Moneda si credit

Moneda si creditul, baza a tehnicii operatiunilor bancare

Primele ateliere de batere a banilor din metale pretioase erau in Templul zeitei Junon Monetu.Legatura intre moneda si credit a fost studiata de mult timp si de multi oameni. S-au formulat o varietate de aprecieri, care insa nu s-au indreptat doar spre o unica concluzie, nici in trecut, nici in prezent.Relatia dintre moneda si credit este exprimata prin constatarea ca, cu cat sistemul de credit este mai bine organizat intr-o tara, cu atat se recurge mai putin la moneda efectiva.

Acordarea creditelor este legata de moneda prin implicarea timpului, in sensul ca, intre data acordarii creditului si restituirea lui, moneda se poate deprecia sau uneori poate sa-si mareasca valoarea. Valoarea este o notiune dezbatuta de filozofie, economie, sociologie, drept si alte stiinte si discipline didactice pentru a intelege si a explica o serie de realitati ale lumii in care traim. Valoarea ca motivatie a actiunilor umane a generat multe concepte, teorii si doctrine, intre care cele vizand activitatea ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 14kb
Downloads: 0
Materia: Economie

Piata cardurilor bancare in Romania

Dupa unii cercetatori, notiunea de banca este asociata momentului in care un grup de persoane a avut ideea sa primeasca disponibilitati banesti, sub forma de depuneri de la cei ce doreau sa faca economii si in baza acestor depozite, sa ofere imprumuturi celor care aveau nevoie de fonduri suplimentare.

Alte referate despre: piata cardurilor bancare, piata cardurile bancare de credit din romania, piata cardurilor bancare in romania

Creditul

1. Subiectele raportului de credit, creditorul si debitorul prezinta o mare diversitate in ce priveste apartenenta la structurile social-economice, motivele angajarii in raport de credit si durata angajarii sale etc.

Alte referate despre: credite bancare, creditul bancar, moneda si credit

Moneda

Au apărut apoi creditele, cărţile de credit, cartelele magnetice.
Funcţiile monedei sunt următoarele:
-este un intermediar al schimburilor atât de mărfuri cât şi de bunuri şi servicii
-constituie o masă a valorilor
-este instrument de rezervă şi tezaurizare a valorilor
-lichiditatea ,prin excelenţă ,a monedei

Alte referate despre: moneda euro, moneda unica europeana, moneda

Situatiile financiare ale institutiilor de credit

Situatiile financiare ale institutiilor de credit
Banca Naţională a României, cu consultarea asociaţiilor profesionale de profil constituite în baza prevederilor art. 173 din Legea nr. 58/1998 privind activitatea bancară, republicată, actualizează permanent Modelele situaţiilor financiare periodice şi normele metodologice privind întocmirea şi utilizarea acestora, aplicabile instituţiilor de credit, în funcţie de reglementările ce se adoptă pe parcurs. Banca Naţională a României va urmări în cadrul acţiunilor de supraveghere desfăşurate potrivit legii aplicarea de către instituţiile de credit a prevederilor prezentului ordin.

Alte referate despre: situatiile financiare ale institutiilor de credit, situatii financiare ale institutiilor de credit, analiza financiara a institutiilor de credit

Moneda euro

b. Alegerea numelui
Autorii Tratatului de la Maastricht nu au ales un nume pentru viitoarea monedă. Este adevărat ca ECU a fost menţionat de multe ori, dar lipsa de armonie din scrierea lui arată natura provizorie a acestui nume. Au existat cîteva motive obiective pentru alegerea numelui. De fapt, a existat chiar o nevoie privind:
• accentuarea diferenţei majore dintre viitoarea monedă unică europeană şi rolul de punct de referinţă comun pe care ECU l-a jucat pînă acum
• evitarea asimilării psihologice a unei monede slabe de către noua monedă (ECU a pierdut 40% din valoare faţă de marca germană între 1979 si 1995)
• găsirea unui nume care să nu fie doar un acronim (ECU însemna .European currency unit.) şi care să nu dea naştere la dificultăţi de pronunţie în vreuna din limbile Comunităţii.

Moneda euro
Dupa cîteva luni de discuţii, Consiliul European de la Madrid a decis în decembrie 1995 numele viitoarei monede - ...

Alte referate despre: moneda euro referat, referat moneda euro, moneda euro istoric

Riscul de creditare

Politica de creditare
Pentru ca o politică bancară de creditare să se dovedească şi utilă, nu doar un exerciţiu academic, ea trebuie să indeplinească condiţii de formulare corectă şi conţinut complet.

Alte referate despre: riscul de creditare, riscul de credit, analiza riscului de creditare

Moneda unica si unificarea europeana

Moneda unica si unificarea europeana
Pe de altă parte, la 9 mai 1950, ministrul francez de externe Robert Schuman a prezentat un plan, conceput împreună cu Jean Monnet (pe atunci sef al Organizatiei Nationale a Planificarii din Franta), prin care Franţa şi Germania hotărau să pună în comun rezervele de cărbune şi oţel şi invitau şi celelalte ţări ale Europei să li se alăture. Planul Schuman a devenit realitate la 18 aprilie 1951 prin semnarea la Paris, de către 6 ţări (Belgia, Olanda, Luxemburg, RFG, Franţa, Italia) a Tratatului instituind Comunitatea Europeană a Cărbunelui şi Oţelului – CECO.

Alte referate despre: moneda unica si unificarea europeana, referat la geografie despre moneda unica si unificarea europeana, moneda unica si unificarea europeana referat

Moneda Euro

Multe intreprinderi mici si mijlocii percep trecerea la euro ca o constrangere sau un proces generator de costuri suplimentare. In aceasta privinta, se cuvine sa evidentiem ca doar o intreprindere mica si mijlocie din patru, la ora actuala, a facut deja un demers practic in a calcula si evidentia exact efectele introducerii euro asupra operatiunilor sale.

Alte referate despre: moneda euro in romania, referate moneda euro, monede euro

Credit ipotecar

In Romania la ora actuala, exista numeroase modalitati de a deveni proprietarul unei locuinte intre care cel mai des utilizate ar fi: mostenirea, achizitionarea unei locuinte din veniturile personale sau ale familiei, apelarea la un credit bancar.In ceea ce priveste ultima modalitate, piata bancara pune la dispozitia clientilor doua categorii de credite bancare si anume:creditul imobiliar;creditul ipotecar
Creditul ipotecar este un credit pe termen lung, fiind garantat cu ipoteca asupra imobilului care constituie obiectul creditului.

Alte referate despre: creditul ipotecar referat, creditul ipotecar, credit ipotecar referat

Moneda - credit

Moneda reprezinta un instrument de utilitate permanenta pentru toti agentii economici. Unii cercetatori prezinta moneda intr-o dubla acceptiune : - ca marfa ( cu insusiri deosebite si avand o existenta obiectiva ) - ca o creanta asupra emitentului sau al economiei, un semn al
monedei marfa.

Alte referate despre: moneda-credit-banci, moneda credit, moneda credit banci

Moneda si cedit - Convertibilitatea monedei nationale si a monedelor internationale

In prezent se manifesta tot mai accentuat tendinta inlaturarii din circulatie a monedei efective, adica a monedei scriptuale care prezinta avantajul unei circulatii mai rapide, fara efort sau risc in manipulare, constituind pentru statele occidentale dezvoltate forma ideala a monedei.

Alte referate despre: convertibilitatea monedei nationale, convertibilitatea monedei nationale referat, convertibilitatea monedei

Creditul si dobanda

Ceea ce deosebeste esential creditul de schimbul de marfuri este mobilul creditului,redistribuirea valorii adica transportul unei parti din prodesul social de la unii participanti la circuitul economic catre alti participanti cu un transfer cu character temporar.
In principal creditul este expresia relatiilor de redistribuirea disponibilitatilor banesti latente, passive existente in economie atat la agentii nefinanciari cat si la cei financiari prin inlocuirea monedei temporar pasive cu moneda active,cat si prin cresterea disponibilitatilor de capitalul banesc si cresterea masei monetare in circulatie.

Alte referate despre: creditul si dobanda, creditul si dobanda referat, referat creditul si dobanda

MONEDA

Moneda reprezinta un instrument de utilitate permanenta pentru toti agentii economici, constituita de ansamblul mijloacelor de plata direct utilizabile pentru a efectua platile pe pietele de bunuri si servicii. Unii cercetatori prezinta moneda intr-o dubla acceptiune:
- ca marfa ( cu insusiri deosebite si avand o existenta obiectiva )
- ca o creanta asupra emitentului sau al economiei, un semn al monedei marfa.

Alte referate despre: cererea si oferta de moneda, referat moneda si credit, moneda unica

Marketing bancar

Sunt doua etape aspecte majore de luat in considerare de catre cei ce se ocupa de marketingul serviciilor financiar-bancare . In primul rand trebuie sa se gandeasca la piata serviciilor financiar-bancare si impactul pe care legile , reglementarile si concurenta pot sa le aiba in planificarea viitoare . In al doielea rand , ei trebuie sa analizeze mediul organizatiei si sa examineze orice aspect care poate avea un impact intr-o afacere.

Alte referate despre: marketing bancar, mixul de marketing bancar, marketing bancar referat

Creditul bancar

ETAPELE ACTIVITATII DE CREDITARE
I. DOCUMENTAREA ASUPRA ACTIVITATII SOLICITANTULUI DE
CREDIT
-ofera o imagine globala asupra activitatii economico-financiare a solicitatorului;
-nu se incheie nici un act.

Alte referate despre: credit bancar, creditul bancar referat, credit bancar referat

Creditul bancar - abordare generala

Cele patru tipuri esentiale de indicatori enumerati mai sus reunesc in acelasi cadru financiar masura in care o societate a realizat vanzari ce depasesc costul activitatii respective, eficienta unei societati comerciale in administrarea resurselor si a activitatilor sale, masura in care fondurile folosite de o societate comerciala provin de la creditori si nu de la proprietarii sai (indatorarea reprezinta un indicator principal al capacitatii societatii comerciale de a face fata unor situatii dificile si de a absorbi pierderile), lichiditatile si alte active de care dispune o societate comerciala pentru indeplinirea obligatiilor sale, inclusiv plata dobanzii si a creantei.

Alte referate despre: creditul bancar abordare generala, referat creditul bancar abordare generala, creditul bancar - abordare generala

Procedura falimentului

Procedura reorganizării judiciare şi a falimentului este prevăzută de Legea 64/1995. Art. 2 prevede că scopul legii este instituirea unei proceduri pentru plata pasivului debitorului, aflat în încetare de plăţi, fie prin reorganizarea întreprinderii şi a activităţii acestuia sau lichidarea unor bunuri din averea lui, până la acoperirea pasivului, fie prin faliment. Deci scopul este de a reglementa o procedură judiciară prin care să se asigure plata pasivului debitorului aflat în încetare de plăţi.
Căile prin care se realizează scopul acestei legi sunt procedura reorganizării judiciare şi procedura falimentului.
Procedura reorganizării judiciare constă în anumite reguli privind organizarea activităţii debitorului pe baze noi, pentru redresarea economico-financiară şi asigurarea mijloacelor băneşti pentru plata datoriilor faţă de creditori. Aceasta se realizează prin două modalităţi:
- reorganizarea activităţii debitorului prin măsuri economice, ...

Alte referate despre: procedura falimentului, procedura faliment, ce se intelege prin procedura falimentului

Credit ipotecar pentru investitii imobiliare

Potrivit art. 10 din Legea nr.190/1999, suma creditului acordat va fi pusa la dispozitie beneficiarului esalonat sau integral, plata facandu-se direct catre vanzator, in cazul cumpararii unui imobil, respectiv catre constructor, in celelalte cazuri. In cazul in care lucrarile pentru care s-a acordat creditul ipotecar vor fi efectuate in regie proprie de catre beneficiarii acestuia, sumele de bani se vor transmite acestora conform unui plan de finantare stabilit prin contract.
In cazul in care prin contractul de credit ipotecar s-a stabilit ca rata dobanzii sa fie variabila, se vor aplica, potrivit art. 14 din lege, urmatoarele reguli:
a. variatia ratei dobanzii trebuie sa fie legata de fluctuatiile unui indice de referinta, ales dintr-o serie de indici de referinta a caror lista si modul de calcul vor fi stabilite prin hotarare a Guvernului, dupa avizarea de catre Banca Nationala a Romaniei;
b. contractul poate sa prevada ca variatia ratei dobanzii este limitata, in sens crescator ...

Alte referate despre: creditul ipotecar pentru investitii imobiliare, credit ipotecar pentru investitii imobiliare, creditul ipotecar in investitii
Referate afisate : 19
Medie note: 8.63 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles