare.

Alte referate despre: word, despre word, microsoft word referat

Interfata Windows

Interfata Windows-ului poate fi schimbata de catre fiecare utilizator in parte dupa placerile acestuia. Aceasta personalizare poate fi facuta prin intermediul Themes-urilor, dar si prin accesarea directa a proprietatilor de afisare prin functia Display Properties din Control Panel. Aici se poate schimba tot look-ul Windows-ului, de exemplu background-ul, Icon-urile, personalizarea meniurilor si altele.

Alte referate despre: interfata windows, interfata windows xp, download interfata windows xp

Windows 7

Intr-un interviu cu revista Newsweek Bill Gates a afirmat ca urmatoarea versiune de Windows va indeplini mai bine dorintele utilizatorilor. Mai tarziu el a declarat ca Windows 7 se va concentra si pe imbunatatirea performantei. Astfel, Microsoft a folosit o serie intreaga de instrumente noi pentru masurarea performantei in mod continuu, pentru a detecta mai repede portiunile de cod din Windows 7 ineficiente sau insuficient performante.

Alte referate despre: sistemul de operare windows xp, sistemul de operare windows referat, windows xp vs windows vista

Application programming interface

- O interfata coerenta care consta din cateva clase sau cateva seturi de functii sau proceduri interconectate.
- Un singur punct de intrare, cum ar fi o metoda, o functie sau o procedura.
Doua Interfete API foarte cunoscute sunt Single UNIX Specification si Microsoft Windows API.
Interfete API sunt deseori incorporate in Software Development Kit (SDK) .

Alte referate despre: application programming interface, api application programming interface, ce inseamna application programming interface api

Microsoft project - management office

Aceste clase diferite de utilizatori pot avea diferite niveluri de acces la proiecte, opinii si alte date, obiecte personalizate, cum ar fi calendare, vederi, tabele, filtre, iar campurile sunt stocate intr-o intreprindere globala, care este impartasita de catre toti utilizatorii.Microsoft Project a fost a treia aplicatie Windows - aplicatie de baza si in termen de cativa ani de la introducerea sa a devenit dominant PC bazat pe software de management de proiect.

Alte referate despre: microsoft project, microsoft project primavera, project management

Microsoft PowerPoint

5. Bara de instrumente Standard – aceasta bara de instrumente contine butoanele pentru comenzi de administrare a fisierelor, editare si verificare ortografica
6. Bara de instrumente Formatting – aceasta bara de instrumente contine butoanele pentru formatarea textului
7. Marcajul de rezervare – dati click sau dublu click pe un marcaj de rezervare pentru a adauga un element la un diapozitiv
8. Butonul Normal View (vizualizare normala) – dati click pe acest buton pentru a comuta la vizualizarea normala

Alte referate despre: microsoft powerpoint referat, referat microsoft powerpoint, microsoft powerpoint

Aplicatii Windows

Color box: Cutia cu culori este reprezentata de un dreptunghi ce contine, pe 2 linii, 28 de culori – cele mai utilizate in desenele realizate in Paint. Insa, pentru o mai mare varietate, putem schimba nuanta in functie de preferinte cu un dublu-click pe culoarea respectiva. In urma acestei actiuni va aprea, pe ecran, o caseta de editare a culorilor (“Edit Colors”). Schimbarea se face cu ajutorul scarii gradate de culoare (alb→negru). Dupa stabilirea nuantei dorite, tot ce trebuie sa mai facem pentru a o putea utiliza este un simplu click pe “OK”.

Alte referate despre: aplicatii windows, aplicatii windows 95, referat aplicatii windows

Windows Millenium

Internet Explorer 5.5 a fost şi el inclus în Windows Millenium.
Microsoft a rupt legăturile cu trecutul şi-a eliminat DOS din Windows. Până şi familiarul Scandisk ce apărea după un reset accidental sau voit al calculatorului a fost înlocuit cu o versiune de Windows. În primul rând cunoscutele Autoexec. bat şi Config.

Alte referate despre: windows millenium, download windows millenium, instalare windows millenium

Windows vs MS-DOS

Windows vs MS-DOS - Realizatorii sistemelor de operare trebuie să ţină seama de evoluţia procesoarelor ce stau la baza calculatoarelor, astfel încât să se poată beneficia de avantajele pe care acestea le oferă.

Alte referate despre: asemanarea dintre windows si ms-dos, diferenta dintre windows si ms dos, windows vs ms dos

Caracteristicile sistemului de operare Windows XP Profesional

Encrypting File System (EFS). Serviciul Encrypting File System sau EFS permite criptarea directoarelor sau fisierelor, pentru a le proteja impotriva atacurilor externe. Acest serviciu, ce poate fi activat sau dezactivat din tab-ul de proprietati al directorului sau fisierului, in Windows Explorer sau prin comanda cipher, permite utilizatorului care foloseste calculatorul pe care sunt criptate fisierele sa le administreze precum fisiere obisnuite, insa blocheaza accesul, respectiv stergerea sau modificarea acestora, oricarui utilizator de pe alt calculator pe care key-ul privat de acces nu coincide cu cel public.

Alte referate despre: caracteristicile sistemului de operare windows xp profesional, caracteristicile sistemului de operare windows profesional, windows xp profesional

Lucrul cu imprimanta in Microsoft Word 97

Imprimarea unui număr de pagini - din meniul Fişier, se face clic pe Imprimare. Sub Interval de pagini, se specifică partea de document care se doreşte a se să imprima. Dacă faceţi clic pe Paginile, trebuie de asemenea să introduceţi numerele de pagină sau şirurile de pagini sau ambele. Se pot imprima pagini specificate, una sau mai multe secţiuni sau un număr de pagini care se întinde pe mai multe secţiuni. Se poate de asemenea selecta partea de document care se doreşte a se imprima. Se face clic pe Imprimare din meniul Fişier, şi apoi clic pe Selecţie.

Imprimarea mai multor copii odată - din meniul Fişier se face clic pe Imprimare, în caseta număr copii se introduce numărul de copii care se doresc a fi imprimate. Pentru a imprima o copie completă a documentului înainte de a fi imprimată prima pagină a următoarei copii, se marchează caseta de validare asamblare. Dacă se preferă imprimarea tuturor copiilor primei pagini şi apoi toate copiile ...

Alte referate despre: lucrare de diploma despre microsoft word, referat microsoft word, microsoft word

Sistemul de operare Windows

Lansarea sistemelor Windows 95/98 sau Windows NT pentru o sesiune de lucru a utilizatorului pe un sistem de calcul (utilizarea calculatorului pentru execuţia de programe în concordanţă cu scopurile urmărite de acesta: rezolvarea de probleme din diverse domenii, explorarea sistemului Internet sau cereri de E-Mail ), reclamă următoarele etape:

1.În cazul în care calculatorul sau staţia de lucru (workstation) nu este în funcţiune, se trece în stare de funcţionare prin butonul Power ;
2.Dacă pe sistemul de calcul este instalat Windows NT, se apasă simultan pe tastele ++ pentru a afişa o casetă de dialog care solicită numele de utilizator şi o parolă (password); Dacă se foloseşte Windows 95/98, caseta de diolog apare dacă aveţi calculatorul conectat la o reţea de calculatoare;

Alte referate despre: referat windows, windows 7, instalare windows 98

Sistemul de Operare Windows Vista

Vista Business
Vista Enterprise are in plus si software de virtualizare-Virtual PC Express si un modul criptografic ce va putea codifica informaţiile după hard-disk in timp real

Alte referate despre: windows vista, referat windows vista, windows vista referat

Programele de aplicatie Microsoft Office

3.1.3. Crearea unui document Word
La deschiderea aplicatiei Word se creeaza, automat, un document nou numit Document 1. Ceea ce se vede pe monitor arata ca o foaie de hartie alba. In cazul in care nu este nici un document deschis cea mai mare parte a monitorului, acolo unde in mod normal am vedea documentul este colorata cu gri.

Crearea unui document nou se face prin una din metodele urmatoare:
a) executand click pe butonul New (Nou) aflat in partea stanga pe bara de butoane. Acelasi rezultat se obtine si daca se apasa simultan tastele Ctr+N.
b) selectand comanda New... (Nou...) din meniul File (Fisier). Se va deschide o fereastra noua in care butonul Blank Document (Document necompletat) este selectat automat. Un click pe butonul OK determina deschiderea unui document nou.

Pentru a inchide un document Word se selecteaza din meniul File comanda Close (Inchidere; taste rapide Ctrl+F4) sau executati un click pe butonul Close aflat in partea dreapta sus a documentului.Daca ...

Alte referate despre: programele din pachetul microsoft office, aplicatia microsoft office word 2007, aplicatia microsoft office word 2002

Copyright Infringement and Napster

Napster is a combination of the features of existing programs: the instant-messaging system of Internet Relay Chat, the file-sharing functions of Microsoft Windows and the advanced searching and filtering capabilities of various search engines(Greenfield). Basically, it is a really cool little program that a person can download off of the internet for free. Install it on the nearest computer, go through the setup, log on to the internet, and type in someones favorite artist. When the artist or song name is entered into the search engine part of Napster, it searches the Napster server and files of other users online at that time for your artist or song.

Alte referate despre: copyright inhigement in the cd and dvd industry, happiness is the biggest achievement and wealth, and

Teoria ciclului de viata privind consumul si economisirea

cele destinate achiziţionării produselor alimentare sporesc într-o măsură mai mică (de pildă 10%) ceea ce înseamnă că-şi reduc ponderea în totalul cheltuielilor de consum;cheltuielile destinate cumpărării articolelor de îmbrăcăminte şi de încălţăminte cresc în aceeaşi proporţie cu venitul (cu 15%), deci îşi menţin ponderea anterioară;cheltuielile cu locuinţa cresc şi ele cu 15%;cheltuielile pentru asigurarea confortului şi pentru recreere cresc într-o măsură mai mare decât creşte venitul disponibil (cu 20%), sporindu-şi ponderea în total

Alte referate despre: teoria ciclului de viata privind consumul si economisirea 6ea1f html, teoria ciclului de viata privind cosumul si economisirea, teoria ciclului de viata
Referate afisate : 19
Medie note: 8.30 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles