Mijloace pentru masurarea marimilor geometrice

Mijloace pentru masurarea marimilor geometrice

Referat despre Mijloace pentru masurarea marimilor geometrice
Procesele de baza contribuie direct la transformarea materiilor prime in procese finite, iar cele auxiliare ajuta la buna desfasurare a proceselor de baza. Rolul tehnicianului este cu atat mai amplu cu cat el trebuie sa aiba o pregatire profesionala completa, cu care sa parcurga firesc toate etapele proceselor si operatiilor incluse in grupele anterioare.

Munca tehnicianului mecanic este variata dar respecta o succesiune logica de operatii: pregatitoare, de executie propriu-zisa, de finisare, asamblare, montaj si de control. Toate aceste operatii necesita si cunoasterea metodelor si mijloacelor de masurare si control, fiind imposibila obtinerea unor produse de inalt nivel calitativ si competitiv in absenta unui sistem de masurare si a unor metode de control corespunzatoare.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 3444kb
Downloads: 15
Materia: Mecanica

Factorii de productie

Reinnoirea periodica a capitalului fix este necesar determinat de uzura lui fizica si morala. Uzura fizica se reduce la pierderea treptata a caracterelor tehnice ale capitalului fix, la scaderea capacitatii lui de productie,concretizata in diminuarea randamentelor orare si zilnice ale acestuia, in sporirea cheltuielilor de intretinere si reparatii, in cresterea consumurilor specifice

Alte referate despre: factori de productie, factorii de productie, factorii de productie referat

Tipuri de productie

Tipuri de productie
O influenta puternica asupra metodelor de organizare a activitatii de productie o are tipul de productie existent în cadrul întreprinderii. Din acest punct de vedere, metodele de organizare a procesului de productie pot fi:

Alte referate despre: tipuri de productie, tipuri de productie referat, referat tipuri de productie

Notiuni generale privind cheltuielile de productie si costurile

“Cand consumatiile de valori afecteaza direct un anumit produs finit,o anumita comanda,un lot sau o serie de produse,o faza de fabricatie,ele poarta denumirea de cheltuieli de productie”Acestea apar in cursul procesului de exploatare,indiferent de modul cum se va finaliza activitatea productive a entitatii.

Alte referate despre: notiuni generale privind cheltuielile de productie si costurile, notiuni generale privind cheltuielile si productia unei case de amanet, delimitari privind cheltuielile si costurile

Combinarea factorilor de productie

Rms L/K = - ∆K/∆L
Rms L/K – rata marginala de substitutie a factorului munca/capital
∆K – Scaderea factorului capital
∆K – sporul factorului munca

Alte referate despre: combinarea factorilor de productie, combinarea factorilor de productie economie, referat combinarea factorilor de productie

Pesta porcina - masuri de biosecuritate

- La achiziţionarea animalelor sau a materialului seminal trebuie să cunoaşteţi foate bine sursa şi să vă asiguraţi că animalele nu sunt purtătoare de virus. Animalele achiziţionate trebuie cazate într-o alta locaţie respectând procedura de izolare şi aclimatizare şi protocolul de supraveghere şi control impus prin legislaţia sanitar-veterinară.

Alte referate despre: masuri de biosecuritate pentru pesta porcina, pesta porcina biosecuritate, pesta porcina

Marimea si tipologia costurilor

Unele cheltuieli dintre acestea se schimbă strict proporţional cu producţia (de exemplu, cheltuielile de materii prime, salariile directe etc.).

Alte referate despre: marimea si tipologia costurilor, marimia si tipologia costurilor, marime si tipologia costurilor

Mijloace de invatamant

e. Funcţia de evaluare - se referă la posibilitatea pe care o oferă unele mijloace de învăţământ de a obţine informaţii despre rezultatele elevilor, nivelul performanţelor atinse.

Alte referate despre: mijloace de invatamant, mijloace de invatamant referat, mijloacele de invatamant

Mass media - presa scrisa, mijloace audiovizuale si sisteme multimedia

Presa scrisa – este cel mai vechi si mai divers domeniu din mass media.
Aceasta cuprinde:
- ziare, numite si “ gazette, jurnale ” sau “ cotidiene “. Au aparitie zilnica. Rolul lor este de a tine publicul la current cu cele mai noi evenimente. Dupa aria in care sunt difuzate, se disting “ gazette centrale, regionale “ sau “ locale “. dupa felul informatiilor, majoritatea sunt cu profil general; altele sunt specializate in stiri sportive, economice s.a.

Alte referate despre: mass media - presa scrisa mijloace audiovizuale si sisteme multimedia, presa scrisa mijloace audiovizuale si sisteme multimedia, mass media -presa scrisa

Test geometrie

Test geometrie - Acest document contine un test de geometrie analitica.Test geometrie

Alte referate despre: teste geometrie, test geometrie, teste geometrie clasa 5

Metode mijloace si forme de organizare a educatiei adultilor

Metode specifice
Pentru a transpune în practică aceste repere general valabile, este nevoie de alegerea unei „căi de urmat", adică trebuie să se opteze pentru dimensiunea dominantă a strategiei didactice: metoda de folosit, mijloacele, respectiv formele de organizare fiind auxiliare care pun în valoare o metodă sau alta. Extrapolând, aceiaşi factori care influenţează strategia didactică sunt valabili şi pentru alegerea unei metode didactice, ca „mod eficient de acţiune" (etimologic, metodă provine din greaca veche: metha = „spre"; odos = „cale", „drum"), pentru punerea în valoare/ accesibilizarea şi înţelegerea conţinuturilor, pentru atingerea obiectivelor urmărite. De aceea, atunci când optăm pentru o metodă sau alta, câteva întrebări de control sunt repere utile :
- Ce încercăm să atingem prin folosirea acestei metode (de exemplu, obiective, rezultate ale învăţării) ?
- De ce resurse avem nevoie pentru a aplica această metodă?
- ...

Alte referate despre: metode mijloace si forme de organizare a educatiei adultilor, mijloace si forme de organizare a educatiei adultilor, referat metode mijloace si forme de organizare a educatiei adultilor

Mijloacele de transport

2. Transporturile aeriene.
Apărute la începutul secolului XX, primele avioane cereau mult curaj şi îndemânare pentru a le pilota. În acea vreme, ele nu erau nici rapide, nici încăpătoare. Primul zbor cu aeroplanul a fost realizat în 1903, de către Orville şi Wilbur Wright. Louis Bleriot a fost primul pilot care a traversat canalul Mânecii, în 1909. Charles Lindbergh arealizat prima traversare a Atlanticului, singur şi fără escală, în 1927. În 1933, Wiley Post a fost primul pilot de avion care a făcut singur turul lumii. A parcurs 25 000 km în 7 zile, 18 ore şi 49 de minute. Acum şi transporturile aeriene sunt foarte diferite, în funcţie de necesităţi: pentru transport de călători, marfă, avioane utilitare , ori militare. Armata aerului are avioane speciale. Avioanele sale de vânătoare şi bombardierele sunt extrem de rapide şi pot să decoleze de pe puntea unui vapor. Harrier-ul poate să decoleze chiar vertical !

În 1986, doi piloţi au ...

Alte referate despre: evolutia mijloacelor de transport, mijloace de transport, efecte poluante produse de mijloacele de transport

Mijloace, instrumente si tehnici de plata utilizate in tranzactiile economice internationale

Mijloace, instrumente si tehnici de plata utilizate in tranzactiile economice internationale
În practica economicã actualã , în afacerile economice internaţionale sunt utilizate o serie de mijloace , instrumente şi tehnici de platã menite sã acorde partenerilor de afaceri garanţiile mai sus-menţionate , în funcţie de gradul de cunoaştere şi încredere existent între aceştia .
În principiu se poate spune cã : "în condiţii la în care renumele importatorului este mai solid cu atât exportatorul va avea nevoie de mai puţine garanţii înainte de a livra mãrfurile".

Alte referate despre: mijloace instrumente si tehnici de plata utilizate in, mijloace instrumente si tehnici de plata, instrumentele de plata utilizate in afaceri economice internationale

Detectoare pentru masurarea tensiunilor

Pentru fiecare valoare a tensiunii reglate la intrare se măsoară cu voltmetrul V2 tensiunile Uv(+) valoare de vârf pozitiv, Uv(-) valoare de vârf negativ, Uv-v valoare de vârf la vârf negativ şi Um valoare medie.

Alte referate despre: masurarea tensiunii electrice, masurarea tensiunii electrice referat, masurarea tensiunii

Studiul si masurarea marimilor

Concluzii şi observaţii
Se vor verifica pentru receptorul echilibrat relaţiile I1= I2= I3 şi
Se va explica egalitatea I2= I3 pentru I1=0 în montajul fără conductor de nul. Pentru I1= I2=0 în montajul cu conductor de nul se obţine I3= I0, iar în montajul fără conductor de nul se obţine I3=0, se vor interpreta aceste rezultate. Se va concluziona asupra posibilităţilor de măsurare a puterii, în circuitele trifazate echilibrate, cu un singur wattmetru.

Alte referate despre: masurarea marimilor electrice, masurarea marimilor mecanice, masurarea marimilor termice
Referate afisate : 15
Medie note: 8.16 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles