Modalitati de comunicare si informare pe internet

Comunicare si informare

Comunicarea face posibila coexistenta oamenilor. Salutul sau un gest prietenesc sunt forme simple de a stabili un contact cu ceilalti. Comunicarea directa intre oameni este realizata prin intermediul cuvintelor sau a gesturilor. Dar, pentru a face un schimb de idei sau pentru a impartasi cunostinte cu persoane aflate departe, e nevoie de mijloacele cu ajutorul carora sa se transmita informatiile la distanta: acestea sunt mijloacele de comunicare in masa sau mass-media.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 72kb
Downloads: 1269
Materia: Management

Bariere de comunicare manageriala

De la început se impune precizarea ca barierele de comunicare nu actioneaza izolat, unele de altele. În procesul comunicarii barierele de comunicare se succed, se întrepatrund, se influenteaza reciproc, de regula se însumeaza, iar în anumite combinatii pot duce la distorsionarea grava a informatiei ori la prejudicierea sau chiar blocarea comunicarii.

Alte referate despre: bariere in comunicarea manageriala, bariere de comunicare manageriala, bariere in comunicarea manageriala-analiza unui caz

Managementul salarizarii - licenta

Se poate observa că la începutul anilor numărul personalului din firmă este de relativ mic, el exprimând numărul salariaţilor calificaţi şi care sunt de bază în firmă. În lunile ianuarie şi februarie nu prea este activitate datorită temperaturii nefavorabile, perioadă în care nu există producţie de asfalt. Începând cu lunile martie, aprilie şi mai se fac primele angajări cu personal calificat şi necalificat pentru munca în şantier şi pe stradă.
În lunile de vară şi de toamnă (până în octombrie) se fac cele mai multe angajări cu personal necalificat cu care se încheie contract de muncă pe perioadă determinată.
Faţă de numărul angajaţilor de la începutul anului 2001, în perioada de producţie maximă, numărul angajaţilor creşte cu aproximativ 80%-85% iar în anul 2002 creşte cu aproximativ 60%-65%. Personalul angajat în anul 2002 a fost de muncitori necalificati şomeri, iar pentru angajarea ...

Alte referate despre: licenta despre managementul salarizarii, managementul salarizarii, management strategic licenta

Guvernarea electronica

Schimbarea pattern-urilor de transmiterea a informatiei inter si intra organizational, precum si a modelelor de luare a deciziei in cadrul organizatiilor (comunicare prin intermediul site-urilor web intre administratie si societatea civila, licitatii electronice etc.)

Alte referate despre: guvernarea electronica, guvernare electronica, guvernarea electroniva

Nevoia de comunicare

Este nevoia de a transmite informaţii celor din jurul nostru. Permanent simţim nevoia să spunem ceva, să arătăm, să explicăm, etc. Dacă simţim nevoia să spunem ceva semnificativ pentru noi şi nu o facem, transmiterea informaţiei se va realiza involuntar, inconştient, într-un mod mascat (Ex: prin stări de tensiune, anxietate, agresivitate, sau chiar somatizări în cazul unui mesaj negativ refulat).

Alte referate despre: nevoia de comunicare, omul are nevoie de comunicare si intelegere, omul are nevoie de comunicare si de intelegere

Tipuri de comunicare la nivelul firmei

Primul tip de mediu este cel liniştit – aleator. În această categorie de mediu, atât scopurile firmei cât şi pericolele pe care trebuie sa le evite sunt relativ constante şi distribuite aleator în mediu.
Al doilea tip de mediu este denumit liniştit – grupat. Activitatea într-un asemenea mediu implica o abordare pe termen lung din partea companiei. Conectarea numai pe scopuri de scurtă durată ar putea avea ca efect orientarea companiei spre o zonă de factori nocivi.
Al treilea tip de mediu este cunoscut sub denumirea de mediu disturbat – reactiv. Caracteristica este data de disturbarea sa de prezenţa competitorilor. Este necesar a şti ce fac aceştia şi de a reacţiona (Popa, Filip, p. 226).

Alte referate despre: tipuri de comunicare la nivelul firmei, tipuri de comunicatii la nivelul firmei, referat tipuri de comunicare la nivelul firmei

Comunicarea

Comunicare reprezinta înstiintare, stire, veste, raport, relatie,
legatura. Cam acestea ar fi sinonimele care ne sunt oferite de catre
dictionarul explivativ pentru comunicare. Desi pare simplu întelesul
comunicarii este mult mai complex si plin de substrat. Comunicarea are
o multime de întelesuri, o multime de scopuri si cam tot atîtea metode
de exprimare si manifestare. Nu exista o definitie concreta a
comunicarii însa se poate spune cel putin ca, comunicarea înseamna
transmiterea intentionata a datelor, a informatiei.

Alte referate despre: comunicarea, comunicarea nonverbala, comunicarea interpersonala

Limba si comunicarea

Renasterea este o miscare culturala de redescoperire a valorilor culturale ale antichitatii greco-latine.S-a manifestat intre sec XIV-XVII.Se caracterizeaza prin:
- mari inventii si descoperiri geografice;
- inflorirea stiintelor si artelor;
- valorificarea traditiilor culturale antice;
- formarea omului ca spirit universal.

Alte referate despre: comunicare profesionala, comunicare, comunicarea verbala

Capacitate 2004 - matematica

* CUVANT-INTELEGERE: utilizare cuvintelor astfel incat sa fie inteles
de catre participantii la procesul comunicarii.

Alte referate despre: teste capacitate 2004 matematica, subiecte capacitate 2004 matematica, capacitate 2004

Modalitatile liberarii de raspunderea penala

Modalitatile liberarii de raspunderea penala
Scopul acestei lucrări este de a determina liberarea de răspunder penală şi modalităţile ei.
În cele ce urmează, adică în conţinutul propriu zis al lucrării date, voi încerca să desemnez fiecare modalitate de liberare de răspunderea penală după care voi încerca şi să caracterizez detaliat fiecare modalitate în parte.

Alte referate despre: raspunderea penala, raspunderea penala in dreptul mediului, raspunderea penala a persoanei juridice

Modalitati de plata internationale

Modalitati de plata internationale
2. Tehnici de plata consacrate in comertul international
Modalităţile de plată utilizate în comerţul internaţional s-au diversificat continuu în funcţie de mutaţiile ce au avut loc în cadrul economiei mondiale şi a perfecţionării tehnicilor şi tehnologiilor de trasmitere a mesajelor. Astefel, cele mai utilizate mijloace , instrumente si tehnici de plata , in tranzactiile economice internationale sunt : valutele , monedele internationale , cambia( trata ) , biletul la ordin , cecul , in ultima perioada de timp a luat amploare si cardul , iar ca tehnici de plata merita amintite incasso documentar si creditele documentare( in variantele : acreditiv documentar si scrisoare de credit comerciala )

Alte referate despre: modalitati de plata internationale, modalitati de plata internationala, instrumente si modalitati de plata internationale

Modalitati moderne de constructie a bugetului pe venituri si cheltuieli a institutiilor publice

Elaborarea bugetului de venituri si cheltuieli ale institutiilor publice ca niste componente ale bugetului general consolidate se bazeaza pe propunerile formulate de ordonatorii orincipali de credite pe baga unor metode. Rolul bugetului e foarte important in procesul de administratie democratica.Bugetul institutiilor publice trebuie sa creeze un plan clar si logic de alocare a resurselor publice pentru indeplinirea bugetar cerintelor legale si satisfacerea nevoilor cetatenilor. Bugetul pe tipuri de cheltuieli este un document financiar care prezinta cat se va cheltui pentru fiecare articol destinat institutiei.Acest tip de buget se concentreaza pe intrebarea”Ce se cumpara?”

Alte referate despre: modalitati moderne de constructie a bugetului pe venituri si, bugetul de venituri si cheltuieli la institutiile publice, intocmirea bugetului de venituri si cheltuieli in institutiile publice

Comunicare, negociere si relatii publice

Atat in teorie, cat si in practica este pe deplin acceptat ca stilul de conducere influenteaza direct rezultatele activitatii de conducere si eficienta intregii activitati a unui grup. Stilul de conducere desemneaza modalitatea concreta de exercizare a rolului de manager, iar stilul adoptat are un rol deosebit intr-o organizatie, cel putin din urmatoarele considerente:

Alte referate despre: la comunicare negociere si relatii publice, referate gratis comunicare negociere si relatii publice in afaceri, comunicare manageriala si relatii publice

Comunicare sociala

Din acest motiv, in cercetarea si analiza problematicii comunicarii este utilizata adeseori sintagma de stiinte ale comunicarii, cu referire la multitudinea de discipline care isi propun ca obiect de studiu comunicarea. Nu trebuie sa ne facem insa iluzii ca
acest corpus de discipline formeaza intr-adevar un domeniu unitar de cercetare. In realitate exista o multitudine de discipline, care nu presupun de regula relatii sistematice intre ele, fiind vorba in special de perspective diferite si de focalizari specifice asupra unor aspecte particulare ale comunicarii.

Alte referate despre: comunicare sociala, comunicarea sociala, comunicarea sociala si politica prin mass-media

Comunicarea manageriala - caracterizare

Comunicarea este un proces de transmitere a informatiilor, sub forma mesajelor simbolice, intre doua sau mai multe persoane, unele cu statut de emitator, altele cu statut de receptor, prin intermediul unor canale specifice (O. Nicolescu si I. Verboncu, 1997, p. 464). Acest proces este considerat de autorii citati ca element de baza pentru indeplinirea functiei managementului de coordonare.

Alte referate despre: comunicare manageriala, comunicarea manageriala, comunicarea manageriala referat

Studiu de caz - Comunicare in presa economica

Acesta singura idee a schimbat directia Compaqului si aproape i-a dublat marimea in doi ani.Importanta comunicarii este exprimata in continuarea articolului astfel: Daca o companie va trebuie sa invinga luptandu-se cu concurenta, fiecare angajat trebuie sa stie ce obiective are de atins.

Alte referate despre: studiu de caz comunicarea cu presa in perioada crizei, studiu de caz comunicatul de presa, studiu de caz comunicare

Rolul calculatorului in comunicarea elevilor

Comunicarea este un ansamblu de actiuni care au in comun transmiterea de informatii sub forma de mesaje, stiri, semne sau gesturi simbolice, texte scrise intre doua persoane, numite interlocutori, sau mai formal, emitator si receptor.Termenul de comunicare este legat de existenta noastra ca oameni, mai apoi ca societate, fiindca fiintele umane si comunicarea sunt interdependente. Fara comunicare si limbaj noi ca fiinte ce interactionam si relationam in cea mai mare parte, sau chiar in intregime prin actul comunicari, existenta noastra pe pamant ar fi inutila.

Alte referate despre: comunicarea elev profesor, comunicarea elev-elev, calculatorul in viata elevului

Fluxul informational intr-o firma

Ansamblul de elemente implicate in tot acest proces de prelucrare si transmitere a datelor pe cale electronica alcatuiesc un sistem informatic.Intr-un sistem informatic pot intra : calculatoare, sisteme de transmisie a datelor, alte componente hardware, softwer-ul, datele prelucrate, personalul ce exploateaza tehnica de calcul , teoriile ce stau la baza algoritmilor de prelucrare, etc. Se poate spune deci, ca sistemul informational este inclus in sistemul informatic, acesta din urma fiind o componenta esentiala a primului.

Alte referate despre: fluxul informational intr-o firma, sistemul informational intr-o firma, sisteme informationale intr-o firma

Influenta Internetului asupra elevilor de liceu

Cuvantul comunicare cuprinde procedeele prin care "un spirit poate afecta un alt spirit: limbajul, muzica, artele vizuale, teatrul, baletul si in fapt toate comportamentele umane.""Mecanismul prin care relatiile umane exista si se dezvolta, adica deopotriva toate simbolurile spiritului si mijloacele de a le transmite in spatiu si a le conserva in timp"

Alte referate despre: influenta internetului asupra elevului, influente pozitive si negative ale internetului asupra elevului, influenta internetului asupra personalitatii umane
Referate afisate : 19
Medie note: 8.25 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles