Model de introducere lucrare de licenta in asigurari

Tainuirea - lucrare de licenta

Tainuirea - lucrare de licenta
Tăinuirea este inclusă în categoria faptelor contra patrimoniului întrucât prin comiterea ei se face să se piardă urma bunurilor provenite prin săvârşirea de fapte prevăzute de legea penală, îngreunând în acest mod recuperarea acelor bunuri şi introducerea lor în patrimoniul din care au fost scoase ilicit.
Tainuirea - lucrare de licenta

Nivel: Facultate
Dimensiune: 85kb
Downloads: 15
Materia: Drept

Modalitatile liberarii de raspunderea penala

Deci, primul indiciu ce caracterizează natura juridică a liberării de răspundere penală constă în faptul că orice modalitate a acestei instituţii se aplică numai persoanelor ale căror acţiuni conţin o componenţă de infracţiune. Atunci cînd acţiunile persoanei nu conţin o componenţă de infracţiune şi este liberată de răspunderea penală constă în faptul că acestei persoane trebuie să i se compenseze toate cheltuielile făcute în legătura cu intentarea nejustă a unui proces împotriva ei, lucru exclus în cazul cînd persoana este liberată de răspunderea penală.

Alte referate despre: raspunderea penala, raspunderea penala in dreptul mediului, raspunderea penala a persoanei juridice

Legitima aparare

Persoana aflată în faţa unei agresiuni, care prezintă pentru ea, pentru altul sau pentru un interes public un pericol grav şi iminent, este constrînsă să reacţioneze în scopul apărării valorilor sociale ame¬ninţate grav de un atac periculos. Acesta este şi temeiul înlăturării vinovăţiei şi al caracterului penal al faptei săvârşite în legitimă apărare.

Alte referate despre: legitima aparare, legitima aparare referat, referat legitima aparare

Plangerea Prealabila

Potrivit art. 131 alin. (4) C. pen., fapta atrage raspunderea penala a tuturor participantilor la savarsirea unei infractiuni chiar daca plangerea prealabila s-a facut sau se mentine numai cu privire la unul dintre ei.

Alte referate despre: plangere prealabila, plangerea prealabila, retragere plangere prealabila

Metodica cercetarii delapidarii

Îndata ce organele de urmarire penala au primit sesizarea din partea institutiilor sau societatilor comerciale cu privire la savârsirea infractiunii de delapidare organele de urmarire penala întocmesc un plan de activitate privind cercetarea infractiunii.

Primele masuri luate in cercetarea delapidarii mai cu seama pentru stabilirea completa a elementelor constitutive ale delapidarii este necesar ca organele judiciare, sesizate de savarsirea infractiunii, sa initieze in mod operativ o serie de masuri cu caracter preliminar si de planificare.
Planificarea presupune elaborarea unui plan scris ce reprezinta numai aspectul sau latura tehnica a planificarii in care se materializeaza rezultatele unor ample investigatii si procese de gandire.

Alte referate despre: metodica cercetarii delapidarii, lucrari de licenta metodica cercetarii delapidarii, fazele cercetarii unei delapidari

Vinovatia

VinovatiaAstfel in notiunea de infractiune se retine ceea ce este esential pt fapta: pericolul social, vinovatia si prevederea in lege.
Vinovatia reflecta aspectul subiectiv al infractiunii si cuprinde atitudinea psihica a faptuitorului fata de fapta savarsita si de urmarile acesteia.
Vinovatia este rezultatul interactiunii a doi factori : constiinta si vointa.

Alte referate despre: vinovatia, dupa melci-vinovatia copilului pentru moartea melcului, vinovatia la romani

Infractiunea

b) Obiectul juridic special al infractiunii îl constituie relatiile sociale ale caror formare, normala desfasurare si dezvoltare depind de
respectarea regulilor privind diferite operatii, care au la baza o operare de masurare.

Alte referate despre: infractiunea, infractiunea continuata, infractiuni informatice

Asigurarile casco la UNIQA

Aparitia si evolutia asigurarilor pe plan international arata ca nevoia de protectie a oamenilor a existat inca din timpuri stravechi. Cu toate acestea, insa, in prezent, exista grade diferite de dezvoltare a asigurarilor de la o tara la alta, nivelul de dezvoltare economica a tarii fiind un factor important de extindere a asigurarii.
Astfel, pentru persoanele fizice, in tarile dezvoltate nevoile de protectie, in ordinea importantei lor, sunt considerate a fi urmatoarele: protectia financiara a familiei; protectie si economisire; economisire pentru studiile copiilor; ingrijire in caz de accident; asigurare medicala in caz de imbolnavire;

Alte referate despre: asigurari casco, referat asigurari casco, asigurari casco referat

Evolutia asigurarilor

Inceputurile asigurarilor moderne in Romania se situeaza cu peste 135 de ani in urma, incepand cu anul 1871. Atunci prin Inaltul Decret Domnesc nr. 699 din 13 martie, a fost infiintata prima societate romaneasca de asigurari "Dacia", avand un capital social de 3 milioane lei. Printre fondatorii si membrii Consiliului de Administratie erau prezente personalitati marcante ale vietii politice, sociale si economice ale vremii, cum ar fi: G. Gh. Cantacuzino, B. Boerescu (ministru al afacerilor externe), Fh. Mehedinteanu, V.C. Porumbaru, Alexandru Zissu, T. Negroponte si altii. Pana atunci, in Romania au functionat reprezentante ale unor societati de asigurare austriece, italiene, engleze si maghiare dintre care reprezentative erau: Anker, Osterreichesher Phoenix, Vatterlanische Wechselseite, Anstal, Versicherung (cu sediul la Viena), Assicuraziom Generali, Azienda Assicuratrice (cu sediul la Trieste), London Insurance Cy, North British & Mercantile (cu sediul la Londra).

Alte referate despre: evolutia asigurarilor in romania, evolutia asigurarilor pe plan mondial, evolutia asigurarilor

Asigurarile de sanatate

Norma metodologica din 22/02/2007 face referiere asigurarile voluntare de sanatate si implicit la contractul de asigurare voluntara de sanatate. Norma a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 147 din 28/02/2007.Legea numarul 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii stabileste la articolul 345 urmatoarele:

Alte referate despre: reforma in asigurari de sanatate, asigurari de sanatate, asigurari de sanatate referat

Comportamentul consultantului de asigurari

Consecventa Consecventa este absolut indispensabila pentru reusita in activitatea de vanzare a asigurarilor, deoarece orice "relaxare" manifestata prin intreruperea activitatii specifice va conduce la inrautatirea performantelor consultantului, atat pe termen scurt cat si pe termen lung. In plus, consecventa in relatia cu clientii intareste increderea acestora in firma si ii determina sa dea recomandari si altora.

Alte referate despre: comportamentul consultantului de asigurari, comportamentul consumatorului de asigurari, factori ce influenteaza comportamentul consumatorului de asigurari

Mijloacele de modelare a omului

Problema cailor si a mijloacelor de modelare a omului in vederea optimizarii potentialului sau creator tinde sa ocupe astazi un loc prioritar in ansamblul preocuparilor stiintei si practicii sociale.
Copilul si tanarul de astazi cheltuiesc o mare parte din durata vietii lor ca subiecti supusi actului instructiv - educativ. Educatia, instructia, invatarea trebuie sa fie utile, rodnice pentru personalitatea celui care invata, iar utilitatea si rodnicia nu pot fi masurate in acest caz decit dupa eficienta lor psihologica,dupa noile procedee, structuri si organizari castigate, adica dupa totalitatea progreselor dezvoltarii realizate prin educatie si invatare.

Alte referate despre: mijloacele de informatie a omului, cultura fizica mijloace de stimulare a creativitatii omului, importanta mijloacelor fizice in dezvoltarea armonioasa a omului

Asigurari si reasigurari

In aceasta situatie, omului i-a ramas calea solidarizarii pentru suportarea in comun a efectelor calamitatilor naturii si accidentelor, si anumite calea asigurarii si reasigurarii. Dezvoltarea activitatii de asigurare a fost strins legata de activitatea economica, precum si de evolutia ralatiilor de drept.

Alte referate despre: asigurari si reasigurari, referat asigurari si reasigurari, asigurari si reasigurari referat

Asigurari juridice

Din punct de vedere economic asigurarea implica constituirea, in conditii specifice, a fondului de asigurare, in legatura cu care pot fi puse in evidenta cateva aspecte:faptul ca asigurarea se constituie sub forma baneasca;fondul de asigurare se constituie descentralizat, la nivelul fiecarei societati de asigurare, pe seama primelor de asigurare incasate;constituirea si utilizarea fondului de asigurare implica relatii economice intre parti prin fluxurile banesti pe care le presupune incasarea primelor si apoi plata despagubirilor aferente.

Alte referate despre: abordare asigurarii juridic, asigurari de bunuri persoana juridica studiu de caz, conditiile asigurari persoanelor fizice si juridice

Asigurari de raspundere civila

Asigurarile de raspundere civila acopera prejudiciul produs de asigurat - persoana fizica sau juridica - unor terte persoane (in aceste asigurari, pe linga asigurat si asigurator mai intervine si a treia persoana, si anume tertul pagubit).Asigurarea de raspundere civila are caracteristici specifice domeniului asigurarilor in general si caracteristici specifice clasei de asigurari pe care o reprezinta.

Alte referate despre: asigurari de raspundere civila referat, asigurari de raspundere civila, referat asigurari de raspundere civila

Asigurarile pentru copii

Beneficii:alegerea valorii rentelor de care va dispune copilul precum si contributiile lunare cele mai;alegerea protectiei financiare de care va beneficia copilul pe perioada de plata a primelor;oricand in perioada contractului se poate spori sau reduce valoarea primelor ;oricare terta persoana poate spori contul copilului platind prime suplimentare;se poate adauga componentei de protectie si acumulare a politei o componenta investitionala, administrata separat, constituita prin plata unor prime suplimentare. Plata primelor suplimentare oebtry componenta investitionala poate continua si in perioada de plata a rentelor

Alte referate despre: asigurari pentru copii, asigurarile pt copii, evolutia asigurari copii

Modelul atomic Bohr

Conditia de cuantificare
Cuantificarea momentului cinetic
Conditia de cuantificare se exprima, de obicei, in legatura cu momentul cinetic L al electronului aflat in miscare circulara pe o orbita in interiorul atomului.

Alte referate despre: modelul atomic bohr, nivele de energie in modelul atomic bohr, modelul atomic bohr referat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.45 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles