Modelul marcowitz

Modelul Marcowitz de diversificare a portofoliului

Modelul Marcowitz de diversificare a portofoliului - Preocuparea cotidiana a investitorilor financiari si a gestionarilor portofoliilor de titluri este de a anticipa tendintele de crestere sau de scadere ale indicelui general al pietei bursiere. De aceste tendinte este legata evolutia valorii de piata a fiecarui titlu din portofoliu. Fiecare valoare mobiliara urmareste, mai mult sau mai putin, tendintele pietei.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 47kb
Downloads: 13
Materia: Economie

Macroeconomie

PIB potential reprezinta cel mai ridicat nivel al productiiei ce se poate obtine in mod continu, la un nivel stabil al preturilor si in conditiile mentinerii ratei naturale a somajului.

Alte referate despre: indicatori macroeconomici, macroeconomie, indicatorii macroeconomici

Forme de Economie

Economia controlata anuleaza libera initiativa si interesul individual, ca mobil direct al actiunilor de a produce bunuri economice; ea este lipsita de motorul natural al proprietatii particulare, fapt pentru care existenta ei a fost distrusa de insasi exigentele cresterii si diversificarii nevoilor, in conditiile unor resurse limitate.

Astazi ne dam seama ca este imposibil, chiar si pentru cele mai autorizate conduceri politice, de a avea sub control toate aspectele si laturile activitatii economice. Mai devreme sau mai traziu, un asemena mecanism de alocare centralizata a resurselor pune in contradictie eficienta economica performanta – permisa de o economie libera, concurentiala – cu eficienta procesului de alocare globala a factorilor de productie, interesul individual cu interesul general al colectivitatii.

De asemenea, observam ca este imposibil sa functioneze o economie bazata exclusiv pe libera initiativa, care genereaza deosebiri uriase in distributia bogatiei, ...

Alte referate despre: necesitatea culturii politice in formarea gandirii economice, forme de economie, formele agentilor economici

Microeconomie

Utilitatea marginală scontată a se obţine prin consumul unor unităţi suplimentare dintr-un bun este:

Alte referate despre: microeconomie, referat microeconomie, microeconomie probleme rezolvate

Economie - cererea si oferta

Intr-o economie de piata bunurile create sunt destinate satisfacerii nevoilor umane.
Cererea reprezinta cantitatea dintr-un bun economic care se poate cumpara intr-o perioada de timp, in functie de pretul sau. Oferta reprezinta cantitatea dintr-un bun economic sau serviciu care se poate vinde intr-o perioada de timp in functie de pretul sau.

Alte referate despre: referat economie cerere si oferta, referat economie cererea si oferta, economie cererea si oferta

Inflatia - un flagel al economiei

Asupra masei monetare se acţionează în special prin:
- creşterea dobânzii creditelor acordate de bănci;
- creşterea rezervelor monetare obligatorii ale băncilorş;
- limitarea creditului de consum (vânzări în rate);
- “îngheţarea” salariilor şi preţurilor;
- echilibrarea bugetului de stat şi a balanţei de plăţi externe;

Alte referate despre: inflatia un flagel al economiei, inflatie-un flagel al economiei, inflatia in romania criza economica

Economie BAC

Rationalitatea activitatii economice : satisfacerea trebuintelor care cresc si se diversifica cu resurse limitate .

Alte referate despre: economie bac, subiecte rezolvate economie bac 2007, variante economie bac

Model de echilibru general

Model de echilibru general
Un model de echilibru general necesită o definire completă atât a ofertei cât a cererii tuturor pieţelor, incluzând toate mărimile nominale în fluxurile circulare. Asrfel de modele sunt deci structurale capturând în mod explicit mecanismele pieţei. Modelul de echilibrru general necesită ajustarea preţurilor pe toate pieţele. Aplicaţia empirică a modelelor de echilibru general nu presupune întotdeauna regimul competiţiei perfecte necesar ajustării preţurilor pe diferitele pieţe. De ex. , unii autori incorporează în munca lor ipotezele neo-clasice în vederea reprezentării rigidităţilor pieţei şi imperfecţiunile ce pot apare pentru capturarea pe termen scurt a mecanismelor macroeconomice.

Alte referate despre: modelul de echilibru economic, model de echilibru general, modelul de echilibru

Modelarea si simularea proceselor economice

Metodele exacte permit obtinerea în cadrul unei probleme de decizie economica a unei soluţii S care indeplineste fără nici o eroare (abatere) restrictiie impuse şi/sau condiţiile de optim, cerute prin criteriile de eficienta . Dacă notam prin S vectorul soluţiei efectiv adoptate, iar prin S* vectorul soluţiei adevărate, atunci: S-S*=0.
Metodele aproximative sunt acele metode care permit obtinerea unei soluţii S, diferită de soluţia aderată S* printr-un vector Є, dominat de un vector Єa, dinainte stabilit, adică:
|S-S* | = | Є|

Alte referate despre: modelarea si simularea proceselor economice, referat modelarea si simularea proceselor economice, referate modelarea si simularea proceselor economice

Modelul economic american si cel japonez

Modelul economic american si cel japonez
FUNDAMENTAREA PUTERII AMERICANE
Relansarea economiei americane care incepe cu preluarea puterii de catre Reagan, are la baza in primul rand un activ fara echivalent, o importanta mostenire economica, financiara si tehnologica; de asemenea, nu trebuie neglijat aportul categoriilor de forta de munca la dezvoltarea si extinderea influentei economiei americane. Actul economic, politic si masurile sociale se completeaza una pe cealalta, fiecare din aceste componente obtinand unele avantaje din aceasta comuniune de interese.

Alte referate despre: modelul economic american si cel japonez, modelul economic american, modelul economic japonez

Modelarea si simularea unor echipamente ale sistemelor hidraulice automate

Modelarea si simularea unor echipamente ale sistemelor hidraulice automate. La nivelul motorului hidraulic (circular sau liniar), se realizează ultima conversie de energie C3, din energie hidraulică în energie mecanică, transmisă apoi organului activ al sistemului de acţionare.

Alte referate despre: sisteme hidraulice automate, referat sisteme hidraulice automate, modelarea si simularea sistemelor agricole

Confectionarea bluzei de pijama model m5

Prin fazele si operatiile de confectionare stabilite in acest proiect pentru produsul ales se pot diversifica fazele tehnologice si pentru alte modele, ale aceluiasi produs, prin introducerea si a altor faze si operatii necesare. Bluza de pijama, ca produs de lenjerie, asigura prin functia igenico-functonala, permeabilitatea la aer si vapori, absorbtia transpiratiei la nivelul pielii, comoditate in miscare. Materialele din care se realizeaza bluza de pijama sunt tesaturi, tricoturi din fire de bumbac si tip bumbac, contribuind astfel impreuna cu tipul de silueta al produsului la confortul purtatorului.

Alte referate despre: referat despre confectionarea si desfacerea bluzei de pijama model m5, confectionarea bluzei de pijama, referat confectionarea bluzei de pijama

Modelul profesional sau despre transcederea imitatiei

Pentru a putea purcede mai departe, trebuie sa precizam ce intelegem
prin model. Modelul, in acceptia sa cea mai extinsa, este un set de
norme, de exigente privitoare la devenirea, la perfectionarea
persoanei. Modelul atrage prin aceea ca el intrece cu ceva felul de a
fi al persoanei la un moment dat. Prin el ne dam seama ca ceva din
fiinta noastra este precar sau limitat, dar, in acelasi timp, ne si
mobilizam pentru a depasi starea constientizata. Exista posibilitatea
ca aceasta forma de comportament, in ultima instanta, dezirabila sa-si
gaseasca un corespondent in persoanele cu care subiectul a intrat in
contact, sau despre caror viata a auzit si a caror existenta l-a
impresionat. Exista si posibilitatea ca modelele dezirabile sa nu fie
intalnite la nici o persoana "reala", in acest caz modelul fiind unul
lipsit de corporalitate. Modelul devine deci o constructie abstracta,
ideatica, cuprinzand imperative, valori uneori usor utopice. Ambele
tipuri ...

Alte referate despre: model profesional, modelul profesional, cv model profesional

Modelul atomic Bohr

Conditia rezulta din primul postulat al lui Bohr, considerand ipoteza lui de Broglie referitoare la dualismul unda-particula. Pentru un atom aflat intr-o stare stationara, electronul trebuie sa se deplaseze pe o orbita stabila, adica unda sa asociata sa fie stationara. Acest lucru este posibil daca lungimea traiectoriei electronului este un multiplu al lungimii de unda λ a undei asociate.

Alte referate despre: modelul atomic bohr, modelul atomic bohr referat, nivele de energie in modelul atomic bohr

Modelul matematic si modelarea matematica

La constituirea modelului matematic se scot in evidenta acele caracteristici ale obiectului modelarii care, pe de o parte, sunt informative, iar pe de alta parte, admit formalizarea matematica. Formalizarea presupune posibilitatea de a pune in corespondenta caracteristicilor originalului notiuni matematice adecvate:numere, functii,matrice etc. In aceasta ipoteza, legaturile depistate si cele ipotetice dintre componentele obiectului in studiu pot fi descrise cu ajutorul relatiilor matematice:ecuatii, inecuatii, formule etc. In urma formalizarii matematice se obtine un model matematic.

Modelul matematic reprezinta un sistem de relatii matematice ,care descriu proprietatile esentiale ale originalului. Deci solutionarea unei probleme reale poate fi redusa la solutionarea unei probleme matematice.

Alte referate despre: modelul matematic si modelarea matematica, modelul panzei de paianjen matematica, model proiect de lectie matematica

Legea model uncitral privind insolventa transfrontaliera

- o dată adoptată sau ratificată, o convenţie internaţională se impune notificarea acestei activităţi Secretariatului General al ONU ca şi celorlalte state care au adoptat-o lucru care nu este necesar în cazul Legilor model; posibilităţi de modificare a convenţiilor internaţionale de către statele semnatare sunt mai restrânse, în vreme ce o Lege model poate fi modificată în tot sau în parte în raport de interesul naţional;

Alte referate despre: legea model uncitral privind insolventa transfrontaliera, legea model uncitral privind insoloventa transfrontaliera, legea model unictral privind insolventa transfrontaliera

Existentele paralele si transformarile ale genotipului biofizic al modelului Om

In SIM, distanţele dintre stelele apropiate sînt de mii de miliarde de kilometri, în Galaxie existînd peste 100 de miliarde de stele. Pentru a parcurge de la un capăt la altul al Galaxiei, LUMINA are nevoie de 80.000 de ani. Micşorînd şi mai mult elementul de volum, ajungem în Sistemul Solar, ce are în centru Soarele, sistem situat undeva la periferia Galaxiei. Mişcarea Sistemului Solar în jurul Galaxiei se realizează cu viteza de 230-240km/secundă., adică în jur de 850.000km/oră, nimaginabil pentru mişcările ce au loc în SO!

Alte referate despre: viata si genotipul biofizic al modelului om, viata si genotipul biofizic al modelului omului, existente paralele
Referate afisate : 18
Medie note: 7.65 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles