Moldamin ce reacti adverse cu alte medicamente

Reactii adverse alergice la medicamente

Frecvenţa generală a reacţiilor alergice la medicamente se situează în jurul a 10%. S-a descris o predispoziţie care e probabil determinată genetic. Sensibilizarea alergică se dezvoltă de obicei după 5 – 14 zile de la prima administrare, uneori mai mult în cazul tratamentului continuu.

Reactii adverse alergice la medicamente
Riscul e mai mare pentru administrarea locală şi mai mic pentru administrarea orală. Alergia e specifică la o anumită substanţă, dar poate cuprinde şi compuşi înrudiţi structural. Reacţiile sunt spre exemplu comune pentru toate penicilinele.

Reactii adverse alergice la medicamente
Pentru dezvoltarea alergiei e necesar ca medicamentul în general cu moleculă mică să formeze conjugaţi prin legarea covalentă de o polipeptidă sau proteină din organism. Uneori determinantul antigenic este un metabolit al medicamentului (ex. derivaţii Peniciloil pentru peniciline).

Reactii adverse alergice la medicamente
Reacţiile adverse la ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 42kb
Downloads: 1741
Materia: Medicina

Hiperplazie medicamentoasa

O hipertrofie usor progresiva a gingiei maxilare si mandibulare este o forma de Hiperplazie gingivala fibroasa idiopatica.In mod caracteristic, masiva crestere a gingiei acopera suprafata dintelui si deplaseaza dintele , si in timp ce cauza bolii este necunoscuta se pare ca exista o predispozitie genetica.
Majoritatea hiperplaziilor idiopatice sunt probabil cauzate de o tulburare genetica , si de aceea nu ar trebui numite idiopatice, intrucat cauza e reprezentata de o “tulburare genetica”.

Alte referate despre: hiperplazie medicamentoasa, hiperplazie gingivala medicamentoasa, medicamente

EVOLUTIA MEDICAMENTULUI SI A ACTULUI FARMACEUTIC

Acestea formau baza normale a activitatii vitale a organismului iar turbularea corelatiilor reciproce ale cantitatii si compozitiei acestor umori provoaca boala . Acest fapt a obligat pe medici a obligat pe medici sa socoteasca timp de aproape doua milenii ca medicamente active exclusiv emeticele si laxativele adaugand la ele venesectia si ventuzele.

Alte referate despre: evolutia medicamentului si a actului farmaceutic, referat evolutia medicamentului si a actului farmaceutic, evolutia medicamentului si a actului farmaceutic referat

Medicamentele

Medicamentul este o substanţă naturală sau sintetică folosită în practica medicală pentru prevenirea, ameliorarea sau vindecarea bolilor. Sunt considerate medicamente şi substanţele folosite pentru investigaţii de diagnostic. Medicamentul va fi administrat bolnavului numai de către cadrele medicalele specializate, iar formularea terapiei medicamentoase trebuie să îndeplinească anumite condiţii, si anume: substanţa medicamentoasă să aibă drept efect vindecarea bolnavului, iar administrarea să fie făcută ţinându-se seama de vârsta şi sexul pacientului.

Alte referate despre: medicamente referat, medicamente droguri vitamine, referat medicamente

Abuzul de medicamente

Efectul placebo a fost descoperit intr-o clinica in care se incerca un nou medicament pentru banala raceala.Unor pacienti li se administra noul medicament, iar altora pilule din zahar. Al doilea grup reprezenta grupul de control. Se urmarea eficacitatea medicamentului. Rezultatul a fost unul surprinzator: dupa cateva zile de tratament, pacientii din ambele grupuri s-au vindecat aproape in egala masura.

Alte referate despre: abuzul de medicamente, abuzul de medicamente referat, cum afecteaza abuzul de medicamente starea de sanatate

Medicamentul remediu sau otrava

Pentru a usura anumite suferinte, s-au folosit mai intai plantele administrate ca ceaiuri, prafuri sau alifii. In trecut, unele maladii de inima erau tratate cu ceaiuri de musetel, o planta ale carei flori purpurii, galbene sau albe seamana cu degetele unei manusi.

Alte referate despre: medicamentul remediu sau otrava, medicament remediu sau otrava, medicamentul remediu sau otrava referat

Hiperplazia medicamentoasa

Reactiile alergice sunt raspunsuri imune, confirmate sau suspectate. Reactiile idiosincrazice sunt reactii rare si uneori severe, care nu sunt legate de efectele farmacologice cunoscute ale medicamentelor si au la baza o posibila susceptibilitate genetica. Esecul terapeutic, supradozarea si abuzul de medicamente nu sunt considerate efecte adverse postmedicamentoase.

Alte referate despre: droguri si medicamente, referat despre medicamente, medicamentele

Chimia vietii - medicamentele

Fotosinteza
Plantele cu clorofilă se hrănesc absorbind apă şi dioxid de carbon din aer. Pentru aceasta, ele folosesc energia luminii solare: acest proces se numeşte fotosinteză. În timpul lui, se degajează dioxigen.
Fotosinteza se derulează în două faze principale. Ziua, plantele captează energia solară. Cu ajutorul clorofilei şi a altor pigmenţi prezenţi în frunzele lor, ele folosesc această energie pentru a descompune apa pe care o absorb în hidrogen şi oxigen. Noaptea, hidrogenul ajută la reducerea dioxidului de carbon şi la producerea de glucide, care vor hrăni planta.

Alte referate despre: chimia vietii medicamentele, chimia vietii - medicamentele, chimia vietii-medicamentele

Medicamente hipnotice si sedative

Primul anestezic introdus in anul 1847 si apoi utilizat pe scara mare a fost cloroformul (CHCl ). Cum insa acest compus se elimina greu din organism si produce anumite efecte toxice, s-au utilizat mai tarziu substante mai volatile, in special protoxidul de azot (N O), numit si gaz ilariant si ciclopropanul (C H ).

Alte referate despre: medicamente hipnotice si sedative, reactii adverse a medicamentelor hipnotice si sedative, referat-medicamente hipnotice si sedative

Reactii redox

2). Reactii redox in bioenergetica:
Mecanismele de transfer ale energiei in celulele sunt componente ale cailor metabolice ale celulelor ce pot fi impartite in anabolice sau sinteza si catabolice sau de descompunere. Reactiile anabolice implica o crestere in structura biologica, iar cea de-a doua lege a termodinamicii are o crestere in entropia sistemului, este nevoie de energie.

Alte referate despre: reactii redox, aplicatii ale reactiilor redox, reactiile redox

Ecuatii de reactii frecvent intalnite

Ecuatii de reactii frecvent intalnite
Proprietati chimice: foarte reactiv; puternic electropozitiv, situat in stanga seriei, puternic reducator. Cu nemetale => hidruri, halogenuri, sulfuri, oxizi, peroxizi Cu H2 2Na+H2 2Na+1H-1 hidrura de Na – ionica.

Alte referate despre: ecuatii de reactii frecvent intalnite, ecuatii frecvent intalnite in reactii, reactii chimice intalnite in viata de zi cu zi

Reactia de oxidare

Reactia de oxidare
a)Oxidarea completa sau arderea substantelor organice ; se obtin oxizii elementelor componente (CO2,H2O,SO2,NO etc).
b)Oxidarea incompleta care conduce la compusi cu functiuni oxigenate (alcoli,aldehide,cetone, acizi etc).
c)Oxidarea degradativa cand, prin ruperea unor legaturi chimice,se obtin amestecuri de compusi cu nr mai mic de atomi de carbon.
d)Autooxidarea in care uni compusi intermediari ai oxidari sunt catalizatori ai procesului (autooxidarea aldehidelor, rancezirea grasimilor).

Alte referate despre: reactia de oxidare, reactii de oxidare, importanta reactiei de oxidare in organismul uman

Solutii medicamentoase

Dezavantajele administrarii de solutii sunt acelea ca: au stabilitatea cea mai mica deoarece reactiile de degradare se produc mai repede in solutii, ocupa volum si masa mare - dezavantaj si din punct de vedere economic.Datele privind durata de mentinere a medicamentelor in stomac oscileaza mult. Formele lichide si particulele mici sunt golite mai rpede decat comprimatele. La lichide timpul este de 10-50 minute, in timp ce la comprimatele care nu se dezagrega valorile se situeaza intre 0.5-7.8 ore.

Alte referate despre: referat solutii medicamentoase, solutii medicamentoase, solutii medicamentoase referat

Analiza starii financiare la S.C. Medicamentul S.A.

Analiza evolutiei imobilizarilor necorporale
Imobilizarile necorporale ale entitatii sunt reprezentate doar la doua posturi bilantiere:"Concesiuni brevete, licente, marci, drepturi si valori similare si alte imobilizari necorporale"(simbolizate "C") si "Avansuri si imobilizari necorporale in curs" (simbolizate "Avn"). Din notele la situatiile financiare aflam ca la prima categorie, imobilizarile necorporale sunt reprezentate doar de programe informatice iar la a doua categorie, de avansuri acordate espectivilor furnizori de programe informatice.

Alte referate despre: analiza starii financiare a intreprinderii prin metoda ratelor, analiza starii financiare a unei intreprinderi, analiza starii financiare

Convertor tensiune - frecventa cu astabil simetric cu reactie capacitiva intre emitoare

Pe durata regimului tranzitoriu rapid reactia este pozitiva dupa cum se poate verifica urmarind transmiterea unei perturbatii negative aplicate la emitorul lui Q1. Prin deschiderea acestui tranzistor se produce o variatie spre (-) in colectorul C1 si simultan o variatie spre (+)
in colectorul C2.

Alte referate despre: convertor tensiune frecventa, convertorul tensiune-frecventa, schema convertor tensiune frecventa

Reactia de eliminare

Referat despre Reactia de eliminare
REACŢII DE ELIMINARE INTRAMOLECULARE
Într-o reactie de eliminare intramoleculară:
-un atom electronegativ sau o grupa de atomi din molecula unui compus organic se elimina(paraseşte molecula),împreună cu un atom de H (sau un alt atom) legat de atomul de carbon vecin si
-atomii de carbon,C vecini,rămaşi cu valenţe libere,îşi pun în comun electronii neîmperecheaţi formând noi legături chimice π (legături duble sau triple).

Alte referate despre: reactia de eliminare, reactii de eliminare, reactii de eliminare intra si intermoleculare
Referate afisate : 16
Medie note: 7.94 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK