Miscarile seismice referat

Modalitati de protejare impotriva cutremurelor

- Daca va aflati in fata unei cladiri, ramaneti departe de aceasta, feriti-va de tencuieli, caramizi, cosuri, parapete, cornise, geamuri, care de obicei se pot prabusi in strada.

- Daca va aflati inauntru ramaneti acolo, departe de ferestre care se pot sparge, stati inspre centrul cladirii, langa un perete structural rezistent.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 12kb
Downloads: 2015
Materia: Diverse

Cutremurul din 1977

Reacţia oficială
În seara zilei de 4 martie, preşedintele Nicolae Ceauşescu, împreună cu consoarta sa, participau la banchetul oficial oferit de preşedintele Nigeriei în cinstea oaspeţilor. După toastul şefului statului nigerian, un secretar român a intrat în sală şi l-a informat pe Ceauşescu de situaţia din ţară. Răspunzând calm la cuvântarea gazdei, preşedintele român s-a aşezat şi l-a anunţat în particular de dezastrul survenit în România. Banchetului i s-a pus capăt câteva minute mai târziu.

Alte referate despre: cutremurul din 1977, cutremurul din 1977 romania, cutremurul din 1977 referat

Determinarea caracteristicilor cinematice ale miscarii punctului

"Determinarea caracteristicilor cinematice ale miscarii punctului"
Cunoscând ecuaţiile mişcării punctului M de găsit traiectoria mişcării lu şi pentru momentul de timp t de găsit poziţia punctului pe traiectorie, viteza, acceleraţia, acceleraţia tangenţială, acceleraţia normală şi raza curburei traiectoriei în punctul dat.
"Determinarea caracteristicilor cinematice ale miscarii punctului"

Alte referate despre: elemente cinematice ale miscarii unui punct material, caracteristicile si legile miscarii oscilatorii, determinarea caracteristicilor fizice ale solului

Cutremurele

Cutremurele - Mişcarea acestor plăci se realizează prin :
• subducţie
O placă, cel mai adesea placa oceanică se scufunda sub o alta; (Cercul de foc al Pacificului)
• coliziune
Două plăci se ciocnesc ; ( Himalaya..)
• alunecare
Două plăci adiacente alunecă orizontal în lungul unei falii ; ( falia San-Andreas în California)

Fricţiunile între aceste plăci dau naştere unor tensiuni enorme în rocă. Aceste tensiuni se acumulează până când plăcile alunecă brutal una peste alta. Astfel apar cutremurele de pământ.

Alte referate despre: cutremure, referat cutremure, cutremurele

Protectie in caz de cutremur

Elevi si familia sa trebuie sa cunoasca in primul rand propria locuinta:in ce tip de structura este amplasata, daca va oscila ma mult sau mai putin la cutremur, unde exista pereti despartitori si pareti de rezistenta, tencuieli goase si ornamente cae pot cadea,lampi care si pot balansa si cadea, mobilier suprapus de care trebuie sa te feresti sau sau sa il fixezi de structura, ce surse de incendiu exista(soba, aragaz).

Alte referate despre: masuri de protectie in caz de cutremur, protectie in caz de cutremur, reguli de protectie in caz de cutremur

Cutremure de pamant

Unele plăci se împing reciproc, iar în anumite locuri o placă alunecă şi coboară sub o altă placă, penetrând la adâncimi cu temperaturi şi presiuni înalte unde se topeşte consumându-se. Altele se îndepărtează una de alta, spaţiul dintre ele fiind completat cu magmă solidificată, care ulterior formează crusta nouă. Unele blocuri imense de crustă terestră alunecă unul faţă de altul.

Alte referate despre: cutremurele de pamant, cutremure de pamant, cutremurele de pamant referat

Harta seismica a Romaniei

Orientarea efectelor a fost catre Sud-Vest, zona care a facilitat si intensificarea lor. Desi cutremurul din 1940 a fost mai puternic, efectele celui din 1977 au fost mult mai mari. La nivelul integii tari, s-au prabusit ori au fost avariate 33.000 de locuinte. Si-au pierdut viata 1.571 de oameni, iar 11.300 au fost raniti. S-a impus si s-a trecut la o noua proiectare antiseismica.

Alte referate despre: harta seismica a romaniei, harta seismica, harta seismica bucuresti

Hazarde

2) Vulnerabilitatea
Vulnerabilitatea pune in evidenta gradul de expunere a omului si a bunurilor sale fata de diferite hazarde, indicand nivelul pagubelor pe care le produce un anumit fenomen.

Alte referate despre: hazarde, hazarde antropice, hazarde naturale

Istoria Miscarii Legionare

In programul “L.A.N.C.” era prevazuta cresterea rolului Bisericii Ortodoxe in viata statului, educarea tineretului in spirit crestin, combaterea comunismului si a luptei de clasa. Incet-incet au aparut idei privind sporirea monarhiei in viata de stat, diminuarea puterii parlamentului si restrangerea drepturilor si libertatilor democratice.

Alte referate despre: istoria miscarii legionare, istoria miscari legionare, istoricul miscarii legionare

Miscarile planetelor si satelitilor

Miscarile planetelor si satelitilor - Mişcările corpurilor din sistemul solar pot fi deduse din legile mişcării şi din legea atracţiei universale . După cum a arătat Kepler , toate planetele se mişcă pe orbite eliptice , Soarele fiind într-unul din focare .Miscarile planetelor si satelitilor

Alte referate despre: miscarile planetelor si satelitilor, miscarile planetelor si satelitilor referat, miscarile planetelor

Miscarile cutiei toracice

Miscarile cutiei toracice
Gradarea forţei de contracţie se poate obţine prin variaţia numărului de unităţi motorii, într-o mai mică măsură, şi prin variaţii ale frecvenţei de contracţie.

Alte referate despre: miscarile cutiei toracice, traumatismele cutiei toracice, oasele cutiei toracice

Citoscheletul si unele miscari celulare

Cilii vibratili determina miscarile la foarte multe protiste, asigura eliminarea poluantilor din caile respiratorii iar cili speciali produc mecanoreceptia. Implicarea SNV este de asemenea notabila aici.

Pseudopodele cu citoscheletul lor foarte mobil asigura diapedeza si endocitozele necesare leucocitelor in apararea antiinfectioasa.Toate felurile de diviziuni cariochinetice implica structuri microtubulare de tipul fusului de diviziune cu implicatii esentiale in cresterea si dezvoltarea fiintelor care apartin la toate speciile de eucariote din ecosistemele cunoscute.

Patrundem in celula eucariota stabatand membrana celulara sau plasmalema. Citoplasma evidentiaza o retea de filamente subtiri. Aceste structuri se numesc diferentieri citoplasmatice si strabat tot spatial citoplasmei aflat in afara organitelor celulare , in spatiul citoplasmatic din afara organitelor celulare numit citosol, hialoplasma sau matricea citoplasmatica.

In citosol, celula depoziteaza ca intr-un ...

Alte referate despre: citoscheletul si unele miscari celulare, citosheletul si unele miscari celulare referat, miscari celulare actina-miozina

Miscarile apelor oceanice

Soarele exercită, de asemenea, o forţă de atracţie asupra apelor Terrei, dar datorită distanţei foarte mari, puterea de atracţie este de doar 46% din cea a Lunii. Pe durata perioadei în care este Lună plină si Lună nouă, când Soarele, Luna şi Pământul sunt în linie, mareele solare şi ale Lunii coincid şi se numesc maree maxime. În asemenea cazuri, fluxurile sunt mai mari, iar refluxurile mai mici decât de obicei. Când Luna se află în primul sau în al treilea pătrar, aceasta formează cu Soarele un unghi drept relativ cu Pământul, forţele exercitate de către Soare şi Lună anulându-se aproape în întregime. Aceste poziţii ale Lunii produc maree minime şi diferenţa dintre nivelele de apă de la flux şi reflux este mai mică decât cea normală. Cele două tipuri de maree, maxime si minime, au loc la 60 h după fazele corespunzătoare ale Lunii, perioada de timp care intervine fiind numită "vârsta mareelor".

Alte referate despre: miscarile apelor oceanice, miscarile apei oceanice, miscarile apelor oceanice referat

Miscari feministe

Pe parcursul istoriei, femeile au fost considerate inferioare fata de barbati. Calea drepturilor garantate de lege si a afirmarii largi s-a deschis in fata lor numai in secolul al XIX-lea. In final au obtinut si dreptul la vot, dar acest succes a insemnat inceputul unor noi lupte. In civilizatiile erelor trecute situatia femeilor era foarte diferita. In unele culturi nu erau considerate decat proprietatea privata a sotului sau a tatalui, in altele au primit o libertate destul de mare si drepturi legale, dar chiar si in aceste civilizatii, barbatii, considerati sexul superior, aveau mai multe drepturi.

Alte referate despre: miscari feministe, miscarile feministe, evolutia miscarii feministe

Miscarile scoartei terestre

Acesta a cautat cheia misterelor prin studierea fosilelor, gasind spre exemplu, fosile ale unor plante tropicale sub stratul de zapada si gheata din Groenlanda. El a mai gasit si alte semne ramase în roci care indica faptul ca o parte a Africii de Sud si partea tropicala a Americii de Sud au fost cândva acoperite de gheata. Wegener a dat raspunsul la aceasta ipoteza în cartea intitulata "Die Enstehung der Kontinente und Ozeane" (Originea Continentelor si a Oceanelor).

Alte referate despre: miscarile scoartei terestre, miscarile scoartei terestre a oceanilor, teoria miscari scoartei terestre

Miscarile scoartei terestre

Teoria translatiei continentelor a fost în general acceptata pâna în anii cincizeci-saizeci. Între timp însa, s-au acumulat atâtea dovezi, încât teoria nu a mai putut fi ignorata. S-a creat un termen nou pentru descrierea fenomenului: tectonica placilor. Potrivit acestei teorii, continentele se afla în miscare continua, cu o viteza de deplasare între ele ce variaza de la 1 la 10 cm pe an. Acceptarea teoriei miscarilor tectonicea deschis o noua era în studiul Pamântului. Puzzle de continente Primele teorii asupra miscarii continentelor s-au bazat pe similitudinile tarmurilor continentelor, ale Americii de Nord si de Sud, respectiv ale Africii si Europei.

Alte referate despre: miscarie scoartei terestre, miscarile scoartei terestre referat, miscarile scoartei terestre orogenetice

Miscarile scoartei terestre1

Între timp însă, s-au acumulat atâtea dovezi, încât teoria nu a mai putut fi ignorată. S-a creat un termen nou pentru descrierea fenomenului: tectonica plăcilor. Potrivit acestei teorii, continentele se află în mişcare continuă, cu o viteză de deplasare între ele ce variază de la 1 la 10 cm pe an. Acceptarea teoriei mişcărilor tectonicea deschis o nouă eră în studiul Pământului.

Alte referate despre: prezent miscarile scoartei terestre, miscari scoartei terestre, miscarile scoartei
Referate afisate : 17
Medie note: 8.15 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles