Mijloace instrumente si tehnici de plata

Mijloace, instrumente si tehnici de plata utilizate in tranzactiile economice internationale

Pentru argumentarea celor de mai sus se poate afirma cã , întrucât scopul oricãrei tranzacţii , în general, cu atât mai mult a celor internaţionale , este obţinerea profitului, şi deci clauzele legate de preţ, de condiţiile de platã şi de modalitatea de platã solicitã din partea exportatorului şi a importatorului un interes mai mare atãt în timpul negocierilor cãt şi pe parcursul derulãrii contractelor .

Mijloace, instrumente si tehnici de plata utilizate in tranzactiile economice internationale
Un alt argument este rolul pe care îl au aceste clauze în contractele internaţionale şi anume acela de a stabili cât , cum şi unde se vor plãti mãrfurile expediate de exportator .

Mijloace, instrumente si tehnici de plata utilizate in tranzactiile economice internationale
Datoritã faptului cã , între momentul expedierii mãrfurilor şi cel al încasãrii valorii acestora existã o diferenţã de timp şi spaţiu considerabilã , fiecare parte contractantã ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 12kb
Downloads: 24
Materia: Economie

Finantarea tranzactiilor internationale

Principiile generale care ghideaza decizia de finantare sunt aceleasi pentru mediul international, ca si pentru mediul intern. Totusi, finantarea internationala se distinge printr-o serie de elemente care-i maresc gradul de complexitate.

Alte referate despre: finantarea tranzactiilor internationale, tehnica platilor si finantarea tranzactiilor internationale, tehnici speciale de finantare a tranzactiilor internationale

Politica monetara si valutara

Decizia de adoptare a convertibilităţii depline de cont curent este rezultatul unui proces îndelung elaborat si minuţios pregătit de banca centrală , fiind posibilă datorită acţiunii conjugate a unui complex de factori :
1.Creşterea rezervelor valutare in anul 1997 ( de la 748,5 milioane dolari la 2530 milioane dolari la sfârşitul anului ) , ca urmare îndeosebi a influxurilor de capital din primul semestru.
2.Funcţionarea echilibrată , fără sincope , a pieţei valutare , constant probată de creşterea volumului operaţiunilor tranzacţionate , o dată cu liberalizarea pieţei valutare şi a cursului de schimb , în martie 1997 .

Alte referate despre: politica monetara si valutara, politica monetara si valutara a ue, politica monetara si valutara a bancii centrale referat

Moneda

Moneda
Caracteristica monedei : “a spart” trocul. Apare o monedă marfă care se situează între cele două interfeţe ale trocului .Moneda are următoarele avantaje: este conservabilă, divizibilă, conferă încredere, are o valoare de întrebuinţare.

Alte referate despre: moneda euro, moneda si credit, moneda unica europeana

Tehnici de plata

Din punct de vedere al sumei plătite, acreditivele pot fi utilizate:
total,
parţial,
în tranşe.
Toate acreditivele trebuie să indice clar dacă sunt utilizate prin plată la vedere, prin plată diferată, prin acceptare sau negociere (art. 11).
a. acreditivele cu plata la vedere – (franceză - ,,payable a vue’’ sau ,,credit a vue’’; engleză - ,,sight credit’’). Exportatorul în momentul în care a prezentat documentele în bună regulă la ghişeele băncii plătitoare, primeşte imediat contravaloarea lor.
b. acreditivele cu plată diferată (franceză - ,, paiement difere’’sau ,,credit paiement difere’’, engleză ,,deferred payment’’). Plata documentelor, deşi se realizează integral, nu se face în momentul prezentării acestora la bancă de către beneficiarul acreditivului, ci la o dată ulterioară menţionată expres în acreditivul documentar ( de regulă plata diferată durează 30-60 zile din momentul prezentării documentelor). Astfel, ...

Alte referate despre: tehnici de plata, instrumente si tehnici de plata traditionale, instrumente si tehnici de plata

Instrumente de plata in afacerea economica internationala

Instrumente de plata in afacerea economica internationala
Sistemul de plati si compensari reprezinta o componenta importanta a sistemului monetar si prin acesta a infrastructurii financiare a economiei, asigurand circulatia banilor si transferul de active monetare. Descarcarea de obligatie pentru schimbul marfii, serviciului sau altui activ, se face de persoana care devine noul proprietar prin cedarea catre fostul proprietar a unui activ convenabil acestuia.

Alte referate despre: instrumente de plata in afacerea economica internationala, instrumente de plata in afacerile economice internationale, instrumente de plata in afcerea economica internationala

Instrumente de plati in relatiile economice internationale

Beneficiarul cu numele si adresa sa, care de regula este exportatorul, dar poate fi si o terta persoana aflata in relatii cu exportatorul (subfurnizor, asociat in vanzari etc) si care este nominalizat pentru o parte din suma. Modalitatea de transmitere - poate fi letrica (prin avion) in care caz este precedata de o avizare prin teletransmisie prin care se anunta notificatoare ca acreditivul a fost transmis letric si urmeaza a fi deschis la banca platitoare sau prin teletransmisie (telex, fax, SWIFT).

Alte referate despre: cambia ca instrument de plata in relatiile economica europene, mijloace de plata in relatiile economice internationale, relatii economice internationale

Incasarea unei creante externe si plata prin SWIFT

Incasarea unei creante externe si plata prin SWIFT
Firma X nu s-a lovit pana in prezent de nici o situatie neplacuta in aceasta privinta si nu a intampinat nici un fel de greutati in ceea ce priveste incasarea contravalorii produselor livrate. Aceasta deoarece relatiile dintre parti se bazeaza pe incredere si buna credinta ca fiecare parte se va achita cu succes de obligatiile ce ii revin, ceea ce s-a si intamplat pana in prezent.

Alte referate despre: referate marketing-incasarea unei creante externe si plata prin swift, durata medie de incasare a creantelor, stingerea creantelor fiscale prin plata compensare sau restituire

Mijloace si instrumente de plata internationale

Pe piata internationala se efectueaza, intre tari, schimburi de bunuri si servicii, care comporta plati si incasari intre parteneri si care pot lua forme diferite dependente de imprejurari, conditii, interesul partilor, capacitatea de plata a debitorilor etc.Totalitatea formelor si instrumentelor de plata prin care se poate lichida o obligatie ce rezulta din operatiuni comerciale, tranzactii financiare sau credit international, formeaza mijloacele de plata internationale.

Alte referate despre: mijloace si instrumente de plata internationale, mijloace si instrumente de plata in tranzactiile internationale, instrumente de plata internationale

Operatiuni valutare

Pentru determinarea cursului de schimb intre doua monede apartinand tarilor participante la Sistemul Monetar European, se foloseste metoda triangulatiei, la baza careia sta principiul potrivit caruia nu se poate exprima cursul invers al sumei variabile al monedei EURO ce revine la o unitate de moneda membra.
Ex: Avem urmatoarele rate fixe:
Germania : 1,00 EUR = 1,955826
Franta : 1,00 EUR = 5,559568
Italia : 1,00 EUR = 1936,272182
SUA : 1,00 EUR = 1,1666752
Avem 50,000 FRF ce doresc a fi exprimati in moneda Gemaniei:
FRF EUR  DEM
(1) 50,000(FRF) : 6,559568 (EUR/FRF) =7622,4531 (EUR) ;
(2) 7622,4531(EUR) * 1,959828(EUR/DEM) =14908,121(DEM).

Alte referate despre: operatiuni valutare, operatiunile valutare, contabilitatea operatiunilor valutare

Instrumente optice

Fotografia
La inceputurile fotografiei, expunera unei fotografii dura aproximativ o zi. Noua tehnologie a devenit populara atunci cand materialele fotosensibile imbunatatite au permis realizarea instantaneelor.

Cand se face o fotografie, o lentila proiecteaza o imagine a scenei pe o suprafata care este invelita intr-o substanta chimica fotosensibila. Lumina provoaca schimbari in materialul sensibil, iar modelul acestora este transferat intr-o imagine vizibila prin prelucrarea chimica.

Alte referate despre: instrumente optice, instrumente optice referat, referat instrumente optice

Instrumente economice in managementul mediului

In unele zone se reuseste, in altele nu, de aceea trebuie multa atenţie înainte de a pune in aplicare anumite instrumente economice, pentru a nu face mai mult rău decât bine. Aceste instrumente economice trebuie sa fie stimulative, sa determine pe poluatori sa acţioneze in aşa fel încât sa protejeze mediul; prin schimbarea tehnologiilor de producţie sa obtina mai mult profit decât daca ar continua sa producă in aceleaşi condiţii.

Alte referate despre: referat componenta economica a managementului mediului, instrumente economice pt protectia mediului, instrumente economice in protectia mediului

Mijloacele de plata

Valutele
Valutele = monede nationale care au circulatie, putere de plata si pot face parte din rezerva oficiala si in alte tari decat cea emitenta. Ele au calitatea de a realiza lichidarea imediata a obligatiilor de plata in relatiile economice internationale. Trebuie facuta distinctie intre valuta si valuta convertibila : valuta poate fi reprezentata de orice moneda nationala in afara garnitelor tarii de emisiune, dar numai valutele convertibile pot fi acceptate ca mijloace de plata internationale.

Alte referate despre: mijloace de plata, mijloace de plata internationale, mijloace de plata in comertul international

Mass media - presa scrisa, mijloace audiovizuale si sisteme multimedia

Presa scrisa – este cel mai vechi si mai divers domeniu din mass media.
Aceasta cuprinde:
- ziare, numite si “ gazette, jurnale ” sau “ cotidiene “. Au aparitie zilnica. Rolul lor este de a tine publicul la current cu cele mai noi evenimente. Dupa aria in care sunt difuzate, se disting “ gazette centrale, regionale “ sau “ locale “. dupa felul informatiilor, majoritatea sunt cu profil general; altele sunt specializate in stiri sportive, economice s.a.

Alte referate despre: mass media - presa scrisa mijloace audiovizuale si sisteme multimedia, presa scrisa mijloace audiovizuale si sisteme multimedia, mass media -presa scrisa

Tehnici de comunicare

Tehnici de comunicare
Solicitarea acordului este al treilea element important al deschiderii discuţiei de vânzare, şi dă prilej clientului să-şi manifeste acceptul sau să introducă în programul propus şi alte puncte de interes pentru el, dacă este cazul. Prezenţa acestui element vă asigură că întâlnirea se desfăşoară cu implicarea clientului, că acesta este conştient încotro se îndreaptă discuţia. Lipsa solicitării acordului poate conduce la neînţelegeri. Structura propusă la începutul acestui capitol, câştigul clientului + propunerea unuiprogram + avanpremieră program general (opţional) + acord este destul deflexibilă.

Alte referate despre: tehnici de comunicare, tehnici de comunicare referat, tehnici de comunicare in turism

Instrumente muzicale

• Oboi
• Caval
• Bucium
• Flaut
• Clarinet
• Fagon
• Corn
• Trompeta
• Trombon
• Tuba
• Saxofon
• Nai

Alte referate despre: instrumente muzicale, instrumente muzicale referat, instrument muzical chitara
Referate afisate : 16
Medie note: 8.35 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles