Misterul mortii lui napoleon bonaparte

Misterul mortii lui Napoleon Bonaparte

Se va permite generalului Bonaparte de a alege printre persoanele care l-au insotit in Anglia, cu exceptia generalilor Savary si Lallemand,trei ofiteri care,impreuna cu chirurgul sau,vor avea permisiunea de a-l insoti la Sfanta Elena si nu vor putea parasi insula fara aprobarea guvernului britanic.Contaamiralul sir Georges Cockburn,care este numit comandant >>en chef >> al Capului Bunei Sperante si al marilor adiacente,va conduce pe generalul Bonaparte si suita sa la Sfanta Elena si va primi instructiunile necesare privind executrea acestui ordin''.

Napoleon si suita admisa sa-l urmeze sunt transferati pe vasul Northhumberland,care la 9 august ridica ancora pentru a pleca pe drumul fara intoarcere pentru Napoleon. Un protest solemn,un appel la judecata istoriei,o declaratie destinata posteritatii,in care se spune ca ''lealitatea britanica'' s-a pierdut in ospitalitatea vasului Bellerophon,sant strigate in pustiu.Instructiunile date amiralului Cockburn intregesc elementele de judecata ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 16kb
Downloads: 27
Materia: Istorie

Misterul mortii lui Hitler

Cum puteau fi gasiti?acesti oameni au creat o intrebare care a ridicat o problema nu prea mare pentru ca oameni nu dispar si nici nu se evaporeaza nici macar in periadele de catastrofa. Acesti oameni ori mor ori raman in viata o a treia posibilitate nu exista.

Alte referate despre: misterul mortii lui hitler, misterul mortii lui hitler referat, misterul mortii lui hitler documentar

Misterul mortii lui Tutankamon

Tomografia a dezvaluit insa un indiciu extrem de important faraonul avea piciorul stang fracturat .Unii expertii sustin ca Tutankamon si-ar fi rupt cu cateva zile inainte de a muri ,ceea ce ar fi cauzat o infectie letala.Altii sustin ca echipa condusa de Carter ar fi rupt din greseala acest os .Dupa cum spune si Hawass “Misterul ramane nedezlegat”.

Alte referate despre: misterul mortii lui tutankamon, misterul mortii lui napoleon, misterul mortii lui napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte - imparat francez

Aceste cuvinte grele de melancolie, erau rostite pe stâncile de bazalt ale insulei Sf. Elena, de fostul împărat francez Napoleon Bonaparte. Acţiunea captivantului roman începe în anul 1769, când în familia lui Carol şi Letiţia Bonaparte se naşte micul Napoleon. După cum singur mărturiseşte, a fost un copil curios şi încăpăţânat, nimic nu i se impunea. Era certăreţ, haimana, nu se temea de nimic, bătea pe unul, zgâria pe altul, facându- se redutabil pentru toţi. Mau târziu, la şcoala, el nu era iubit nici de profesori, nici de colegi fiind violent, mândru, indisciplinat. Odată cu trecerea timpului, micul corsican se impune datorita calităţilor sale. Oricât de excepţionale erau calităţile lui Napoleon, ele nu explicǎ decât limitat uluitoarea ascensiune a modestului sublocotenent până la tronul imperial. Restul explicaţiei trebuie căutat în împrejurările care i-au îngăduit sǎ- şi valorifice aceste calităţi.

Alte referate despre: viata lui napoleon bonaparte imparat francez, napoleon bonaparte imparatul francezilor, referat napoleon bonaparte imparatul francezilor

Napoleon - cu imagini

Nici un membru al familiei Buonaparte nu a fost niciodata soldat profesionist. Tatăl său, Carlo, a fost un avocat care a luptat pentru independenţa Corsicii, dar după ce Franţa a ocupat insula în 1768, el a servit drept judecator şi a intrat în aristocraţia franceză drept conte. Sub influenţa familiei sale, Napoleon a fost educat pe cheltuiala regelui Louis al XVI- lea la Brienne şi la Şcoala Militară din Paris. El a terminat şcoala în 1785, iar la 16 ani s-a alăturat artileriei ca locotenent II.

După ce revoluţia a început, a devenit locotenent colonel (1791) în Garda Naţional|ă Corsicană. În 1793, Corsica declară independenţa şi Bonaparte, un patriot francez şi un republican, se alatură Franţei împreună cu familia sa. I s-a dat gradul de capitan într-o armată care se lupta cu Toulonul, o bază navala, care ajutată de flota Britanică, era in război cu Republica Franceză. Înlocuind un general de artilerie rănit, el şi-a aşezat tunurile ...

Alte referate despre: napoleon bonaparte imagini, napoleon bonaparte imagine, imagini cu napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte - cronologie

S-a născut in 1769 la Ajaccio intr-o familie saraca. Ajunge general in timpul revolutiei si in 1795 infrange revolta regalista. Prin inabusirea revoltei regaliste generalii au ocupat un rol important in viata politica cucerind teritorii noi.

Alte referate despre: napoleon bonaparte cronologie, viata lui napoleon bonaparte cronologie, referate napoleon bonaparte cronologie

Revolutia franceza si Napoleon Bonaparte

1.Criza Vechiului Regim
Principalele cauze ale decaderii vechiului regim monarhic francez au fost luxul curtii regale, criza economica si sociala, nobilimea devenisera o clasa parazitara, incapabila sa produca si criza financiara.

Pentru a se remedia situatia economica au fost adusi marii finantisti ai vremii, Turgot, Necker si Law care au introdus ainsigniatele(bilete de banca), dar s-a produs fenomenul numit inflatie.

Societatea era impartita inegal si inechitabil in Starea I-Nobilimea; Starea a II-a –Clerul; Starea a III-a –Burghezia.
Taranii cei care reprezentau marea majoritate a vremii au fost si de partea revolutiei, dar au fost si foarte multi tarani de partea monarhului.Astfel taranii se rascoala pentru prima data in Vandeea.

2.Declansarea Revolutiei
In data de 5 mai 1789 la Versailles, reprezrentantii Starii Generale isi deschideau lucrarile, cu multa incredere, dar au fost tratati cu dispret de nobilime si rege, care la intrarea in camera, anunta ...

Alte referate despre: revolutia franceza si napoleon bonaparte, revolutia franceza si napoleon bonaparte 1848, referat revolutia franceza si napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte - generalitati

Napoleon Bonaparte cunoscut ca micul Corsican s-a născut la data de 15 august 1769 în Ajaccio in Corsica.În familie au fost şapte fraţi si surori. Numele original este Napoleone Buonaparte în Corsica,dar în Franţa se numea Napoleon Bonaparte. Parinţi au fost Carlo si Lizia era de naţionalitate Corsican-Italian. La început a luptat contra francezilor deoarece francezii ocupaseră Corsica. Tatăl lui a fost militar si de asemenea anti-francez. Când Napoleon avea 9 ani tatăl lui la dus la o şcoala militară franceză.

Alte referate despre: napoleon bonaparte biografie, napoleon bonaparte referat, napoleon bonaparte

Napoleon - Campania Ulm - Austerlitz

Austria si Rusia s-au alaturat Marii Britanii intr-o alianta sa-l
distruga pe Napoleon. Pe 10 septembrie, Austria a atacat Bavaria
controlata de francezi. Zeci de mii de soldati rusi se ingramadeau
incercand sa se uneasca cu aliatii lor austrieci.

Alte referate despre: napoleon campania din italia, campania ulm, napoleon campania din spania

Napoleon Bonaparte

Napoleon Bonaparte s-a nascut la Ajacio intr-o familie modesta. Intrat in armata de tanar s-a remarcat imediat prin infrangerea miscarii regaliste din 5 octombrie 1795.
Ajutat de Josephine de Beaufarnais cu care s-a casatorit, a obtinut in 1796 comanda armatei din Italia, unde obtine stralucite victorii. Dupa expeditia din Egipt din 1798-1799, revine in Franta unde situatia politica se deteriorase si ca prim consul, prin lovitura de stat de la 18 brumar, obtine victorii impotriva statelor europene coalizate impotriva sa.
In 1804 s-a incoronat imparat si a jurat ca imperiul inseamna pace dar domnia sa (1804-1815) a fost un sir lung de razboaie. In 1815 dupa infrangerea de la Warerloo, a fost silit sa abdice si a murit pe insula Sf. Elena.
Napoleon avea o uriasa putere de munca si o inteligenta sclipitoare sustinuta de o imaginatie aprinsa si de o nesabatuita sete de putere. A fost un mare talent militar, administrativ, legislativ si diplomatic. Tinea sa conduca si ...

Alte referate despre: referat napoleon bonaparte, franta in timpul lui napoleon bonaparte, viata lui napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte

După victoria de la Lodi în 1796 şi-a dat seama că era o fiinţă superioară, destinată să realizeze fapte mari. Nu îi era ruşine să recunoască că are o ambiţie nemărginită. După ce a vizitat Moscova în 1812 prietenii săi au remarcat o schimbare înfricoşătoare la Napoleon.
Memoria începuse să-l lase, devenise mai autoritar şi mai intolerant faţă de punctele de vedere ale altora. Începea să ia greutate, devenind mai nepăsător şi încet. “Puterea vine prin teamă” spunea el în acea vreme.

Alte referate despre: napoleon bonaparte biografia, personalitatea lui napoleon bonaparte, referat despre napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte

În 1795 el a salvat guvernul revoluţionar prin dispersarea insurgenţilor din Paris.
În 1796 s-a însurat cu Josephine de Beauharnais, văduva unui aristocrat ghilotinat în Revoluţie, şi mamă a 2 copii.
În 1796 Bonaparte a fost promovat comandant al armatei franceze în Italia. S-a luptat cu patru generali austrieci succesiv, fiecare cu un număr superior de soldaţi şi a forţat Austria şi aliaţii săi să facă pace.

Alte referate despre: napoleon bonaparte referat istorie, biografia lui napoleon bonaparte, moartea lui napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte

La 15 august 1769, la Ajaccio, în insula Corsica, Napoleon s-a născut ca supus francez. Corsica făcuse parte din republica Genovei şi fusese cedată Franţei de-abia cu un an în urmă. Tatăl lui Napoleon s-a opus cu înverşunare ocupaţiei franceze, dar după mult timp a realizat că nu are decât de câştigat dacă trece în tabăra cealaltă. Familia lui Napoleon era mare, fiind alcătuită din cinci fii şi trei fiice. Unul dintre avantajele pe care le-a obţinut prin trecerea de partea francezilor a fost eliberarea unui act ce dovedea că familia aparţinea nobilimii, fapt ce I-a permis lui Napoleon să înveţe la o academie militară pe cheltuiala guvernului.

Alte referate despre: napoleon bonaparte bibliografie, despre napoleon bonaparte, napoleon bonaparte referat in franceza

Napoleon Bonaparte

Folosindu-se de energia Frantei Revolutionare, aventurierul militar Napoleon Bonaparte paruse invincibil, pâna când excesiva sa ambitie i-a adus caderea. Suprematia sa scurta, dar impresionanta a avut efecte de durata asupra istoriei franceze si europene. Napoleon Bonaparte s-a nascut in 1769 in localitatea Ajaccio, din Insula Corsica. Educat la scolile militare franceze, tânarul Napoleon devine in 1785 locotenent de artilerie. Planurile sale de viitor sunt insa afectate de revulotia franceza din 1789, care a dus la razboi cu restul Europei, caderea monarhiei si emigrarea multor ofiteri aristrocrati. in aceasta situatie armatele revolutionare aveau nevoie de militari abili, promovarea fiind mult mai rapida decât in vremurile mai putin turbulente. in decembrie 1793, faptele de vitejie ale lui Napoleon in asediul de la Toulon – detinut un timp de britanici – l-au facut, la doar 24 de ani, general de brigada.

Alte referate despre: biografie napoleon bonaparte, bataliile lui napoleon bonaparte, referat istorie napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte - biografie

3) Ce nu a funcţionat în planurile lui Napoleon ?
Două motive importante ale înfrîngerii catastrofale suferite de Napoleon a fost vremea şi o scădere drastică a proviziilor. Pe parcursul înaintării spre Moscova trupele sale au suferit din pricina arşiţei combinate cu ploi torenţiale. « Eram fie sufocaţi de nisip, fie îngropaţi pînă la genunchi în noroi », relata un soldat demoralizat.
În primele săptămîni ale campaniei zeci de mii de oameni şi de cai s-au prăbuşit pe drum din cauza bolilor şi a epuizării cauzate de căldură. Apoi, la 7 septembrie, Marea Armată a mai pierdut 60.000 de oameni în cele 15 ore ale bătaliei de la Borodino. Trupele ramase au fost dispuse de-a lungul unei linii a frontului de 1,120 km. După o săptămînă, cînd au ajuns la Moscova, din cei 600.000 ...

Alte referate despre: napoleon bonaparte-biografie, referate napoleon bonaparte biografie, napoleon bonaparte biografie pe scurt

Napoleon Bonaparte pro si contra

Napoleon, desi pastrandu-si felul de a fi inchis, posac si stangaci si raspunzand colegilor sai cu brutalitate si aroganta atunci cand il tachinau pentru accentul corsican, se dovedeste a fi un elev stralucit, avand rezultate remarcabile la istorie, la matematica si la geografie.

Alte referate despre: napoleon bonaparte pro si contra, napoleon bonaparte pro sau contra, napoleon bonaparte pro contra

Napoleon Bonaparte

IX. Încheiere
Napoleon a fost câteodata un tiran si întotdeauna autoritar. El a mai
fost un monarh luminat care a schimbat institutiile franceze si a
încercat sa reformeze institutiile Europei si sa dea continentului o
lege comuna. La Sfânta Elena el a spus "Waterloo va sterge memoria
tuturor victorilor mele" dar el a gresit. El este reamintit co bine ca
fiind un general mare, nu pentru guvernarea lui luminata, dar cea de a
doua trebuie sa fie socotita daca el este doar numit Napoleon cel
Mare.

Alte referate despre: referat napoleon bonaparte download, informati despre napoleon bonaparte, viata personala a lui napoleon bonaparte

Misterul mortii lui Hirtler

Imediat dupa declaratia sub juramnt a lui Karl Heinz Spath a apatut o ziarista elvetiana Carmen Moroy, care a declarat la Hamburg ca dupa anumite informatii poe care le detinea, Hitler era in viata si se gasea la o mosie din Bavaria cu Eva Braun. Cele doua marturii nu puteau fi adevarate amandoua, deci declararea lor sub juramant nu putea fi acceptata ca proba, mai ales ca lipsa de valoare a probei cu martori este evidenta, atunci au fost cautati cei doi, care au depus acele declaratii, iar Carmen Moroy a recunoscut ca nu la vazut pe Hitler vreodata iar Karl Heinz Spath si-a dat o identitate falsa.

Alte referate despre: misterul mortii lui alexandru cel mare, referat misterul mortii lui napoleon, misterul mortii lui tutankhamon

Napoleon Bonaparte

Napoleon Bonaparte a épousé en première noce le 09/03/1796 à Paris Marie-Joseph-Rose TASCHER de la PAGERIE dite Joséphine Napoléon Bonaparte est né le 15 Août 1769 à Ajaccio, île de Corse. Il meurt le 5 mai 1821 à Sainte Hélène, île de l'atlantique sud. Napoleon Bonaparte

Alte referate despre: campaniile lui napoleon bonaparte, poze napoleon bonaparte, napoleon bonaparte in franceza
Referate afisate : 19
Medie note: 8.08 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles