Model proiect management

Propunere pentru un model de management al instantelor din Slovenia

1. Introducere
Propunerea de fata pentru un model posibil de management si de organizare al sistemului judiciar se bazeaza pe concluziile noastre cu privire la management si la organizarea sistemului judiciar sloven. Am ajuns la aceste concluzii in cursul proiectului nostru Matra, care a inceput in ianuarie 2004, in stransa consultare cu beneficiarii proiectului: instanta districtuala din Koper si Curtea Suprema din Ljubljana. In afara de aceasta propunere pentru un model de management, proiectul Matra va mai produce inca patru componente: o propunere pentru bugetare si raportare, un raport final care include recomandari cu privire la modificarile sistemului judiciar si un plan de actiune pentru Curtea Suprema cu privire la demersurile ulterioare in concreto dupa finalizarea proiectului Matra.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 25kb
Downloads: 210
Materia: Management

Managementul trezoreriei

Conturile curente de la banci se dezvolta in analitic pe fiecare banca in parte.Operatiile privind disponibilitatile in devize se inregistreaza in contabilitate la cursul zilei sau la un curs fix, iar la sfarsitul perioadei, disponibilitatile in devize se evalueaza la cursul de schimb in vigoare la acea data, diferentele de curs rezultate inregistrandu-se in contabilitate ca venituri sau cheltuieli financiare.Transferurile de disponibilitati in conturile de la banci, precum si intre conturile la banci si casieria intreprinderii, sunt evidentiate distinct in contabilitate prin conturi de virament interne.

Alte referate despre: eficienta managementului trezoreriei firmei, referat management trezoreriei firmei master, managementul trezoreriei firmei

Proiect management

Pregatirea managerilor din cadrul companiei SC FARCOMPANY SRL, pentru a creste productivitatea si mobilitatea lor pe piata fortei de munca din zona industriala a Subcarpatilor de Curbura. Un manager bun este caracterizat de competenta si performanta. Competenta se refera la masura in care stapaneste un intreg set de cunostinte de specialitate de ordin economic.

Alte referate despre: management, managementul calitatii, managementul proiectelor

Certificarea sistemelor de management al securitatii informatiilor

Certificarea pentru un anumit sistem de management nu este echivalenta cu autorizarea acordata de organele specializate ale statului pentru anumite activitati in conditiile legii. Organizatia cu sistemul de management certificat poarta intreaga raspundere pentru produsele/serviciile realizate/prestate si pentru tinerea sub control a factorilor de risc identificati si nu se pot prevala de certificatul de conformitate a sistemului de management pentru a fi exonerati de raspundere sau pentru impartirea raspunderii in caz de urmarire penala, asa cum am specifica* in capitolul 1.

Alte referate despre: aspecte privind certificarea sistemelor de management al calitatii, certificarea sistemelor de management al calitatii intr-o firma, certificarea sistemelor de management de mediu

Management Public

Management Public
Reforma administratiei engleze a inceput din 1972, cand s-a decis o rationalizare a Administratiei comunale, in sensul simplificarii unui sistem dezvoltat intr-o maniera neregulata in timpul secolelor si reducerea unitatilor teritoriale locale. Simplificarea nu a facilitat, totusi, asa cum se astepta, transparenta in relatiile intre guverne si cetateni, in timp ce rationalizarea a produs si o largire a centralismului.

Alte referate despre: management public, managementul public, management public in primarie

Proiect Management

Proiect Management
Dupa o repetata succesiune de proprietate, intregul teren din coltul de sud-est al Curtii Vechi a fost cumparat de Manuc-bei pentru a cladi hanul ce-i poarta numele. Ca atare, Emanuel Marsaian nu a cumparat, la inceputul secolului al XVII-lea un teren gol, ci a beneficiat de constructii domnesti.

Alte referate despre: referate management, managementul calitatii referat, managementul

Time management

An early advocate of "ABC" prioritization was Alan Lakein (See Books below.). In his system "A" items were the most important ("A-1" the most important within that group), "B" next most important, "C" least important.

Alte referate despre: time management, some problems could be helped by better time management, time management referat

Human resources management

Sustaining HR’s Role
There are many more possibilities of sustaining HR’s increasing role as not only growth catalyst but sustaining business through greater employee engagement. Therefore, HR professionals needs to tighten their belts and get ready for some challenging yet meaningful activities which will help to change the perception of HR forever. The economic crisis is forcing to separate some employee and there is no way around. No problem! Do it, but avoid creating a panic around, in employees, in investors, in market and in country by crying loud about the recession.

HR’s task is also great, if the HR manager creates conducive environment through his professional approach in achieving productivity of course, with the support of all teams which is the need of the hour. Business has experienced different dynamics that pose many challenges. HR and enforcement authorities together strive for achieving the common goals like compliance and adherence. HR makes all efforts ...

Alte referate despre: human resources management, bazele managementului human resources, management human resources

Managementul programelor pentru reducerea consumului de alcool

Consecintele sociale: schimbari subiective sau obiective, atribuite sau atribuabile alcoolului, care se manifesta in comportamentul social individual, in interactiunile sociale sau in mediul social.In unele cazuri alcoolul este implicat direct cum este cazul accidentelor de circulatie .Ca substanta chimica, alcoolul are efecte cunoscute si previzibile (efecte caracteristice asupra functiilor metabolice, efecte psihomotorii care influenteaza precizia miscarilor, viteza de reactie, procesele de cunoastere, vigilenta, etc ).

Alte referate despre: managementul programelor pentru combaterea alcoolului, managementul programelor educationale, consumul de alcool

Comertul exterior dintre Romania si Slovenia

"Comertul exterior dintre Romania si Slovenia"
De asemenea, rata somajului a scazut, datorita implicarii somerilor in programe sociale, de la 7,9%, in anul 1998, la 7,4%, in anul 1999.
Pentru anul 2000 se estimeaza o crestere economica de 4%, avand in vedere o crestere a consumului intern cu 4,5% si a investitiilor cu cca. 9%. Rata inflatiei se va situa sub nivelul anului 1999, chiar daca se asteapta o crestere medie a preturilor cu peste 4%.
Evolutia principalilor indicatori macroeconomici, in perioada 1995-2000

Alte referate despre: comertul exterior, comert exterior, comertul exterior al romaniei

Republica Slovenia

În mijlocul lacului se află o insulă minusculă, singura insulă a Sloveniei, adăpost al unei biserici creştine seculare. Parte a Parcului Naţional Triglav, lacul Bled este punct de atracţie pentru nenumăraţi turişti. Punctele de atracţie însă nu se rezumă doar la peisajul din Bled, ci şi la posibilităţile de drumeţie din preajma staţiunii. Cascade, chei, lacuri glaciare, creste abrupte, toate se găsesc la îndemâna amatorilor de drumeţii prin Parcul Triglav.

Alte referate despre: republica slovenia, referate republica slovenia, referat republica slovenia

Comertul exterior al romaniei cu slovenia

"Comertul exterior al romaniei cu slovenia"
Comertul exterior al Romaniei cuprinde toate bunurile materiale care se schimba intre Romania si alte tari, avand ca obiect: importul de marfuri direct pentru consum; marfurile importate scoase din antrepozitele vamale sau zonele libere pentru a fi puse in consum; exportul de produse nationale, precum si exportul de marfuri importate declarate pentru consumul intern.De semenea se cuprind: importurile temporare de bunuri straine pentru prelucrare in interiorul tarii (prelucrare activa), exporturile de produse compensatoare dupa prelucrarea in tara, exporturile temporare de bunuri pentru prelucrare in alte tari, (prelucrare pasiva), importurile de produse compensatoare dupa prelucrarea in afara tarii si importurile si exporturile de bunuri in leasing financiar.
"Comertul exterior al romaniei cu slovenia"

Alte referate despre: dinamica si structura comertului exterior al romaniei 1859-1939, tehnici de comert exterior, eficienta comertului exterior

Totul despre management,CV,sfaturi pentru interviu

Totul despre management,CV,sfaturi pentru interviu
Tine minte! Nu este vorba doar de un angajator care te intervieveaza pentru un post. Vrei sa vezi daca firma respectiva ti se potriveste. Daca vei gandi asa, nu te vei purta ca un om disperat, gata sa accepte orice job i s-ar oferi. Un alt lucru important este gandul pozitiv. Cu o zi inainte de interviu gandeste-te ca interviul va merge foarte bine, ca vei da raspunsuri inteligente, ca vei fi relaxat si increzator.

Alte referate despre: sfaturi pentru interviu, sfaturi pt interviu, sfaturi pentru un interviu proiect managementul resurselor umane

Modelul valorificarii potentialului turistic

Sectorul Călăraşi-Tulcea se bucură de resurse turistice variate, nu de complexitatea celor prezente în zona defileului Dunării, dar suficient de interesante pentru a permite amenajări turistice atractive. Formele de turism generate de aceste resurse sunt in principal sporturile nautice, pescuitul sportiv, croaziere pe Dunăre şi pe canalul Dunăre - Marea Neagră.

Alte referate despre: modelul valorificarii potentialului turistic calimanesti, valorificarii potentialului turistic in rusia, model leader evaluare potential turistic

Model de echilibru general

Model de echilibru general
Începând cu prima lucrare privind modelul de echilibru general realizată de Johansen (1960) şi lucrarea mai recentă a lui Scarf (1973) ce reprezintă prima metodă constructivă pentru calculul punctului fix al unei funcţii continue, economişti din numeroase ţări şi-au concentrat atenţia asupra dezvoltării practice a modelelor de echilibru general în vederea utilizării lor într-o mare varietate de aplicaţii.

Alte referate despre: modelul de echilibru economic, model de echilibru general, modelul de echilibru

Modelul matematic IS-LM - proiect Cibernetica

Modelul matematic IS-LM - proiect Cibernetica
Interdependetele multiple care se stabilesc prin intermediul fluxurilor valorice fac ca orice soc sau perturbatie la care este supus unul sau altul dintre sectoarele amintite sa se transmita mai departe, determinand dezechilibre ale pietelor si alte socuri si perturbatii in alte sectoare. Daca o perturbatie este suficient de puternica, ea poate determina dezechilibrul intregii economii. Drept urmare, este necesara initierea anumitor procese prin intermediul carora efectele socurilor si perturbatiilor sa fie atenuate si chiar sa determine refacerea echilibrelor care au fost deja afectate.

Alte referate despre: modelare matematica, modelarea matematica, model matematic

Management de proiect-Organizarea unei nunti

Noul an ne întâmpinã cu o provocare: urmãtorul nostru client este “viitoarea” familie Schneider. Cerinţele lor sunt:
- sã fie o nuntã de lux;
- cununia civilã sã aibã loc într-un avion;
- nunta sã aibã loc în luna iulie ;
- rochia sã fie orange şi sã fie un model original;
- maşinã de epocã (in locul limuzinei);
- petrecerea sã fie la malul mãrii;
- sã aibã un cor mare la bisericã.
( baniI NU CONTEZǍ!!! ☺)

Alte referate despre: managementul proiectelor informatice organizarea unei nunti, managementul proiectelor organizarea unei nunti, referat managementul proiectelor organizarea unei nunti

Modelul atomic Bohr

Cuantificarea energiei totale
In modelul planetar, nucleul este considerat fix, iar energia totala a atomului este data de suma energiilor cinetice si potentiale ale electronului aflat in miscare circulara. Introducand cuantificarea razei calculata de Bohr in expresia energiei, se obtine pentru atomul de hidrogen.

Se observa ca energia este minima pentru n = 1, adica starea fundamentala este o stare de echilibru si are un timp de viata infinit. In acest caz, energia de legatura a electronului este maxima, fiind egala cu valoarea absoluta a energiei unei stari legate. Celelalte stari (n > 1) se numesc stari excitate.

Alte referate despre: modelul atomic bohr, modelul atomic bohr referat, nivele de energie in modelul atomic bohr
Referate afisate : 18
Medie note: 8.41 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles