Misterul mortii lui tutankamon

Misterul mortii lui Tutankamon

Misterul mortii lui Tutankamon - Dintr-o data insa,cineva a iesit din umbra si l-a lovit pe faraon in cap.Domnia de noua ani a regelui Tut si-a gasit un sfarsit brusc si misterios.Este una dintre teoriile despre moartea ,la 19 ani, a celui mai faimos faraon.Aceasta necunoscuta I-a fascinat pe cercetatori inca din 1922,atunci cand arheologul britanic Howard Carter a descoperit mormantul vechi de 3.300 de ani al lui Tutankamon .Hotarat sa descopere adevarul ,Zahi Hawass ,exploratorul-rezident National Geographic,a folosit tehnologia moderna pentru a verifica aceasta teorie .

O veche rediografie facuta in 1968 mumiei faraonului Tut indiva lipsa unui fragment osos al craniului ,precum si o posibila fisura craniana .Multi cercetatori au sustinut ca Tutankamon a primit o lovitura fatala .Dar cine ar fi avut de castigat de pe urma mortii faraonului ?Ar fi putut fi Aye ,sfatuitorul sau apropiat .Mult mai in varsta si mai experimentat decat faraonul ,Aye se bucura de o influenta ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 3185
Materia: Istorie

Egiptul in timpul faraonilor

Egiptul in timpul faraonilor, civilizatia egipteana veche a existat aproape 3000 de ani aparent intr-o forma neschimbata, lasand mostenire capodopere arhitecturale monumentale si comori fabuloase. Piramidele, Sfinxul si mormantui lui Tutankamon sunt admirate si azi de intreaga lume.Egiptul in timpul faraonilor

Alte referate despre: egiptul in timpul faraonilor, egiptul in timpul faraonului, egiptul pe timpul faraonilor

Orientul Antic

Spre deosebire de alte rauri Nilul se revarsa si se retrage annual, lasand in urma un sol foaret bogat ,fertil,astfel incat cei care au trait acolo,au putut construi un sistem de irigare bine proiectat.Indirect fluviul Nil a contribuit la realizarea capodoperelor arhitecturale fara precedent.

Alte referate despre: orientul antic, popoarele orientului antic, cultura orientului antic

Orientul antic

Civilizatia egipteana veche a existat aproape 3000 de ani aparent intr-o forma neschimbata ,lasand mostenire capodopere arhitecturale monumentale si comori fabuloase.Piramidele,Sfinxul si mormantul lui Tutankamon sunt admirate si astazi de intreaga lume. Aparut in desert ,Egiptul era la o suficienta distanta de tulburarile Orientului Apropiat.Dupa ce s-a constituit civilizatia egipteana s-a dovedit a fi destul de stabila , conservatoare si longeviva.Desi au eiostat schimbari in viata tarii,acestea au fost atat de lente,incat popoarele antice vedeau Egiptul ca o societate misterioasa,fara varsta.

Alte referate despre: orientul antic referat, mostenirea culturala a orientului antic, referat orientul antic

Tutankamon

Mormântul lui Tutankhamon de la Teba a fost descoperit în anul 1922. Probabil că bogăţia marilor faraoni s-ar fi dovedit inimaginabilă, dar acestea nu s-au bucurat de şansa de a străbate timpurile până în zilele noastre.

Alte referate despre: tutankamon, tutankamon referat, referat tutankamon

Religia Egiptului

Viaţa de după moarte
Pentru egipteni, omul continuă să trăiască şi după moarte. Trecerea din împărăţia morţilor este periculoasă şi, de aceea, morţii sunt ocrotiţi prin tot felul de ritualuri şi rugăciuni. Mormintele sunt concepute ca nişte adevărate locuinţe, în care sunt depozitate toate mobilele şi obiectele necesare defunctului în noua sa viaţă. Însă, înainte, el va trebui să iasă învingător din încercarea redutabilă a judecăţii lui Osiris.

Alte referate despre: religia egiptului, religia egiptului antic, religie egipt

Cartile nemuririi - faraonii si viata de apoi

Timp de mai bine de 1000 de ani , de la primele formule magice din ,,Textele piramidelor” si pana la marile carti sacre din Imperiul Nou , vechii egipteni s-au straduit , aproape obsesiv , sa exorcizeze multimea de pericole care ii ameninta pe cei morti in lumea de apoi . Din aceasta preocupare a lor pentru nemurire sau nemoarte , ca si din credinta care o susutineau, s-a nascut un a dintre cele mai tulburatoare literaturi religioase si funerare din toate timpurile .

Alte referate despre: viata de apoi, cartea nuntii scene din viata de ieri si de azi, despre viata de apoi

Egiptul in timpul faraonilor

Civilizatia egipteana veche a existat aproape 3000 de ani aparent intr-o forma neschimbata ,lasand mostenire capodopere arhitecturale monumentale si comori fabuloase.Piramidele, Sfinxul si mormantul lui Tutankamon sunt admirate si astazi de intreaga lume. Aparut in desert ,Egiptul era la o suficienta distanta de tulburarile Orientului Apropiat.Dupa ce s-a constituit civilizatia egipteana s-a dovedit a fi destul de stabila ,
conservatoare si longeviva.

Alte referate despre: egiptul an timpul faraonului thutmes, egiptul in timpul faraonului narmer, egiptul in timpul faraonului tutancamon

Misterul mortii lui Hirtler

La un moment dat ei l-au declarat mort, in alt moment au pus la indoiala propria lor declaratie, mai tarziu au anuntat ca au descopirt cadavrele, atat cel a lui Hitler cat si cel al Evei Braun pe urma au acuzat autoritatile britanice ca o ascund pe Eva Braun si probabil pe Hitler in zona engleza din Germania. In acel moment autoritatile britanice au incercat sa scoata la iveala adevarul, incercand sa se folosesca de orice dovada pentru a demonstra contrariul afirmatilor aduse de catre autoritatile rusesti.

Alte referate despre: misterul mortii lui napoleon, misterul mortii lui tutankamon, misterul mortii lui napoleon bonaparte

Misterul mortii lui Napoleon Bonaparte

Se va permite generalului Bonaparte de a alege printre persoanele care l-au insotit in Anglia, cu exceptia generalilor Savary si Lallemand,trei ofiteri care,impreuna cu chirurgul sau,vor avea permisiunea de a-l insoti la Sfanta Elena si nu vor putea parasi insula fara aprobarea guvernului britanic.Contaamiralul sir Georges Cockburn,care este numit comandant >>en chef >> al Capului Bunei Sperante si al marilor adiacente,va conduce pe generalul Bonaparte si suita sa la Sfanta Elena si va primi instructiunile necesare privind executrea acestui ordin''.

Alte referate despre: referat misterul mortii lui napoleon, data mortii lui napoleon bonaparte, 1851 anul mortii lui napoleon bonaparte

Machu Picchu - Misterioasa cetate incasa

Visible links
Hidden links:
1. http://www.culturefocus.com/peru_pic50.htm
2. http://www.culturefocus.com/peru2_pic5.htm
3. http://www.culturefocus.com/peru2_pic23.htm
4. http://www.culturefocus.com/peru1_pic46.htm
5. http://www.culturefocus.com/peru1_pic47.htm

Alte referate despre: misterioasa cetate machu picchu, machu picchu cetata sacra, machu picchu referat

Cultul mortilor in cultura geto-daca

Astfel, apare practica incinerarii cadavrelor si pastrarii cenusei in urne de lut. Mormintele pentru depunerea acestor urne se sapau in pamant, langa locuinte sau sub ele. La baza acestui obicei sta credinta conform careia spiritul se ridica la cer, unde imparateau sufletele nemuritoare, iar pentru acest lucru trebuia sa fie cat mai usor.

Alte referate despre: influenta romana si elena asupra culturii geto dacilor, cultura geto-dacilor, cultura geto dacilor

Misterul cuceririi Americii de catre carpato-dunareni

Exploratorii, misionarii si soldatii spanioli care au intrat in contact direct cu triburile de amerindieni, in secolele 16 - 17 au auzit tot felul de povesti - legende de la acestia privind originea lor. Descoperim astfel ca numeroase triburi au traditii orale vorbind despre ai lor stramosi, veniti de undeva de peste apa, dintr-o tara indepartata din Est, tocmai de unde rasare soarele (aceste legende sunt in special valabile pentru America Centrala si de Sud si mai putin pentru Nord America, unde migratia pestre stramtoarea Bering, mare parte a anului transformata intr-un pod de ghiata este mult mai evidenta)

Alte referate despre: urmarile cuceriri americii de catre spanioli si portughezi, urmarile cuceririi americii de catre spanioli si portughezi, despre etapele cuceririi daciei de catre romani

Atitudinea ciobanului in fata mortii

Prima dintre ipoteze este lipsita de temei, cea de-a doua fiind cea corecta deoarece:
a) testamentul tanarului pastor dovedeste o puternica dragoste fata de oameni, de viata, atasamentul si pasiunea fata de meserie.
b) Nu se inspaimanta de moarte, ci este preocupat de indeplinirea tuturor randuielilor traditionale: ingroparea, jelirea etc.
c) Dorinta de a fi ingropat de presupusii asasini este o dovada de tarie, de superioritate morala, de incredere in oameni.
d) Precizarea locului inmormantarii evidentiaza profundul atasament fata de indeletnicirile sale, dragostea fata de mioare si de caini.
e) Prezenta fluierelor la cap reprezinta dragostea de frumos a unui om sensibil care doreste sa devina vesnic in timp prin arta.
f) Este preocupat de indeletnicirea bocirii, ca element traditional al ceremonialului funebru.
g) El nu se gandeste numai la destinul sau, ci si la cei apropiati (mioarele si mama sa) pe care vrea sa-i crute de o mare durere sufleteasca.
h) Prezentand moartea ...

Alte referate despre: atitudinea ciobanului in fata mortii, miorita atitudinea ciobanului in fata mortii, miorita-atitudinea ciobanului in fata mortii

Edgar Allan Poe - Masca mortii rosii

Dacă la început:
„ masca de care vorbim, parcă întrecuse închipuirea lui Irod”, mai apoi „masca mersese atât de departe cu îndrăznela ei, încât îşi luase înfăţişarea Morţii Roşii. Veşmântul îi fusese vopsit în sânge, iar fruntea ei largă şi trăsăturile obrazului fuseseră stropite cu acea grozavă culoare purpurie”.

Prin această înfăţişare, masca încălcă regulile impuse de prinţul Prospero, care, atunci când o văzu, se înfurie şi dete ordin să fie prinsă. Însă nimeni nu cuteza. Oaspetele nepoftit se deplasă din prima cameră, până ajunse în cea neagră, unde prinţul Prospero, încercând să o ucidă, căzu el răpus, în mod misterios : „Un strigăt ascuţit se auzi, şi pumnalul se rostogoli strălucind pe covorul negru pe care, în următoarea clipă, se prăbuşi, fără de viaţă, şi prinţul Prospero”. Atunci, toată mulţimea porni să prindă masca. În momentele ce urmau, avea să se întâmple ...

Alte referate despre: edgar allan poe masca mortii rosii, edgar allan poe - masca mortii rosii, edgar allan poe masca mortii rosii rezumat

Mortare

Aşa s-a obţinut primul liant hidraulic artificial,folosit de iudei înca de pe timpul lui Solomon(sec.al X-lea î.e.n.).Apoi a fost luat de romani folosindul pe o scara foarte întinsa,podul lui Traian,toate construcţiile romane de pe teritoriul ţarii nostre,lucrarile de la Celei,Sarmisegetuza romană,edificiul cu mosaic de la Constanţa etc.S-au mai folosit depozite necimentate de cenuşi vulcanice,iar acestea constatându-se ca au proprietati mai bune decat argila arsa au fost denumite cement.

Alte referate despre: mortii, atitudinea ciobanului moldovean in fata mortii, mortare

Edgar Allan Poe - Masca mortii rosii

In cazul acesta, insa, lucrurile stateau cu totul altfel,
asa cum ne-am fi putut astepta; data fiind inclinatia ducelui pentru tot ce e bizar, incaperile erau oranduite intr-un chip atat de neregulat, incat privirea nu putea imbratisa dintr-o data decat una singura. La fiece douazeci-treizeci de pasi era cate o cotitura neasteptata, si la fiecare cotitura, cate o priveliste noua.

Alte referate despre: edgar allan poe masca rosie a mortii rezumat, edgar poe masca mortii rosii, e a poe masca mortii rosii

Privire gnoseologica asupra mortii

În al treilea rând, dacă evoluţia individului este limitată în timp, viaţa în sine este infinită, nemuritoare şi acest caracter ţine de capacitatea de productibilitate a ADN-ului, în acest sens, ca şi reproducerea sau naşterea, moartea apărând ca un fenomen natural, firesc şi doar moartea violentă, prematură şi nemotivată evolutiv apare ca nefirească, nenaturală. O astfel de constatare deschide calea luptei conştiente pentru viaţă prin lărgirea graniţelor sale (ex. prin reanimare) şi prin folosirea raţională a vieţii. Conştiinţa limitării existenţei individuale în timp a născut conştiinţa despre moarte şi aceasta a dat o nouă semnificaţie vieţii.

Alte referate despre: perceptia asupra mortii, reflectii asupra mortii, reflexii spirituale asupra mortii
Referate afisate : 18
Medie note: 8.65 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles