Model referat medical

Interferente medicale, psihologice si sociale

Personalului medical îi revine sarcina de a decela interacţiunea între diverse probleme şi a realiza o conlucrare bună cu pacientul, astfel încât să optimizeze rezultatele tratamentului. Responsabilitatea nu revine exclusiv personalului medical, ci şi pacientului, care este responsabil de respectarea indicaţiilor primite. Pentru a obţine o complianţă bună, personalul medical trebuie sa găsească un mod de abordare diferenţiat pentru fiecare pacient.

Rezultatele actului medical sunt influenţate de modelul pe care îl utilizează în comunicare şi comportament personalul medical şi pacientul. Pentru o abordare reuşită, este important ca personalul medical să cunoască şi să respecte experienţa, valorile şi preferinţele pacienţilor, dar şi dreptul acestora de a obţine informaţie medicală şi de a participa la deciziile terapeutice, pe baza consimţământului informat.

Informaţia pe care personalul medical are obligaţia să o furnizeze pacientului priveşte ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 10kb
Downloads: 1912
Materia: Medicina

Studiul hipertensiunii pulmonare

Hipertensiunea pulmonară reprezintă condiţia hemodinamică în care presiunea medie în artera pulmonară depăşeşte 20 mmHg în repaus şi 30 mmHg la efort sau presiunea sistolică de repaus depăşeşte 30 mmHg .
Dacă staza şi creşterea presională se produce în sectorul veno-pulmonar, în aval de venele pulmonare, se vorbeşte despre o hipertensiune pulmonară (HTP) postcapilară, venoasă. Dacă sectorul venos nu este implicat, se vorbeşte despre o HTP precapilară, arteriolară. Valorile normale de presiune în circulaţia arterială pulmonară a adultului sunt cuprinse între 18-25 mmHg sistolică, 12-16 mmHg media şi 6-10 mmHg diastolică. în sectorul venos, valorile ating 8-12 mmHg.
La copil definirea valorilor normale este mai dificilă, deoarece acestea variază cu vârsta.
HTP poate fi primitivă sau secundară.

Alte referate despre: tratamentul hipertensiunii pulmonare, tratamentul hipertensiuni pulmonare, diagnosticul hipertensiunii pulmonare la pacientii cu hiv sida

Premiul Nobel pentru medicina

Toate Premiile Nobel sunt anuntate la Stockholm, cu exceptia Premiului pentru Pace, care este comunicat din capitala norvegiana Oslo. Fiecare Premiu Nobel 2005, care valoreaza 10 milioane de coroane suedeze (1,07 milioane euro la cursul actual), va fi inmanat de catre regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei.

Alte referate despre: premiul nobel pentru medicina, detinatori ai premiului nobel in medicina, toate premiile nobel pentru medicina

Primul ajutor

Simptome: frecvent senzaţie de furnicături ale pielii, urmate de o durere moderată, culoarea pielii devine roşiatică, schimbându-se mai apoi într-una palidă.

Alte referate despre: masuri de prim ajutor, masuri de prim ajutor referat, trusa de prim ajutor referat

Stresul profesional la asistentele medicale

Calculând ecuatiile de regresie pentru variabilele implicate în studiu
s-a pus în legatura "satisfactia în munca" cu sursele de tensiune de
la locul de munca (climatul organizational, aprecierea în cadrul
colectivului, supraîncarcarea) si valorile pe care le promoveaza
individul - orientarea pe termen lung în cadrul organizatiei; dar si
stresul perceput de acesta, respectiv starea de oboseala pe care o
resimte, precum si mecanismul de coping cu care se face fata
stresului..

Alte referate despre: stresul profesional la asistentele medicale, stresul profesional al asistentului medical, stresul profesional la asistenta medicala

Ingrijiri medicale

Aplicatii reci:
-frig sub forma uscata: punga de gheata, guler de gheata
-frig sub forma umeda: compresa rece, impachetare, spalare /frictiune calduta cu buretele (temperatura apei si a alcolului este mentinuta constanta la 32ºC), spalare/frictiune rece cu buretele (la inceput temperatura apei si a alcolului este de 32ºC,iar apoi scade treptat pana la 18ºC, corpul se freaca incet si delicat)
Evaluarea aplicatiilor in functie de temperatura masurata in grade Celsius:
-15º foarte rece
-15º - 18º rece
-18º - 27º racoroasa
-27º - 37º calduta
-37º - 40º calda
-40º - 46º fierbinte
-46º foarte calda

Alte referate despre: ingrijiri medicale la domiciliu, ingrijiri medicale in evul mediu, examenul gastric ingrijiri medicale

Centrul Medical Sanitas

• In general, programele de prevenire primara nu au rezultate imediate
• Folosirea noilor moduri de comunicare, televiziunea si internetul, trebuie sa faca parte din strategiile de prevenire.
• Prevenirea secundara si tertiara sunt feyabile si eficiente.

Alte referate despre: centrul medical sanitas, centrul medica, centre medicale pentru tratarea bolilor renale

Asistenta medicala - veriga importanta in cresterea calitatii vietii

Comunicarea - este un proces complex care cere efort, atentie, timp.Atunci cand este eficienta,efectele ei pozitive se fac resimtite in eficientizarea asistentei medicale primare la pacient si in cazul de fata , la copilul prescolar si scolar.

In relatia care trebuie sa se stabileasca intre cei doi factori implicati, apare un al treilea factor, cu rol activ si decisiv ce se evidentiaza ca o entitate profesionala, constanta, indispensabila echipei de ingrijiri medicale de la cabinetul medicului de familie.

Aici definim ca apartinand acestui rol - ASISTENTA MEDICALA, in a carei pregatire profesionala si caracter moral se regasesc valorile acestei profesii, responsabilitatea fundamentala a ei avand patru puncte cardinale:
1.sa promoveze sanatatea
2.sa previna boala ;
3.sa reinstaureze sanatatea ;
4.sa aline suferinta.

Toate acestea referindu-se la pacientii copii prescolari (grupa de varsta 4 - 6 ani) la care trebuie sa se asigure respectarea demnitatii ...

Alte referate despre: rolul serviciilor in cresterea calitatii vietii, rorul servicilorin cresterea calitatii vietii, imbunatatirea sanatati si cresterea calitati vieti

Probleme etice rezultate din progresele medic

O problemă controversată de etică medicală o reprezintă euthanasia. Avem dreptul să prelungim suferinţa unui bolnav incurabil când acesta solicită un sfârşit asistat medical (moartea asistată)? La 1 aprilie 2001, Olanda a devenit prima ţară din lume care a legalizat euthanasia. Există numeroase organizaţii care fac presiuni pentru legalizarea acesteia şi în alte state. În România, Codul deontologic aprobat de Colegiul Medicilor interzice explicit şi implicit euthanasia.

Alte referate despre: probleme etice rezultate din progresele medicale, probleme etice rezultate din progresele clonarii, probleme etice rezultate din progresele medicine

Sistemul de asigurari sociale de sanatate

Şi acum sunt sisteme de sănătate finanţate de la bugetul de stat care funcţionează în Anglia, Italia şi ţările scandinave, sisteme care permit funcţionarea unui sistem privat de servicii medicale.
Principalele caracteristici ale unui sistem de sănătate public finanţat de la bugetul de stat, sunt :furnizorii (spitalele, medicii) sunt plătiţi din alocaţii bugetare aprobate prin bugetul anual stabilit fără a fi o legătură cu pachetul de servicii pentru pacienţi;la nivel macroeconomic nu există o legătură evidentă între taxele şi impozitele plătite de populaţie şi volumul şi structura serviciilor medicale furnizate sau resursele financiare necesare sectorului sanitar. Creşterea taxelor şi impozitelor nu implică automat şi creşterea resurselor în sectorul sanitar.

Alte referate despre: asigurari sociale de sanatate, asigurari sociale de sanatate referat, asigurarile sociale de sanatate referat

Comertul electronic si marketingul in retea

Comertul electronic si marketingul in retea
Fie ca sunteti proprietarul independent al unei firme ,,de moda veche”, cu un sediu construit din caramida si mortar... fie ca sunteti proprietarul unei afaceri moderne din domeniul economiei electronice, a carei adresa este o pagina web, tot despre o afacere pentru oameni este vorba!

Alte referate despre: comertul electronic si marketingul in retea, referat comertul electronic si marketingul in retea, comertul electronic si marketingul de retea

Tehnologia tratamentelor termochimice

Tehnologia tratamentelor termochimice
Tratamentele termochimice se aplica cu scopul de a mari fie duritatea, fie rezistenta la coroziune sau uzura a stratului superficial cu menţinerea plasticităţii tenacităţii miezului .
Diviziunea in stare solida se bazează pe faptul ca atomii metalului îşi pot schimba poziţia lor de echilibru, trecând intre nodurile reţelei cristaline, iar de aici ei pot trece prin orice nod al reţelei. In timpul tratamentului termochimic se deosebesc doua faze succesive: in prima faza are loc reacţia dintre mediul inconjurator si suprafaţa piesei, iar in faza a doua, elementul absorbit de suprafaţa piesei difuzează spre interior.

Alte referate despre: tratamente termochimice, tratamente termochimice referat, referat tratamente termochimice

Modelul valorificarii potentialului turistic

Ultimul sector se bucura de atractivitatea Deltei care ofera in plus fata de celelalte sectoare posibilitatea practicarii unui turism stiintific, avand in vedere importanta internationala a acestei Rezervatii. De asemenea, se poate avea în vedere dezvoltarea turismului afaceri prin congrese şi reuniuni atat in Delta cat si in Brăila, Galaţi şi Tulcea.

Alte referate despre: modelul valorificarii potentialului turistic calimanesti, valorificarii potentialului turistic in rusia, model leader evaluare potential turistic

Dictionar medical litera A

anghina/angina s.f. - 1 inflamatie a faringelui si a amigdalelor. 2 ~ pectorala . = boala care se manifesta prin accese de sufocare si dureri în regiunea inimii. (
angiografie s.f. - radiografie a vaselor sangvine (
antibiograma s.f. - metoda de laborator prin care se determina
antibioticul cel mai indicat contra unei infectii microbiene. (

Alte referate despre: dictionar medical litera b, dictionar medical-litera b, dictionar medical - litera a

Model de echilibru general

Model de echilibru general
Consumatorii sunt identificaţi ca gospodării ce îşi maximizează utilitatea inter-temporală, având în vedere restricţia inter-temporală de buget. În aceste condiţii, gospodăriile îşi definesc nivelul lor de consum şi economii. Deci, consumatorii definesc, de asemenea, oferta lor de forţă de muncă. Comportamentul economic al sectorului extern depinde de condiţiile economice ale altor ţări. În punctul de echilibru, oferta egalează cererea pe toate pieţele, iar preţurile sunt calculate astfel încât toţi agenţii sa-şi maximizeze comportamentul. Aceasta înseamnă că toţi producătorii realizează condiţia zero-profit şi toţi consumatorii îşi utilizează total bugetul. Acest punct corespunde, de asemenea, unei distribuţii a venitului şi a plăţilor între agenţii economici ...

Alte referate despre: modelul de echilibru economic, model de echilibru general, modelul de echilibru

Modelul matematic IS-LM - proiect Cibernetica

Modelul matematic IS-LM - proiect Cibernetica
Politicile macroeconomice in economiile deschise sunt aplicate fie de Guvern, fie de Banca Centrala, fiind, de regula, politici fiscale sau politici monetare. Prin intermediul acestora se determina efectele asupra balantei de plati externe si asupra ratei de schimb, efecte care conduc la echilibrul balantei de plati sau la echilibrul pietei valutare.

Alte referate despre: modelare matematica, modelarea matematica, model matematic

Modelarea si simularea proceselor economice

Modelarea si simularea proceselor economice – disciplină economică de granita cu matematica si tehnica de calcuL -se ocupă de fundamentarea deciziei manageriale în condiţii de eficienţă pentru producător, cu ajutorul unor modele economico-matematice flexibile şi cu posibilitatea utilizării tehnicii simulării. Modelarea economică oferă managerului latura riguroasă a acţiunilor sale ("ştiinţa de a conduce"), modalităţi multiple de punere de acord a resurselor (materiale, umane, financiare) existente cu obiectivele formulate pentru o anumită perioadă de timp, oferindu-i posibilitatea de a gândi şi a decide "mai bine" şi "mai repede" fără să denatureze realitatea.

Alte referate despre: modelarea si simularea proceselor economice, referat modelarea si simularea proceselor economice, referate modelarea si simularea proceselor economice

Statutul medicului

Conform articolului 370 din Legea nr.95 din 14 aprilie 2006 privind reforma in domeniul sanatatii , "Profesia de medic se exercita, pe teritoriul Romaniei, in conditiile prezentei legi, de catre persoanele fizice posesoare ale unui titlu oficial de calificare in medicina. Acestea pot fi:a)cetateni ai statului roman;b)cetateni ai unui stat membru al Uniunii Europene, ai unui stat aparti-nand Spatiului Economic European sau ai Confederatiei Elvetiene;

Alte referate despre: referat la etica si psihologie statutul medicului, statutul medicului, statutul si rolul asistentei medicale din punct de vedere sociologic

Modelul matematic si modelarea matematica

Simbolica matematica este unul din cele mai comode mijloace pentru descrierea proprietatilor lumii inconjuratoare, in primul rind ale celor cantitative. Descrierea matematica poate fi testata din punctul de vedere al necontradistiei logice, al estimarii gradului de aproximare a rezultatelor obtinute, al efectuarii prelucrarii datelor cu ajutorul calculatorului electronic.

Metoda modelarii matematice a fenomenelor a luat nastere si s-a dezvoltat in fizica. De exemplu,cunoscuta formula S=vt reprezinta modelul matematic al miscarii rectilinii uniforme, unde S -distanta parcursa de mobil,v-viteza lui,iar t-durata miscarii. Legea atractiei universala este un model excelent al interactiunii Soarelui cu planetele.

Modelarea matematice este o activitate creativa,din care motiv este foarte complicat de a o descrie intr-un cadru formalizat. Forma generala ...

Alte referate despre: modelul matematic si modelarea matematica, testare nationala matematica 2010 model, model proiect de lectie matematica
Referate afisate : 19
Medie note: 8.27 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK