Monitoarele cu lichide cristale

Proprietatile polimerilor

O substanţă dată poate trezenta diferite mezofaze, fiecare dintre ele apărând în intervale definite de temperatură separate prin tranziţii de ordinul I.Structurile moleculare lichid-cristaline sunt de tip nematic, smectic şi colesteric (fig. 1).

În primul caz, centrele de greutate ale particulelor ce alcătuiesc mezofaza lichid-cristalină sunt dispuse la întâmplare, ceea ce face ca aici să lipsească ordinea îndepărtată. Axele tuturor particulelor din interiorul volumului elementar al probei macroscopice sunt totuşi orientate într-o anumită direcţie.

În mezofazele smectice, centrele de greutate ale moleculelor în stare întinsă, sunt dispuse în plane echidistante ce alcătuiesc straturi smectice. În interioril straturilor dispunerea moleculelor este întâmplătoare, astfel că axele pot fi orientate paralel cu normala stratului, sau formează diferite unghiuri cu aceasta, generând o multitudine de formaţiuni smectice. În interiorul straturilor sunt posibile, ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 23kb
Downloads: 3161
Materia: Chimie

Polimerizarea

Polimerizarea
Cand in procesul de polimerizare intervin doi sau mai multi monomeri diferiti ce se leaga formand macromolecule , procesul se numeste copolomerizare, materiile prime respective – comonomeri, iar produsul final – copolimer. Exemple de comonomeri: butadiene si stirenul. Rezultatul copolimerizarii: copolimerul butadiene-stiren.

Alte referate despre: polimerizare, reactia de polimerizare, polimerizarea

Polimerizarea stereospecifica

Polimerizarea stereospecifica
În drumul mereu ascendent al materialelor plastice, o deosebita importanta a avut descoperirea facuta de Karl Ziegler, în anul 1954, si anume ca amestecul de combinatii organo-aluminice si tetraclorura de titan catalizeaza polimerizarea etilenei la presiuni joase. Pâna la acea data, polietilena se obtinea numai prin polimerizarea radicalica la presiuni de ordinul câtorva mii sau chiar zeci de mii de atmosfere (5000-20.000) atmosfere, conducând la asa numita polietilena de presiune înalta si foarte înalta sau polietilena de densitate joasa (0,92 g/cm3).

Alte referate despre: polimerizarea stereospecifica, polimerizare stereospecifica, polimerizare stereospecifice

Polietilena

În drumul mereu ascendent al materialelor plastice, o deosebita importanta a avut descoperirea facuta de Karl Ziegler, în anul 1954, si anume ca amestecul de combinatii organo-aluminice si tetraclorura de titan catalizeaza polimerizarea etilenei la presiuni joase. Pâna la acea data, polietilena se obtinea numai prin polimerizarea radicalica la presiuni de ordinul câtorva mii sau chiar zeci de mii de atmosfere (5000-20.000) atmosfere, conducând la asa numita polietilena de presiune înalta si foarte înalta sau polietilena de densitate joasa (0,92 g/cm3).

Alte referate despre: polietilena, polietilena referat, produsele alimentare ambalate in polietilena

Cauciucul sintetic si natural

Proprietăţile cauciucului. Cea mai importantă caracteristică a cauciucului sintetic este elasticitataea, adică proprietăţile de a-şi schimba forma ( a se întinde sau contracta) sub acţiunea unei forţe şi de a reveni la starea iniţială.Elasticitatea mare a cauciucului se datorează joncţiunii macromoleculelor în forma de spirale neregulate şi gheme.Cuciucul nu se dizvoltă în apă.Primul care a beneficat de aceasta proprietate a cauciucului natural a fost englezul Mackintosh. Vărsînd soluţie de cauciuc peste o bucată de prînză, el a descoperit că a obţinut un material ce respinge apa.

Alte referate despre: cauciucul sintetic si natural, cauciuc sintetic si natural, cauciucul sintetic si natural referat

Mercur - metal lichid

Parerile legate de riscurile provocate de spargerea unui bec CFL sunt impartite.Un lucru este cert, anumite riscuri exista din cauza continutului mic de mercur. Ne putem proteja de acest risc - si ar fi bine sa stim cum sa o facem, avand in vedere faptul ca acest tip de becuri va deveni probabil singurul de pe piata in cativa ani.

Alte referate despre: utilaje pentru elaborarea si turnarea metalului lichid, masini si utilaje pentruelaborarea si turnarea metalelor lichide, matritarea metalului lichid

Bumbacul

Peretele fibrei este alcatuit din:
-perete primar:contine cca 25 lamele,are o grosime de 0,5micrometri cu un continut de celuloza scazut.La exterior are cuticula care contine ceruri si pectide care insotesc celuloza,au rol protector si dau un caracter hidrofob.

Alte referate despre: bumbacul, bumbac, bumbacul referat

Monitorul

Aceste celule conţin câte 3 pixeli care au valorile culorilor roşu, verde şi albastru (RGB). În general monitoarele cu ecran plat sunt folosite la laptopuri pentru că ocupă mult mai puţin spaţiu, dar producătorii de monitoare au preluat tehnologia şi au realizat monitoare LCD şi pentru desktop-uri.

Alte referate despre: monitorul calculatorului, monitorul, referat monitor

Gestiunea lichiditatii bilantului bancii comerciale

Gestiunea lichiditatii bilantului bancii comerciale - In scopul promovarii unui sector financiar puternic si competitiv, neadmiterii riscului excesiv in sistemul financiar, protejarii intereselor deponentilor si mentinerii de catre institutiile financiare a unui nivel adecvat de lichiditate Banca Nationala a Moldovei stabileste reguli, care au scopul de a stabili o legatura adecvata dintre suma fondurilor investite ale bancii (activele) si suma resurselor financiare (pasivele). Gestiunea lichiditatii bilantului bancii comerciale

Alte referate despre: bilantul bancii comerciale, strategii de gestiune a activelor bancilor comerciale, strategii de gestiune a activelor bancilor comerciale la etapa actuala

Cristale lichide

Cristale lichide - Cercetarile au fost reluate in anul 1960 cind cristalele lichide au inceput sa aiba aplicatii practice in tehnica si medicina. Cele mai cunoscute aplicatii sunt in domeniu electronic ,la dispozitivele de afisaj.

Alte referate despre: cristale lichide, cristale lichide referat, cristalele lichide

Determinarea densitatii lichidelor cu picnometrul

Ştiind desitatea unei cantităţi de 1cm3 de apă distilată, şi din măsurarea a 1cm3 de lichid rezultănd densitatea lichidului Ştiind că densitatea are formula de d = m/V se calculează densitetea lichidului.

Alte referate despre: determinarea densitatii lichidelor cu picnometrul, determinarea densitatii lichidelor cu ajutorul picnometrului la fizica, determinarea densitatii lichidelor

Lichide magnetice

Descoperite în jurul anului 1960 la NASA, lichidele magnetice au apărut ca un mijloc de control al carburanţilor în motorul rachetă, în condiţii de imponderabilitate. Deşi la NASA au fost găsite alte metode pentru
rezolvarea problemelor propuse iniţial(a carburanţilor şi a sistemelor de control în sateliţi), lichidele magnetice au devenit obiect de cercetare în multe ţări cum ar fi Franţa etc. şi au condus la descoperiri importante în ferohidrodinamică.

Alte referate despre: lichide magnetice, lichid magnetic, lichidele magnetice

Dizolvarea lichidelor in sange - Presiunea partiala si difuzia gazelor in lichide

Forma dizolvată, deşi minimă comparativ cu cea combinată cu Hb, din punct de vedere funcţional este cea mai importantă deoarece se află în schimburi directe cu lichidele interstiţiale şi, prin acestea, cu celulele.

Alte referate despre: presiunea partiala si difuzia gazelor in lichide, dizolvarea lichidelor in sange, presiunea partiala a co2 in sangele arterial

Asigurarea aportului de hrana si lichide

3. Administrarea intravenoasa
Introducerea de lichide sau substante hranitoare direct in vena, numita terapie intravenoasa, are scopul de a-i asigura pacientului care nu se poate alimenta cantitatea necesar de lichide, sarurile necesare pentru a mentine echilibrul electrolitic, glucoza, vitaminele hidrosolubile, medicamentele. La terapie intravenoasa se recurge si in cazurile in care este necesar sa se stabileasca urgent o cale venoasa pentru administrarea de medicamente sau sange.

Tipuri de solutii intravenoase
-solutie hranitoare pe baza de carbohidrati (ex. dextroza, glucoza sau levuloza, numita si fructoza) si apa
-solutie electrolitica salina, folosita pentru terapia hidratanta: solutie fiziologica

Alte referate despre: asigurarea aportului hidric, asigurarea aportului hidric medicina, asigurarea resurselor de hrana

Analiza lichiditatii si solvabilitatii firmei

Lichiditatea se refera la proprietatea elementelor patrimoniale de a se transforma in bani. Asadar, trebuie sa existe un raport intre elementele de activ in sensul ca se poate stabili cat din valoarea activului se afla sub forma lichida in conturile de disponibilitati banesti si cat pot sa devina lichide imediat ( stocurile, creantele ).Solvabilitatea se refera la capacitatea firmei de a face fata obligatiilor banesti si de a isi onora platile la termenele scadente. In acest caz, intervine comparatia intre elementele de activ si pasiv respectiv disponibilitati si obligatii.

Alte referate despre: analiza lichiditatii si solvabilitatii firmei, analiza strategica a lichiditatii si solvabilitatii firmei, analiza lichiditatii si solvabilitatii

Al 13-lea craniu de cristal

- cand este iluminat dedesubt, lumina iese prin orbitele sale.
- cand este atins in spate de razele de soare, un fascicul luminos intens, susceptibil de a da foc vegetatiei, lumineaza orbitele, nasul si gura.
- fabricarea sa manuala, daca ea ar fi posibila, ar necesita numai putin de 300 de ani de munca continua. Cu tehnologia moderna a diamantului ar fi fost necesar o munca mai mult de un an fara a se putea ajunge la un rezultat riguros identic.

Alte referate despre: al 2-lea razboi mondial, ludovic al 14-lea, al 2 lea razboi mondial
Referate afisate : 16
Medie note: 8.18 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK