Miscarea circulara

Miscarea circulara

Perioada se masoara in secunde;frecventa de rotatie, sau turatia, reprezinta numarul de rotatii complete efectuate in unitatea de timp (rot/ s). Cea mai simpla si mai importanta miscare curbilinie este miscarea circulara, miscare in care traiectoria punctului material este un cerc.v = viteza liniara sau tangentiala este data de variatia coordonatei curbilinii a mobilului in timp

Nivel: Liceu
Dimensiune: 17kb
Downloads: 1833
Materia: Fizica

Fizica distractiva

La comanda “Porneste!” , isi va relua cursa s.a.m.d. Fireste, comenzile le veti executa voi. In acest scop, luati fiecare capat al atei in cate o mana si tineti-o in pozitie verticala. Daca veti lasa ata lejer, cutia va aluneca incet in jos. Cand un spectator va striga: “Stop!”, va fi suficient sa intindeti putin de ambele capete ale atei si cutia … va asculta de comanda, oprindu-se.
Fenomenul se explica prin aceea ca agrafa din interiorul cutiei actioneaza asupra atei ca o frana.

Alte referate despre: fizica distractiva, probleme distractive, probleme distractive rezolvate

Conditii de echilibru si miscare - centrul de greutate

1. Situatii de miscare
In practica intinlim situatii in care miscarea unui corp nu poate fi redusa la miscarea unui punct material in care ar fi concentrata intreaga masa a corpului.
Ganditi-va la deschiderea sau inchiderea unei usi, a unei ferestre, la miscarea unui surub, la cea a unui titirez sau la miscarea Pamantului in jurul propriei axe (miscare ce conduce la alternarea zilelor cu noptile) etc.
In toate aceste cazuri apar miscari de rotatie a corpurilor in jurul unui ax, astfel in incat fiecare punct al corpului executa miscari circulare ale caror centre sunt situate pe ax.
In astfel de situatii, conditia ca, la echilibrul corpului sub actiunea unui sistem de forte, acestea sa fie coplanare si sa aiba suma nula nu mai este suficienta.
Fie un echer usor de plastic pe care-l sustinem cu mana. In doua gauri A si B, prevazute in echer, prindem doua fire orizontale trecute pe scripeti S1 si S2. De celelalte capete ale firelor suspendam mase marcate de greutati egale si mult mai ...

Alte referate despre: conditii de echilibru si miscare centrul de greutate, conditi de echilibru de miscare centru de greutate, conditii de echilibru si miscare

Fenomene mecanice - miscare repaus

-Substanta sau materia este tot ceea ce ne inconjoara ca o realitate obiectiva, independenta de constiinta noastra dar reflectata de aceasta.

Alte referate despre: fenomene mecanice miscare si repaus, fenomene mecanice-miscarea si repausul, fenomene mecanice-miscare si repaus

Miscare si repaos

In aceste situatii s-a interpretat schimbarea de pozitie ca schimbare a distantei dintre corpul a carui stare de miscare o studiem si corpul care joaca rolul sistemului de referinta.Pestele era in repaus fata de pluta,deoarece distanta dintre peste si pluta ramane constanta.Malul se misca fata de peste,deoarece distanta dintre mal si peste se modifica.

Alte referate despre: miscare si repaos, miscarea si repaosul, reper traiectorie miscare si repaos

Miscarea corpului sub actiunea multor forte

Să se determine acceleraţia sistemului şi forţa de tensiune a firului,daca coificientul de frecare la alunecarea ambelor corpuri este u ,iar mişcarea are loc în sensul acţiunii forţei F1.

Alte referate despre: miscarea corpului sub actiunea unor forte, miscarea corpurilor sub actiunea multor forte, miscarea corpului sub actiunea mai multor forte

Fizicienii lumii

Galileo Galilei ( 1564 - 1642 ) fizician si astronom italian , a introdus pentru prima data notiunea de inertie , a stabilit relativitatea miscarii , a studiat legile caderii corpurilor si a miscarii corpurilor pe un plan inclinat. A fost primul care a cercetat cu un telescop cerul instelat, descoperind o multime de stele noi . A sustinut activ sistemul heliocentric .

Alte referate despre: fizicienii lumii, fizicieni lumii, fizicieni lumi

Fizicienii lumii - cateva notiuni

Pamantul, era considerat de catre oamenii din antichitate ca fiind sustinut de trei balene. Naivii si oamenii de rand, credeau aceasta teorie datorita inculturii dar mai ales datorita faptului ca si biserica o sustinea orbeste, negasind alta explicatie.

In urma demonstratiilor lui Newton s-a stabilit ca o multime de fenomene, aparent diferite ( cum ar fi :caderea libera a corpurilor pe Pamant, miscarile vizibile ale Lunii si Soarelui, mareele, etc.) sunt
manifestari ale aceleasi atractii ce se manifesta in univers. Intre toate corpurile din univers ( graunte de nisip, boabe de mazare, pietre sau planete) actioneaza o forta de atractie reciproca pe care Newton
o numea legea gravitatiei universale. Existenta atractiei universale, si numai ea, explica stabilitatea sistemului solar, miscarea planetelor si a celorlalte corpuri ceresti.

Miscarea circulara a corpurilor ...

Alte referate despre: fizicienii lumii kizice, fizicienii lumii wikipedia, despre fizicieni lumi

Miscarea pe verticala

Unitatea de masura a acceleratiei gravitationale este m/sAC.La suprafata Pamantului acceleratia gravitationala variaza intre 9,78 - 9,82 m/sAC in functie de latitudine.

Intr-un punct dintr-un camp gravitational acceleratia miscarii unui corp este egala cu intensitatea campului gravitational in acel punct.Acceleratia gravitationala terestra intr-un punct situat la distanta r de centrul Pamantului este :

Aceasta arata ca acceleratia gravitationala este in functie de distanta la care se afla corpul in miscare fata de Pamant.Pe masura ce distanta scade,acceleratia corpului creste.

Alte referate despre: miscarea pe verticala, miscarea pe verticala cu frecare, miscare pe verticala

Miscarea mecanica - repaus

Definitie - se numeste miscare mecanica a unui corp schimbarea in timp a pozitiei sale fata de alte corpuri.Un corp este in repaus daca pozitia sa fata de alte corpuri nu se schimba in timp.Se numeste sistem de referinta ansamblul format dintr-un sistem de coordonate (un corp de referinta),o rigla pentru determinarea pozitiei si un ceasornic ( pentru masurarea timpului).

Alte referate despre: miscarea mecanica repaus, miscarea-mecanica-repaus, miscare mecanica repaus

Culegere de jocuri de miscare

7. Suveică simplă (prinderea şi pasarea mingii)
Două grupe, în şir câte unul, faţă în faţă cu distanţă de 4 m intre ele. Primul jucător pasează la primul jucător de la cealaltă grupă şi aleargă la coada grupei opuse. Se poate juca cu 2 echipe cu 2 grupe fiecare sub formă de concurs. (M.Zapletal)

8. Mingea în ,,zig-zag’’ (prinderea şi pasarea mingii)
Se împarte colectivul în două grupe aşezate în linie faţă în faţă, la 3-4 m distanţă una de alta şi 1-1,5 m între elevi. Pasele încep de la stânga spre dreapta de la o grupă la alta, mingea trebuind să treacă pe la fiecare jucător în ordinea aşezării. Cine scapă mingea sau dă pasă greşită are 1 punct penalizare. Câştigă jucătorii cu cele mai puţine puncte penalizare. ( D.Papiţan )

Alte referate despre: culegere de jocuri de miscare, jocuri de miscare, jocuri de miscare educatie fizica

Miscarea si alimentatia, factori de mentinere

Efectul morfogenetic al exercitiului fizic este cu atat mai favorabil cu cat activitatea fizica incepe mai timpuriu si continua pe o durata cat mai lunga. Efectul benefic al exercitiului fizic se manifesta asupra elementelor constitutive ale aparatului locomotor, adica oase, articulatii si muschi.

Alte referate despre: miscarea si alimentatia factori, cultura ca factor de mentinere a identitatii unei colectivitati, selectia naturala - factor de mentinere a echilibrului ecologic

Ion - roman circular

Ion - roman circular - Desi in incipit se descrie drumul si satul in aceasta ordine ,iar in final se descrie satul si apoi drumul in ambele fragmente apar detalii toponimice identice :Pripas, Rapile-Dracului, Cismeaua Mortului, Padurea- Domneasca.

Alte referate despre: ion roman circular, ion-roman circular, romanul ion roman circular

Miscarea feminista in Europa

Instructia a fost pusa tot in sprijinul emanciparii, intrucat se revendica cerinta ca femeile sa se cultive pentru ele insele, sa devina personalitati de sine statatoare pentru a realiza educatia, misiunea lor culturala. In realizarea acestui scop, s-a urmarit o mai mare participare la invatamantul stiintific in ciclul mediu si superior al scolilor inalte de fete si necesitatea ca pregatirea profesionala sa fie sustinuta de stat. Activitatea desfasurata pe acest teren a avut rezultate mai fertile decat pe cel al emanciparii politice. Astfel, in 1893 la Karlshruhe s-a infiintat primul gimnaziu pentru fete, iar la inceput de secol XX la Universitatea din Heidelberg au fost primite primele fete. Independent de aceasta miscare laica, feminismul s-a manifestat in Germania si in cadrul vietii

Alte referate despre: miscarea feminista in europa, miscarea feminista in europa referat drept, miscarea feminista in europa referat la drept

Ion - roman circular

Referat despre Ion - roman circular
Consider ca “Ion” de Liviu Rebreanu este un roman circular deoarece incepe cu incipitul care prezinta drumul catre satul Pripas.Aici autorul ne prezinta hora din curtea vaduvei Tudosia, sotia lui Maxim Oprea.La hora a venit tot satul printer care si personajul principal, Ion.

Alte referate despre: demonstratie ion roman circular, romanul ion-roman circular, referat ion roman circular

Bani in miscare sau banii care nu se vad

Piata cardurilor: Daca la sfarsitul anului 2000 in Europa Centrala si de Est, existau aproximativ 26 milioane de carduri purtand sigla Visa sau Europay, deja la sfarsitul lunii septembrie 2001 acestea ajunsesera la peste 30 milioane, cu o crestere prognozata de 22% pentru intregul an 2001.

Cu aproape 5 milioane de carduri emise pana la sfarsitul lunii septembrie anul trecut, Ungaria este prima tara din regiune din punctul de vedere al gradului de penetrare a cardurilor. Pe langa imbunatatirea continua a gradului de penetrarea a cardurilor, asistam si la cresteri semnificative in ceea ce priveste valoarea tranzactiilor pe card, de exemplu, anul trecut, detinatorii de carduri Visa au generat tranzactii pe card de aproximativ 9 miliarde USD.

Alte referate despre: bani in miscare sau bani care nu se vad, banii in miscare sau banii care nu se vad, banii electronici sau banii care nu se vad

Revolutia sexuala - Emanciparea femeii - Miscarea hippy

Cand studentele au incercat sa atraga atentia asupra aceastei distributii nedreapte a sarcinilor, ele au fost desfiintate de catre colegii lor de sex masculin care sustineau ca revendicarile lor nu au nimic de-a face cu politica si ca problemele dintre sexe nu ar fi decat niste "probleme de ordin secundar", care se vor rezolva cu timpul de la sine, odata ce "problema principala", societatea constituita in clase, se va fi prabusit. Asa a inceput scandalul.

Alte referate despre: miscarea pentru emanciparea femeii, emanciparea femeii, emanciparea femeii in perioada interbelica

Oceane in miscare

Mareele sunt cauzate de forţele de atrac-ţie exercitate de Lună şi de Soare.
Aceste forţe au un efect puţin vizibil asupra obiectelor solide de pe Pământ.
Apele marine sunt atrase de Lună şi se deplasează spre exterior, pe acea parte a Pământului care este opusă Lunii. Deoarece Pământul se roteşte faţă de Lună la fiecare 24 de ore şi 50 de minute, în cele mai multe locuri apar maree înalte la fiecare 12 ore şi 25 de minute.

Alte referate despre: miscarea apelor oceanice, miscarea apei marilor si oceanelor, miscarea valurilor oceanice
Referate afisate : 19
Medie note: 8.16 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles