Model profesional

Modelul profesional sau despre transcederea imitatiei

Pornim, in expunerea noastra, de la ideea ca termenul de "model" are
doua ipostaze.Prima, fara a avea in vedere o taxonomie, se refera la
existenta cotidiana a individului, la felul sau de a fi, iar cea de-a
doua la viata sa profesionala.

Vom cauta sa argumentam ideea ca alegerea unui model nu se face
excluzand pe una sau pe cealalta din ipostazele persoanei alese drept
model, si ca in functie de alegerea noastra, de interesul pe care l-am
avut in alegerea sa, vom valoriza, vom da mai multa importanta uneia
sau alteia.

Pentru a putea purcede mai departe, trebuie sa precizam ce intelegem
prin model. Modelul, in acceptia sa cea mai extinsa, este un set de
norme, de exigente privitoare la devenirea, la perfectionarea
persoanei. Modelul atrage prin aceea ca el intrece cu ceva felul de a
fi al persoanei la un moment dat. Prin el ne dam seama ca ceva din
fiinta noastra este precar sau limitat, dar, in acelasi timp, ne si
mobilizam pentru a depasi ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 11kb
Downloads: 3119
Materia: Psihologie

Personalitatea umana

Analiza functionala a diferitelor elemente luate separat da rezultate
pozitive numai atunci când le consideram ca verigi aflate în strânsa
legatura ale unui întreg indivizibil. În plan psihologic, "elementele"
ar fi procesele, functiile si însusirile psihice; întregul -
Personalitatea. Problema personalitatii ocupa azi un loc central atât
în cercetarile teoretice cât si aplicative. Cu toate acestea, în afara
de "inteligenta" , nici un alt concept al psihologiei nu este atât de
complex si nedeterminat ca cel de "personalitate". În 1931, G.W.
Allport enumera peste 50 de definitii, iar astazi McClelland gaseste
peste 100 de definitii ale termenului. Se apreciaza ca la ora actuala
pot fi delimitate cu usurinta cel putin 10 - 12 scoli personologice.
Printre cele mai cunoscute se numara: teoria psihanalitica (S. Freud,
A. Adler, K. Jung, s.a.); teoria factoriala (G. Allport); teoria
personalista (C. Rogers); ...

Alte referate despre: personalitatea umana, rolul culturii fizice in formarea personalitatii umane, influenta internetului asupra personalitatii umane

Ipostazele psihicului

• Dificultatea definirii constiintei provine din faptul ca ea este pura subiectivitate, din acela ca se manifesta in experientele personale nefiind, de regula, accesibila altuia.

Alte referate despre: ipostazele psihicului, ipostazele psihicului uman, relatiile dintre ipostazele psihicului

Mijloacele de modelare a omului

Invatarea depinde de modul de organizare a bazei de cunostinte prealabile. Cunoasterea performantelor scolare si optimizarea acestora necesita stapanirea de instrumente specifice destinate cunoasterii psihologice a elevilor. Pentru o actiune eficienta se impune directionarea actului didactic in functie de cunoasterea psihologica a capacitatilor, intereselor, aptitudinilor elevilor.

Alte referate despre: mijloacele de informatie a omului, cultura fizica mijloace de stimulare a creativitatii omului, importanta mijloacelor fizice in dezvoltarea armonioasa a omului

Individul impotriva statului

Şi tot el răspunde, aducând o întreagă pleiadă de argumente în acest sens, ilustrând printr-o serie mai mult decât cuprinzătoare de legi şi măsuri adoptate de liberali sau sub directa lor îndrumare, printr-o analogie extrem de sugestiva: daca in extremul orient, cineva ar auzi de la locuitori o povestire a unei lupte prin care ei au înlăturat un despot crud şi desfrânat, ca să pună în locu-i o persoană potrivită. Dacă acel cineva le-ar spune că ei n-au schimbat esenţial natura guvernământului lor, el i-ar uimi peste măsură; şi cu greu i-ar face să înţeleagă că înlocuirea unui despot rău-voitor cu unul binevoitor lasă, totuşi, în picioare, despotismul.

Alte referate despre: individul impotriva statului, individul impotriva statului herbert, individ si stat in gandirea politica moderna

Modelul valorificarii potentialului turistic

Modelul valorificarii potentialului turistic - Pentru modelizarea acestui sistem complex, a fost necesara o structurare si o schematizare a realitatii dintre diversele componente, astfel incat modelul incearca sa scoata in evidenta particularitatile potentialului turistic al Dunarii, paleta larga de resurse naturale si culturale prezente in aceasta zona, caracteristicile si avantajele potentialului economic si mai ales discontinuitatile de la nivelul acestuia cu problemele legate de amenajarea teritoriului (structuri turistice, infrastructură) în vederea îmbunătăţirii şi diversificării ofertei turistice pe sectorul românesc al Dunării, in coformitate cu principiile de dezvoltare durabilă.

Alte referate despre: modelul valorificarii potentialului turistic calimanesti, valorificarii potentialului turistic in rusia, model leader evaluare potential turistic

Modelarea si simularea unor echipamente ale sistemelor hidraulice automate

În cele ce urmează, vom prezenta metodica cercetării teoretice prin modelare şi simulare pe calculatorul numeric a elementelor componente ale sistemelor hidraulice automate, cum ar fi de exemplu: generatoare de energie (pompe), motoare, aparatura de reglare a debitelor şi presiunilor, aparatura de distribuţie etc..

Alte referate despre: sisteme hidraulice automate, referat sisteme hidraulice automate, modelarea si simularea sistemelor agricole

Modelul matematic IS-LM - proiect Cibernetica

Dupa cum se remarca si din grafic puntul de echilibru al modelului IS-LM se va muta din punctul (140.775,86 ; 2,198) in punctul (170.517,24 ; 5,168); cu alte cuvinte, atat venitul, cat si rata nominala a dobanzii de pe piata financiara vor creste. Acest fapt determina scadere a investitiilor pe piata financiara si, ca urmare, un venit national redus; de ex: la echilibrul celor doua piete investitia va scadea cu 13.199,7 mld. lei.

Alte referate despre: modelare matematica, modelarea matematica, model matematic

Modelarea si simularea proceselor economice

Modelarea si simularea proceselor economice – disciplină economică de granita cu matematica si tehnica de calcuL -se ocupă de fundamentarea deciziei manageriale în condiţii de eficienţă pentru producător, cu ajutorul unor modele economico-matematice flexibile şi cu posibilitatea utilizării tehnicii simulării. Modelarea economică oferă managerului latura riguroasă a acţiunilor sale ("ştiinţa de a conduce"), modalităţi multiple de punere de acord a resurselor (materiale, umane, financiare) existente cu obiectivele formulate pentru o anumită perioadă de timp, oferindu-i posibilitatea de a gândi şi a decide "mai bine" şi "mai repede" fără să denatureze realitatea.

Alte referate despre: modelarea si simularea proceselor economice, referat modelarea si simularea proceselor economice, referate modelarea si simularea proceselor economice

Modelul cunostintelor structurate

Modelele de reprezentare prezentate anterior, respectiv logica cu predicate de ordinul I si regulile de productie, sint abordari caracterizate de putere expresiva, metode de inferenta puternice si validitate. Aceste modele nu dau, insa, nici o indicatie asupra modului de organizare si reprezentare interna a cunostintelor in sistem. Construirea bazelor de cunostinte mari si a sistemelor care exploateaza aceste cunostinte trebuie sa tina cont de eficienta reprezentarilor interne asociate unui model, de capacitatea de acces si modificare a cunostintelor. In plus, s-a constatat ca si la nivel simbolic, achizitia cunostintelor, intelegerea, utilizarea si intretinerea bazelor de cunostinte este dificila in lipsa unei organizari conceptuale adecvate.

Alte referate despre: model de structura organizatorica, model eseu structurat, model de structura organizatorica a unei firme

Analiza riscului de portofoliu prin utilizarea modelelor

raportul PER, capitalizarea bursiera etc. O interesanta teorie in acest domeniu este teoria mersului aleator ("the random walk hypothesis").
Adesea insa, econometricienii sunt chemati sa realizeze o previziune a riscului activelor finaciare. Modelarea acestuia a capatat si are o semnificatie deosebita astazi in cadrul teoriilor pietelor financiare. In particular, specialistii au acordat o larga atentie randamentelor reziduale, avand in vedere ca aceastea au o infleunta deosebita asupra randamentelor studiate.

Alte referate despre: analiza riscului de portofoliu garch referat, instrumente utilizate de analiza riscului de faliment, analizarea riscului de faliment cu modelul bailesteanu

Advection -dispersion model for nutrient dynamics in River Swale

River Swale was subjected to a large number of water quality research studies, the most significant being LOIS, a major UK environmental research initiative including the development of modelling software (QUESTOR4,8). QUESTOR applications in LOIS addressed the Swale within modelling of the larger Ouse catchment (approx. 3500 km2).

Alte referate despre: model cv, plan de afaceri model, model referat

Modelul atomic Bohr

Este reprezentat saltul (tranzitia) electronului de pe o orbita stationara superioara pe o orbita inferioara, cu emisia unei cuante de energie.

Alte referate despre: modelul atomic bohr, modelul atomic bohr referat, nivele de energie in modelul atomic bohr

Modelul atomic Rutherford

Alegem un sistem de coordonate polare cu polul în nucleu si cu axa de
referinta într-o directie paralela cu cea initiala a particulei ( 0x01
graphic
).

Alte referate despre: modelul atomic rutherford, model atomic rutherford, referat fizica modelul atomic rutherford
Referate afisate : 14
Medie note: 8.19 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles