Mitocondria uzina energetica a celulei

Mitocondriile - uzinele energetice nucleare

Mitocondriile - uzinele energetice nucleare
Mitocondriile sunt organite complexe, prezente în celulele tuturor organismelor aerobe (oxibionte). Conţin numeroase enzime capabile de a degrada unele substanţe organice până la dioxid de carbon şi apă şi de a pune în libertate o mare cantitate de energie. De aici şi numele lor, sugestiv, de uzinele energetice ale celulei. Mitocondriile au aspectul unor vezicule elongate, cu un contur neregulat, care se pot fragmenta sau , dimpotrivă, pot fuziona. Diametrul redus face dificilă observarea lor “in vivo” la microscop.
Mitocondriile - uzinele energetice nucleare

Nivel: Liceu
Dimensiune: 11kb
Downloads: 4075
Materia: Biologie

Alcatuirea celulei, diviziunea celulara

RIBOZOMII
-organite lipsite de membra
-libere in hialoplasma sau atasate REG (fig 1)
-alcatuite din doua subunitati ce contin ARN si proteine(ARN ribozomal determina sinteza proteinelor spacifice)

Alte referate despre: alcatuirea celulei diviziunea celulara, diviziunea celulara, diviziunea celulara referat

Celula-prezentare

CELULA-PREZENTARE
Celula este unitatea structurală funcţională şi genetică a materiei vii,capabilă să-şi ducă viata independent şi interdependent.Cel care a introdus pentru prima oară noţiunea de celulă a fost Robert Hooke în anul 1665.

Mult mai târziu,o dată cu perfecţionarea microscopului optic,a devenit posibil şi studiul a câtorva componete celulare precum:membrana,citoplasma,nucleul,vacuolele,etc.
Structura celulei plantelor,adică celula vegetală,a fost descrisă de către M. Schleiden în 1838,şi mai apoi a fost descrisă şi celula animală de către T.Schwann în 1839.După puţin timp a luat naştere teoria celulară,care susţine,în principal,că toate plantele şi animalele sunt alcătuite din celele nucleate.

Celula-prezentare
Proprietăţi fizice ale celulei:
Celulele au diferite forme.Acestea pot fi sferive,ovale,cilindrice,prismatice,stelate,cubice,fusiforme, fusi-
forme,poliedrice,etc.
Dimensiunile celulelor-majoritatea ...

Alte referate despre: celula, celula vegetala, celula fotoelectrica

Procariote-bacterii si alge

Clasificarea Eubacteriilor dupa criterii fiziologice:
- bacterii fermentative, care produc fermentatii datorita enzimelor proprii: fermentatia lactica, fermentatia acetica, fermentatia butirica, proces intalnit la topirea plantelor textile;
- bacteriile fixatoare de azot, care traiesc in radacinile plantelor leguminoase, formand nodozitati (Rhizobium legumi-nosarum);
- bacterii de putrefactie, care descompun resturile organice;
- bacterii chimiosintetizante, nitrobacterii-le, sulfobacteriile, ferobacteriile;
- bacterii fotogene care produc lumina in urma unor procese de oxidate;
- bacterii cromogene care produc pigment (rosii, albastri, galbeni) neasimilatori;
- bacterii patogene, care produc boli denumite: bacterioze, la plante (cancerul bacterian al pomilor, al tomatelor, raia neagra a cartofului), animale si om (holera, febra tifoida, tuberculoza, ciuma, sifilisul etc.).

Alte referate despre: bacterii si alge, bacterii si alge albastre, regn din care fac parte bacteriile si algele albastre verzi

Compararea celulei animale cu cea vegetala

Morfogeneza ovulului. Celula feminina matura sau ovulul ia nastere prin dezvoltarea unui folicul primordial din zona corticala a ovarului. In corticala se gasesc mii de foliculi preimordiali din care se vor matura insa circa 300-500 in cursul vietii genitale a femeii.

Alte referate despre: structura celulei animale shi cea vegetale, comparatia celulei animale ci cea vegetala, deosebire intre celula animala si cea vegetala

Mitocondria

Respiratia aeroba este un proces care este continuu,astfel ca mitocondria poate produce sute si mii de molecule ATP in fiecare celula.
ATP-ul este transportat in citoplasma celulei,unde este folosit in fiecare reactie la care participa. In timp ce ATP-ul este folosit,acesta este transformat in ADP,care este returnat de celula in mitocondrie si este fosforilat rezultand ATP.

Alte referate despre: mitocondriile, mitocondria, mitocondrii

Imbatranirea celulara

A menţine celula în starea caracteristică tinereţii implică prevenirea îmbătrânirii componentelor ei. A întineri celula implică a întineri componentele ei. Chiar şi a aduce celula într-o stare structurală şi funcţională caracteristică vârstei de 40-50 de ani ar diminua semnificativ riscul morţii individuale, ... în condiţii de pace.

Alte referate despre: imbatranirea celulara, imbatranirea celulara referat, imbatranire celulara

Auditul energetic

Datorită faptului vă la nivelul unei locuinţe se întregistreză un consum de energie furnizată de sursă locală dar şi energie electrică de la sistemul naţional, indicatorii care stabilesc performanţa energetică în sectorul rezidenţial din ţările Europei occidentale , se stabilesc în funcţie de condumul de energie primară.

Alte referate despre: audit energetic, proiect audit energetic, auditul energetic

Infiintarea uzinelor din Resita

Hotărîrea nu a putut fi pusă în practică deoarece pădurile din jurul Bocşei erau complet distruse iar căderea de apă a rîului Bîrzava era prea mică pentru a permite acţionarea roţilor hidraulice. In aceste condiţii inginerii şi tehnicienii imperiali au făcut propunerea de a se construi alte uzine metalurgice la Reşiţa. Propunerea fiind acceptată în anul 1769 a început cu ajutorul iobagiilor şi a muncitorilor aduşi de la Oraviţa, Sasca şi Biserica Alba construirea uzinelor de la Reşiţa. Au fost ridicate două furnale, patru ateliere de forje cu cuptoarele respective de încălzire şi două şoproane pentru depozitarea minereului, cărbunilor şi a materialelor finite. Toate aceste construcţii au fost finalizate în anul 1771.

Pentru asigurarea personalului muncitor calificat au fost aduşi muncitori calificaţi ...

Alte referate despre: infiintare uzinelor din resita, infiintarea uzinelor la resita referat, infiintarea uzinelor resita

Energetica mondiala

Geografia consumului de energie si balanta energetica mondiala
Energetica contemporana se bazeaza, in principal, pe utilizarea resurselor energetice primare (petrol, gaze naturale, carbune, hidroenergie si energia atomica), numite "comerciale" sau "industriale".

Alte referate despre: criza energetica mondiala, energetica mondiala, rolul energiei eoliene in cadrul sistemului energetic mondial

Bomba chimica de la uzinele chimice Turda - protectia mediului

Desi parerea unor specialisti a fost ca este mai periculos sa le mutam din locul unde sunt caci lasandu-le acolo raul maxim pe care aceste deseuri le puteau face, le-au facut deja; datorita faptului ca realizarea Autostrazii este o prioritate nationala, iar terenurile afectate deja nu se vor putea reintegra circuitului agricol, solutia adoptata a fost considerata cea mai buna.

Alte referate despre: uzina chimica turda, istoric uzina chimica turda, uzina chimica turda 2011

Energetica nucleara

Centrala Nucleara Electrica de la Cernavoda - având o putere de 700Mw,
fiind prevazuta cu cinci reactoare de tip CANDU (Canadian Deuterium
Uranium), cu moderator apa grea (produsa la ROMAG - Drobeta Turnu
Severin) si combustibil uraniu natural. Primul reactor a fost dat în
folosinta în anul 1996, furnizând 10%din energia electrica a României,
iar al doilea reactor este în constructie.

Alte referate despre: energetica nucleara, energetica nucleara referat, referat energetica nucleara

Resursele si industria energetica a Germaniei

2.Productia energie electrice si a caldurii prin utilizarea resurselor primare de energie
Resurele energetice se clasifica in doua categorii
-conventionale sau traditionale ( lemnul, carbunii, petrolul, gazele naturale, energia hidraulica)
-neconventionale ( energia nucleara, energia solara , energia goetermica, energia mareelor, a valurilor sau a curentilor oceanici, etc.)

Alte referate despre: industria energetica in germania, resurse si industrie in interiorul germaniei referat, industria energetica a germaniei

Resurse energetice regenerabile

Energia potentiala osmotica sau energia gradientului de salinitate este energia disponibila din diferenta de concentratie de sare intre apa de mare si apa de rau. Este o energie regenerabila. Doua metode practice pentru acest lucru sunt electrodializa inversa (EDI) si osmoza intarziata de presiune (OIP).

Alte referate despre: resurse energetice regenerabile, resurse energetice regenerabile referat, resursele energetice regenerabile

Energetica in problema globala a omenirii

Aparitia de curand a raportului annual al Institutului Worldwatch din S.U.A., da posibilitatea evidentierii unor conexiuni noi intre energie, mediu inconjurator si strategiile de dezvoltare economica, sociala, si politica. Problematica energiei este prezenta, in principal, in toate aspectele specifice ale procesului de dezvoltare; agricultura, alimentatie, transporturi, industrie etc.Analiza pe care o vom intreprinde in continuare se refera insa la impactul intre sistemele de energie si mediul inconjurator intr-un sens mai larg (schimbarea globala a climei, protectia stratului de ozon, reducerea emisiilor de gaze-CO2-care induc fenomenele efectului de sera, deteriorarea calitatii aerului).

Alte referate despre: problemele globale ale omenirii, probleme globale ale omenirii, lumea in pragul mileniului 3 problemele globale ale omenirii
Referate afisate : 15
Medie note: 8.60 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles