Migratia populatiei din chisinau

Migratia populatiei - Norvegia

Norvegia.Speranţa medie de viaţă a crescut constant începând din 1830, ajungând în prezent la 78,7 ani, una din cele mai mari din lume.
La sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX, norvegienii au emigrat în număr mare, în special în Statele Unite ale Americii.

Acest val de emigraţie a ajuns la punctul culminant la mijlocul anilor 1860, când peste două treimi din creşterea demografică naturală, adică aproximativ 10-15% din populaţie, a părăsit ţara. Nivelul emigraţiei a rămas ridicat până la primul război mondial, iar acest fenomen nu a luat sfârşit decât în timpul crizei economice din anii 1930.

De la sfârşitul anilor `60, Norvegia cunoaşte la rândul ei un val de imigraţie, care a reprezentat circa 1% din populaţie în anii `70 şi la începutul anilor `80. Deoarece rata natalităţii a scăzut în rândul norvegienilor, procentul ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 1278
Materia: Geografie

Norvegia

Norvegia este o tara îngusta si lunga situata in nord-vestul continentului european. O treime din Norvegia (partea de nord) este situata deasupra Cercului Polar si este numita "Taramul Soarelui de la Miezul Nopţii". Pentru ca aceasta regiune este situata atât de in nord, in fiecare vara sunt perioade când soarele straluceste 24 de ore pe zi. Oslo , capitala Norvegiei si cel mai mare oraş, se afla in partea de sud a tarii. Majoritatea norvegienilor locuiesc in apropierea sau de-a lungul coastei. Vanturile încălzite de mare dau coastei ierni mult mai blânde decât cele din regiunile din nord, iar zăpada se topeşte mult mai repede aici.

Alte referate despre: capitala norvegiei, pozitia economico geografica a norvegiei, conditiile si resursele naturale norvegia si italia

Finlanda

Biblioteci şi muzee
Finlandezi sunt un popor ce iubesc cartea, deci bibliotecile şi muzeele fac parte, fără nici o îndoială, din cultura lor. Biblioteca din Helsinki(1 860) are aproximativ 2.1 milioane de volume. Biblioteca universităţii din Helsinki, cu circa 2.6 milioane de volume, serveşte ca bibliotecă naţională. Laolaltă, Finlanda are peste 1500 de biblioteci în toată ţara. De la Al Doilea Război Mondial, numărul muzeelor a crescut cu mai mult de 300. Muzeul naţional al Finlandei (1 893),în Helsinki, conţine colecţii comparative etnografice, finlandeze şi fino-ugrice, cât şi un departament arheologic. Alte muzee sunt: Mannerheimul, Municipal, Ateneul din Helsinki şi Muzeul de Artă din Turku

Alte referate despre: finlanda referat, referat finlanda, finlanda

Bomba demografica

Evolutia si migratia populatiei: continut, analiza istorica, tendinte viitoare. Migratia populatiei este o lege a evolutiei populatiei care poate fi pusa in evidenta numai pe baza unui studiu metodic pentru a evita orice generalizare sau aproximare subiectiva. Notiunea de migratie este foarte generala, care in lipsa unor definitii comune si a unor instrumente destul de precise, desi se beneficiaza de numeroase date ale statisticilor oficiale, nu este rezolvata in mod corect.

Alte referate despre: bomba demografica, bomba demografica 5pagini, bomba demografica-referat 5 pagini

Structura populatiei

Aceasta politica a avut succces in China insa in zonele rurale,unde este dificil de apicat si unde taranii doresc sa aiba urmasi care sa i ajute la batranete.In unele tari in curs de dezvoltare multi se opun programelor de control al natalitatii.Unii considera ideile occidentale o forma a neo-colonianismului.In America Latina romano-catolicii s au opus metodelor artificiale de control al natalitatii sau avortui din motive religioase.Multi musulmani prefera familiile mari ,iar multe societati africane vad in rata crescuta a natalitatii perpetuarea spiritelor stramosilor.

Alte referate despre: structura populatiei, structura populatiei romaniei, structura populatiei pe glob

Norvegia

Exploatari de minereu de fier, sulf, titan, cupru, molibden, argint;
exploatari forestiere (padurile ocupand 25,7% din supr. tarii).

Alte referate despre: agricultura norvegiei, pozitia economico-geografica a norvegiei, populatia norvegiei

Suedia

Clima este temperata, mai aspra în regiunile nordice, unde are
caracter continental, mai blânda în partea sudica unde influenta
marina este puternica.

Alte referate despre: minunata calatorie a lui nils holgersson prin suedia, suedia, referat suedia

Geografia populatiei

Logivitatea = durata medie de viata.
-> nivelul de trai.
-> conditiile de viata si de munca
-> gradul de dezvoltare a stiintelor medicale
-> asistenta mediacala.

Alte referate despre: doine populare, legende populare, dinamica populatiei

Miscarea naturala a populatiei

Utilizarea intregii populatii pentru exprimarea intensitatii divortialitatii nu se justifica suficient deoarece nu intreaga populatie poate participa, potential, la constituirea masei divorturilor. Ca urmare, se recomanda ca numarul divorturilor sa se coreleze cu efectivul populatiei casatorite, exprimand mai corect intensitatea fenomenului.

Alte referate despre: miscarea naturala a populatiei, miscarea naturala a populatiei in balti, evolutia numerica si miscarea naturala a populatiei

Probleme demografice ale judetului Maramures.Solutii de remediere

1.Cauze
Cauzele generale ale miscarilor migratorii sunt multiple. Ele sunt atribuite indeosebi proceselor de suprapopulare care au loc intr-o gama imensa de conditii asa-zise secundare, ce rezida din situatia economica, culturala, sanitara si psihologica.
Atunci cand cresterea naturala a populatiei nu este urmata de o crestere corespunzatoare a gradului de folosire a forte de munca, de o crestere a venitului, la nivel de tara sau regiune, atunci in mod direct, in mod obiectiv se produce o suprapopulare si, ca urmare, o miscare a populatiei dintr-un loc in altul.

Alte referate despre: probleme demografice ale judetului, problema demografica cauze efecte si solutii, marile probleme ale educatiei din romania si solutiile de remediere

Particularitatile baladei populare Toma Alimos

Acest gest sugerează respectul, precum şi armonia care s-a stabilit între codru şi haiduc. Răspunsului dat de codru îi urmează răspunsul armelor şi murgului: “armele din teci ieşea / Murguleţu-i râncheza”.

Ca modalităţi artistice remarcăm: epitetul (“vită mută”, “câmpia verde-ntinsă”), inversiunea (“închinar-aş”), anafora (“închinar-aş şi n-am cui / închinar-aş murgului”), personificarea codrului şi a murgului. La nivelul vocabularului se observă prezenţa arhaismelor (pentru plasarea acţiunii în timp) şi a diminutivelor pentru a da textului o aură lirică afectivă.

Alte referate despre: prezentarea generala a baladei populare toma alimos, momentele subiectului baladei populare toma alimos, definitie baladei populare toma alimos

Saracia populatiei de etnie rroma

Saracia populatiei de etnie rroma
Sărăcia poate fi privită din numeroase unghiuri, faţeta principală a acestui termen îşi are rădăcinile adânc înfipte în relaţiile bio-psiho-sociale ale individului.Din punct de vedere social, sărăcia o putem defini ca fiind acel fenomen în care individul sau grupul din care face parte (familia) nu are potenţa necesară atât intelectuală cât şi economică de a-şi satisface nevoile primare astfel situându-se pe o scară socială inferioară.

Alte referate despre: saracia populatiei de etnie rroma, saracia populatiei de etnie rroma referat, bibliografie referat saracia populatiei de etnie rroma

Credinte Populare

Pentru ca se crede ca ei reprezinta razbunarea solomonarilor, se numesc si “balauri”. De asemenea, pentru ca apar ca o masa imensa, se intalneste si denumirea de “nori grasi”.
Norii mai inalti sunt numiti “nori albi” si prevestesc vreme buna, seceta sau ninsoare. Daca sunt mai grosi, va veni grindina (caz in care se numesc “nori valcanosi”), iar daca sunt mai usori, vor aduce zapada. Norii cei mai inalti prevestesc vreme buna si se numesc “nori creti”, “nori marunti”, “norii mieilor”. Acestia sunt cunoscuti ca “oile lui Dumnezeu”.
Exista si alte credinte care prevad vremea in functie de starea norilor: ...

Alte referate despre: credinte populare traditii si obiceiuri legate de greiere si furnica, credinte populare, credinte populare romanesti

Ocrotirea sanatatii - gestionarea resurselor biologice umane ale populatiei

Astazi, putem vorbi despre medicina asistata de calculator, dar in curand vom vorbi in noua medicina despre medicina computationala ca o ramura importanta a medicinei.

Alte referate despre: gestionare resurse umane din sanatate, gestionarea resurselor umane, gestionarea resurselor materiale s-au umane

Migratia pestilor de apa dulce

Consideram insa ca argumentele nu sunt valabile si ca migratia nu este in functie de distanta ci de faptul ca pestele este silit, la un moment dat, sa parasesca locul sau obisnuit de cantonare si sa porneasca in cautare unui alt biotop, cu conditii deosebite, pentru a-si desavarsi un act vital, indiferent de distanta pe care o parcurge. Notiunea de migratie cuprinde toate calatoriile si deplasarile pe care le fac pestii cu scopul amintit.

Tinand cont de cele afirmate, putem considera, ca migratori locali o serie de pesti de apa dulce, ce se deplaseza in aceelasi mediu,parasind,periodic,lcurile lor de cantonare si iernat spre a-si desavarsi actul reproducerii, fie in locurile cu apa mai bine oxigenata, mai limpede si rece, fie in regiunile mai incalzite de razele binefacatoare ale soarelui, unde se dezvolta o hrana abundenta pentru progenitura.

Alte referate despre: pesti de apa dulce, peste de apa dulce, pestii de apa dulce

Combaterea migratiei ilegale

Cu referire la un teritoriu naţional, se face distincţia între migraţia internă, atunci cînd deplasarea se face în interiorul ţării respective, şi migraţia externă sau internaţională. Migraţia in¬ternaţională din zilele noastre se realizează sub câteva forme mai importante: migraţia forţei de muncă, migraţia membrilor familiilor lucrătorilor anterior emigranţi, migraţia forţată de calamităţi naturale, de persecuţii politice sau religioase, de războaie etc. Dacă, în ceea ce priveşte migraţia internă, nu intervin decât arareori oprelişti de ordin juridic, migraţia internaţională este, într-o măsură importantă, determinată de politicile materializate în reglementări specifice în raport cu emigraţia şi, mai ales, cu imigraţia. Societatea românească se confruntă cu o serie de transformări care sunt conexe cu migraţia ea desemnează deplasarea populaţiei unei regiuni în altă regiune, îndeosebi din zonele rurale către cele urbanizate, ...

Alte referate despre: combaterea migratiei ilegale, referat despre combaterea migratiei ilegale, referat combaterea migratiei ilegale

Chisinau - my hometown

I think that every person on this planet should love his country. That’s why we call it homeland. But for me, and another big part of people, the real home is the town that gave us birth. My hometown is Chisinau that is situated in the center of the Republic of Moldova. I still live in it and I love it because it keeps fascinating me everyday with new people, places and picturesque views.

Alte referate despre: histore chisinau, chisinau centre intellectuel de notre pays, chisinaul in epoca moderna

Migratie

Organizatia internationala pentru migratie (IOM) afirma ca la ora actuala sunt peste trei sute de milioane de imigranti in lume. Europa a primit cel mai mare numar, 70,6 milioane in 2005, ultimul an pentru care exista cifre disponibile. America de nord a primit 45.1 milioane de imigranti, iar Asia 25.3 milioane. Cea mai mare parte a acestor imigranti economici provin din Asia .

Alte referate despre: migratii in lumea contemporana, pasari migratoare, migratiile in lumea contemporana
Referate afisate : 18
Medie note: 8.38 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK