Moda in franta referat

Procesele politice ale centralizarii monarhice in Franta

La 17 iulie 1453,in batalia de la Castillon,comandantul englez John Talbot, veteran a zeci de campanii impotriva francezilor,pieri in mod lamentabil luand cu asalt o pozitie intarita aparata de artilerie.Astfel lua sfarsit Razboiul de 100 de ani,ce opunea din 1337 Franta si Anglia;si daca la inceputul conflictului acestea mai erau inca state feudale,in ultima jumatate a secolului XV cele doua regate gasisera liantul necesar construirii unui stat modern in sentimentul patriotic generat de aceasta neincetata stare de razboi.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 12kb
Downloads: 112
Materia: Istorie

Napoleon Bonaparte - Franta Imperiala

Franta imperiala
Ca o recunoastere a succeselor sale,in anul 1802,Napoleon a fost ales,prin plebiscic,prim-consul pe viata.Acesta nu a fost insa decat o etapa intermediara spre instaurarea puterii personale absolute.
In anul 1804, echilibrul intern si cel extern erau puse din nou sub semnul intrebarii. In 1803, Anglia redeschisese conflictul militar, iar la inceputul lui 1804,Fouche descopera un nou complot regalist. Conjunctura favorabila nu este ratata si, in Mai 1804, Franta devine imperiu, iar Napoleon, proclamat « imparat al tuturor francezilor »,sub numele de Napoleon I. Decizia Senatului nu facea decat sa consfinteasca o stare de fapt.
In noua sa calitate, Napoleon continua politica promovata anterior, in toate directiile. Pentru ...

Alte referate despre: napoleon bonaparte - franta imperiala, napoleon bonaparte franta imperiala, napoleon bonaparte franta

Franta napoleoniana

Înfrângerea acestor mişcări a fost un bun prilej pentru tinerii ofiţeri de a se afirma, printre aceştia evidenţiindu-se şi Napoleon Bonaparte, care a ajuns general la numai 25 de ani.

Alte referate despre: franta napoleoniana, franta napoleoniana referat, referat franta napoleoniana

Monumente istorice in Franta

Monumente istorice in Franta
Acessul publicului se mai poate face si pe scari pana la primul nivel, numarul acestora fiind in totalitate de 1665.Este una dintre principalele destinatii turistice cu 5,5 milioane de vizitatori anuali.Pentru intretinerea turnului se folosesc o data la sapte ani 50 de tone de vopsea maro.

Alte referate despre: monumente istorice din franta, monumente istorice in franta, monument istoric din franta

Muzeul din Franta - Luvru

Regele Henric 4 a construit Grande Galerie, cu o lungime de aproape jumatate de kilometru, in epoca cea mai lunga cladire din lume. Ludovic al 13 a terminat Aripa Denon, iar Napoleon a adaugat o noua anexa in jurului lui 1850.

Alte referate despre: muzeul din franta, muzeul louvre franta, franta luvru

Revolutia burgheza clasica din Franta

- 14 Iulie 1789 inchisoarea Bastilia este luata prin asalt si daramata
- 14 Iulie este Ziua Nationala a Francezilor
- dupa acesta data marea burghezie ia puterea in Franta(libertate ,egalitate ,fraternitate)
-masuri luate de burghezie

Alte referate despre: revolutia burgheza din franta, revolutia burgheza din franta 1789, revolutia burgheza in franta

Franta

Centrul administrativ, financiar, industrial si cultural al tarii este Parisul, care atrage annual mari mase de turisti din toata lumea.Important oras industrial si nod de drumuri comerciale este Lyon-ul (1,3 milioane de locuitori) fondat de romani la confluenta raurilor Ron si Saone.Marsilia(1.2 milioane de locuitori) a fost o colonie fondata de greci in jurul anului 600 i.e.n. si a fost centru important si in perioada romana.Este un port mare al Marii Mediterane, de unde ponesc nave atat spre fostele colonii franceze din nordul Africii, cat si spre fostele colonii franceze din vestul Africii.A patra asezare ca marime este orasul industrial Lille (959000 de locuitori) din nordul tarii.

Asezare
Franta are o iesire la Oceanul Atlantic, cat si la Marea Mediterana , Tarmurile sale sunt putin crestate si, in unele locuri , joase si nisipoase. In afara de limita maritima , are si 9 ...

Alte referate despre: franta, despre franta, franta referat

Franta - caracterizare generala

Bazinul aquitanian ( Bassin aquitain ) in sud-vest, cu podisuri calcaroase in est si nord (Perigord, Quercy, Charente ) si o campie nisipoasa (Landes de Gascogne) in vest, de-a lungul tarmului golfului Biscaya. Treapta muntoasa include: Muntii Alpi (altitudinea maxima de 4810 m pe varful Mont Blanc,aflat pe granita cu Italia), cu vai adanci si relief glaciar tipic ( ghetari, lacuri, creste ascutite,vai), situati in partea de S-E a tarii. Aceasta este cea mai mare inaltime de pe continentul european, cu exceptia Muntilor Caucaz, de la granita cu Asia.

Alte referate despre: referat franta, monumente din franta, referat despre franta

Franta si Muntele Sfantului Mihail

Diviziuni administrative
96 departamente grupate in 22 regiuni; potrivit autoritatilor franceze sunt incluse in statul francez alte 4 regiuni monodepartamentale, 4 teritorii de peste mari si 2 colectivitati teritoriale; unele tari nu recunosc un asemenea statut anumitor teritorii, considerandu-le teritorii dependente.

Alte referate despre: muntele sfantul mihail, muntele sf mihail franta, sfantul mihail si gavril

Franta

Franta.Numele provine de la denumirea latină “Francia” care înseamnă tarâmul Francilor. Francia desemna la origine o regiune din nordul Europei, populată, sau mai degrabă dominată de către poporul războinic germanic, ce se numeau ei înşişi Franci.

Alte referate despre: monumente din franta in franceza, totul despre franta, referat despre franta in limba franceza

Depeche Mode

He soon left the group and went on to form several other bands including Yazoo (Yaz in the U.S.) with Alison Moyet, The Assembly with Eric Radcliffe, and later Erasure with Andy Bell. More than 20 years after, Depeche Mode still include the aforementioned "Just Can't Get Enough" in their live performances when touring, which has become kind of a humorous tip of the hat to their audience and a "flashback" break during their performances, given the much darker general tone that their compositions achieved in years to come compared to the naive synth-pop style of this song.

Alte referate despre: depeche mode, depeche mode referat, referate engleza depeche mode

Franta

Tratatul de la Verdun (843) consacra dezmembrarea Imp. Caroligian, a carui parte occidentala formeaza viitoarea Franta. In sec. 12-14, in timpul domniilor lui Pilip ll August si Pilip lV cel Frumos, sunt facuti primii pasi pe drumul intariri autoritatii regale si al centralizarii statale. Dupa infrangerile franceze din prima parte a razboiului de 100 de ani purtat impotriva Angliei (1337-1453), avantul national ( Jeanne d’Arc) permite incheierea victorioasa a indelungatei confruntari.

Alte referate despre: prezentare power point franta, referat despre franta in franceza, despre franta in franceza

5 Modele de reusita

5 Modele de reusita
Michael Schumacher
Participă la Formula 1şi averea sa este de 627-706 milioane de $.
Se pare că Michael are la fel de mult talent pentru afaceri profitabile ca şi pentru activarea tuturor butoanelor de pe volanul său.O şapcă cu autograf original costă 299 de $, iar fără semnătură poate fi cumpărată cu 40 de franci. Profiturile din aşa-numitul merchandising şi din veniturile de publicitate au depăşit de ani buni suma de 40 milioane pe an, pe care campionul mondial o încasează de la producătorul Ferrari,Fiat. Deoarece Formula 1 are loc începând de anul acesta şi în oraşul chinezesc Shanghai, multipul campion a lăsat să-i deseneze un dragon şi să i se scrie numele cu ideograme. Astfel, numele său a depăşit graniţele Shanghaului, devenind cunoscut în toată China.

Alte referate despre: modele de reusita in afaceri, referat modele de reusita in afaceri, modele de reusita in afaceri referat

Modele atomice

Dispozitivul experimental prezentat schematic mai sus : particulele alfa emise de o sursa de poloniu cu energia 5MeV trec printr-o foita de aur foarte subtire . particulele alfa sunt nuclee de He cusarcina pozitiva 2e . masa particulei alfa este de alfa 4a. La trecerea prin foita de aur a particulelor alfa sunt deviate de la directia initiala . Numarul particulelor deviate la diferite unghiuri sunt inregistrate cu ajutorul detectorului.

Deoarece masa particulei alfa este foarte mare acestea nu pot fi deviate vizibil din drumul lor decat prin ciocnire cu alte particule cu masa mare , deci nucleele, electronii având masa foarte mica fata de cea a particulelor alfa nu le pot devia. Particulele alfa sunt respinse prin forte electrostatice de particulele din nucleu.

Vom numi parametrul de ciocnire „b” distanta fata de centrele de imprastiere , la care trece particula daca nu ar fi deviata de la directia initiala. Pentru o sarcina punctiforma cu cat parametrul ...

Alte referate despre: modele atomice, modele atomice referat, modele atomice referat fizica

Modele Atomice

Modele Atomice
Sistemul periodic al elementelor
La mijlocul secolului XIX, cativa chimisti considerau ca similitudinile dintre proprietatile chimice ale mai multor elemente, implicau o regularitate care putea fi demonstrata prin ordonarea elementelor intr-o forma tabelara sau periodica. Chimistul rus Dimitri Mendeleev a propus o harta a elementelor, numita “tabel periodic”, in care elementele sunt aranjate in randuri si coloane, astfel incat, elementele cu proprietati chimice asemanatoare sa fie grupate. Potrivit acestui aranjament, fiecare element a primit un numar (numar atomic) ponind de la 1, pentru hidrogen, pana la 92, pentru uraniu. Deoarece in acea perioada, nu erau cunoscute toate elementele chimice, au fost lasate spatii necompletate, fiecare corespunzand unui element necunoscut. Cu ajutorul acestui tabel, cercetarile ulterioare au dus la descoperirea elementelor lipsa.

Alte referate despre: referat modele atomice, referat fizica modele atomice, modele atomice fizica

Modul de functionare al sistemului educational

Personalitatea umană nu este însă doar un receptacul pasiv al influenţelor exterioare de orice tip. În funcţie de disponibilităţile sale, individul filtrează influenţele culturii, optând pentru diverse formule de a-şi trăi viaţa, de a gândi şi de a acţiona. Pe lângă acest mod conştient de asimilare diferenţiată a modelelor culturale, există, însă, şi o influenţă culturii asupra personalităţii care se exercită, într-o mare măsură, şi fără conştiinţa subiectului. Individul este foarte mult influentat de mediul in care traieste.

Alte referate despre: modul de functionare al sistemului educational, modul de functionare a sistemul educational, modul de functionare a unui sistem educational

Despre Franta

Porumb si sfecla de zahar , este caracterizat prin diferente mari intre sezonul rece si cald (ierni reci si veri deosebit de calduroase ) . In apropierea Marii Mediterane , in sud si in insula Corsica , caldura prezenta tot anul permite cultivarea livezilor cu citrice si maslini .

Franta este renumita pentru vinurile sale de soi , mai ales cele produse din strugurii ce cresc in podgoriile din Burgundia ,Bordeaux si Champagne .

Alte referate despre: referate franta, referat in franceza despre franta, franta medievala

Analiza comparativa a activitatilor turistice din regiunea Sud Romania si regiunea Midi Pirinei Franta

Potenţialul turistic: natural şi antropic. Regiunea Sud România este una din cele mai cunoscute şi bine conturate regiuni turistice cu caracter complex. Cuprinde ansamblul dealurilor dintre raurile Topolog şi Prahova, sectorul sudic al munţilor limitrofi, precum şi de oraşele de la contactul cu câmpia (Piteşti, Târgovişte, Ploieşti) şi de-a lungul ei până la lunca Dunării (Giurgiu, Călăraşi). Potenţialul natural este pus în evidenţă mai întâi prin varietatea peisajelor din regiunile deluroase şi de la contactul cu spaţiul montan, iar pe de altă parte de unele obiective aparţinând reliefului, hidrografiei şi vegetaţiei.

Alte referate despre: analiza comparativa a activitatilor turistice din regiunea centru, analiza comparativa a activitatilor turistice din retezat, analiza comparativa a activitatilor turistice
Referate afisate : 18
Medie note: 8.19 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK