Model fisa psihopedagogica completata

Fisa psihopedagogica

Date personale (preliminare); Nume: Iancu; Prenume: MirceaAlexandru; C.N.P.:1900306323946 ; Sibiu.Data naşterii: 06 martie 1990, Sibiu.Adresa: Str. Arad nr. 14, Sibiu.În prezent, elev în cls. A VII-a la Şc. Gen. Nr. 12, Sibiu ;Anterior elev al Şc. Gen. Nr. 19, Sibiu, de-alungul claselor I - IV.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 9kb
Downloads: 29464
Materia: Psihologie

Educatia Intelectuala

Cunoştinţele despre natură şi societate însuşite de tineri îi ajută să rezolve bine problemele puse de produse şi de viaţa socială în general, dacă au un caracter ştiinţific şi dacă formează un sistem bine închegat. Deci, o primă sarcină a educaţiei intelectuale este înarmarea tineretului cu un sistem de cunoştinţe ştiinţifice, cu priceperi şi deprinderi intelectuale.

Alte referate despre: educatia intelectuala, educatia intelectuala referat, educatie intelectuala

Procesul si sistemul de invatamant

Procesul de invatamant este un ansamblu de actiuni exercitate in mod constient si sistematic de catre educatori asupra educatilor intr-un cadru institutional organizat, in vederea formarii personalitatii acestora in concordanta cu cerintele idealului educational.

Alte referate despre: metodologia procesului de educatie si invatamant, procesul si sistemul de invatamant din alta tara, schema procesului de management in invatamant

Tipologia lectiei

Principalele elemente şi variabile pe care le implică lecţia ca entitate sau microsistem sunt:
• obiective instructiv-educative;
• conţinutul informaţional;
• alegerea şi folosirea unei strategii de instruire,
• variabilele personalităţii profesorului şi variabilele personalităţii elevilor;
• organele colectivului de elevi.

Alte referate despre: tipologia lectiei, tipologia lectiilor, tipologia lectiei de educatie fizica

Psihopedagogia handicapului neuromotor

Reeducarea = un proces ce se ocupă cu recuperarea fizică, psihică şi profesională a bolnavilor în faza acută a bolii, în perioada de convalescenţă sau după formarea de sechele.
Recuperarea funcţională e deci o sferă în cadrul noţiunii mai largi de readaptare; reeducarea reprezintă şi mai limitat.

Alte referate despre: psihopedagogia handicapului neuromotor, handicap neuromotor, handicapul neuromotor

Pedagogia - stiinta pozitiva filozofica

Avand in vedere particularitatile actiunii educationale putem estima ca pedagogia este o stiinta pozitiva si filozofica in acelasi timp. Orice stiinta pozitiva are in vedere realul concret si urmareste sa surprinda relatiile de tip cauza-efect. Acest real concret este constituit din fapte si fenomene observabile, iar adevarurile la care se ajunge se preteaza verificarii. Ea descrie si explica deci, in limitele demersului metodologic cauza-efect, relatiile si interdependetele dintre elementele existentei reale, concrete. Or, structura interna a educatiei precum si relatiile ei cu alte fenomene se incadreaza cerintelor acetui demers, pedagogia fiind, din acest punct de vedere, o disciplina pozitiva.

Alte referate despre: pedagogia stiinta a educatiei, pedagogia stiinta sau arta, stiinta pozitiva

Modelul valorificarii potentialului turistic

Modelul valorificarii potentialului turistic - Pentru modelizarea acestui sistem complex, a fost necesara o structurare si o schematizare a realitatii dintre diversele componente, astfel incat modelul incearca sa scoata in evidenta particularitatile potentialului turistic al Dunarii, paleta larga de resurse naturale si culturale prezente in aceasta zona, caracteristicile si avantajele potentialului economic si mai ales discontinuitatile de la nivelul acestuia cu problemele legate de amenajarea teritoriului (structuri turistice, infrastructură) în vederea îmbunătăţirii şi diversificării ofertei turistice pe sectorul românesc al Dunării, in coformitate cu principiile de dezvoltare durabilă.

Alte referate despre: modelul valorificarii potentialului turistic calimanesti, valorificarii potentialului turistic in rusia, model leader evaluare potential turistic

Fisa postului

- Detine bilantul contabil .
- Se asigura ca plata salariilor a fost facuta (sisau eventualele penalizari).
- Ia decizii in privinta unor sponsorizari.
- Timp de lucru 8 ore zilnic cu exceptia zilelor de sambata cand programul este de 6 ore si a duminicilor sau a sarbatorior legale care sunt libere.
- Necesita studii in domeniu.
- Trebuie sa fie o persoana prezentabila capabila sa lucreze in echipa dar si sa fie subordonata managerului general.

Alte referate despre: fisa postului, referat fisa postului, fisa postului referat

Model de echilibru general

Model de echilibru general
Modelul ce va fi descris în continuare ia în considerare doar cazul pieţelor perfect competitive. În cadrul acestuia se determină similtan echilibrul atât pe piaţa bunurilor cât şi a factorilori primari (forţa de muncă şi capital). Preţul de echilibru al acestor două pieţe este calculat în mod explicit astfel încât cu ajutorul acestui model să se poată realiza analiza unor politici de taxare cât şi circumstanţe alternative de stabilire a preţurilor.Funcţiile cererii şi ofertei ce acţionează de-a lungul pieţelor reprezintă comportamente la nivel microeconomic şi agenţilor economici (guvern, producători, consumatori şi sectorul extern sunt luaţi în considerare).

Alte referate despre: modelul de echilibru economic, model de echilibru general, modelul de echilibru

Sumator complet de un bit

Calculatoarele electronice digitale ( numerice ) efectueaza operaţii logice. De aceea, pentru a studia principile de operare a subsistemelor de procesare logică, este necesar să se analizeze unele noţiuni de logică matematică. Se disting mai multe direcţii de preocupare în logica matematică, printre care logica claselor şi logica propoziţiilor.

Alte referate despre: sumatorul complet pe un bit, sumator complet pe 1 bit, sumator complet 1 bit

Modelarea si simularea proceselor economice

Metodele exacte permit obtinerea în cadrul unei probleme de decizie economica a unei soluţii S care indeplineste fără nici o eroare (abatere) restrictiie impuse şi/sau condiţiile de optim, cerute prin criteriile de eficienta . Dacă notam prin S vectorul soluţiei efectiv adoptate, iar prin S* vectorul soluţiei adevărate, atunci: S-S*=0.
Metodele aproximative sunt acele metode care permit obtinerea unei soluţii S, diferită de soluţia aderată S* printr-un vector Є, dominat de un vector Єa, dinainte stabilit, adică:
|S-S* | = | Є|

Alte referate despre: modelarea si simularea proceselor economice, referat modelarea si simularea proceselor economice, referate modelarea si simularea proceselor economice

Confectionarea bluzei de pijama model m5

Bluza de pijama reprezinta un articol de imbracaminte apartinand lenjeriei de corp, indispensabile garderobei omului modern.Acest produs de lenjerie poate fi realizat sub diferite variante estetice si dimensionale. Din punct de vedere tehnologic, succesiunea fazelor, tipurilor de cusaturi, pot fi alese astfel incat modelul sa fie bine realizat cu rezistenta la purtare si intretinere.

Alte referate despre: referat despre confectionarea si desfacerea bluzei de pijama model m5, confectionarea bluzei de pijama, referat confectionarea bluzei de pijama

Aditivii alimentari lista completa

”Considerat inofensiv” – înseamnă că nu se cunosc efecte negative asupra sănătăţii. Cei care ştiu că au alergii, sunt asmatici sau aparţin altor grupe cu risc, trebuie să evite aceste substanţe. În această categorie au fost incluse 67 de substanţe.

Alte referate despre: aditivi alimentari lista completa, aditivi alimentari lista, referat chimie lista aditivilor alimentari

Profilul psihopedagogic al adolescentului

Se atribuie denumirea de fisă acelui instrument de lucru care serveste organizării si prezentării informatiilor referitoare la o persoană, privită în totalitatea sa, sau mai frecvent la anumite aspecte ale acesteia. Printr-o bună organizare a informatiei, fisa prezintă un avantaj deosebit pentru cunoastere si in acelasi timp îndeplineste un rol de directionare a activitătii de cunoastere a persoanei.

Alături de notiunea de fisă se foloseste si notiunea de diagnostic pedagogic, care se poate defini ca fiind forme de organizare a activitătii de cunoastere a elevului, destinată necesitătilor actiunii pedagogice, adică obiectivelor de formare a personalitătii copilului, sub multitudinea aspectelor sale: dezvoltarea fizică, dezvoltarea psihică, fond informational, integrarea socială.

Fisa destinată studiului individualitătii elevului privită in interdependenta factorilor în care se integrează poate fi definită ca un document cu valente ...

Alte referate despre: profilul psihopedagogic al adolescentului, profil psihopedagogic al adolescentilor, psihopedagogie profilul psihologic al adolescentului

Advection -dispersion model for nutrient dynamics in River Swale

The model development, calibration and validation rely on experimental data obtained during ten monitoring campaigns carried out with the river in low and medium flow, but also under storm conditions. Monitoring of concentration, water flow and water depth, was done at up to four sites (further referred to as M1 to M4) along the river stretch. These variables are used in the model as time series. Measurements of river channel parameters (water depth, channel width, river bed slope) are also available. Detailed information on: campaigns, monitoring sites, monitored parameters; are published elsewhere.

Alte referate despre: model cv, plan de afaceri model, model referat
Referate afisate : 15
Medie note: 8.18 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK